Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Szőke kóla

8074 levél
Válasz 05.12.19. 11:00 #116
Gerry
Nyuginyugi, tudjuk, Te vagy Neo, aki kiszabadulván a Mátrixból perpill nem találja a helyét, és kérlek, ne is vezess minket, de tudjuk, Te vagy az
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
2010 levél
Válasz 05.12.19. 10:57 #115
Colussus
Úgyértem: a világot lopták onnan, a mátrixba átültetve. Viszont az szerintem nem kérdés, hogy végülis minden cyberpunk mozi a Neuromance-ból lett "alkotva".
...non mollare mai...
2842 levél
Válasz 05.12.16. 08:33 #114
borotvapenge
jah
"Volt itt valami iromány, de meguntam.."-ot is meguntam..
21647 levél
Válasz 05.12.15. 16:25 #113
padavan
A Matrix végül is egy VR... Ez miért lopás? Ha egy témát más is feldolgoz, akkor lop?
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
11699 levél
Válasz 05.12.15. 15:09 #112
.:[Kain]:.
kb. óvodás korunkban megtanítanak a szüleink a csukott szájjal evésre. amelyik paraszt nyitott szájjal csámcsogja az télleg menjen ki inkább a teremből, de azért nagy általánosságban tapasztalataim azt mutatják, hogy nem sikerült elnyomnia pár egérnek a Dolby Digital gigászi hangerejét.
"If you take care of the things that take care of you then you will be taken care of." - Kevin Levrone
21647 levél
Válasz 05.12.15. 12:07 #111
padavan
Én befejeztem a vitát, gondolj rólam is, meg a filmről is amit csak akarsz. Magánügyed.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1029 levél
Válasz 05.12.15. 11:50 #110
taposoakna
na ok, ez lehet, h túlzás volt, de qrvára utálom - és szerintem nem vagyok egyedül - azt, amikor a tele van a mozi, és a film alatt végig lehet hallani ahogy rágják azt a szart... ezt én úgy értettem, ahogy padavan a 2 kiló popcorn-t és az egy liter kólát.
bár ez is az amolyan mozi-feeling-hez tartozik. ez van.
2842 levél
Válasz 05.12.15. 10:53 #109
borotvapenge
"Egyébként soha nem eszem popcorn-t a mozikban, mert csóró szokásnak tartom (csak nem magadból indultál ki??), és utálom a kólát." - miért lennék csóró? Ezt mondjuk megmagyarázhatnád. Vagy ez csak ilyen sznob hülyeség nálad?
"Volt itt valami iromány, de meguntam.."-ot is meguntam..
2010 levél
Válasz 05.12.15. 10:18 #108
Colussus
A GITS-nek nem sok köze van hozzá, max a mondanivalója. Gibson trilógiájának annyi köze van testvérpáros "kultfilmjéhez", hogy maga a "mátrix" onnan lett lopva.
...non mollare mai...
1029 levél
Válasz 05.12.15. 10:05 #107
taposoakna
most az alábbiakban elhangzott értelmes mondataidra fogok reagálni:
...
na ennyi kb.
ennyire nem kellett volna kivesézni a hozzászólást, mert nevetséges dolgokat írsz.
Még a divat szó fogalmával se vagy tisztában. Írtad, h te vagy előnyösebb helyzetben, mert olyan film mellett állsz, amit többen kedvelnek, mint "divatból"(?) fikáznak. Már ne is haragudj, de ha te vagy a nagyobb táborban, akkor nem te vagy divatimádó/követő?????
A matrix 2. részére úgy ültem be a moziba, h megint vmi nagyot fogok látni, de úgy jöttem ki, h majdnem a panaszkönyvet kértem... Még 1 db véleményt, se kritikát nem hallottam a filmről és már akkor ez volt a vélemyényem róla. Szal ennyit a divatfikázásról. Ha tényleg sok ember vélemyényére vagy kíváncsi, akkor menj fel az imdb-re és ott is láthatod az eredményeket, magukért beszélnek.
Egyébként soha nem eszem popcorn-t a mozikban, mert csóró szokásnak tartom (csak nem magadból indultál ki??), és utálom a kólát.
Sokszor megfogadtam már, h itt a fórumon a filmes részen soha többet nem fogok vitázni senkivel, mert ide nem az igényes filnézőközönség jár, mint ahogy az erős példa is mutatja. De most ezután be is tartom.
2842 levél
Válasz 05.12.15. 08:25 #106
borotvapenge
Olyan ez mint nekem a Kill Bill. Számomra überszar vagy minimum nem az a mennyei csoda ahogy néhányan tekintenek rá, másoknak maga A FILM. Nekem nem jött be, de mondjuk ezt a véleményemet nem próbálom ráeröltetni senkire sem, mint ahogy taposoakna lehordja a Matrixot.
"Volt itt valami iromány, de meguntam.."-ot is meguntam..
21647 levél
Válasz 05.12.14. 23:59 #105
padavan
Nem bírom ki, azért csak reahálnák részletesen is.

Naszóval:

"Neo vs 100 smith: igen ez a filmtörténet egyik legsúlyosabban röhejes és szánalmas akciójelenete..."

Aha, akkor majd most biztosan mondasz minimum 1 látványosabb akciójelenetet, nem? Rajta. Miért is nevetséges? Mert milyen hülyeség már, hogy egy ember legyőz egyszerre ennyi embert, mi, höhö... Pfff... Fantázia egyes, leülhetsz.


"Ezek a belassítások meg jók voltak az első részben, a többiben meg már unalmasak és tisztán szarok."

Ne nagyon izgasson, hogy ezek a dolgok szerves részei a film alapstílusának...

"Mást nem tudtak kitalálni az unalmas, túlkoreografált verekedések feldobására..."

Jóember, más hasonló filmekben pedig KIZÁRÓLAG unalmas koerográfiákat láthatsz, bármiféle extra nélkül.

"Miért, van ezen mit megérteni, ezen a zagyvaságon????"

Túlságosan földhözragadt, zéró fantáziával bíró elmével ne is kísérletezz a "zagyvaság" értelmezésén...

"Ez a belassításos dolog meg már annyira elkoptatott dolog, h az már egy szar, ha van ilyen egy filmben."

Ne legyen egy percig se gyanus, hogy ezt a technikát a Matrix hozta be ebben a formában. És az se érdekeljen, hogy egy összefüggő trilógiáról van szó, azonos stílusjegyekkel.

"A 2-3. résznek a mondanivalója a 0-val egyenértékű, vagy még annál is kevesebb."

Legalábbis neked, két kiló popcorn meg 3 liter kóla mellett...

"a többiben csak megcsavarták picit, és kötöttek rá néhány csomót, de emiatt semmivel sem lett több mondanivaló benne."

Az, hogy te a 2.-3. résznél totálisan zavarba jöttél, sajáthibás ügy. A te nyomorod, nem a filmeké.

"De ezt most már látom, h neked nem érdemes magyarázni, mert téged vakított el legjobban a látvány, és pont te nem veszed észre mögötte az abszolút üres tartalmat."

Ez meg saccperkábé ultra nevetséges mondat a részedről, öregem. Számomra ánpákk jött be a film, mondandóval - ami hozzád természetesen nem tudott eljutni -, látvánnyal együtt.

"Te ezt a trilógiás dolgot honnan szedted??? Csak érdekelne. Mert szerintem ez egy nagy baromság. Aki nem veszi észre a különbséget az első és a folytatások között, az vagy vak, vagy teljesen hülye, vagy csak sikerült elterelni a figyelmét a feltúrbózott akciójelenetekkel. A 2-3 rész egy erőltetett szar, és senki nem fogja tudni megmagyarázni az ellenkezőjét, úgy ahogy én se ezt neked, meg a többi elvakult sorstársadnak se."

Kényelmes a szemellenződ? Hordjad.

"meg a többi elvakult sorstársadnak se."

Nekem nincsennek sorstársaim, de mi a pálya a Petőben? Neked nem tetszett. Ki nem szarja le? Ettől még köszöni szépen, halálosan jól elvana Matrix és a rajongó tábora is. Hatása a szövegednek megközelítőleg nulla. Majd magyarázd el a sorstársaidnak is, ha sikerült értelmezni a mondatomat.

"Van akinél elérték céljukat a "tesók", és vannak, akik mögélátnak ennek..."

Itt kezdesz szánalom lenni. Mert te átlátsz a szitán, huh, az összeesküvés leleplező, sőt, a Bölcs Tótum Faktum, mi? Ehhh, ha tudnád... hogy mennyire jelentéktelen az erölködésed.

Hát ennyi. Persze majd reagálsz egy jót erre, csak megint teljesen feleslegesen. Meg akarsz győzni valakit arról, hogy egy kultfilm szar, mert te annak gondolod? LOL! Az én pozicióm kissé előnyösebb, egy világsikerü kultfilm mellett állok, amelyet többen kedvelnek, mint divatból fikáznak, vagy azért, mert még kicsik ahhoz, hogy megismerkedjenek egy film bővebb, a jeleneteken esetleg túlmutató tartalmával.

De fikázz csak, csak közben tartsd észben, hogy rohadtul fúj a szél.

gy.k.: Pusztába kiáltott szó...Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
21647 levél
Válasz 05.12.14. 23:37 #104
padavan
Oké, te mögé láttál az évszázad átverésének, és milyen sekélyes szar a Matrix sorozat, megvilágosodtam, hála neked....

Elvakult matrix gyűlölőnek - tagadhatod is ezt, ha épp van hozzá kedved, el van könyvelve - magyarázhat az ember. Ha pedig nem érzékelted a mondandókat, akkor mégsem láttál annyira az akciójelenetek mögé...

Mindenesetre én befejeztem ezt a vitát - ja, és szemernyit sem sikerült eltántorítanod, vagy elgondolkodtadnod, szóval a kiizzadt vér kárba ment. Ez van. És még valami: szar lehet divatfikázónak lenni.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1029 levél
Válasz 05.12.14. 22:35 #103
taposoakna
Neo vs 100 smith: igen ez a filmtörténet egyik legsúlyosabban röhejes és szánalmas akciójelenete... Ezen a részen csak röhögni lehetett, de mást nem nagyon. Ezek a belassítások meg jók voltak az első részben, a többiben meg már unalmasak és tisztán szarok. Mást nem tudtak kitalálni az unalmas, túlkoreografált verekedések feldobására...
Folyamatason azt hangsúlyozod, h nem érted a dolgot, meg ilyenek... Miért, van ezen mit megérteni, ezen a zagyvaságon???? Zagyvaságon csak zagyvaságot lehet érteni. Ha erre gondolsz, azt mindenki érti.
Ez a belassításos dolog meg már annyira elkoptatott dolog, h az már egy szar, ha van ilyen egy filmben. Főleg, h ugyanazt ismételgetik még két részen keresztül. Az első részben még jó volt, mert újszerű volt ez a belassult körbeforduló képsor, de ennek a többszörös felhasználása az alkotói fantázia hiányára utal.
Az autópáylás jelenet tényleg jó akciójelenet volt.
A 2-3. résznek a mondanivalója a 0-val egyenértékű, vagy még annál is kevesebb. Amit mondani akart a film, azt már az első részben megtudtuk, a többiben csak megcsavarták picit, és kötöttek rá néhány csomót, de emiatt semmivel sem lett több mondanivaló benne.
De ezt most már látom, h neked nem érdemes magyarázni, mert téged vakított el legjobban a látvány, és pont te nem veszed észre mögötte az abszolút üres tartalmat. Mert tartalom egyáltalán nincs a filmben, és ezt a "tesók" is jól tudták, ezért csinálták ilyen látványosra. Enéklkül közel sem érték volna el ezt, és neked se jönne be ennyire, az biztos, most már látom.
Te ezt a trilógiás dolgot honnan szedted??? Csak érdekelne. Mert szerintem ez egy nagy baromság. Aki nem veszi észre a különbséget az első és a folytatások között, az vagy vak, vagy teljesen hülye, vagy csak sikerült elterelni a figyelmét a feltúrbózott akciójelenetekkel. A 2-3 rész egy erőltetett szar, és senki nem fogja tudni megmagyarázni az ellenkezőjét, úgy ahogy én se ezt neked, meg a többi elvakult sorstársadnak se.
Van akinél elérték céljukat a "tesók", és vannak, akik mögélátnak ennek... Mert semmi másról nem szól a folytatás, csak a pénzről. Ez az egyetlen, amit meg lehet érteni a 2 folytatásból, és ami egyértelműen látszik, csak a szemeket kéne nyitvatartani.
21647 levél
Válasz 05.12.14. 22:18 #102
padavan
Bazzz, nem láttad a héten az egyik Legyen Ön is...-t? Benne volt Menczel Dániel. 100 000-ig jutott.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
11699 levél
Válasz 05.12.14. 21:47 #101
.:[Kain]:.
kezd padavannal egyesülni
"If you take care of the things that take care of you then you will be taken care of." - Kevin Levrone
2300 levél
Válasz 05.12.14. 21:43 #100
The Conquistador
Mit akarsz? (Egyébként majd. )
The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
5613 levél
Válasz 05.12.14. 21:38 #99
csuvi
hm, mikor raksz fel képet magadról?
A szó a legerősebb kábítószer, amit ember valaha is használt
21647 levél
Válasz 05.12.14. 21:17 #98
padavan
Még valami: A Tesók egyben képzelték el a trilógiát, tehát szó sincs rókabőrről. Úgy állítottak be a Warnerhoz, hogy "nesztek bazzzeg, itt egy korszakalkotó trilógia, keressétek magatokat rajta véresre".
És a Warner erre azt válaszolta, hogy "cool, skacok, de elöbb csak az első részt, aztán meglássuk, hogyan fogadja a bárgyú tömeg".

És lőn, bejött, és a Warner megalkotta a 2-3-at is.

Akkor erről talán ennyit.

Egyébként ha már valamit ilyen vehemensen kritizálni szeretnél, és közben szeretnél legalább minimális mértékben hiteles maradni, esetleg sasold át a díszdobozos változat extra dvd-it, hogy lásd, milyen elképzelések, milyen filozófia, mennyi munka, és milyen munkakörülmények között született ez a modern eposz.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
21647 levél
Válasz 05.12.14. 21:09 #97
padavan
Az, hogy te és még mások nem értették meg a maga teljes egészében a történetet, talán nem a filmek hibája. Én sem vágom a mai napig a Revolvert, mégsem mondom rá, hogy fos, sőt... Ha nem érted a dolgot, inkább csendben maradnál, ahelyett, hogy ok nélkül fikázol. Nem tudom, de szerintem te nem fogtad fel a három részt úgy egyben, és nem tudtad értelmezni a történetet. Ebben márpedig nem a Tesók a hibásak.

Ja, és még valami: Korábban írták, hogy a két folytatásban csak ismételték a trükköket, meg ilyenek. Istenem, ugyanabban az univerzumban játszódik mind a három film, naná, hogy egyféle látásmóddal mutatják be az itt történteket! És még valami: Nem űberelték a folytatásokban a trükköket? Nem mondanám. Neo vs 100 Smith - ez máig a filmtörténet legsúlyosabb akciójelenete, figyeld a kamera mozgását, BÁRHOVÁ eljut. Nézd meg a koerográfiát, zseniális. Sasolj rá a leghtásosabb belassításokra, eszementek, ahogy ezzel a featureval kifejezi azt az iszonyat erőt és sebességet a kamera. Vagy az autópályás jelenet. Láttál ilyet elötte? Nem.

Ennyi, a töbit, ha gondolod, a megfelelő topicban. Bár elég uncsi olyan emberrel beszélgetni erről az alkotásról, akinek lövése nincs a mondandóról, és csak az akciót nézte... Vagy azt, hogy a haverok melyik jeleneten röhögték el magukat, mert nem értettek bizonyos jeleneteket...
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
2300 levél
Válasz 05.12.14. 19:35 #96
The Conquistador
Ezt az egészet körül-belül huszonharmadszorra írod le, de még mindig nem győztél meg, és nem is fogsz. A Mátrix 1-2 tökéletes, a Forradalmakban belátom vannak hibák, összecsapták, de - ahogy már padavan is írta - idővel értelmet nyer az egész. Persze ehhez olyan őrültnek kell lenni, mint amilyenek mi, Mátrix hívők vagyunk. Én például tegnap még éjjel egykor is fent voltam, mert a Mátrixot néztem, van ilyen. Arról szól az életem, hogy a titkait megfejtsem, válaszoljak a kérdéseire. És ha nekem, és sokezer embertársamnak e bolygón a Mátrix képes kitölteni életünk nagy részét, nem lehet annyira szar.

Mellesleg a Szőke kóla című filmről durván 4-5 hozzászólás esett, inkább Mátrix vs. Magyar filmeknek kéne hívni a topicot... Értelmetlen a vita.
The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
11405 levél
Válasz 05.12.14. 19:31 #95
Tyrn
keanu reeves amugy nem rossz szinesz.az ördög ügyvédjében jol jatszik!
a matrix-ra visszaterve az 1(3adszorra mondom)tényleg kult film és egy mászterpisz de a 2-3 nem jó.unalmasok és nem lehet követni a történetet(vagyis elhet,csak olyan bargyu,h meg te is alig hiszed el,h vki ezt komolyan fogja gondolni).
2300 levél
Válasz 05.12.14. 19:28 #94
The Conquistador
Hát igen, volt egy-két szánalmas próbálkozás... Például a szintén Keanu Reeves főszereplésével készült Johnny Mnemonic... No comment.
The Conquistador (2005.09.03 - 2006.04.08) --> Control
21647 levél
Válasz 05.12.14. 19:23 #93
padavan
Filmes cyberpunk?
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
11405 levél
Válasz 05.12.14. 18:45 #92
Tyrn
milyen műfajt termetett?
21647 levél
Válasz 05.12.14. 18:32 #91
padavan
Rengeteg filmnek csapnak nagy reklámot, mégis nagyot buknak. Ezzel szemben a Matrix a mai napig kultfilmnek számít, műfajteremtő, és követendő példa.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1029 levél
Válasz 05.12.14. 18:09 #90
taposoakna
azért lett a matrix világhírű, mert abba fektették bele a legtöbb pénzt, és annak csináltak hatalmas reklámot.
Nekem semmi bajom nem lenne a matrix-szal, ha nem csináltak volna neki 2 folytatást, legalábbis ilyeneket, mert ezzel a két résszel mindent szétbactak, amit az elsőben létrehoztak. Hadd éljek egy korábbi jellemzésemmel: a 2-3. rész az első paródiája lett. teljesen kiforgatták, túlbonyolították, tele rakták zagyva összefüggéstelen összefüggésekkel stb... Az igazi matrix-rajongóknak, akik az első rész után lettek azok, egy kiábrándulás a folytatás. Nem is egy, hanem kettő.
Lehetett volna jobban folytatni is, csak ahhoz már nem volt meg az eredeti ötlet, amit lemásolhatnak, vagy meghaladta a fantáziájukat a történet ésszerű folytatása... Morpheus péel az első részben egy etalon volt azzal a háta mögött összekulcsolt kezével, míg a folytatásban csak egy vicc maradt, mert egy senkiházit csináltak belőle... A 2. és 3. részben már csak röhögni tudtam, amikor megláttam morpheust azzal a beállással.
Az első résznek még megvolt az a sötét, borongós hangulata, míg a folytatásban ezt tökéletesen porrá zúzták...
21647 levél
Válasz 05.12.14. 17:46 #89
padavan
Hát nem tudom. Én is so helyről hallottam már azt, hogy "fúúúúú, a matrix ösze van lopkodva, nézd meg a Ghost in the Shell-t, mer' full matrix!" Na, megnéztem. Meg kell mondjam, egy deka matrixos jelenet nem volt benne, de bizos az a full lopás, ha a matrix elött is voltak olyan témák, amelyekben a VR-el foglalkoztak. Minden esetre, a Matrix lett világhírű és kult, nem pedig az állítólagos gyökerei. Gibsont olvastam, cyberpunk, és kb annyit loptak belőle a Fivérek, mint a GitS-ből. Szerintem.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1029 levél
Válasz 05.12.14. 16:01 #88
taposoakna
pontosan... de mégis van akinek ez tetszik. nekem is van egy haverom, akinek hiába magyarázom, h ez a film egy... nem is film ez, azt mondja neki akkor is tetszik, mert lehet rajta röhögni... én nem tudtam rajta röhögni egyet se, pedig nem a humorérzékemmel van a gond.
Több filmből lett összegyúrva ez az egy. Amiben nincs 1 db eredeti ötlet se, az elég szánalom. Árpa rendezése meg úgy szar ahogy van...
Ő is semmi másra nem épített, csak a káromkodásra, és úgy látszik be is jött neki. Mindenhol bűzlik az erőltetett izzadságszagtól.
2010 levél
Válasz 05.12.14. 15:26 #87
Colussus
De van, rengeteg japán anime hasonló gondolatokkal, de könyvek is, pl William Gibson - Neuromance trilógia, gyakorlatilag az általad írt összes pozitívumot innen lopta a Mátrixhoz a testvérpáros. Olvasd el a fent említett könyveket (nagyon jók), és meglátod. A mátrix-fanoktól bocs, de ez így van.
...non mollare mai...
2010 levél
Válasz 05.12.14. 15:21 #86
Colussus
Az Argóval az a baj, hogy szinte minden szar benne, amitől egy film jó lehet. Karakterek, történet, cselekmény, stb. Minden viszonylag korrekt eleme el lett sütve legalább 30x a különböző filmekben.
...non mollare mai...
10536 levél
Válasz 05.12.14. 15:11 #85
TcG|Rommel|Hun
Belekötnék az argo-s részbe:
Figy az Argo igenis jó film, csak át kell szellemülni hozzá.
Ami abban van az ma Mo. Teljes egészében. Ez elég elkeserítő, de a mozivásznon vagy otthon ülve vicces. Szerintem igenos ötletes film és a káromkodás teszi magyarrá. Ezt a filmet nem fogná fel egy amerikai, nem értené, hogy mért nem szuper BMW-k Ferrari-k és más hiperszuper autók vannak a filmben. Hát azért mert ez már Közép-Európa(bár inkább kelet)!
A többi állításoddal és mondandóddal nagyjából egyetértek.
1401 levél
Válasz 05.12.14. 15:01 #84
SuppaTrucker
Hé,Fábry igenis jó poéngyáros még ha sokszor vulgáris szavakat is használ...
I will look for you, I will find you... and I will kill you!
1029 levél
Válasz 05.12.14. 11:04 #83
taposoakna
Az "Egy magyar film sem képes..." mondatodtól kezdve egyetértek veled. Egy máik fórumon már én is ecseteltem ezt, a SZFE rendezői szak kapcsán: (lusta vagyok újraírni, ezért copy, sorry, csak h tudjátok, mit gondolok én is a magyar filmekről)
"Sok a rendező? Akkor nézzük meg azt is, hogy ettől a sok rendezőtől hány színvonalas, élvezhető, valószínüleg nyereséges alkotás születik????
Ez a helyzet még siralmasabb... Ami bekerül a mozikba, az általában nézhetetlen, és nem hiszem, h a támogatók vmit is visszakapnak a pénzükből. Ha végre élvezhető filmek is születnének, az emberek visszanyernék a bizalmukat a magyar film iránt, és nagyobb kedvvel ülnének be a mozikba magyar filmre. Mit csinálnak most a magyar rendezők (tisztelet a kivételnek, mert van)? Régi nagy sikerű magyar filmeket dolgoznak fel újra pocsék színvonalon, amit azért néz meg az ember, mert nagy reklámot csinálnak neki, meg mégis magyar film. A miénk! De a legnagyobb számban biztos csalódott emberek hagyják el a foteljaikat, és azt mondják, megint feleslegesen szórtam ki a pénzt hazai filmre. És ha ez sokáig így megy?!?! Márpedig régóta folyik. Az újrafeldolgozás mindig az alkotói fantázia teljes hiánya. Hiányoznak az igazán kreatív rendezők.
Vannak jó magyar filmek, amik soha nem jutnak el a nagy mozikig, hanem a nagyvárosokban meg lehet nézni art-mozikban, meg a filmszemlén, és örülhetünk, ha a vidéki suttyógyerek megnézheti vmelyik kereskedelmi csatornán éjfél után "magyar film" szlogen alatt 20 percenként reklámmal megszakítva. Hurrá!!! Kinek van kedve hajnalig fennmaradni? Na jó van video is, de azt vhogy én is mindig elfelejtem beidőzíteni.
Meg egy moziban mégis csak más a hangulat, mint otthon az akárhány-kevés-nemtom-hánycentis tv-képernyőn.
Bár ezek a jobb filmek is a nagy magyar közönség számára is nézhetetlenek lennének és ráaggatnák a művészfilm jelzőt, ami egyből a nézhetetlénségi kategóriába rugdosná az adott filmet.
A hazai filmtermés alacsony színvonalának köszönhető, h olyan filmre, mint az argó, azt mondják, h: "qrva jó film!". Szánalom.
Meg az is szánalom, h hányféle stílus vagy műfaj létezik, mégis csak milyen filmek készülnek nekünk? Vígjátékok, semmi más. Mert nem mernek mást csinálni, mert úgy gondolják, h a tömény káromkodás a filmben mosolyt csal majd arcunkra (jó magyar szokás szerint, lásd Fábry) és feledteti velünk a minőséget. Csak a vígjáték lehet sikeres, mint magyar film? Ez kell nekünk?
Szerintem nem. Én már szívesen látnék egy jó magyar thrillert is, akár politikait is, mert story lenne bőven, csak híradót kellene nézni.
A kontoll péel jó film. De jobb lett volna szerintem (nekem jobban bejött volna), ha nem pakolják bele azt a sok vígjátéki elemet. Így is jó, de úgy végre megszületett volna az első élvezhető magyar thriller, amit moziban is bemutattak. De kellett bele a sok poén, mert ha nem lett volna, akkor senki nem ment volna el a moziba sajnos. Legalábbbis nem ennyien."
Az utolsó Kontroll-os részbe biztos szívesen belekötnél, de ne tedd, mert már tudom mi a vélemyényed róla.
2842 levél
Válasz 05.12.14. 10:04 #82
borotvapenge
Bár tény, hogy némely filmen jól szórakozok (pl Üvegtigris), de nagyon sokra nem becsülöm a mai magyar filmgyártást,
"Volt itt valami iromány, de meguntam.."-ot is meguntam..
7037 levél
Válasz 05.12.14. 09:38 #81
Aruns
Csak néztem, hogy elkezdett pörögni a topic, egy nap alatt ennyi hozzászólás - csak épp nem erről a filmről

A Csak szex és más semmi egyébként nyilván üti ezt színészi alakítások terén, ezt látatlanban is megsaccolom (a szereplőgárda miatt). Ebben a Gubás Gabi az egyetlen komoly színész.
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
2842 levél
Válasz 05.12.14. 09:23 #80
borotvapenge
..és ismét megfordul a világ: minden szavaddal egyetértek.
"Volt itt valami iromány, de meguntam.."-ot is meguntam..
21647 levél
Válasz 05.12.13. 23:26 #79
padavan
taposóakna, te most komolyan gondolod, hogy a Matrix számomra a rendezés netovábbja? Pfff... Messze nem az. D a történet újszerűsége, az új fogások - tudom, keleti tanok, kérek még egy filmet hasonló gondolatokkal telenyomva, nincs? kösz - és igen, a precíz látványvilág ha tetszik neked, ha nem, kultfilmmé tette a matrixot. Aki pedig a folytatásokra azt mondja, hogy szar... hát nem is tudom. Talán el kéne elöbb filózni a filmeken és teljességében meglátni a sorozat lényegét. De nem akarok rábeszélni senkit a filmre.

Az pedig, hogy számomra a magyar filmgyártás Kontrollostul úgy szar, ahogy van, elég stabil dolog, kár ilyen támadóan fellépni, nem fog változni ez a vélemény, ne izzadj ezért vért, tök felesleges.

A szavaimat meg szintén kiforgatod. Nem azért szar a Kontroll, mert hétkőznapi helyszineken játszódik. Azért szar, mert szar az egész. Számodra ez jó operatőri munka? Lol, mert? Nem találtam benne semmi kiugrót, tök szokásos. Szinészek szarok, történet egy unalmas bárgyú szar. Egy magyar film sem képes nemzetközi szinten még a középmezőnybe fejlődni sem, még az oroszok is előrébb vannak nálunk. Mondjuk nem csoda, csupa urambátyám alapon bekerült kis tehetségtelen gyerek feszít a szakmában, talantumot véletlenü sem találsz. Mutass egy új Darvas Ivánt pl. Nincsen. Vagy egy új Bacsót. Sincs. Ugyan már, miről beszélünk. A magyar filmgyártás szar. Rossz értelemben vett magyarszagtól bűzlik minden filmjük. Igénytelenség, felületesség, tökre fantáziatlanság. Ennyi. Hol vagyunk nemzetközi szinten? Sehol. A magyar filmek magyaroknak készülnek, mert a magyaroknak jó ez.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
15 levél
Válasz 05.12.13. 22:46 #78
simlazar
Nna, gondolom nem biztos, hogy a lelkesedés megmaradna...
1029 levél
Válasz 05.12.13. 22:44 #77
taposoakna
Bulcsú szakított az első részben megismert barátnőjével, és csalódásában visszatér a föld alá, hogy ellenőrként újult erővel vegye fel a harcot a lökdösődő lemásolásával a bkv-utasokat ismét rettegésben tartó őrült sorozatgyilkossal...
15 levél
Válasz 05.12.13. 22:37 #76
simlazar
Mi lenne a Kontroll folytatásában?
1029 levél
Válasz 05.12.13. 22:36 #75
taposoakna
a hosszabbítást és az ismétlést is a verekedésekre értettem.
Csak megismételték őket, és hosszabbak lettek, egyben unalmasak is.
Ami az 1-ben látványos volt, az a 2-3-ban csak: "na mikor lesz már vége, haladjunk!"...
15 levél
Válasz 05.12.13. 22:34 #74
simlazar
Hát igen, hosszabbítás, folytatás...
1029 levél
Válasz 05.12.13. 22:32 #73
taposoakna
nekem meg az egésszel úgy ahogy van... kb 2 percenként tudtam volna felordítani - ha nem sűrübben - mert annyira fájt... az a giccses gagyiság, ötlettelenség. Még a verekedések is szarok, és unalmasak benne. Semmi új az egyhez képest, csak ismétlés és hosszabbítás.
Ennyi, amire tellett a rendezőktől...
15 levél
Válasz 05.12.13. 22:30 #72
simlazar
Nem feldolgozás, egyszerűen a mai technikát felhasználva. A lényeg, hogy úgy élvezhessem mintha én is ott lennék.
1401 levél
Válasz 05.12.13. 22:25 #71
SuppaTrucker
Egy újabb feldolgozás? uff....
I will look for you, I will find you... and I will kill you!
15 levél
Válasz 05.12.13. 22:24 #70
simlazar
A Dark City nem rossz, de azóta finomodott az elfogadott jövőkép. De miért nem csinálnak filmet az Alapítvány-ról? Az tényleg nem semmi történet, és mikor írta Asimov... A Kontroll nem SF, de a Mátrix igen, ha az Alapítványt megpróbálnák megfilmesíteni... Vajon sikerülne-e? Ezt nagyon várom.
1029 levél
Válasz 05.12.13. 22:23 #69
taposoakna
ezzel a hozzászólással senki nem fog vitatkozni, mert így van. A fantáziánál tényleg nincs jobb rendező!! Ezért olvastam el könyvben a Világok harcát, mert spielberg filmje nincs a toppon, és a történet megérdemelt volna egy jobb és eredetibb köretet. Könyvben sokkal jobb.
A hazai filmgyártás tényleg szarban van, nincs mit szépíteni ezen.
Ez nagyrészt a pénz- és történet(forgatókönyv)hiánynak köszönhető.
Ha születik is jobb minőségű film, azt max csak afféle art-mozikban lehet megnézni és a filmszemlén. Ennyi. A nagy mozikat meg teletömik az igénytelen pocsék magyar "filmnek nem nevezném"-dolgokkal...
1401 levél
Válasz 05.12.13. 22:20 #68
SuppaTrucker
Nekem csak a szivmasszázzsal volt bajom az Újratöltve végén, de nincs más bajom a sorozattal De ott hangosan felröhögtem
I will look for you, I will find you... and I will kill you!
1029 levél
Válasz 05.12.13. 22:16 #67
taposoakna
egyébként meg a Kontroll a mostani magyar filmek színvonalához képest egy üde színfolt. Nem tökéletes, mert tényleg nem. Van sok hibája, de ettől még nagyon jó.
A párbeszédek tényleg nagyon erőltetettek, a színészi játék is itt-ott hagy némi kívánnivalót maga után, de egyáltalán nem olyan rossz, mint ahogy padavan mondja, sőt. A zenéje is jó, a látványvilág (nagyon jó a képi világa, köszönhetőn az operatőrnek), a helyszín is...
Mégis milyen helyszínen kellett volna leforgatni egy metrós-filmet????
Buszállomáson, és abból is olyanon, ahol te (padavan) még nem jártál???
Azért szar a helyszín, mert nap, mint nap arra jársz??? Na Neeeee!
Ezt te se gondoltad komolyan...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.