Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Leálították a San Andreas gyártását-Rating Pending

21647 levél
Válasz 05.07.25. 20:15 #11
padavan
Áhh, lebuktam!

Nézd, C.J. mindenépp egy gyilkos szociopata, aki nem ismer törvényt és rendet. Sőt, néha még magára az állambiztonságra is veszélyes.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
8074 levél
Válasz 05.07.25. 20:13 #10
Gerry
Én a dolgot más szempontból közelítem meg. (Offoljunk egy kicsit, amúgy is rövid életű topiknak szántam)
Az előző epizódokban -leszámítva a Vice City-t, de a jellemábrázolás szempontjából az sem különbözik- a főhős Mr. Noname Gengszter volt, akiről nagyon semmit nem lehetett tudni, továbbá, akiknél tökéletesen hiányzott a jellemábrázolás. A San Andreas az elsőolyan GTA rész, melyben jobban "bepillantást" nyerhetünk héroszunk lelkivilágába. S bár meglehet, a felsorolt pozitívumok nem kecsegtetnek özönvízszerű mennyiséggel, még is, lássuk be: a maga módján rendes rosszfiút kapunk -éljenek a paradoxonok -, akire bár felnézni természetesen nem lehet, de még is, nemis kell olyannyira megvetni, mint az előző részek tökéletesen érzelemmentes gyilkológépeit.

Arról meg ne beszélj, hogy CJ ártatatlan járókelőket gázol halálra, azt nem Ő, hanem Te csinálod, nyugodtan végig lehet vinni a játékot felesleges vérfürdők nélkül is. Zal a Te lelkivilágod ilyetén romlott, nem a főhősé
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
21647 levél
Válasz 05.07.25. 20:06 #9
padavan
Hát igen, ez sajna világ jelenség.

Akkor beszélgessünk C.J. karakteréről egy kicsit.

Alapvetően a családja is csupa bűnüzőből áll, és egyébként is, szerintem bárki képes lenne ölni a családjáért. Ez nem érdem, tök természetes. C.J. ártatlan járókelőket gázol halálra, ha úgy tartja kedve, leszámolásai közben pedig nincs tekintettel az ártatlanok életére, kaszál mindenkit, ha kell. (A Rockstar beépíthetett volna mondjuk egy "civili securityt, amely valamilyen módszert alkalmazott volna, ha ártatlanokat kezdünk gyilkolászni, de nem tette meg....) Azt írtad, számos pozitív vonás. Mi lenne a többi?
És bocsánat, télleg skótok, ezt benéztem, csak most beleugrottam ebbe az amcsi balhéba. Az USA konzervatí elveit valló állampolgárairól pedig számos remek film készült, egyebek mellett az Amerikai Szépség. Kivül minden csillog és csupa mosoly, belül meg rohad és büdös a lehelete.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
8074 levél
Válasz 05.07.25. 20:01 #8
Gerry
A mondandó nagy részével egyetértek, de... A San Andreas CJ-je korántsem olyan hidegvérű gyilkos, mint amilyenek azelőző epizódok antihősei voltak, s számos pozitív vonással van felvértezve (családtagok, haverok védelmezése, nem lő hátba senkit, csak azért, mert "szar a pofád, wazze" ).
A legtőbb brutális játék Japánban készül, mint ahogy a japán szórakoztatóipar a legagreszívebb az egész világon.
A GTA sorozat meg történtesen skót
Az USA lakosságának többsége konzervatív elveket vall, mégha az "evangéliumi keresztények" valóban kissebséget is alkotnak. De nem sokkal jobb a többi überkonzervatív jóember sem.
(Nem, nem vitatkozni akarok )

Ugyanakkor engem az egész álszent szisztéma zavar, nem csak az Államokban, hanem itthon is.
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
21647 levél
Válasz 05.07.25. 19:53 #7
padavan
Persze, hogy röhejes, nézz át az SA topicba - nem kell átnézned, tudod te magadtól is -, csupa 10-15 éves tolja ezt a játékot.
Besorolják, és akkor mi van? Ettől még az nyomul vele, aki csak akar.

Egyébként nem értem, mire ez a nagy felháborodás, éppen és csak a szex miatt. Ennyi erővel az egész játékot - sőt, az egész sorozatot - be lehetne/kéne tiltani.
Mert mi a játék lényege?
A puszta erőszak. Lődd halomra a fél várost, lakókkal, rendőrökkel együtt, futass lányokat, lopj autókat, ha kell brutális erőszakkal. Gyilkolj, ölj, pusztíts, rombolj. Beszélj olyan csúnyán, amennyire csak szerény szellemi képességeidtől tellik, legyél aljas és kegyetlen. Ha van pénzed - amit elöző sorokban említett módszerekkel kerestél -, menj lóversenyre és játék kaszinóba, megduplázni.
Dugásnál természetes a feszes, szadomazo bőrszerkó és a fél méteres műbré.
Akárhogy is nézzük, a GTA egy deka értéket és pozitív mondanivalót nem tartalmaz és természetesen olyan messze van a valódi élettől, mint ide az Androméda galaxis. ( A legtöbb játék dettó.)
Félreértés ne essék, az összes részt végigtoltam, kedvencem a GTA 3, és én, felnőtt fejjel csak röhögök az egészen. Sőt, néha tömény undorral játszom, és érzem, hogy nem helyes ez az egész.
A GTA egy beteg elme története, egy, a valóságban sohasem létezhető szociopata sorozat gyilkosé, akit sem becsülni, sem tisztelni nem lehet. Nem példakép a játék egyik főhőse sem.
Szóval én csak azt nem értem, hogy miért épp a szex a probléma, és az egyetlen probléma?
Egy olyan országban, ahol a tinihorrrorokban agyba főbe kefélnek, a középsuli legszebb macája a város ringyója és különben is, egy három részes vígjátékban tinik küzdenek azért, hogy minél elöbb elveszítsék a szüzességüket. Nem értem, hogy az álszent prűdéria szűkös kisebbsége hogy kaphat ekkora hangot egy olyan országban, ahol a hányinger emberi viselkedés a példamutató és a célratörő. Az USA-ban a következő viselkedési formulák dominálnak: Mások iránti totális közömbösség, önhittség, törtetés bármi áron (karrierizmus címszó alatt, gy.k.: érj el minnél magasabb posztot, persze ezt csak úgy teheted meg, ha minden gátlásodat levetkőzöd és áttaposol pár emberen...), szex, zabálás.
Amerika nem egészséges ország. Csak annak állítja be magát, épp az ilyen eseteket kihasználva. A képmutatás teteje.
Az, hogy az USA-ban készül a legtöbb brutálisan durva, erőszakos játék, őket jellemzi. Szerintem jobban tennék, ha befognák a pofájukat, mert az általuk kifogásolt játékok nem mások, mint önmaguk.
És még egyszer, hogy ne legyek a sárba döngölve alaptalanul: Én kedvelem a GTA seriest, a magam módján. Tudom, hogy egy abszolute primitív ösztönökre hajazó erkölcstelen, semmit nem érő hulladék, de amikor ősember akarok lenni, ennél jobb program nem is kell.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
8074 levél
Válasz 05.07.25. 19:48 #6
Gerry
Hja, persze, de még is, mindezt egy keleti-parti szenátor mondja, nem kétséges, milyen "állatfajok" megnyerése érdekében, de akkor is.
És nem csak ezzel van bajom: az ESRB besorolásaival éppúgy, mint a honi "18 éves kor alatt húzz a picsába" hivatalos mentalítással.
Tudom, mindezt valami életkorhoz kötni kell, és erre milyen remek is a "felnőtté" válás jeles életkora, de azért mégiscsak tökéletesen röhelyes az egész. Ha még 15 éves kor lenne, az még hagyján...
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
21647 levél
Válasz 05.07.25. 19:44 #5
padavan
Hopp, a nyilatkozatot nem olvastam el...

Hillary egy idióta, aki még mindig frusztrált a kis Monica miatt.
Még hogy nagyon realisztikus grafika... Lol, tudja ez, miről beszél? és szerintem azok a bizonyos young people-k, across the country-n - jellemző, hgy nem across the world-ot mondott... - ha nem SA-znak, akkor szadomazo pornót, meg faces of death-ot néznek.

Szóval nem kéne így kiakadni ezen, inkább szaxizzon a férjének, hátha neki magának is jólesik.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
922 levél
Válasz 05.07.25. 19:42 #4
bubu005
még szerencs hogy mi már birtokoljuk a gémet, így nincs mitől félnünk
"A siker egyszerűen csak szerencse kérdése. Kérdezz meg egy sikertelent!"
8074 levél
Válasz 05.07.25. 19:41 #3
Gerry
Meglehet, ésszerűnek hat, de iszonyatosan képmutató. A besorolással járó problematikákkal én is tisztában vagyok. Azonban engem az dühít, hogy az elképzelések szerint egy 18 éves emberpalántának nyugodtan meg lehet engedni, hogy tömegeket mészároljon le, de hogy megdugjon pár csajt, azt már nem. Nem röhelyes mindez? Nem képmutató? Az átlag tini tizen egynehány éves korától nézeget különféle zaftos pornókat, és 18 éves korára már néminemű tapasztalattal is rendelkezik, de akkor is: csak ölni lehet, kufircolni nem. Közröhely, éljenek az ártatlan, mészárszékeken nevelkedett ártatlan gyermeki lelkületek.
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
21647 levél
Válasz 05.07.25. 19:37 #2
padavan
Nem a tartalommal volt a gond, hanem a korhatár besorolással. És azért állítják le a gyártást, mert kiveszik azt a részt, nehogy adult kategóriába sorolják a játékot. Az adult kat. rengeteg hátránnyal jár, pl. boltokban csak elkülönített helyiségben lehet kitenni, és a forgalom jelentős részét adó szupermarketek egyáltalán nem forgalmaznák az SA-t.

Ilyen szempontból ésszerű lépés a gyártás leállítás. Megtisztítják a szoftvert és aztán ismét beindul a sokszorosítás.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
8074 levél
Válasz 05.07.25. 19:28 #1
Gerry
A pár héttel ezelőtt kipattant botrány újabb állomásához érkeztünk:leálították a San Andreas gyártását, hiszen bebizonyosodott, hogy a "Hot Coffe" nem holmi mod, hanem a játék alapból tartalmazza azt, és a legújabb patch után könnyedén elő is hozható mindenféle pozítúrákat felvonultató ágyjelenetek egész sora.
Maximálisan egyet kell hogy értsek az Index ez irányú cikkével, -dacára annak, hogy a játék dobozán nem minimális korhatárként nem a 17, hanem a 18 szerepel- hiszen számomra tökéletesen nevetségesnek hat az, hogy egy játékban gengsztert alakítunk, alvilági ügyleteinket intézzük, ezreket mészárolhatunk le különféle módozatokban, de dugni már nem szabad, ohh, hisz az megrontja a zsenge és éretlen ifjúi lelkeket. Hiszen mint tudjuk, a szexualitás holmi 17-8 éves korban nyomorba dönt, viszont tömegek lemészárlását még nyugodtan el lehet nézni, elvégre csak a világra nevel a játék.

"We should all be deeply disturbed that a game which now permits the simulation of lewd sexual acts in an interactive format with highly realistic graphics has fallen into the hands of young people across the country"-Hillary R. Clinton

Szlogenjük akár a "Háborúzz, de nem kefélj" is lehetne. No Comment.
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.