Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» A pofátlan ASVA és a hülye törvények

4695 levél
Válasz 06.01.26. 20:56 #55
szedrencs
Amúgy szimpatikus a kezdeményezés, de nem úgy tűnik, mintha nagyon sok energiát feccölnének bele.
2326 levél
Válasz 06.01.26. 15:31 #54
Osmium
derossz
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
4695 levél
Válasz 06.01.26. 14:58 #53
szedrencs
Jó fejek ezek a MACI-sok, írtam nekik 3 napja, hogy ha van vmi bannerük szívesen kirakjuk pusztán szimpátiából az oldalunkra, erre basznak válaszolni.
2326 levél
Válasz 06.01.23. 13:06 #52
Osmium
látom tisztára izgat titeket a téma
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
2326 levél
Válasz 06.01.20. 11:13 #51
Osmium
Kisebb fejlemény
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
22 levél
Válasz 06.01.12. 20:06 #50
sztanisti
Az egészben az az érdekes, hogy azon emberek többsége, akik illegálisan szerzik be a cuccokat, legálisan sztem semmi képpen nem vennének meg dolgokat a jelen esetben.
Egyszerűen ha eszel, iszol, fűtöl, kocsikázol, stb... ilyeneket is vennél, akkor nem maradna semmi pénzed amit félretennél. Egyszerűen a magyar fizetések szerintem nem alkalmasak ilyen árak kifizetésére.

Megint más téma a művek tisztelete, meg a szerzői jogdíj. Addig OK, hogy én tisztelem őket, de azért nekik is kéne tisztelni a vásárlót, aki nehezen megkeresett pénzének egy részét ilyenekre fordítja...
12314 levél
Válasz 06.01.12. 19:24 #49
vortób
jó hogy mondod, akartam emliteni neverwinter nights meg kettő kiegészitő mediamarkban 6500, természetesen nem szólok semmit, mert akkor törlik a hozzászólásom trágár mivolta miatt
,,Happiness is only real when shared."
2326 levél
Válasz 06.01.12. 18:34 #48
Osmium
Kijavítalak, a HUB-ok csetelésre vannak ott, a fájlcseréhez semmi közük, de ahhoz pláne nincsen, hogy valaki kicsempész egy filmet a premier előtt, és emiatt a készítők idegrohamot kapnak! És ki mondta neked, hogy én akarok a megjelenés előtt látni egy filmet, vagy játszani egy játékkal? Hol mondtam én ilyet? Nekem elég utána is, csak megvenni nem fogom. De megigérem, hogy ha majd 300e, vagy afelett keresek tisztán, akkor mindent megveszek legálisan forintokért, ami érdekel.
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
10589 levél
Válasz 06.01.11. 14:12 #47
Dark Archon
Javíts ki, ha tévedek, de ezek a HUB-ok pont az illegális másolatok terjesztését hivatottak segíteni. S ha bezárják, el kell könyvelni, úgyis nyílik helyette 5 másik. Ha gyorsan hajtasz és megbüntetnek, akkor sem a rendőr a szemét...
Érdekes a véleményed azokról, akik kicsempészik a dolgokat, ugyanis pont ezek miatt lehetséges a megjelenés előtti játékokat/filmeket leszedni az általad oly' érzékenyen érintett HUB-okról

padavan: létezne üzleti erkölcs? A MediaMarkt-nál maradva (ami ebben a kategóriában az én szememet szúrja a legjobban) rengeteg dolog 3x, 5x annyiba kerül, mint máshol. Pl.: csatlakozók "rendes" boltban 60-120Ft, MM-ben 500Ft alatt nem kapsz semmit. Játékoknál szintén: ami máshol már rég "árleszállított" lett s 2500Ft, náluk 8-10eFt. S mindebben a marha nagy fricska a vásárlók kezébe adott "nemvagyokhülye" szatyor A plázásítás óta egyre inkább van hülyének nézve a vevő, de ami a szomorúbb, hogy mindez fel sem tűnik a célközönségnek. S hogy jól megfizetett munkavállaló? Lesz olyan valaha?

De már akkor értelek, te amolyan szimpátiás fájós vagy mások iránt Szöges ellentétben azzal, amit az emberiségről gondolsz a másik topicban Node arra majd ott válaszolok.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
2326 levél
Válasz 06.01.11. 13:29 #46
Osmium
Akkor jó, de 3 hub bezárása olyan tendencia ami nem hiszem hogy csak angem érint érzékenyen, tekintve hogy rossz az irány, nem hiszem hogy üdvözölni kéne. És az üvegtrigris meg azért duplán felháborító emiatt, mert nem azt a köcsögöt keresik fel, aki szépen kicsempészte, hanem a DC-sekre akarják húzni a lepedőt. Ennyi.
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
21647 levél
Válasz 06.01.11. 13:27 #45
padavan
Nahh, végre kezd normalizálódni a beszélgetés.

Az erkölcsiség azonban nem egy irányú, így létezik tisztességes üzleti, és munkáltatói magatartás is, amelybe benne foglaltatik a vásárlók/dolgozók nem hülyének nézése, és esetleges munkájának tisztességes megfizetése. Amennyiben nem ez jellemző az országra -márpedig messze nem ez a jellemző - akkor a gazdaságilag elnyomott réteg úgy gondolja, hogy ha a "nagyurak" így, akkor ők úgy. És ebben nem tudok nem igazat adni nekik.
Egyébként ok, nem veszem magamra, de azért fontosnak tartom ismételten kijelenteni, hogy szinte semmit nem DC-ztem, letöltéseim ezen a rendszeren igen csekélynek mondhatóak, és pont én vagyok az, aki - pl. megfontoltságból - nem mondja el fűnek-fának, hogy mit szereztem be az internet felhasználásával.

Abban is egyetértek, hogy a szaros játékok/filmek a mi korunkban már egyre kevésbé mérvadóak és mondjuk az általad hozott példához - lakásvásárlás - képest valóban a "kit érdekel" kategóriában esik. Szerencsére nekünk nincs ilyen gondunk, két lakás és egy ház gondtalan tulajdonosai vagyunk. Hőbörögni csakis mások miatt szoktam - palesztinok, egyéb arabok, meteorok, dc-sek...
Az én életemet nem fogja befolyásolni az új jogszabály, és habár engem rengeteg probléma nem is érint, csupán az elvek miatt szoktam belepofázni bizonyos témákba. Itt is elvekről van szó - szerintem.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
10589 levél
Válasz 06.01.11. 12:48 #44
Dark Archon
Te valamit nagyon benéztél, egy szóval sem mondtam, hogy az itthoni árak jók. Konkrétan erre írtam a megnyilvánulásaimat: "CSAK MA 3 HUB-ot záratott be az Üvegtigris 2 miatt a tetves ASVA!", há' ez szánalmas.

padavan: "Tudom, ha nem tehetik meg, akkor ne is töltsék le, csakhogy rengetegen úgy érzik, miért kéne csupa lemondásból álni az életüknek - remélem érted". Értem én, én is így gondolom, hiszen csak egyszer élünk. Vannak dolgok, amiket azonban mégsem tehetsz meg, bármennyire is szeretnéd, innentől kezdve meg az egyén erkölcse szabja meg, mi az, amit megenged magának és mi az, amit nem. S ha azt gondolod, hogy elégedett vagyok a M.O. helyzettel, hát nagyon tévedsz, spec. lakást venni manapság egyszerűen lehetetlen, ha önmagad vagy, feltétel a házasság vagy gyerek, 10% önerő, neadjisten még más ingatlant is leterhelnének, ez egyszerűen g*ciség. Spórolni meg ebből a fizetésből... sz'al vannak súlyosabb dolgok is, mint pár sz*ros játék vagy film megvétele... ebből kifolyólag bocsásd meg nekem, hogy teszek az ASVA-ra, a BSA-ra meg arra is, hogy bezárnak pár hub-ot. Ennek ellenére úgy érzem van olyan játék, amit érdemes megvenni, ha neked megéri, de ez megint egyéni dolog, de nyilván divatosabb a haverok felé a "ma is 500 gigabájt játékot szedtem le a décéről" szöveg. Mielőtt ezt is magadra vennéd: NEM rád céloztam.
A problémát hiába kezelik helyileg a törvényekkel, rendszerszemlélet kell, ehhez viszont gyökeres változás szükséges.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
2326 levél
Válasz 06.01.10. 23:55 #43
Osmium
LOL
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
20761 levél
Válasz 06.01.10. 22:33 #42
Eric
Mielőtt még valaki félreértené és a célozgatásaival esetleg rám gondolna , nem értek én sem egyet a jelen helyzettel.
Pusztán néhány jó árat próbáltam összeszedni, hátha segít valakinek.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
2326 levél
Válasz 06.01.10. 22:00 #41
Osmium
Kollektíve nem értem azokat az emberkéket, akik most elkezdték védeni az itthoni árakat, ezzel igazat adva azoknak, akik azt mondják, hogy ez így tök jó és igenis fizesd ki az átlagfizetés 10%-át egy darab ilyen termékért. Plusz ezek szerint az ASVA meg az összes többi ilyen gyík szervezet milyen király és mennyire igazuk van, hogy alkotmányellenes törvényt óhajtanak beiktatni. Mindezen emberek arcát megnézném, amikor bármilyen jogerős papír és ítélet nélkül besétálnak a lakásukba és elviszik a gépüket még akkor is, ha tényleg nem töltöttek le semmi illegalt, biztosan jó érzés hogy a gépen lévő cuccok között vadidegenek turkálhatnak, főleg ha ártatlan is vagy. Na erről ennyit, nyugodtan gyertek az árakkal stb, és azt véletlenül se vegyétek figyelembe, hogy ott, ahol mondjuk 50 dollár az ár, nálunk is annyi, vagy még drágább, csak akik ott élnek kint, azok 4x annyit keresnek átlagban, mint a magyar ember. Tényleg, biztosan kurvajól van ez így...
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
2326 levél
Válasz 06.01.10. 21:30 #40
Osmium
Te vagy a szánalmas és csak annyit mondanék, hogy benne van a szerzői jogdíj. Tájékozatlan vagy + paraszt, több szót nem is fogok rád vesztegetni. Szevasz!
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
20761 levél
Válasz 06.01.10. 20:13 #39
Eric
Nézted az xpress-t?

Van egy két normális film, normális áron:

2590 FT-ért:
- Fegyverek szava
- A híd túl messze van
- Fargo
- Thelma és Luise

2490 Ft-ért:
- Nagymenők
- Ocean's Twelve

1290 Ft-ért:
- Ace Ventura
- Kardhal

1990 Ft-ért:
- Air America
- Johnny a jóarcú
- Trója
- Életeken át
- Tripla vagy semmi
- Leon a profi
- Az utolsó szamuráj

2190 Ft-ért:
- A bárányok hallgatnak Hol költők társasága
- Némo nyomában
- Szakasz
- Nekem 8
- West Side Story

1590-ért:
- Interjú a vámpírral
- Matrix I-II-III
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
1651 levél
Válasz 06.01.10. 19:39 #38
Remen
Ezzel szemben pl Finnországban Karácsonyi Lidércnyomás 3500 ft, nálunk 5900.
Tavaly előtt mikor kijött a blind guardion dvd, ott 4000 volt, nálunk több mint 6000.
És ott ráadásul kicsit magasabb az átlagkereset is!

Meg ilyen dolgok, hogy itthon bemész a levezboltba, aztán külföldi lemezek 5000-nél kezdődnek (legalábbis a populárisabb előadóké).

Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
21647 levél
Válasz 06.01.10. 19:38 #37
padavan
Jó, akkor ezek teljesen elfogadható árak valószinüleg. Teljesen elfogadható az ötszörös-tízszeres árrés, biztosan...
Az is teljesen elfogadható, hogy összehasonlítva a nyugati és magyar bérek reálértékét, öt-tízszeres szorzóval kell néznünk a dolgokat.

Fogadjátok csak el, kezeljétek ezt teljesen természetes dologként. Ez a magyar dolga.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
20761 levél
Válasz 06.01.10. 16:54 #36
Eric
Az xpress.hu-n az árak:

25th Hour - Az utolsó éjjel 5990 Ft

Ébredések (ezer éves film...) 3990 ft

Galaxis útikalauz stopposoknak 4690 Ft

King Kong (30 éves film!!!!) 4290 ft

Madagaszkár 5000 ft

Ponyvaregény 3690 ft (röhej)

Sin City - A bűn városa 3790 ft

Tudom, nem egy nagy különbség, de több vásárlása esetén sok kicsi sokra megy
Amúgy az xpress.hu-n egy csomó filmet leakcióztak 20-80% kedvezménnyel. Pl. a Mátrix trilógia részenként 1590 Ft-ért kapható 2DVD-s változatokban.

"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3144 levél
Válasz 06.01.10. 16:43 #35
nihilism
A Ponyvaregeny 4 ezerert miert rohej? Illetve nem is pontosan 4 rugo, mert tobb helyen 3600-nak lattam. Az Alkonyattol Pirkadatig is annyi. Jarmusch Kave es Cigarettaja, Fargo detto. Kozonseges Bunozok, Philadelphia, Bloff, Ravasz 2700 forint. Gyakorlatilag a mostani Kerulj szinkronba! akcioban megjeleno filmek mind annyiak (altalaban igen jo filmek), es az szerintem olcso, pedig en nem rendelkezem onallo keresettel. Jo, most vannak kivetelek, de az atlag a 3,6 ezer forint, es a nagyon jo filmek (amiket az elobb emlitettem) annyit megernek.
21647 levél
Válasz 06.01.10. 16:25 #34
padavan
Egyébként neten megrendelhető dvd árakból egy kis szemezgetés:

25th Hour - Az utolsó éjjel 6100 Ft

Ébredések (ezer éves film...) 4200 ft

Galaxis útikalauz stopposoknak 4800 Ft

King Kong (30 éves film!!!!) 4600 ft

Madagaszkár 5000 ft

Ponyvaregény 4000 ft (röhej)

Sin City - A bűn városa 4000 ft


3000ft-ért csak z-kategóriás extra szarokat, évtizedes régiségeket és magyar mocskokat találtam.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
21647 levél
Válasz 06.01.10. 16:15 #33
padavan
Ez messze nem igaz, legalábbis részemről biztosan nem.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
21647 levél
Válasz 06.01.10. 16:14 #32
padavan
Érdekes, én csupa 5000 ft körüli cuccokat látok, amelyeket érdemesnek tartanék megvásárolni. És szerintem nem az az elfogadható ár, hogy 3-4-5 ezer, hanem az, hogy mondjuk 3000 a vége, a top, a plafon ár.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
3144 levél
Válasz 06.01.10. 15:55 #31
nihilism
Az ujonnan megjeleno dvd filmek mind 3-4.5 ezer forint kozott vannak, kiveve a diszdobozos filmeket, de altalaban annak is be lehet szerezni az olcsobb valtozatat annyiert.
20761 levél
Válasz 06.01.10. 15:52 #30
Eric
Már bocsánat, hogy beleszólok, de ebből a párbeszédből nekem sokkal inkább az egymás földbedöngölésének szándéka tűnik ki, mint az értelmes, egymást meggyőzni szándékozó, vagy akár csak álláspont ismertető vitáé...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
21647 levél
Válasz 06.01.10. 15:48 #29
padavan
Tudod mit, a történtek után én 150ft-ért sem vennék legaláis írható dvd-t. Képzelem, micsoda baró minőség lehet, egyébként... Bár lehet, hogy az igényesség non plus ultrája, és tévedésben élek, ki tudja. Minden esetre az okokat, hogy miért is nem vásárolok legális dolgokat - legalábbis töbnyire - már leírtam egyszer, nem akarom önmagamat ismételni.

A te szövegértelmezésed pedig egy mocsári varangyéval vetekszik - maximum... Hol írtam, hogy te veszed meg beteg árakon a dolgokat? Azt írtam: a hozzád hasonlóak... A hozzád hasonlóak, az nem te vagy, kis barátom... Innentől kezdve okafogyottá is vált a magyarázkodásod.

Minden esetre te itt kajakra nekiestél a dc-s embereknek, hogy húúú, de rohadt dolgog, hogy felháborodnak az ASVA öncélú szarság intézkedésein. Vázoltam, hogy ezen felháborodásuk teljesen jogos. Ha nem értetted a mondandóm lényegét, az már a te kis nyomorod.

"mennyivel jobb egy eredeti cédét/dvd-t kibontani, szagolgatni, átlapozni az útmutatót... "

Hát persze, én is így gondolom, csakhogy nem a mai árakért cserébe. A hülyének nézésnek is van egy csúcsa, nos a terjesztők ezt nálam már évekkel ezelött átlépték.

"Vagyis az árakat nem feltétlen M.O. szabja meg..."

De a keresti viszonyokat igen, ha pedig mégsem, így is úgy is nonszensz a helyzet. Ne várd el, hogy átlagfizetésből élők tízezrekért vásárolják meg azokat a dolgokat, amelyek érdekelnék őket. Tudom, ha nem tehetik meg, akkor ne is töltsék le, csakhogy rengetegen úgy érzik, miért kéne csupa lemondásból álni az életüknek - remélem érted.

A többire nem reagálnék, csak annyit, hogy az emberek többségének egyszerüen nincs pénze legaláis cd-ket, dvd-ket vásárolgatniuk. És ne általánosíts, én pl. 3000 ft-ért röhögve rohannák a boltba, ha egy jó játékról, vagy filmről van szó. Cd-t azonban max 1000 ft-ért vennék
Hű, de egy rohattállat vagyok...
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
10589 levél
Válasz 06.01.10. 10:11 #28
Dark Archon
Mindenek előtt közölném, hogy nem vagyok sem a kispofád, sem isten barma, bár tőled már meg sem lepődöm ezeken, mert akkora arcod van, hogy egy mozivásznon sem férne el.

A 3-400Ft-s DVD árakhoz képest közöltem, hogy lehet olcsóbban is, 150Ft-ért meg még tök legálisan is (Mistral), aki meg 5-600Ft-t fizet ezekért egy MediaMarkt-ban vagy hasonló helyen, az tényleg hülye, hiába a zacskó a kezében. Nem nyavajogni kell folyton, hanem tájékozódni.

"A normál áru, legálisan megvásárolt dvd-k, cd-k árát terheli a szerzői jogdíj, méghozzá nem is kis mértékben. A kérdés az, hogy mi a faszra fel. Megmondom: Hogy lehúzzák a hozzád hasonló isten barmákat, akik ezt engedik, tudatlanságuk okán." <-- a logikád egy szőke playboycicáéval vetekszik, ha erre a következtetésre jutottál azok után, hogy én közöltem, mennyiért veszek DVD-t. Vagy műsorosra gondoltál? Mert akkor valami diszkópatkánnyal keverhetsz, ritkán veszek olyat, mivel a jó metalt nem futószalagon gyártják, valamint feleannyiba kerülnek, mint elektronikus társaik. Filmeket meg elvből nem veszek 5-6000Ft-ért, mivel 1. egy filmet 1x nézek meg 2. moziban még mindig olcsóbb, 3. amilyen filmek vannak mostanság... 4. avi rulZ 5. kölcsönző

Azt sem értem, miből jutottál arra a következtetésre, hogy én gonosznak tartom azokat, aki warezolnak? Egy szót sem szóltam róluk. De, ha erre még büszkék is... mennyivel jobb egy eredeti cédét/dvd-t kibontani, szagolgatni, átlapozni az útmutatót... nem kell mindent megvenni, nem kell a megjelenés napján... nem kell itthon megvenni! Vagy asszed én milliomos vagyok? Pl. a Quake 4 15eFt körül van, hát annyiért tényleg menjenek a k***a anyjukba! Jóhogy le lesz töltve... viszont ott van a PoP: T2T, ami még itthon ugyan nem kapható, de külföldön 50$, ami annyit tesz, hogy itthon sem lesz 10eFt alatt. Vagyis az árakat nem feltétlen M.O. szabja meg...

S ha hiszed, ha nem, tisztában vagyok a dolgokkal, az utolsó két bekezdésed majdnem igaz: hogy egy CD előállítása 300Ft, nem jelenti azt, hogy nincs benne művészi érték. Legalábbis amiben van.

Aki meg nézi a győzikét és van pénze győzikés pólót meg dvd-t venni és írni az sms-eket tonnaszámra, az megveszi a 12eFt-s játékot is a kisfiának (amúgyis síkhülyék és nem értenek hozzá), valamint az 5000Ft-s tüctüc cédét is. Ameddig van légy, addig elkel a szar is. S ha megnézed, az ország hülyül, egyre kevesebb az, aki átlát a szemeten. Teljesen mindegy, ki ül az ország élén, ez a magyar mentalitás, mindenki azt nézi, hogy jár jól. Azok tömik a zsebeiket, mi meg próbáljuk benne tartani a pénzt azáltal, hogy töltögetünk...

Aztán meg vannak, akik akkor sem vennének eredeti játékot, ha 3000Ft lenne, mert az is pénz és minek, ha 500Ft-ból meg lehet úszni...

Kiváncsian várom, ezek után most milyen jelzőket kapok
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
5613 levél
Válasz 06.01.09. 21:45 #27
csuvi
nehogy azt hidd, hogy nem étek teljes mértékben egyet veled ebben, csak gondoltam szólok, mielőtt valaki ezt próbálja a bsa-sok, asvások képébe vágni, mikor azok 500giga letöltött cumót találnak a gépén
A szó a legerősebb kábítószer, amit ember valaha is használt
21647 levél
Válasz 06.01.09. 21:04 #26
padavan
Kit érdekel, amikor maguk a terjesztők sértik a szerzők jogait
1. azzal, hogy kizsákmányolják azokat a honoráriumok, tiszteledíjjak kapcsán
2. maguk segítik elő a warez terjedését a pofátlanul magas árakkal.

A warez pont erről szól. Kit érdekelnek a szerői - inkább terjesztőinek kellene nevezni, mivel ezeknél a produktukoknál sokkal inkább a terjesztő érdekit sérted -, jogok, amikor azok hülyének akarnak nézni minket? Kapják be.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
5613 levél
Válasz 06.01.09. 20:29 #25
csuvi
nem is olyan rég tanultam szerzői jogot, és emlékszem erre a passzusra. másolatot úgy készíthetsz, ha nem sérted vele a szerző jogait, ami ez esetben azt takarja, hogy meg kell lennie az eredetinek is
A szó a legerősebb kábítószer, amit ember valaha is használt
3764 levél
Válasz 06.01.09. 19:57 #24
cINC2
"Magánszemély szabadon készíthet a műről másolatot magáncélra, ha jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. Kivétel: szoftver és digitális adatbázis. Azaz: film, zene magáncélra szabadon letölthető. Akár jogsértő forrásból is.
Pentium D 915; GeForce 7600 GT Point of View; 1 Gb @ 400 MHz RAM; ASRock 775Dual-VSTA; Chieftec GPS series 450 W
3764 levél
Válasz 06.01.09. 19:52 #23
cINC2
Hehe, azt én is láttam. Meg is ilyedtem, hogy olajfúrói pályafutásom során nem nézhetem meg társaimmal a Resident Evil 2-t.
Pentium D 915; GeForce 7600 GT Point of View; 1 Gb @ 400 MHz RAM; ASRock 775Dual-VSTA; Chieftec GPS series 450 W
21647 levél
Válasz 06.01.09. 16:31 #22
padavan
Te most jól ide büfögtél, öregem, kár, hogy tömény baromság csorog a szádból nyál gyanánt...

Először is: Én az életben összesen ha egy teljes hetet DC-ztem, akkor sokat mondok, az effektív letöltésem minimális volt. Szóval nem igazán lennék kétségbe esve, ha az egésznek vége lenne. Csakhogy itt elvekről van szó, kis barátom.

És akkor most érdemben a hülyeségeidre:

"Mindenféle terjesztés illegális, ha letöltöd, illegális."

Csak hogy tudd: A letöltés nem terjesztés, hanem beszerzés. Márpedig bármit letölthetek magamnak, amihez csak kedvem van, csak éppen nem sokszorosíthatom, nem árulhatom pénzért, tehát nem terjeszthetem. A letöltés messze nem illegális.

Osmiumnak nem kell elhinnie, hogy ha 24 órán belül törlöm az adott cuccot a gépemről, akkor az legális, mivel ez egy törvényi szabályozás, és így tény. Márpedig tényekben nem szokás hinni. Ebből következik, hogy Osmium tudja, amiről neked esetleg csak téves segédfogalmaid vannak, ezek szerint.

100ft-ért pedig üres DVD-t nem veszel legálisan, ezt most megsúgom neked. Ha ilyet vásárolsz, akkor azok valóban jogdíjmentesek, mivel csempészárukról van szó. Menj be egy-két boltba, és írj egy listát, ahol 100 ft-ért adnak, mondjuk, philips 8x-os dvd-t, igen rövid - és illegális - lista lesz, borítékolom.

A normál áru, legálisan megvásárolt dvd-k, cd-k árát terheli a szerzői jogdíj, méghozzá nem is kis mértékben. A kérdés az, hogy mi a faszra fel. Megmondom: Hogy lehúzzák a hozzád hasonló isten barmákat, akik ezt engedik, tudatlanságuk okán.

A cinikus kis idióta dumád a tv-szereplésről pedig csak téged minősít - ahogyan a teljes kommented is, kispofám.

Amíg ebben a tetves, lehúzós országban művészt és fogyasztót egyaránt pofátlan durva árrés gyanánt lekaszálják a terjesztők, addig az úgynevezett alternatív megoldások után fog nyúlni a nem éppen EU-s átlagkeresettel dicsekedhető nép. Tetszik, nem tetszik, ez van, ez is marad. Esetleg ha egy audio cd előállítása ára - ami egyébként most mindennel együtt 300 ft... - és a végfelhasználói ára között több ezer forintos árrés tapasztalható, addig ne várd el, hogy az egyszeri, alulfizetett, többször is kizsákmányolt magyar sorban fog állni bármilyen remekműért is.

A dvd-k esetében ugyanez a pálya. Szóva töprengjél el azon, hogy a warezolók nagy része vajon gonoszságból csinálja azt, amit csinál, vagy azért, mert másképpen nem fogja tudni megvenni a dolgokat. Az pedig, hogy kevés a fizetés, az árak pedig aránytalanul magasak, nem a mi hibánk, hanem az országot uraló és vadul zsigerelő patkányoké. Haldoklik a film és zene terjesztés? Miért, mit vártak? Kenyér helyett Győzike dvd-t fogunk vásárolni? Pff... Ésszerű árak mellett megsokszorozódna a legális forgalom.
Így azonban éljen az underground, és a "nagyurak" meg szopjanak le.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
10589 levél
Válasz 06.01.09. 09:24 #21
Dark Archon
Elég szánalmas, ahogy egyesek kétségbe vannak esve, hogy most honnan fognak letöltögetni filmeket és játékokat. S ez miatt még a jogvédő szervezetek a rohadékok... Már rengeteg helyről lehet tudni, hogy rádióból/TV-ből/akárhonnan felvenni csak magadnak lehet, saját használatra. Mindenféle terjesztés illegális, ha letöltöd, illegális.

Osmium: persze, hidd el, hogy ha megnézés után letörlöd, akkor az legális S ezek a file-cserélő hálózatok ugyebár arra épülnek, hogy mindenki letörli...
Valamint senki nem kötelez rá, hogy itthon vegyél üres adathordozót De ha itthon veszel: 1190Ft 25db CD, a 25db-os DVD is 100Ft/db körül alakul. Ebben akkor nincs szerzői díj? Legalábbis túl sok nem lehet. Az üres CD/DVD tokokra meg csak nem vetnek már ki szerzői jogdíjat


padavan: nyugodtan tüntessetek, kis szerencsével benne lesztek a tévében egy "mari néninek kiesett a foga" és egy "gábor bácsi átment a zebrán" színvonalú hír közt. Még nagyobb mákkal önálló sótok lehet, még győzikét is lenyomjátok
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
12270 levél
Válasz 06.01.09. 01:15 #20
asas01
A kezdeményezés már megvan. Majd meglátjuk mi lesz belőle.
i tell it like it is, cause im a bold figure
2326 levél
Válasz 06.01.09. 00:56 #19
Osmium
Minden második embernek ugyanez volt a reakciója

Amúgy ez még csak törvényjavaslat, reméljük nem fogadják el, de ha igen.......háború lesz az tuti! Alkotmányellenes amúgy. Ártatlanság vélelme stb........
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
21647 levél
Válasz 06.01.09. 00:33 #18
padavan
Valami engedetlenségi mozgalom kéne ide már, vagy tüntetés, ilyenek. Radikális eszközök. Az Asva meg a ProArt meg leszívhat, ezek után AZÉRT SEM veszek legális tartalmat, sem pedig jogdíjjas cd-t, dvd-t. A televágott anyjukat nézzék hülyének.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
2326 levél
Válasz 06.01.09. 00:07 #17
Osmium
De értitek, sokat verik a mellüket ilyen olyan dolgokra hivatkozva, de az nem para, hogy MINDEN adathordozóra jogdíjat fizetsz nekik, bármit tegyél is rá! Azon görcsöljenek inkább!
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
2326 levél
Válasz 06.01.09. 00:05 #16
Osmium
Sokat érnek a szigorukkal, nézd már meg a svéd hubokat!
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
5613 levél
Válasz 06.01.08. 23:58 #15
csuvi
igen, de nem csak kazettára lehet felvenni zenét. szóval ha kijön valaki a bsa-tól, mondhatom, hogy a zenéim rádióból lettek felvéve, és így félmillával kevesebb büntit kell fizetnem (mert a többit nem tudom kimagyarázni )
A szó a legerősebb kábítószer, amit ember valaha is használt
1651 levél
Válasz 06.01.08. 23:57 #14
Remen
Mondjuk az érdekes kérdés, hogy kimegy hozzád az ASVA, talál egy kazettát, amin vegyes számok vannak. Te aszontod, hogy a rádióból vetted fel őket, ő meg majd azt állítja, hogy egy kereskedelmi forgalomba hozott válogatás másolatáról van szó.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
1651 levél
Válasz 06.01.08. 23:54 #13
Remen
Az nem, mivel, tulajdonképpen azért fizetsz jogdíjat az üres kazettáért, hogy onnan legálisan felvehess, persze azt sem játszhatod le publikus helyen. (egyik dvd elején sok példa volt publikus helyekre, egyik igen durva: olajfúró torony, komoly!)
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
5613 levél
Válasz 06.01.08. 23:54 #12
csuvi
ez jó kérdés, mert tvről is felvehetsz filmet
A szó a legerősebb kábítószer, amit ember valaha is használt
14261 levél
Válasz 06.01.08. 23:50 #11
Babykiller
A rádióbol felvett zene is lopás?
1651 levél
Válasz 06.01.08. 23:48 #10
Remen
Szerintem semerre, ugyanis a fényképezőgépekbe szánt memóriakártyára is jogdíjat kell fizetni. És arra ugyan minek? Azután fizetek, hogy fákat fotózok? Szóval elég érdekes dolog ez.

Másrészről, nem hiszem hogy aki eddig rendszeresen vett eredeti lemezeket, az miután felmegy egy dc hubra már többet be sem egy lép egy lemezboltba.
Ugyanakkor, aki eddig sem vett semmit, az ezután sem fog, hiába nem tudja letölteni, kétlem, hogy a nagy nyomás miatt hirtelen a semmiből pénzt teremt, és sorra veszi az eredeti cuccokat.

Svédországban azért kicsit más a helyzet, ott akárkinek lehet 10mbites netje, szal ott kicsit keményebben lépnek fel a dc hubok meg egyebek ellen.

Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
2326 levél
Válasz 06.01.08. 22:59 #9
Osmium
Nem illegális semmit letölteni, ha a megnézése/meghallgatása után letörlöd. Ezt tesszük. Vagy ha a szomszédod megvesz egy CD-t és kölcsönadja neked meghallgatásra, akkor bűncselekményt követtek el??? Pluszban az üres adathordozók megvásárlásakor megfizeted az árban a szerzői jogdíjat, még akkor is ha a saját alkotásaidat, képeidet, leveleidet mentetted rájuk!!! Ennyi erővel akkor követeljük vissza a pénzt minden olyan adathordozóért amire nem jogdíjköteles anyagot mentettünk és nézzük meg, akkor melyik irányba fog görbülni a kedves ASVA és Artisjus szája!!!
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
20676 levél
Válasz 06.01.08. 22:52 #8
Pyrogate
Ámen

(úgy legyen - bár mi UGYE nem töltünk illegális dolgokat?)
Szenvedély nélkül a foci halott.
2326 levél
Válasz 06.01.08. 22:44 #7
Osmium
Én sem személy szerint, de az ember hallja ha sokat van fent.

Nem hiszem, hogy sokat fog váratni magára az ilyen kezdeményezés itthon sem. De tényleg. Kurvára semmit nem érnek ezzel, mert külföldi hubok mindigis lesznek, ha fejre állnak is, ha cigánykerekeznek is, ha harakirit követnek el, AKKORIS!
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
20676 levél
Válasz 06.01.08. 22:41 #6
Pyrogate
Szerencsére akkor jó helyeken vagyok Egész nap tölöttem ugyanis és ilyenekkel nem találkoztam.

Alapítsunk mi is pártot, mint Svédországban!
Szenvedély nélkül a foci halott.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.