Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» JAWS Unleashed

1418 levél
Válasz 06.12.30. 12:09 #6
Tinman
Nah, végig is vittem.
Nem volt ez annyira szörnyű... főleg, hogy a stáblista szinte csak magyar nevekből állt.


Grafika: 60 %

Zene: 80% --> Gurus csóka szerint a zene nagyon frankó volt, viszont 50%-ot adott csak rá... kissé tudathasadásos a srác

Játékélmény: 60 %

Összhatás: 65%
The Enrichment Center reminds you, that the Weighted Companion Cube will never threaten to stab you and, in fact, cannot speak.
1418 levél
Válasz 06.12.29. 18:27 #5
Tinman
Nem érdemes a sok játszástól elferdült Gurus véleményére adni, ezt most megtanultam, na nem mintha eddig adtam volna rá...

Ez a játék baromi szórakoztató Tegnap kezdtem neki, de csak ritkán hagyom abba, mert tök jól elvagyok vele.
A küldik egész változatosak, a grafika egyáltalán nem olyan borzasztó, a tengeri élővilág is egész pofás, ahogy a sztori is jópofa.
Nem ez volt az év játéka az biztos, de egy frankó kis vízalatti őrjöngés változatos küldikkel (vannak Boss harcok is, sőt még a cápa tulajdonságai is fejleszthetőek)!

43%-ot adott rá a Gurus arc, gondolom azért mert nem volt gamepadja.
<--gáz (nem a gamepad hiánya, hanem a szegénységi bizonyítvány)

Ehhez a játékhoz nagyon ajánlott, de aki a POP-Warrior Withint letolta billentyűzettel, annak ez sem lehet probléma.
Én egy Logitech Dual Actionel tolom és kb 5 perc alatt szoktam meg az irányítást, teljesen olyan mintha az ember egy konzolos játékot tolna, csak itt akár 1280*1024-ben is lehet trancsírozni.

Éppen 1 napja toltam le a Stubbs the Zombie-t (most ilyenem van na... , és az bizony jóval gyengébb volt. Ennek a játéknak van színvilága, hangulata és baromira jól átérzi néha az ember, hogy milyen lehet cápának, vagyis egy erős és villámgyors dögevőgépnek lenni.
Már pedig ennek a játéknek pontosan ez volt a célja... megalkotni egy cápaszimulátort... szerintem nagyon jól sikeredett, csak a sok agyatlan zombi képtelen elfogadni, hogy nem egy delfinnel labdázik, hanem egy ragadozóval tép szét embereket.

Ha segítség kell csak szóljatok, mert már a bazi nagy polip bossnál vagyok, az meg már erősen a vége felé van
The Enrichment Center reminds you, that the Weighted Companion Cube will never threaten to stab you and, in fact, cannot speak.
871 levél
Válasz 06.11.11. 17:51 #4
cerebrum
Valóban nem.
Lacho calad! Drego morn!
6448 levél
Válasz 06.11.10. 14:06 #3
Sabar
"...hiszen kis szürke palackos helyett nagy fehér sokfogsoros emlőst fogunk irányítani."

Kötekedni lehet? A cápa nem emlős... Vagy valaki cáfoljon meg.
"We're paratroopers, lieutenant. We're supposed to be surrounded."
1725 levél
Válasz 06.10.28. 17:39 #2
stubb
1725 levél
Válasz 06.10.28. 16:23 #1
stubb
A Jaws Unleashed eredetileg licenc nélküli „cápaszimulátornak” indult, vélhetően azért, mert a legutolsó Ecco-játék (egy békés, szinte relaxáló hangulatú delfines játék) mindenkinek tetszett, ám az akció szinte teljes hiánya miatt a legtöbben elaludtak előtte. Itt elvileg megkapjuk ugyanazt, sok akcióval: víz alatti világ, változatos tengeri tájak, sőt még delfinek is vannak. Igaz, nem a főszerepben, hiszen kis szürke palackos helyett nagy fehér sokfogsoros emlőst fogunk irányítani.
A játék elvileg az első Cápa-film 30. évfordulójára készült (bár azt sikerült jó egy évvel lekésni), sztorijában is ezt a vonalat viszi tovább. Van egy gonosz, környezetszennyező cégünk, egy, a régi cápatámadásokról elfeledkezett városkánk, no meg hősünk, aki történetesen a fajtársairól elterjedt klisék mindegyikével rendelkező cápa. Az oktatópálya végén elfognak minket, így a következő tíz szinten meg kell szöknünk, le kell dózerolnunk a cég kirendeltségeit, feldarabolnunk vagy kétezer fürdőzőt, fókát és apróhalat, megküzdeni egy kardszárnyú delfinnel, elsüllyeszteni egy egész flottát - mindezt azért, hogy a végső képsorok a folytatás rémképét vetítsék elő.
Cápánk képességeit a pályák között tápolhatjuk (tanácsolom, hogy tőkénket az életerő turbózásába öljük), ráadásul az alap harapás és farkcsapkodás mellé hamarosan új képességeket is fogunk tanulni (a vízből kivetődés segítségével például egy pillanat alatt lebonthatunk egész mólókat). Ellenségeinket a nagy fanfárral beharangozott Dismemberment Engine segítségével darabokra rághatjuk - maradjunk annyiban, hogy a hat éve a Soldier of Fortune is tudott volt ilyen téren. Egyébként a mészárlással nyerhetjük vissza a puskával-foggal-szigonnyal támadó ellenfelek által elvett életerőnket is. Sajnos a küldetések borzasztó logikátlanok és elvadultak, mintha valami Cápa-paródiában vennék részt - tudósokat szájba véve kell kártyaleolvasókhoz cipelni, robbanó hordókat ide-oda hordani, és a megfelelő helyre köpni (!), torpedókat hajigálni, és egy óriási polippal, mint főellenséggel megküzdeni…
A fentiekhez olyan ostobaságok járulnak, mint hogy a pontvadászat érdekében ragadozó hősünkkel konzervdobozokat és rendszámtáblákat (!) kell zabálnunk, vagy hogy folyamatosan újratermelődő mini-tengeralattjárók százaival kell elbánnunk a játék során. Némelyik küldetés kellően elborult ahhoz, hogy pár percig küzdjünk az irányítással és az agyatlan ellenfelekkel, de nehezemre esik elhinni, hogy valaki végig fogja vinni a játékot, hacsak nem kényszerítik rá - innen is küldöm délcegen felfelé mutató középső ujjamat Hancunak, aki ezt megtette velem.
Lehetne szidni a portolást végző programozókat, hogy a konzolról való átírás során otromba hibákat elkövetve szabotálták a PC-s verziót, de ezúttal nem az a helyzet - ez a játék platformtól függetlenül rossz. Az irányíthatóság ott is a rája alfele alatt van, a grafika szintúgy, és az egészre a koronát a riasztóan beteg küldetések teszik fel. Technikailag a játék a PS2-es verzió átirata, vagyis - finoman fogalmazva - nem szép. Egyedül talán cápánk néz ki és mozog meggyőzően, minden más elnagyolt és effekteket nélkülöző kidolgozásban részesült. Hangok tekintetében van két robbanás, némi sikoltozás, csámcsogás, kevés tengeri zörej, no meg a legendás John Williams-dallam, ami nagyjából a játék legjobb része - lenne, ha nem remixelték volna.
A készítőket egyébként nem lehet lazsálással vádolni, hiszen tartalomban nem szenved hiányt a játék: elrejtett tárgyakat, kincsesládákat kell gyűjtögetni, van 32 szabadon teljesíthető mellékküldetés (egy online kolléga ettől annyira fellelkesült, hogy Grand Theft Sharkként jellemezte a játékot - én azért eddig nem merészkednék el), és sok bónuszt lehet megnyitni. Csak az a kár, hogy a lényeg, vagyis a játékmenet olyannyira idegesítő, hogy szinte önkínzás vesződni vele…


Gépigény:
Minimum System Requirement
* Pentium IV 1.6 Ghz or AMD equivalent processor
* 256 MB Ram
* Geforce 4 class or ATI Radeon 9000
* 2.5 GB hard drive space
Recommend Requirement
* Pentium IV 2.4 GHz or AMD equivalent
* 512 MB Ram
* GeForce FX class or ATI Radeon 9600 or better

Videok (Mindenképp nézzétek meg őket!!! A 2-dikból látszik hogy szvsz nem ronda ez)

Video 1

Video 2

u.i: Bár a cikk eléggé lehúzza a játékot, de kitudja. Lehet lesznek olyan mazohisták (pl én) akinek bejön a cucc.

A játék 1ébként megjelent.


>>>Offical site

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.