Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Macskafogó 1-2

140 levél
Válasz 09.03.13. 18:14 #53
kukacképű
Én tegnap néztem meg a második részét.
Nekem az a rész tetszett,amikor a macskák azt mondták az egérnek, hogy szabad demokrácia van és eldöntheti,hogy hogy süssék meg .
52271 levél
Válasz 08.07.20. 11:20 #52
Barthezz
"valahogy a jelenetek nem alkotnak egységes egészt, nincs köztük igazán kohézió"

"hanem a film közepén éreztem úgy, hogy néhány jelenetet simán kihagyhattak volna, és semmit sem veszítettünk volna vele"

Ugyanezeket éreztem én is, vhogy lógott a levegőben az egész film minden jelenete. Nagyon erőltetett volt az egész, mintha kifogytak volna az ötletekből a készítők.
32254 levél
Válasz 08.07.20. 03:13 #51
szbszig
Annyit még hozzátennék, amit most kritikákban olvastam, de én is gondoltam már rá a film közben, különösen a befejezést látva, hogy globálisan egyszerűen nincs történet. Az, hogy a nagy és félelmetes Moloch olyan egyszerűen megidézhető, ahogy, és ezzel a konfliktus a semmiből egy csapásra kirobbantható, még mondjuk oké, mert ezt nyilván poénnak szánták. De hogy ugyanolyan egyszerűen is ér véget a háború: kis párbaj az elnyűtt Macskafogóval, kis pókercsata, oké, viszlát, ennyi volt; na, ez már nagyon nem jó. Egyrészt már a legalapvetőbb shounen fight animékben is alapszabály, hogy a végére, a döntő összecsapásnál kell valamilyen fordulat (meg is írtam a topikjában, például az első Bleack movienál, ahol ezt valamilyen szinten hiányoltam). Másrészt pedig, könyörgök, maguk is kijelentik a filmben:

Stanley: "Majd a Macskafogó elintézi."
Torzon: "A Macskafogó csak egy gép, de Moloch maga a csoda!"

Ennek ellenére mégis ugyanaz a Macskafogó intézi el őt is, bármiféle változtatás nélkül (még ezt is direkt kihangsúlyozzák azzal, hogy egyedüli "változtatásként" Grabowski ráfesti a 2-es számot a rozsdás gépre). Szóval a kerettörténet valami egészen gagyi lett, legalább az egereknek kitalálhattak volna valami új szuperfegyvert, vagy fejleszthették volna a Macskafogót. Mintha az egész film során csak a szóviccekre és a konkrét jelenetekre koncentráltak volna végig, az eleje meg a vége pedig majd csak lesz valahogy...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32254 levél
Válasz 08.07.20. 02:40 #50
szbszig
Ja, el is felejtettem, a héten megnéztem én is a 2-t. Alapvetően én nem húznám le, mert jófej vagyok, meg mert úgy összességében, már amennyire emlékszem, hozta az eredeti történetvezetési stílusát és sebességét, de elég sokszor éreztem azt, hogy valahogy a jelenetek nem alkotnak egységes egészt, nincs köztük igazán kohézió. Persze nem azokról a jelenetekről beszélek, amik teljesen nyilvánvalóan viccnek születtek, mint például az elején amikor Stanley találkozik Livingstone-nal, vagy Lusta Dick "szerepe" úgy en bloc az egész filmben, hanem a film közepén éreztem úgy, hogy néhány jelenetet simán kihagyhattak volna, és semmit sem veszítettünk volna vele, mert még vicces sem volt. Mondjuk Grabowski spenótfarmjának hosszú perceken történő részletes bemutatása mihez kellett, mert én nem jöttem rá.

Apropó, viccek. Volt pár egészen zseniális, amin dőltem. Ami most eszembe jut, az az egérkatonák búcsúzkodása a szeretteiktől a pályaudvaron: "Szeretlek, Hedvig! Szeretlek, Rose! Szeretlek, Johnny!", vagy amikor Moloch odaadja a rakétavetőként használt ujját a két macskának, akik összevesznek rajta: "Íme az egyház és a világi hatalom viszálya. Egy guelf és egy ghibellin.". Ezzel szemben a rossz viccek és a rossz jelenetek közé tartozik az egerek készülése a háborúra. "Hol vannak a birodalmi rohamosztagosok? Jelentem, uram, egy másik filmben." Ez most hogy jött ide? Vagy az egész film messze legszarabb szóvicce: "Milyenek arrafelé a terepviszonyok? Most vizsgálják a terepauták.".

Osztályozás nem lesz, mert nem szoktam, meg csak. Egyszer mindenképpen nézhető, de talán még egyszer is. Ja, a patkányok szerepe nekem például egészen bejött. Ugyanakkor a végső csata a Macskafogó és Moloch között meglepő módon nem annyira. Lám, ízlések és pofonok...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
429 levél
Válasz 08.01.07. 12:51 #49
Színes Géza

Te írtad:
"Miért nem csinálnak olyan mesét inkább a magyarok, amilyen mondjuk az Indul a Bakterház tudott lenni!"

: )

4295 levél
Válasz 07.12.31. 00:03 #48
KoKo
Vazzee mikor nyitottam ezt a topicot?

Nekem sem tetszett annyira a 2. rész, mondjuk a nagy elvárásoknak nem lehetett megfelelni, ez igen kevés folytatásnak sikerült (pl Terminator 2), szerintem a macskafogó 2-nek sem sikerült. Igaz van benne pár nagyon jó poén, de ez kevés, meg kevés a gyürűk urás, transformermátrixos majmolás is, ezekben semmi eredeti nincs, és szerintem egyáltalán nem viccesek, inkább szánalmasak. Történet valóban igen gyenge, és gáz a főgonosz is. Régi szereplők viszik a filmet, mert az újjaknak semmi karaktere. Szóval jobbat vártam, de azért majd adok a filmnek még egy esélyt, hátha...
No other way but down!
52271 levél
Válasz 07.12.30. 20:51 #47
Barthezz
Nekem is tetszett a 4 patkány visszatérése, csak ebben a formában - hogy mindössze epizódszerepet kaptak - nem. Valamint első részben sokkal nagyobb poénokat adtak a szájukba, mint itt, s hiányoltam a "mehetünk vissza a balettbe ugrálni" szlogent is
4102 levél
Válasz 07.12.30. 14:28 #46
xeLaR
Kb. nekem is ilyen érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Jócskán elmarad az első rész színvonalától, és magában se vmi nagy szám.
Bár, nekem meg pont tetszett a 4 patkány szerepeltetése. Persze, semmi közük a film történéseihez, de jó volt látni őket. A végén lévő idióta végső összecsapáson pedig szörnyülködtem, annyira nagy hülyeség volt.
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
52271 levél
Válasz 07.12.30. 13:10 #45
Barthezz
Macskafogó 2

Tegnap tekintettem meg a moziban a filmet, mondhatni kötelező darabként, hiszen az első része kiskoromban nagy kedvncem volt, s felnőtt fejjel újranézve is jókat derültem rajta.

Végülis nem volt rossz ez a 2. rész sem, de azért messze nem ér fel az első nyomdokaiba.

A film eleje kimondottan unalmas jelenetekkel indul, s bár aztán megindulnak a történések, többször is éreztem azt, hogy üresjárat van. A vége mindenesetre, az anime feelingű végső összecsapás igen tetszetősre sikeredett, s ez némiképp ellensúlyozza a vontatottabb kezdést.

Ami számomra elég zavaró volt, az a zene hiánya a legtöbb jelenet alól. Nem tudom, ez csak nekem volt-e ennyire feltűnő és azvaró, de egy rajzfilm esetén erre odafigyelhettek volna, hogy a kevésbé pörgősebb jelenetek alatt is legyen vmiféle háttérzene, s máris nem lett volna olyan vontatott 1-2 párbeszéd.

Aránytalanul tűnnek fel továbbá a régi szereplők is. A film első felében egyáltalán nem is foglalkoznak Teufel-lel, Safranek-kel, Gatto-val, s Grabowszki is csak epizód szerepeket kap. A történet közepétől azonban a régi szereplők kerülnek előtérbe, ekkor viszont a film első felében megismert új szereplők szorulnak teljességgel a háttérbe.
Továbbá 1-2 régi szereplő visszahozása (gondolok legfőképp a gengszter patkányokra) csak nagyon erőltetett módon sikerült, ugyanis nem kapcsolódnak a történet szerves részéhez semmilyen módon, csak úgy lóg a levegőben a jelenetük.
Teufel, Gatto és Safranak örökös civakodásai is hiányoztak számomra, mintha nem is az első rész szereplőit láttam volna.

Szóval hiányosságok fellelhetők bőven a film során, de nem feledkezhetünk meg 1-2 pozitívumról sem. Pl. a szereplők hangjai megintcsak igen jól sikerültek, különösen Reviczky Gábor alakítása a Sátán macskájának szerepében sikerült zseniálisra. S fellelhető 1-2 jó poén is a film során (Rambo macska, póker játszma tudósítása, stb.), viszont ezek számna jócskán elmarad az első részétől.

Végülis egy egy estés kikapcsolódásra tökéletesen megfelel a film, s jó újra látni a régi, megszeretett szereplőket a mozivásznon. A nagy feladat azonban - felnőni az első részhez - ezúttal nem sikerült.
Egyszer midnenkinek érdemes a megtekintése, akinek az 1986-os Macskafogó tetszett, mert összességében azért nem rossz rajzfilm.

6,5/10
8074 levél
Válasz 07.12.29. 18:00 #44
Gerry
Remélem nem zavar különösebben, hogy az általad felsoroltak mesék, azonban a Macskafogó nem mese-attól még, hogy valami rajzfilm, korántsem biztos, hogy mesének kellene tekinteni; lásd pölö az animék tekintélyes részét
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
14026 levél
Válasz 07.12.28. 20:45 #43
Martin 19
Ezt megkell néznem!
"Es ist nicht zu wenig Zeit, die wir haben, sondern es ist zu viel Zeit, die wir nicht nutzen."
32254 levél
Válasz 07.12.28. 20:10 #42
szbszig
Ja. Meg olvastam olyat is, hogy politikai szatíra is volt részben. Mert hogy a macskák voltak a mocskos, elnyomó kapitalisták, az egymáson mindig segítő egerek meg hát, szóval a...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
7500 levél
Válasz 07.12.28. 20:07 #41
Dealer
Szerintem az első rész is a kifigurázásról szólt, csak árnyaltabban. Ott is szemközt köpték a hülye kémfilmeket, csak nem ilyen egyértelműen. Gondolom, teszem hozzá, még nem láttam a második részt.
11787 levél
Válasz 07.12.28. 19:39 #40
Ghoost
Könnyen előfordulhat az is, a nagy támogatást aztán kapta miután előjött a 2. rész ötletével, előtte elfogyhatott a pénze simán
9372 levél
Válasz 07.12.28. 19:20 #39
Kanduhrka
Én a srác levelére reagáltam, mivel szerinte elfogyott pénz...
horrorgeeks.blogspot.com
11787 levél
Válasz 07.12.28. 19:13 #38
Ghoost
És tudod te, hogy abból végül mennyit költöttek tényleg a filmre?

Az első részt én is láttam jó párszor, nekem vhogy sosem lett nagy kedvencem, de meg kell hagyni, hogy nagyon jó kis rajzfilm. (macskák 4ever )A 2. részről meg túl sok a negatív kritika sajnos, azért mindenképpen megsasolom majd vmikor azt is.
9372 levél
Válasz 07.12.28. 18:54 #37
Kanduhrka
Elfogyott a rendező pénze?? Tudod te mekkora támogatást kapott ez a produkció? pff...
horrorgeeks.blogspot.com
3000 levél
Válasz 07.12.28. 18:52 #36
Dj Neo
Micsoda észrevétel...

Mondhatnék akkor más példát is: Vuk, Mátyás király meséi,Magyar népmesék, Vili a veréb, Mézga család... Így jó már?
FIGYELEM! Szeretném tudatni minden kedves forumozó társammal, h mivel nincs már névváltoztatás, a 3000.hsz-emtől Mauddip néven láthattok majd! Megértéseteket köszönöm :)!
1542 levél
Válasz 07.12.28. 17:16 #35
Hofi
Én ma láttam és nagyon nem tetszett a 2.-dik rész. Csupa külföldi filmre utalása és kifigurázása. Azok a filmek se jönnek be a külföldiek közül (vígjátékok) amik próbálják kipoénkodni az eredetit. Az 1-ben az volt a jó, hogy egyedi volt (semmit nem utánoztak). A története is jó volt. Ez a 2ő meg már egy erőltetett mese volt. Majdnem ugyanarról szólt mint az 1, csak ebben semmi poén nem volt vicces. Lézerujjú sátánmacska (égigérő), vadászgépek...
"Mindennek van folytatása" típusú. Biztos elfogyott a rendező pénze
Aki akarja megnézi úgyis. Szubjektív vélemény. Én sajnáltam érte az 1250 Ft-ot. Kár érte, pedig bíztam benne, hogy nem rontják el...
429 levél
Válasz 07.12.27. 10:17 #34
Színes Géza

Mert az "Indul a Bakterház" nem mese hanem film. : )

20676 levél
Válasz 07.12.26. 23:59 #33
Pyrogate
nem is vitázott senki
Szenvedély nélkül a foci halott.
3000 levél
Válasz 07.12.26. 23:52 #32
Dj Neo
Ez nem ízlésficam, attól, h ez se tetszik, mert nem egy nagy durranás, arról nem tehetek... Miért nem csinálnak olyan mesét inkább a magyarok, amilyen mondjuk az Indul a Bakterház tudott lenni! Egy értelmes/jó/alap magyar film... De mondom, nem kell vitázni, nekem nem tetszik, nektek igen, elfogadom, ennyi!
FIGYELEM! Szeretném tudatni minden kedves forumozó társammal, h mivel nincs már névváltoztatás, a 3000.hsz-emtől Mauddip néven láthattok majd! Megértéseteket köszönöm :)!
20676 levél
Válasz 07.12.26. 23:47 #31
Pyrogate
mivel a tévében látta, így az egyről
Szenvedély nélkül a foci halott.
3000 levél
Válasz 07.12.26. 23:47 #30
Dj Neo
Az 1ről... ( Mondom ma volt a Tv-ben...)
FIGYELEM! Szeretném tudatni minden kedves forumozó társammal, h mivel nincs már névváltoztatás, a 3000.hsz-emtől Mauddip néven láthattok majd! Megértéseteket köszönöm :)!
32254 levél
Válasz 07.12.26. 23:43 #29
szbszig
Öh, te most az 1-ről beszélsz, vagy a 2-ről először is?
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
7500 levél
Válasz 07.12.26. 23:43 #28
Dealer
8074 levél
Válasz 07.12.26. 23:41 #27
Gerry
Mindig lesznek ízlésficamos emberkék, ezen valóban kár is vitatkozni
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
3000 levél
Válasz 07.12.26. 22:46 #26
Dj Neo
Hát srácok... sokan mondták nekem, h fúúú de jó kis mese, meg alap, meg ez meg az, h ezt látnom kell! Mondom ma úgyis lesz a tv-ben, meg is lesem...
Hát... egy egyszerű véleményem lesz a filmről: Mehet a levesbe...

Nekem nagyon nem jött be, többet vártam volna, és hát, sztem hülyeség az egész! Na mind1, ez csak az én véleményem! Nem kell rá komment, nem akarok veszekedni!
Köszi, h megoszthattam veletek!
FIGYELEM! Szeretném tudatni minden kedves forumozó társammal, h mivel nincs már névváltoztatás, a 3000.hsz-emtől Mauddip néven láthattok majd! Megértéseteket köszönöm :)!
32254 levél
Válasz 07.12.19. 15:32 #25
szbszig
Két vélemény vs. két vélemény, avagy akkor most szar a film, vagy nem?...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32254 levél
Válasz 07.12.03. 16:07 #24
szbszig
A képekből ítélve meglepően szép lett.

Egész kíváncsi lettem, szeretném megnézni. De sajnos már az első részre sem emlékszem szinte egyáltalán, úgyhogy azt is pótolni kéne előtte.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
4102 levél
Válasz 07.10.11. 19:21 #23
xeLaR
Eddig jó film
Bár annyira nem nyűgözött le az előzetes, de érdeklődésemet még jobban felkeltette. Remélem ez is lesz olyan jó, mint az első...

"Aranyos fiú. Vág az esze mint a borotva, csak sajnos hülye..."
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
11029 levél
Válasz 07.10.10. 13:32 #22
Lacko
A birodalmi rohamosztagosokon még most is röhögök! Az nagyon eltalált...
Remélem nem ez lesz az összes poén a teljes filmben!
611 levél
Válasz 07.10.09. 19:58 #21
Novae
Szerintem is jó lesz, az első részt ezerszer láttam. Amúgy reméltem hogy nem a vuk 2 enginnel csinálják de így már megnyugodtam.
"..jogában áll, hogy eszméletlen maradjon.. bármit is mond, senkit se érdekel.."
316 levél
Válasz 07.10.09. 18:54 #20
ABal
Az enyémmel sincs semmi gond.

Én csak pár hónapja tudtam meg, hogy lesz 2. rész, ugyanis együtt utaztam a buszon egy sráccal, aki éppen azt mesélte egy haverjának, hogy ő az egyik jelenet rajzolója, és hogy a film még ebben az évben kijön.

Remélem, jó lesz, mert az első nekem meghatározó gyerekkori moziélményem volt.
The things you own end up owning you. It's only after you lose everything that you're free to do anything. Multimédiás laptopot keresek.
9372 levél
Válasz 07.10.09. 18:35 #19
Kanduhrka
Ezt megnézem gecc!
horrorgeeks.blogspot.com
518 levél
Válasz 07.10.09. 18:22 #18
Jon666
Itt az új Előzetes!!!

MArha jó lesz.
"-Hol a fenébe vannak a birodalmi rohamosztagosok??!!
-Alázatosan jelentem...Egy másik filmben..."
Bruce Willis szégyeld magad!
44 levél
Válasz 05.07.12. 20:52 #17
Pivi
No, akkor másfél hét múlva megyek és visszakérem a pénzem, valószínűleg sikerült kifognom egy rossz DVD szériát...

Vagy az összes DVD lejátszó pocsék a házban.

> Idővihar
Igyekszünk.
6266 levél
Válasz 05.07.12. 17:48 #16
Lyobag
szintén off:

nem vagy egyedül!

on
4695 levél
Válasz 05.07.12. 14:52 #15
szedrencs
Remélem nem olyan lesz, mint az új Mézga család. Bár abból csak egy részt láttam valamelyik műsorban az M1-en, de az valami tudálékos, erőltetett sz@r volt.
20343 levél
Válasz 05.07.12. 14:29 #14
Z-Master
Az én verziómmal nincs semmi gond.
4513 levél
Válasz 05.07.12. 13:52 #13
Wing
OFF

Már pár éve várom az Idővihart, siessetek

OFF
"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
44 levél
Válasz 05.07.12. 13:45 #12
Pivi
Panasonic asztali DVD lejátszó, számítógépes DVD olvasó és számítógépes DVD író.

Ma még odaadom kedvesemnek, és megnézetem vele náluk is, hogy kattog -e, és ha igen, akkor kiverem a balhét a boltban. Ha nem, akkor meg felrakom a polcra, amíg nem lesz egy jobb dvd lejátszóm.

Egyébként az egész DVD-t lerippeltem gépre is próbaképpen, és PowerDVD-vel nézve a rippelt fájlokat szintén kattog.
4295 levél
Válasz 05.07.12. 13:02 #11
KoKo
Azt nem árultad el, hogy mivel játszod le....?
No other way but down!
44 levél
Válasz 05.07.12. 12:05 #10
Pivi
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a Macskafogó DVD-kkel rendelkezőkhöz:
Nekem jelenleg megvan mind a régebbi, mind az újonnan kiadott verzió.
A régi verzióban a hang néhol elcsúszik, és visszhangos lesz, az új verzióban pedig kattog, ugrál a zene.
Tényleg létezik az, hogy mindkét verziót ilyen orbitálisan elcseszték, vagy csak én vagyok olyan orbitálisan balszerencsés, hogy mindkét részből egy rossz verziót sikerült megvennem...?

Megjegyzem mindkét verziót kicseréltettem már egyszer, és az újra cserélt DVD-ken is ugyanúgy ott vannak az említett hibák.

Aki érdemben tud valamit mondani az ügyről az kérem jelezzen ide minél előbb, mert ha az új verzión csak az én példányaimon (eredeti, majd a cserélt) kattog a zene, akkor visszamegyek, és visszakérem a pénzt, aztán elmegyek valami másik üzletbe, hátha ott jó szériát kaptak a DVDkből.
Ha a zene mindenkinél kattog, akkor meg ez újabb tökéletes megnyílvánulása az igénytelenségnek. Méghogy digitálisan felújított hang...
4102 levél
Válasz 05.06.23. 16:18 #9
xeLaR
"Cathy, hiszen te nem is szereted a sajtot..."

A Macskafogó az egyik legjobb rajzfilm, amit valaha láttam, és láttam már vagy százszor, de még mindig megnézném. Mikor meghallottam, hogy lesz 2. rész, eléggé megrémültem, mert nagyon félek attól, hogy elcseszik. De majd meglátjuk...
...ha elrontják, akkor majd a pofájukba ordítjuk, hogy:
"Ezt megkesejüjöd!"
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
20343 levél
Válasz 05.06.18. 15:17 #8
Z-Master
Asszem a hang mono,de kit érdekel. A kép + jó minőségű.
4295 levél
Válasz 05.06.18. 15:07 #7
KoKo
És milyen a dvd?! Kép, hang?!
No other way but down!
20343 levél
Válasz 05.06.18. 15:05 #6
Z-Master
Én már rég beszereztem DVD-n. Nekem is az egyik kedvencem.

> Kíváncsi lennék a 2. részre.

(Bentragadtunk egy szakadékban se előre se hátra.Nyomja meg a nullás gombot és nyugodjon békében asszonyom.)
52271 levél
Válasz 05.06.18. 01:06 #5
Barthezz
Egyik kedvenc rajzfilmem volt kiskoromban nekem is Még tovább is írtam a történetét, csak aztán soha nem fejeztem be...
4295 levél
Válasz 05.06.17. 20:43 #4
KoKo
Hát én is nagyon remélem, hogy nem cseszik el! De szerintem nem.
Most gondolkodom, hogy megvegyem-e az első részt dvd-n, 1000 HUF-ot asszem megfog érni, csak lehet várok még vele picit.

Pár hónapja megnéztem, és pl. most esett le, hogy a macskák alig férnek el a teherhajó vezérlő termében.
No other way but down!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.