Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Háború! (március 15 topic folytatása)

11437 levél
Válasz 01.05.11. 12:30 #168
Lacko
Ackbar!

Kösz a politikai jelölést, de én egy percig sem bírnék politikusként élni, mert úgy felidegesítenének a többiek...

Románia: tényleg el van maradva: az utak szarok, a zsaruk még a mieinknél is korruptabbak, környezetvédelem nulla... De én nem is arról beszéltem, hogy az EU-ba van joguk elöbb belépni, hanem a NATO-ba. A NATO-ban pedig nem követelmény a korszerű környezetvédelem. A NATO egy katonai blokk - nem pedig kultúrális egyesület.

Amikor minket bevettek a brancsba, megjelent Finnországban egy gúnyoros karikatúra, ahol két Mika beszélget:
- Hogy lehet az, hogy Magyarországot bevették a NATO-ba, de nem veszik be az EU-ba?
- Hát tudod, géppisztollyal lövöldözni minden hülye tud, de az EU-ba kerülésért azért fel kell mutatni valamit.

Attól eltekintve, hogy egyáltalán nem találom viccesnek, sajnos igaz.
És Romániában - legyenek akármilyen hülyék - sokkal több és jobb géppisztollyal lövöldöző van, mint idehaza.

OFF start
A másik dolog, hogy én is sokat járok/jártam Erdélyben és sok mindent láttam, tapasztaltam. Pl. azt, hogy amíg a mi porosz-utas oktatasunk egyre inkább kezd átalakulni szar amerikai-utasra és egyre kevesebbet tudnak a fiatalok, addig RO-ban kő kemény természettudományos oktatás folyik. Matekban, számtechben több testhosszal vezetnek elöttünk. Lehet persze azt mondani, hogy humán dolgokban nem olyan jók, de azért van egy-két zseniális költőjük.
Ha legközelebb mész, ajánlom beszélgess el néhány értelmes románnal. Meg fogsz döbbeni: tökre nem utálják a magyarokat és ráadásul sokkal jobban beszélik a nyelvünket, mint mi az övéket. És elég okosak: ők már középiskolában tanulták a gyűrűket, amiket én csak az egyetemen... Szóval azért nem annyira elmaradottak.
OFF end
750 levél
Válasz 01.05.10. 19:49 #167
Ackbar Admiralis
Lacko: sokkal több joguk lett volna belépni a NATO-ba, mivel nekik TÉNYLEG van egy baromi jó hadseregük...
Ez marhaság szerintem elírtad! Lehet hogy jobb a hadseregük de egy hadsereg még nem minden. Voltál te már romániába?? Nekünk vannak székely ismerőseink, hát nem akarok senkit se megsérteni de románi 15 évvel mögöttünk van, ha nem többel: Anyámékat azért bűnették meg mert egyenes úton előztek az út havas volt és álítólag átléptek egy záróvonalat 3km -rel arébb. Ez nekik 12e FT jukba kerűlt, persze az ment a rendőr zsebébe, a környezetvédelem a nulla alatt van az utak szarok stb. Mesze van Európától!
De az lenne a jó ha ilyen emberek lennének politikusok mint ti mert én is egyet értek veletek!
482 levél
Válasz 01.05.04. 20:32 #166
SAJTQKAC
na je.végre feléledt a fórum.
hozzátokszolásaim:
ez mind igaz amit irtok, csak MO. szegény, nincs pénz zsoldos hadseregre, jah, és van kiképzés az egyetemistáknak ( nagyon alap )
tomoren & roviden
Azert mert valaki mashogy gondolkodik, nembiztos hogy kapásból mocskos kommunista...
11437 levél
Válasz 01.05.04. 10:30 #165
Lacko
Azt hiszem az eredőt tekintve teljesen egyetértünk. Szerintem is modernizálni kell és át kell térni zsoldos seregre. Sőt abban is egyet értünk, hogy a mai Magyar Honvédség nem létezik. Még a viccekben szereplő albán hadsereg (amelyikről azért az utóbbi időben kiderült, hogy nem is olyan gyenge: UCK) is le tudna győzni minket.

A vélemeényünk különbözősége, hogy én hosszútávon térnék át a zsoldos seregre, és hogy e mellett azért én meghagynám a sorozott hadsereg minimalizált változatát: olyat, hogy mondjuk egy évig két havonta egy hetet (fizetett szabadságként) kellene eltülteni a lakhely szerinti LEGKÖZELEBBI kiképzőközpontban, ahol tényleges kiképzés folyna.

Ezen kívül pedig felturbóznám a tartalékos tiszti képzést (pontosan a Te 1. pontod miatt). Ami azt jelenti, hogy MINDEN egyetemett végzett fiút a szakterületéhez legközelebb álló katonai tevékenységre képeznek ki: a programozókat programozónak, az orvosokat katonai orvosnak, a hídépitőket utásznak, a bölcsészeket humán tisztnek... stb. Így egy sokkal hatékonyabb hadsereget kapnénk, mintha a katonai főiskolát végzett tiszteket akarnánk megtanítani programozni, gyógyítani, hidat verni...

A hivatásos hadseregbe meg mondjuk egy ezrednyi lövészt, két századnyi páncélost és baromi sok pilótát tennék...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

A sorkötelességen természetesen túl lehet lépni (bár nem nagyon teszik meg ezt sehol Európában), de semmi képpen nem ajánlatos egy olyan országnak megtenni, amelyiket körbevesznek - enyhén szolva is - fanatikus népek, akiknek ráadásul baromi jól kiképzett, nagylétszámú, sorozott hadseregük van. Egész konkrétan a románokra gondolok, akiknek sokkal több joguk lett volna belépni a NATO-ba, mivel nekik TÉNYLEG van egy baromi jó hadseregük...
3128 levél
Válasz 01.05.03. 22:09 #164
Blade Runner
Hát akkor vegyük szépen sorra:
1. A véleményem továbbra is az, hogy profi munkát profik végeznek. Tegyük fel, hogy programot kell írni, mit teszel:
a/ behívsz 100 gyereket, két hónapig tanítgatod őket programot írni, és utána eléjük lököd a problémát.
b/ behívsz 1 programozót, és elmagyarázod neki a problémát.
Azt hiszem minden épeszű ember az b/ pontot választaná.
2. A sorozott hadsereg a történelmi fejlődés egy pontján jött létre, de senki sem állítja, hogy ezek a körülmények nem változhatnak meg. Minden számítás szerint egyértelműen bebizonyosodott, hogy egy sorozott hadsereg ma már DRÁGÁBB mint egy hivatásos, csak olyan gazdag országok engedhetik meg maguknak ÜTŐKÉPES ÉS SOROZOTT hadsereg tartását, mint pl. Németország.
3. A magyar hadsereg azért olcsóbb, mert gyakorlatilag csak papíron létezik, egyáltalán nem ütőképes. Nem az számít, hogy egy hadseregben mennyien vannak (ezért mondtam az Iraki példát), hanem az, hogy mennyire képzettek és milyen a felszerelésük. Abban azt hiszem egyetérthetünk, hogy a mai magyar hadsereg nem képes teljes mértékben megfelelni a feladatoknak. Két út van a magyar hadsereg előtt, az egyik modernizálni a jelenlegit, és majd valamikor a jövőben áttérni a hivatásosra, a másik egy kicsit méllyebben belenyúlni a zsebbe, és most átállni a hivatásosra. Az egyik most kerülne egy kicsit többe, a másik hosszú távon kerül sokkal többe. Egy dolog biztos, hamarosan lépni kell, a dolgot nem lehet tovább halasztgatni


Blade
Blade
11437 levél
Válasz 01.05.03. 09:25 #163
Lacko
Persze lehet utálni a sorkötelességet és ki is lehet bújni alóla (mint ahogy én is ezt tettem, bár én tényleg asztmás és rossz szemű vagyok). Ős igaz az is, hogy sokkal jobb dolgokat lehet csinalni 9 vagy 6 hónap alatt. Persze az Egyetem-duma nem igaz, mert ha felvesznek a gépészkarra, akkor nem visznek el, ha meg nem vesznek fel, akkor meg miert ne vigyenek el? Ha meg végeztél már és nyomod a multiknak a lét, akkor felvetődik, hogy mivel teszel jobbat a hazának, ha adót fizetsz kő keményen, vagy ha véded a hazát? Normális helyeken - azt hiszem itthon is volt erről szó - ki lehet váltani pénzért a szolgálatot. Tehát pl te állati fontos ipse vagy a gazdaságban és versenyképes keresettel bírsz, akkor fizetsz havonta egy 100-ast a seregnek es te ezzel teszel szolgálatot a hon védelmének. Ez korrekt. Az viszont nem, amit én tettem: mert OK, hogy asztmás vagyok és 6+ os a szemüvegem, de attól még simán lehettem volna katona (ráadásul nem vagyok egy gyenge arc, úgyhogy engem még az öreg katonák sem izélgettek volna). Amiért én nem mentem, az az, hogy ma a Magyar Honvédségben NEM KÉPEZNEK KI KATONÁNAK, hanem csak aláznak (persze ez is ráférne a nagy arcomra, de ez nem izgatott fel).

Szoval szerintem ha jó lenne a hadsereg és erkölcsileg nem lezüllött emberek lennének a tisztek, altisztek és tényleg kiképzés folyna, akkor én fellebeztem volna az E kategória ellen.
Az pedig duma, hogy minket ugysem senki nem fog megtámadni... Bármikor... Az USA-ban miért nem gonolják ugyan ezt, hogy minket usem fognak megtámadni? Azért mert őket nem hülyiti el a sajtó - mint nálunk - ezzel a pacifista dumával. Nem, bocs, a pacifizmus jó dolog, nem úgy értem. Hanem azt gonolom, hogy akiben nincs egy kis egeszséges veszélyérzet az halott. És ez igaz egy népre is. És ezt rajtunk - magyarokon kívül - mindenki tudja. Sajnos a szomszédainkban pedig nem egeszséges, hanem paranoiás veszélyérzet van.

Hahahah, Sajtq! Mégiscsak én írom az utolsó megjegyzést a topicba....
482 levél
Válasz 01.05.02. 21:32 #162
SAJTQKAC
mondjuk, ha katonaság hejettt qrvázni akarsz, akkor menny csak katonának
de speciel aki egyetemre megy, az tuti nem katonának megy, szal nemtom mér eroltetik az egyetemi sorozásokat is
na mind1, ugy tunik ez a topic kezd meghalni, változtassuk: "Háború => Világ dolgai"
Azert mert valaki mashogy gondolkodik, nembiztos hogy kapásból mocskos kommunista...
750 levél
Válasz 01.05.01. 23:00 #161
Ackbar Admiralis
Én se leszek katona az hétszencség valahogy kidumálom magam, ezzel az ország sem veszít semmit!
482 levél
Válasz 01.04.29. 00:33 #160
SAJTQKAC
engem nem érdekel...nincs értelme elcseszni 6 honapot az életembol a semmire.6 honap alatt megtanulsz 1 nyelvet, vagy akármi más.valahogy el fogom intézni,de belolem nem lesz sorkatona...ha azt akarják hogy jolnevelt legyek, és fegyelmezett, már az vagyok.Ha azt akarják megtanittatni velem, hogy hogy kell kalával gyilkolni, már tudom.WC-t pucolni is tudok, szal semmi ujat nem tudnak mutatni, ellentétben a BME-gépészmérnöki karán, ahol 6 hónap alatt megtanulok sokmindent...
Azert mert valaki mashogy gondolkodik, nembiztos hogy kapásból mocskos kommunista...
482 levél
Válasz 01.04.28. 23:57 #159
SAJTQKAC
Na hello mindenki, a matáv miatt nem tuttam 3 napig netre jonni...na olvasom amit irtatok
Azert mert valaki mashogy gondolkodik, nembiztos hogy kapásból mocskos kommunista...
437 levél
Válasz 01.04.28. 19:12 #158
sulc
a szeretnék és az országnak jobb lenne az két külön dolog...
2175 levél
Válasz 01.04.27. 23:56 #157
Raptor
Én nem szeretnék katonaságba menni! Szerintem nagy baromság az egész! Aki akar az menjen!
"Find out who you really are"
750 levél
Válasz 01.04.27. 23:24 #156
Ackbar Admiralis
Nos szerintem ez a katonás sorkatonásdi egy marhaság. Mi jogon vesznek el 9 hónapot az életedből? Mert semmit nem tanúlsz egy hülye bugris szakközépiskolát sem végzett félcigány parancsolgat neked és annak vagy köteles engedelmeskedni aki esetleg diplomával rendelkezik?
Aztán egy vén buzi parancsára a napon gyakorlod a menetelést utánna meg mész felmosni. Mert a katonaság erről szól. És egy ilyen banda nem lenne képes az országot megvédeni.
2. Szarnak az egészbe bele nem ez a hivatásuk és azért egy füzetett munkás jobb munkát végez mint egy nem fizetett.
Szóval én is polgári szolgálatos leszek inkább.
11787 levél
Válasz 01.04.27. 20:54 #155
Ghoost
Legyen sorkatonaság!!!!
Nagyon nagy hiba lenne ezt eltörölni.
Hogy néz majd ki az amikor háború lesz és akit behívnak katonának fogalma sincs hogy kell újretölteni a puskát hogy kell valaki torkába vágni egy kést.......
FUJJJJJJJ
437 levél
Válasz 01.04.27. 20:28 #154
sulc
hmm, én arra szavaznék hogy legyen mo-n sorkatonai szolgálat. de az rendes katonaság legyen. ne vc pucolás stb. és aki hivatásos katona akar lenni azt ne 6 honap alatt képezzék ki, hanem 4-5 év alatt. tehát hogy a magyar hadsereg legyen kb olyan szinten _kiképezve_ mint az amcsiknál a delta force. ha nincs is olyan jol felszerelve, de akkor akár az egész balkánt szét verhetnénk. akár a mostani cuccal is. és aki hivatásos katona az legyen lélekben is az.. gondolok arra hogy havonként pszihologus elenörzi öket, meg ilyesmi.
azonkivül ha vki visszaél azal hogy ö igy ki lett képezve azt el kéne zárni vagy 30 évre.
amugy egyet értek Lacko hatos pontjával. és még kiegészinteném hogy ez szinte a magyar élet minden terére igaz.
11437 levél
Válasz 01.04.27. 15:22 #153
Lacko
Blade, a matematikad egy kicsit hasonlit az ormesterere, aki azt mondta: gyertek katonai foiskolara, mert aki katonai foiskolas, annak nem kell katonanak mennie, azaz nyer ket evet (akkor ennyi volt a szolgalat), ha pedig nem katonai foiskolara mesz, akkor el kell menni katonanak es ezzel vesztesz 2 evet: ez osszesen 4 ev!!!!!

1., Szoval hivatasos katonanak senki nem fog elmenni 150 brutto alatt, de inkabb 200-at fognak kerni. Jelenleg egy sorkatona azt hiszem 10ezer forint zsoldot kap... Es meg ezt sem tudja kifizetni a Magyar Honvedseg, mert arra nincs penz, hogy kimossak a lepedit a bakak alatt es ezert inkabb hazakuldenek egy csomo sracot. Hogy miert nincs penz, annak az oka sajnos nagyon melyek es nem azert nincs, mert a koltsegvetes nem ad eleget, hanem mert kozben kifolyik szazmillio hulyesegre (leginkabb a korrupt tisztikar hetvegi hazaba es a magan vallalkozasaikba).

2., Termeszetes, hogy jol kepzett katonakra (mernokokre, tisztekre) van szukseg. De EZ NEM a profi hadsereg. Ez ket fogalom es nem osszekeverendo! Angliaban profi hadsereg van es megis vannak geppityuvar rohangalo arcok, akik NAGYON sok penzt keresnek ezzel. Es magyarorszagon pedig nincsen profi hadsereg, megis vannak kepzett mernokeink es tisztjeink.

3., Van egy letszam (fegyveres katonakra vonatkozo) amire bekeidoben is szukseg van ahhoz, hogy megvedhessuk magunkat. A kerdes az, hogy ezt a letszamot kikkel toltsuk fel: profi fizetett katonakkal vagy sorozottakkal. Barhogy donthetunk. Es egyaltalan nem igaz, hogy NYUGATON csak profi van, sot, foleg sorozott seregek vannak.

4., Igenis szukseg van a XXI. szazadban is gyalogsagra (vagy geppisztollyal rohangalo bakakra), mivel ha Ukrajna tamad meg minket, akkor a tulfizetett csapasmero mernokeinket is elsoprik, de ha egy felkatonai szerb nacionalista csapat akar randalirozni, azokat a sorkatonak (akar 6 honapos kikepzessel is) kizavarjak. Mellesleg hat honap boven eleg kikepzesre, csak eppen ma magyarorszagon 1 napot sem kepzik ki a sorkatonakat...

5., Felre ne erts, nem a sorkatonasag mellett agitalok. Nekem mindegy, hogy sorkatonasag vagy profi hadsereg lesz-e. Az a lenyeg, hogy ami most van az szar es ezt meg kell reformalni, csak eppen ez nem ket nap alatt vegrehajthato hadmuvelet. Es raadasul koltseges is (marmint a reform).

6., A magyar hadsereg tragediaja (az, hogy annyira szar, hogy hihetetlen) 1956-ba nyulik vissza, amikor meg nagyon jo szellemisegu (magas moralu) hadseregunk volt. Ez meg a WWII-bol maradt rank, de az oroszok orultek neki, mert kellett a jo szovetseges a hideghaboruba. Aztan 56-ban kiderult, hogy egy magas erkolcsisegu, jo hadsereg nagyon veszelyes, mert a szabadsag oldalara alltak. Igy aztan a 60-as evektol folyamatosan lezullesztettek. Ma egy hasznalhatatlan kepzodmeny, tele alkoholitsa, lelkileg megnyomoritott, korrupt tiszttel. Elobb ezt kell rendberakni, aztan kell fegyvereket venni es vegul eldonteni, hogy fizetett vagy sorozott hadseregunk legyen.

3128 levél
Válasz 01.04.27. 14:21 #152
Blade Runner
Lacko,

A profi fizetett hadsereg olcsóbb, mint a sorozásos, meg is mondom miért.
1. Aki aláír vagy 5-10 évet, annak addig biztosan van munkája -> nem fog munkanélküli segélyért sorban állni.
2. Akit mondjuk egy tisztességes, egy éves kiképzésen megtanítanak valamilyen feladatra, azt további 4-9 évig MESTERIEN el tudja látni, kvázi a kiképzés olcsóbb.
3. A modern háborúban a katona ugyan olyan szakértő, mint egy mérnök a gyárban. Akik a háborút megnyerik, azok nem a géppityuval rohangáló gyalogosok, hanem a információ technológiával foglalkozó mérnökök, a csapást megtervező és kivitelező szakértők, meg ilyesmik. Akik meg a puskával mászkálnak, azok gyakorlatilag rendfentartó feladatokat látnak el. Ez már a XXI. század és nem a WWII. Ebből következik a 4. pont.
4. Nincs szükség 6 hónapig szolgáló katonákra. Ennyi alatt az idő alatt nem lehet semmit sem megtanulni, ami egy győztes háború megvívásához kell, akkor meg minek megy be az a pár ezer ember.

Ackbar Admirális,
Ajánlott olvasmány az Öböl háború megvívása. A háborút a szövetségesek 15 perc alatt nyerték meg. A többi időt arra fordították, hogy összeterelték meg leöldösték az Iraki katonákat. Két fegyverrel pusztították őket. Az egyik: bedózerolták őket ÉLVE a talajba, a másik: egy levegőből ledobható tartály ha jól emlékszem propán-bután gázzal, amit ferobbantottak a levegőben, és egy ilyen tartállyal olyan 1000-3000 katonát lehetett egyszerre elpusztítani (élve elégtek). Gyakorlatilag az Irakiak nem is harcoltak, mert nem volt ki ellen. Nem vagyok nagy barátja az Iraki rezsimnek, meg annak a rablóvezér főnöküknek, de megdöbbentő képeket láttam a háborúról, nem volt az olyan vidám móka, mint amit néha a moziban látunk róla.
Ja, éljen a háború.

Blade
Blade
11437 levél
Válasz 01.04.27. 10:54 #151
Lacko
Ackbar!

Veled vagyok! Legyen haboru!!!! Marmint ne legyen haboru, de a tema az maradjon haboruuuu!!!! De azert legy egy kicsit tolerans a finoman offolokhoz is. Az ilyenekre nem kell beirni es akkor elsikkad.

Ti meg legtobben a katonai szolgalat elott alltok. Mit gondoltok errol az egeszrol, ami most van idehaza:
- Szigoritas a sorozason
- A szolgalat idejenek lecsokkentese 6 honapra
- Profi, fizetett hadsereg
- Milyen vadaszgepeket vegyunk...
...stb?

Az en velemenyem: A szigoritas jo dolog. Nevetseges, hogy szenanathaval is meg lehet uszni es az pedig igazsagtalan, hogy akinek orvos a mamaja az eleve nem megy katonanak. Viszont egy nagy hulyeseg az, hogy szigoritanak, mivel nem igy kellene megoldani, hogy ne logjanak az emberek. Hanem ugy, hogy az alatt a (jelenleg 9 honap, a jovoben 6 honap) alatt ne krumplit es wc-t pucoltassanak velunk, hanem LOJUNK es kezigranatot DOBJUNK es futkarozzunk, mint a szamhaboruban... Szerintem ha ilyen volna a kikepzes, akkor tobben mennenek el, mert ez nem annyira elriaszto, mint az ami most van: ha szerencsed van akkor 3 (azaz harom) darab lovest adhatsz le az egesz ido alatt es utanna pedig nyalhatod a masok szarat a latrinanal...
A szolgalati ido lecsokkentese jo dolog, mert igy olcsobb is es mindenkinek jo. Portugaliaban is 6 honap es ott ugy van, hogy ebbol 3 honap kemeny kikepzes, a masik 3 pedig (ne rohogjetek) ferfias sportok uzese: vivas, lovaglas, birkozas, okolvivas... mivel napjainkban egyre lanyhabbak a fiuk az europai orszagokban. Szoval ez szerintem kovetendo pelda.

A profi, fizettet hadsereg pedig baromi draga, ugyhogy ezt ugyis csak soka lehet megcsinalni es akkor sem lesz nagy. Persze azert legyen! De ugyis megmarad mellette a sorozas szerintem (ami a fenti feltetelekkel nem is olyan rossz).
5805 levél
Válasz 01.04.27. 10:45 #150
Dino
Akkor most nézzük a tényeket:
Nem kéne szerintem senkinek se túlreagálni semmit, hamar felkapni a vizet más hozzászólásán, stb., főleg nem úgy, hogy ezzel egy témát megszakít.

Wotan: az egy év enyhén túlzás, első cikked decemberi A legjobb cikkek megnevezést meg tudom hogy csak poénnak szántad

A nem idetartozó leveleket pár napon belül törlöm innen.
1219 levél
Válasz 01.04.26. 23:18 #149
Wotan
Raptor, teljesen igazad van, hogy ne írjunk bele oda nem illő dolgokat egy témába és Admirálisnak is igaza van ebben. Csak más az, ha megkérnek valakit, hogy ne írjon ide és ide, és más az ha utasítgatnak. Egyébként pont ezért nyitottam külön részt, hogy ne itt vitassuk meg ezt, de akkor meg azt írták, hogy minek nyitok külön részt neki. lol
Mindegy, felejtsük el az egész butaságot.

"Mortui solum finem belli viderunt"
2175 levél
Válasz 01.04.26. 22:37 #148
Raptor
A Admirális: na most kaptál a fejedre!
Egyébbként szerintem se kéne ide nem illő dolgokat írkálni! Azzal már elcsesztünk pár topicot! Itt nem kéne elkezdeni mert akkor mindíg akad egy aki folytatja!
"Find out who you really are"
1219 levél
Válasz 01.04.26. 22:26 #147
Wotan
Kedves Ackbar
1: az egészet amit írtam csak poénnak szántam és a 'micsoda sértés' részben bővebben kifejtettem. Én is értettem, hogy Easy mire gondol, csak éppen vicces hangulatomban voltam, de azért köszi, hogy megosztod velem bölcsességedet.
2: Ez egy pcés fórum, ahol van olyan rész, ahová bármit lehet írni. Történetesen ez az a rész. Tehát, ha nekem ide van kedvem poénkodni a te nagyon komoly témádba, akkor idepoénkodok és Piccolo is azt ír és oda amit és ahova csak akar. És ezt függetlenül attól mondom, hogy van e kis, kék ikon a nevem alatt vagy sem.
3: Ha valakitől elfogadom, hogy lemarházzon, az egyedül Easy lesz, de még nem tette, mert veled ellentétben ő észrevette, hogy csak vicceltem.
4: Nem hiszem, hogy elrontottam volna a háborús témád. Engem is érdekel, hogy ki mit ír és én is megírtam a háborúról a véleményem ide.

Ennyi
"Mortui solum finem belli viderunt"
750 levél
Válasz 01.04.26. 22:08 #146
Ackbar Admiralis
sulc: megjött a társad!

Offtopic: Kedves és Piccolo Wotan: Ezt itt fejezzétek be! Ha összeszdnétek magatokat rájönnétek hogy Ei arra gondolt hogy a fórumnak lesz Wotan aktív tagja.
Wotan: A bárdos meg magolós marhaságaidat is itt fejezd be. Ez az én komoly topicom és nem hagyom hogy elrontsa bárki is akár ott van a kék logo a neve alatt akár nincs. Punk tum téma lezárva.

Akkár milyen háborúról is legyen szó marhaság! Nem ér annyit mint amennyi előnye lesz.
Ezt a sokan élünk a Földön de a hábprú megoldja dologra a South Parkban volt egy jó válasz: Felégették a veszélyeztett szarvas fajtát mert túl kevés volt a kaja és amikor megőltek 5öt azt mondták hogy már 5 rénszarvast megmentettünk az éhhaláltól. Hát így is fel lehet fogni.
1108 levél
Válasz 01.04.26. 20:03 #145
Piccolo
Piccolo lesz a hóhér. Ja, easy nesírjál már minden kapa után, nekem is 2es lett, mégse siránkozok itt, és a fizikatanárt se akarom kinyírni. Ja, ha megnézed azt a kék ikont akkor rájösz hogy tag e...
1219 levél
Válasz 01.04.26. 18:51 #144
Wotan
Hát nem jutok szóhoz (pontosabban billentyűhöz)... ilyen sértés még életemben nem ért. Ezt megkérdezni, hogy aktív tagja leszek-e a PC Dome-nak??? Kedves Easyinternet, ÉN MÁR EGY ÉVE AKTÍV TAGJA VAGYOK A PC DOME-nak!!! Ha nem tudnád, szerintem én írom a legjobb, legfrappánsabb cikkeket (persze ezt csak egoista, megalomániás mivoltomból adódóan mondom, természetesen a PC Dome összes tagja tökéletesen dolgozik).
Na, Easyinternet, házi feladatként megkapod, hogy holnapra az összes cikkemet elolvasod és bemagolod. Utána bejössz a szerkesztőségbe és hátratett kézzel felmondod őket nekem. De jaj neked, ha nem lesz pontos a feleleted...MUHAHA.

Wotan a költő, magából kifordulva, véres szemekkel meglegyinti kesztyűjével ellenfelét, a pimasz sértőt, Easyinternetet. Ilyen horderejű sértésért világháborúk törtek ki, így érthető Wotan jogos, pokoli dühe. Easyinternet térdre borul és könyörög életéért, de már késő... az újonnan vásárolt bárd lecsap...
"Mortui solum finem belli viderunt"
493 levél
Válasz 01.04.26. 18:24 #143
Easyinternet
A szent háború is ugyanolyan, mint a többi! Nem mindegy mi az indok?! Egyébként meg szerintem Mohamed egy szemét csaló volt!
Wotan én azért, mert Carmageddonozok nem fogok világháborút kirobbantani. Sőt még meg is nyugodtam: fizikából kaptam egy egyest (össz pont: 6 és mindegyik feladatban volt egy kis hiba) Carmageddonoztam és "elütöttem" párszor a fizika tanárt, de lenyugodtam, úgyhogy nem fogok véres mészárlást rendezni a tanáriban.
Wotan, akkor te aktív tagja leszel a Domenak? Már egy csomó hozzászólásod volt és még ezt is végigolvastad.
437 levél
Válasz 01.04.25. 23:55 #142
sulc
"Arról nem is beszélve, hogy az emberiség szinte összes felfedezése és találmánya a háborúskódásnak köszönhető. Ja, és gondoljatok bele, ha egy háború se lett volna eddig, akkor most hányan élnénk a Földön."

ezt hangoztattam én is az elején..

a szent háború is olyan háboru mint a többi.. csak ott az emberek nem nacionalitás szerint csoportosulva püfölik egymást, hanem vallás szerint csoportosulva.
a terrorista akcio pedig leginkább a politikusok és a nép megfélemlitésére szolgálnak. igazábol a háboru egyik elönyét sem tartalmazzák.
1219 levél
Válasz 01.04.25. 20:56 #141
Wotan
Elolvastam a különböző véleményeket a háborúról és sok bölcsességet mondtatok csak egy a baj, hogy magatokban nem keresitek a háború okait. Hisz ti is háborús játékokkal játszotok (kit érdekelne mondjuk egy virágszedésről szóló játék) és háborús filmeket néztek, tehát a probléma kapásból magunkban keresendő, felesleges politkusokról meg arab terroristákról beszélni. Példának itt vagyunk mi magunk.
Arról nem is beszélve, hogy az emberiség szinte összes felfedezése és találmánya a háborúskódásnak köszönhető. Ja, és gondoljatok bele, ha egy háború se lett volna eddig, akkor most hányan élnénk a Földön.
"Mortui solum finem belli viderunt"
750 levél
Válasz 01.04.25. 20:47 #140
Ackbar Admiralis
Az is egy nagy baromság erről exidor haverunk tudna sokat mondani. Allah azt mondta háborúzni kell és akkor háborúznak??
Marhák
2175 levél
Válasz 01.04.25. 20:08 #139
Raptor
És mit szóltok a "szent" háborúkról? Mármint így hívják őket! Most is dúlnak meg sok a terroristaakció! Az is egy nagy baromság!
"Find out who you really are"
493 levél
Válasz 01.04.24. 22:19 #138
Easyinternet
Nem, dehogy! Van ott űrszemét, gázok, porok stb. Pl. a Szaturnusz gyűrüje (keringő meteoritdarabkák).
2175 levél
Válasz 01.04.24. 21:56 #137
Raptor
Az űrben vannak atomok? Vagy ott nincs semmi? Mármint úgy értve hogy légmentesen kitőlti az űrt valami!
"Find out who you really are"
48 levél
Válasz 01.04.24. 20:14 #136
Geo
Jól van na.Igazad van.
493 levél
Válasz 01.04.24. 19:54 #135
Easyinternet
Na ne mondd! Én azt hittem, hogy tankok fogják majd lövöldözni 1mást az űrben!
48 levél
Válasz 01.04.24. 19:36 #134
Geo
Szentem sok sok év múlva lesz háború az űrben
De akkorra a mostaninál sokkal sokkal fejlet-
tebb technikának kell majd lennie.
493 levél
Válasz 01.04.24. 18:26 #133
Easyinternet
Még szép! Ha nem lenne 500 éven belül az azt jelentené, hgy az emberiség kipusztult.
2175 levél
Válasz 01.04.23. 23:07 #132
Raptor
Na jó! Elfogadom a a főnökös dumát! De biztos van egy tábornoki kör!
"Find out who you really are"
750 levél
Válasz 01.04.23. 22:10 #131
Ackbar Admiralis
Lesz szerintetek az űrben is háború?
48 levél
Válasz 01.04.23. 20:02 #130
Geo
Na a háborún belül mi legyen a köv.téma?
493 levél
Válasz 01.04.23. 19:12 #129
Easyinternet
Így már mindjá' más!!!
48 levél
Válasz 01.04.23. 18:56 #128
Geo
jaj elnézést!
akkor veled értek egyet Easyinternet!
493 levél
Válasz 01.04.23. 18:53 #127
Easyinternet
Velem értesz 1et; az én 5letem volt! >:/
48 levél
Válasz 01.04.23. 18:53 #126
Geo
Ja és meg kell védenem SAJTQKAC-ot.Capali te
honnan tudod hogy nincsenek-e bázisok szövet-
ségek stb?
48 levél
Válasz 01.04.23. 18:49 #125
Geo
Én kivételesen egyetértek sulccal.Legyen bár-
milyen szövetség vki mindig ezek felett áll.
887 levél
Válasz 01.04.23. 09:20 #124
Capali

Sajtqukac össze-vissza beszélsz hülyeségeket...
bázis, alagút, rendek, titkos vezetok stb stb.... uhhhh
Rulez ! Kúl ! Fajin !
482 levél
Válasz 01.04.22. 21:20 #123
SAJTQKAC
Túl sok a "mért igy, mért ugy"
Azert mert valaki mashogy gondolkodik, nembiztos hogy kapásból mocskos kommunista...
493 levél
Válasz 01.04.22. 17:48 #122
Easyinternet
Végre valaki, aki mellettem van!
437 levél
Válasz 01.04.22. 17:46 #121
sulc
szerintem csak egy ember van aki a legföbb döntést hozza, mert ahol már többen irányitanak, ott mindenki lát egy egy szektort az egészböl. namost akor miért nem kapnak hajba hogy az övék fontosabb mint a másé, és akor most az övét fogadják el.
meg ahol több ember irányit az a rendszer már 'nem elég hatékony'.
2175 levél
Válasz 01.04.22. 17:40 #120
Raptor
EI a titkárnő!.....
"Find out who you really are"
493 levél
Válasz 01.04.22. 17:38 #119
Easyinternet
Na jó, akkor kell valaki, aki összehivja és vezeti az ülést!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.