Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Pánikroham

1532 levél
Válasz 16.02.11. 20:41 #149
jawsika
Nézd, segíteni nem tudok, de veled vagyok teljesen. Tényleg, vigyázz magadra.
Zaldrīzes buzdari iksos daor.
9379 levél
Válasz 16.02.11. 00:19 #148
Kanduhrka
Nos, elég rég írtam már ebbe a topicba, de előre szólok, nyugi, nem tértek vissza a pánikrohamok (talán 2007 végén lehetett az utolsó). Viszont az a probléma, ami miatt nagy valószínűséggel ez kitört rajtam annak idején, most elég jól körvonalazódott. Történt, hogy megjelent egy lány az életemben, jól megvoltunk meg minden, aztán végelett, mert, idézem: nem akar egy féldrogos, zűlött embert maga mellé, akinek nincsenek motivációi, nincs jövőképe. (egyébként a csaj is megérte a pénzét, de ebben igaza volt)
Először nem értettem, aztán összezuhantam.

Annak idején abbahagytam a gyógyszerszedést, mert azt hittem helyrejöttem (valamennyire igen), azonban el kezdtem bulizni, iszogatni, vicces cigit szívni, melót találtam és úgy éreztem minden rendben. De nem volt rendben. Az elején voltak terveim, ötleteim (blog írás, meg csak úgy írás, meg hogy mi akarok lenni stb), aztán szépen lassan mind elfogyott. Ha összeültünk a céggel iszogatni, akkor is volt, hogy inkább félrevonultan iszogattam, és mint sok másra, akkor is csak azt mondtam, hogy én ilyen vagyok. De csak hazudtam magamnak. Folyamatosan azt éreztem, hogy meg kell felelnem mindenben és mindenkinek, és ha valami túl nehéznek tűnt, akkor félredobtam, hogy majd megoldom. Vagy majd az alkohol megoldja. És csak peregtek az évek, mígnem fél éve el kezdtem érezni, hogy itt nagy a baj. Nem tudtam pontosan mi, de belül éreztem. Agresszívabb lettem, türelmetlenebb, hanyagabb.

Egy ismerősöm pár éve már átment ezen. Beszélt a komfortzónáról, a vicces cigi hatásairól, és leginkább arról, hogy kudarcra lettem nevelve. Nem tudom megélni a sikert, mert a kudarcot se tudom kezelni, ami órási terhet rakott rám. Ezért nem tudtam pl soha rendes barátnőt találni, mert féltem a kudarctól. Ha mégis volt olyan, akivel simán mehetett volna a dolog, ezt a jövőképes szöveget kaptam, amit akkor még nem értettem. És persze ugye túl sokat vártam el magamtól, túl nagy álmok, és a realitás totális elveszítése.

Borzasztó volt rájönni arra, hogy megcsináltam a magam komfortzónáját, ami lassan már csak az otthon-munkahely-söröző-havernál szívás volt. Találkozókat mondtam le, mert semmihez se volt kedvem és állandóan fáradt voltam.

Utána olvastam és szerencsére van ebből kiút, ami persze nem lesz könnyű. De az első lépés, hogy erre rájöttem, már nagyon nagy szó volt. A második lépés, hogy elhagytam az alkoholt és a vicces cigit - utóbbit örökre. Most már jobban odafigyelek magamra, a környezetemre, jobban alszom, de persze ez még csak a kezdet. Hívtak kondizni, egy kis futást is beiktatok, hogy energiát vezessek le, illetve előkapok néhány könyvet kikapcsolódásnak. Tisztában vagyok vele, hogy nagyon könnyű visszaesni, és hogy még jó pár pokoli nap/hét/ vagy akár hónap vár rám, ráadásul le kell bontatom, át kell építenem a jelenlegi életemet, hogy változás legyen, ami fel tud tölteni.
A legnehezebb a görcsölés feloldása, illetve az, hogy legyek türelmes, hagyjam, hogy folyjanak a dolgok a maguk útján, és ne emésszem magam a múlton, hogy ez vagy az, hogy lehetett volna.
horrorgeeks.blogspot.com
1 levél
Válasz 12.11.07. 18:51 #147
andyka2011
hello! én is pánikbeteg voltam meg szorongásom volt még van is néha de már jó úton haladok,gyógyszert ne szedjetek, mert attól csak roszabb lesz!amiket én tudok: jó minöségű vitaminok és gyógynövények! ha valakit érdekel segítség akkor írjon!kissviki30@freemail.hu
2857 levél
Válasz 08.12.22. 18:09 #146
Aryx
Hűűűű... bocsi hogy ilyen késve válaszolok. Azért remélem, olvasod ezt.
Szóval: feküdj be egy klininkára! Ezt komolyan mondom. Mindenképpen kérj egy beutalót a pszichiáteredtől szerintem, két hétig ott tartanak, és próbálják beállítani a gyógyszeredet. Ha ez megvan, onnantól már tiszta sor. A leírásod alapján nekem nagyon úgy tűnik, hogy valamilyen tudat alatti fóbiád van. Na ezt az ügyet kell elsősorban felkutatni, és megoldani, mert megoldatlanul életed végéig így maradhatsz.

CoGiTo: neked is csak ugyanezt tudom válaszolni. Azt viszont hozzátenném, hogy 16 évesen ez egyáltalán nem normális, de legalább rendes orvost kaptál (az alapján, hogy nem akar belőled gyógyszerfüggőt csinálni).
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
1 levél
Válasz 08.12.22. 15:10 #145
CoGiTo
Sziasztok, én 16 éves vagyok és szintén pánikbeteg. Ahogy elolvastam a hozzászólásokat, bevallom megijedtem, és nagyon elgondolkoztam. Napi 3-4 Frontint szedek, és úgy érzem mostanában nincs minden rendbe. A rohamok gyógyszer nélkül megsokasodtak, bár annyira nem durvák, de elég ijesztőek, tipikusan a szívroham-halálfélelem.Nem segített a helyzeten hogy a barátom nem rég hagyott itt emiatt, közölte hogy neki nem kell egy olyan csaj aki nyugtatozza magát, és ne higgyem hogy nem vagyok pótolható. Tudom hogy igaza van de most kb úgy érzem magam hogy ha ez igy megy tovább egyszer összeszedem azt a kevs bátorságom és kisétálok a vonat elé. Nem bírom. Nem látom az életbe az értelmet, úgy érzem igazságtalan miért pont nekem kell ezzel szenvedni mikor más olyan boldog? Ráadásul most élhetnék... Bulizhatnék, minden erre bekattanok itt dejó. Az alvási szokásaim elég érdekesek, nemtudom a többi Frontin-Xanax-Rivotril-Rexetin,stb szedő hogy van vele de nálam ez ugy megy hogy kb 48-54 óra ébrenlét után alszok egyszerre 16-20 órát, és mindez kezdődik előlröl. Az álmok néha egybefolynak a valósággal, és egyre többször van olyan hogy felébredek, és bepánikolok mit keresek a saját ágyamban, mikor előbb még kinnt sétáltam az udvaron (legalábbis álmomban). Félek ez már nem csak pánik, de lassan az elmebaj határát surolja. A pszichiáterem egy idióta, szerinte ez kamaszkorban tök normális ne izguljak, és különbenis szokjak már le a gyógyszerről. Ha ez normális, kérdem én, másnál miért nem jelentkezik? Ha valaki hasonlo cipőben járna, esetleg tudna nekem ajánlani valamit (itt gyógyszerre gondolok, nálam a nyugodt esti sétálgatás nem vált be próbáltam), akkor kérlek irjatok. Tényleg félek, hogy ez komolyabb következményekkel fog járni, a családban 2 pánikbeteg van anyám és a testvére is, illetve apám mániás depresszióba szenvedett. A lítiumhiány örökölhető? Ha valaki tud segitsen Köszönöm a türelmet.
Szilágyi Kitty
5900 levél
Válasz 08.07.28. 15:06 #144
Dile
Üdv a fórumon!

Mi pedig nagyon köszönjük, hogy ilyen sokmindent írtál magadról! Nyugodtan írj még, és ne csak ebbe a témába! Mindenféléről beszélgetünk ezen a fórumon, csak nézz szét, és szólj bátran hozzá akármihez. De biztos vagyok benne, hogy ebben a témában is tud majd valaki tanácsokat adni, bár akinek címezted a leveled, Aryx, mostanában nem ír a fórumra.

Elolvastam a bemutatkozásodat is, nagyon sajnálom a helyzetedet. Bár én nem tudok ehhez a témához érdemben hozzászólni, ha bármi másban szükséged van segítségre, mondjuk a fórummal kapcsolatban, nyugodtan írj, és megpróbálunk kisegíteni.
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
1 levél
Válasz 08.07.28. 14:45 #143
pánikroham6666
Kedves Aryx!
én 5-6 éve vagyok pánikbeteg, ami már annyira romlóbb állapotban vgyok, hogy az utcára sem tudok kimenni. Csak, az otthonom, a lakás a biztonságérzet.Én me régen olvastam egy átfogobb, oldalt, ami szépen leirja hoy szerotoinin hormon, az ami, kevés az agyban.Továbbá, locus coreuleus norepinefrin-t szedetnek az emberrel. Hogy miért történik hoirtelen ez a változás az agyban arra még nem jött rá egy brit kutató, de adnak segitséget gyogysze formájában. Na, igaz,hog én 5 6 éve szedem, a rivotrilt, 2mg-at mellé a seduxent, görcsoldóként. mivel 2x kelelttmár, rohammentőt hivni a roham. általában 1o perctől 3o ig tart. megtanitották, hogy kell hasprést alkalmazni, akinek még nem voltak görcsös rohamai az örüljön neki, mert nekem, a kezem, az ami azonnal, görcsbe rándul és elég erpősen masszirozni kell. amikor feldusul, oxigélénnel, a vér, az már a komoly. Én már többször szembe néztem, vele, 5. éve kezdődőtt, akkor még csak ugy éreztem, hogy nem tudok tömegben közlekedni eszközökön busz villamos, sajna jelenleg cak taxival mert nincs autóm, hisz nem is lehetne. sofőrt nem tarthatok. 5o%. ra vagyok leszázalékolva, a háziorvosom, csodálkozik, hogy keveslik, a dokumentáciot. igaz még nem feküdtem bent korházban, bár fontolgatom, de vagy rosszabb lesz .. vagy jobb esetleg... ezt kötve hiszem.mindneben hiszek ebben az egyben nem, mert itt magyarországon nem igazán tudják gyógyitani.!!
de""

aki amugy is allergiás gyogyszerekre mint én, igy engem eég nehéz kezelni.ebben az egyben egy a csunya dolog, hogy minden csak átmeneti -leg segit. 1 éve egyedül élek, elváltam, mint bemutatkozó regemben rajta van. ugy igazán senki nem tud elfogadni mert előbb utobb kiderül, a betegségem. a fogyás a pánikbetegséghez szinte hozzátartozik.megkérdeztem egy orvost, net dokit, hát azt válaszolta, hogy a pajzsmirigy okozhatja a pánikbetegséget.nos hát, ez benézte mert nincs tulmüködés, de hogy mitől, csak ugy magától stresszelek, szorongok stb, az elég gáz már, igy. elég sokféle gyogyszert szedegettem annak, idején, sanax, tól, frontin azt nem birtam, fevarin, seroxsat, ludiomil, tisztán kábit, egyéb koktél, ami a rohamot, azonnal helyre állitja, azt sme birtam szedni, igy marad a rivotril, amit nem leheta zonnal abba hagyi mert az életveszélyes, elvonási tünetekkel jár. szedtema sanaxot, az sr formátumban a hosszu elnyujtottat, azt sem birtam. még rosszabul voltam töle. cipralex, meg ilyenek, ezek mind szar gafyi gyogyszerek. ahhoz hogy helyre hozzanak, ahhoz olasz-országba kellene, mennem, mert ott vannak proi orovosok. most nem tehetem meg. mert 1o éve albérletben lakom.végül is van miért szoornganom, talán ugy érzem. nemlehetek egyedül, orlátozva vagyok midnneben, még ha dolgozom, tthon, akkor is eléggé pánikolok, hogy ez egy ördögi kör, mert amikor el kezd valamitől pánikolni, akkor jön a roham, és mér attól szorong ha csinál vmit, hogy nem hogy előjöjjön. Én probáltam, kitisztitani a gondolataimat, ez nemmegy, mert ehhez egy specialista kellene. nos hát a biorezonnancia vizsgálatot, ajánlották, persze 15o ezer ft egy kezelés sorozat.
ezt nem tudom, meglépni bpesten van egy speialista egy szinésznőt, kihoztak belőle, pszichologusban és pszichiáterben nem hiszek viszont.
de ez akkor sme élet igy. van egy nagyon szép lányom, és ő intéz mindnet szinte. de hát nagyon sajnálom, mert tönkre megy teljesen. lassan kezdenek a pszichoszomatikus oanaszai neki is kialakulni alztán amugy is egy szorongos lány, és nem szeetném, ha a tükörképem lenne.
az a helyzet amikor már egy segitséget nyujtó személy is elutasit, azt nem tudom, mire vélni.ugy tünik igy kell leélni az mebr életét. ami elég elkeseritő nem sajnáltattom, magam talán, meg is érdemlem. """ v a l a m i é r t !! amit tettem korábban.

köszönet,a türelemért.:S
Somogyi Ágnes
11813 levél
Válasz 07.08.10. 17:58 #142
Star Wars
Fel a fejjel, majd rendbejössz. Jobbulást!
9379 levél
Válasz 07.07.31. 17:39 #141
Kanduhrka
Nah, ezen a nyáron már voltam tetanuszos, szifiliszes, cukorbeteg, vesebeteg, szájrákos, agydaganatos és jelenleg gégerákos. A gyógyszert már össze-visszaszedem, a realitás érzékem egyre hosszabb ideig nulla egy nap, főleg amióta megnéztem a Pszichológia: A halál tudománya c filmet. És bármennyire vicces amit most leírtam, a valóságban szörnyű.
horrorgeeks.blogspot.com
157 levél
Válasz 07.06.17. 23:02 #140
Katka0417
Miért kell neked megint horrort nézni ? Inkább valami vígjátékot kellene,vagy nem rettegtél eleget.Egyébként örülök hogy jobban vagy,de azért ne ess túlzásokba !
Úgy élj hogy később, ne kelljen megbánnod semmit!!
9379 levél
Válasz 07.06.17. 08:19 #139
Kanduhrka
Egyre több horrort nézek megint. Pedig múltkor még bele se mertem egybe sem nézni. Csak most vettem észre mennyit megnéztem az elmúlt két napban.
horrorgeeks.blogspot.com
9379 levél
Válasz 07.06.17. 08:13 #138
Kanduhrka
Így visszagondolva teljesen hihetetlen az egész. Nem tudom eldönteni, hogy megtörtént ez az egész, vagy csak rémálom volt. Pedig megtörtént

De nem sajnáltatom magam feleslegesen, talpra kell állni... az utóbbi időben, habár kicsit lefogytam, meg minden, teljesen megváltozott minden.
Renegeteget mászkáltam az elmúlt héten, múlthéten, társalogtam.

Most bevettem egy Rivotrilt, és szunya, aztán tanulás a szóbelire.
horrorgeeks.blogspot.com
32446 levél
Válasz 07.06.12. 21:33 #137
szbszig
Egy bugyuta játék, ami a www.clickclickclick.com-on folyik már hónapok óta. Annyi az egész, hogy minél többször kell ráklikkelni egy gombra az adott oldalon. Az eredményeket országonként összesítik, és világranglistákat állítanak fel hetente.

De persze már senki se olyan hülye, hogy manuálisan nyomogassa az egeret, ezért kifejlesztettünk különféle klikkelőprogramokat, amik a munka nagy részét már maguktól elvégzik, neked szinte csak elindítanod kell őket.

Bővebb felvilágosításért látogass el a magyar főhadiszállásra, vagy nézz át ebbe a topikba!
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
9379 levél
Válasz 07.06.12. 15:57 #136
Kanduhrka
Mi a franc az a klikkelés?
horrorgeeks.blogspot.com
32446 levél
Válasz 07.06.12. 05:11 #135
szbszig
Na, akkor gratula, és most már tényleg jöhetsz klikkelni.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
9379 levél
Válasz 07.06.12. 04:59 #134
Kanduhrka
És jól esett, hogy még ti ismeretlenek is szorítottatok.
horrorgeeks.blogspot.com
9379 levél
Válasz 07.06.12. 04:58 #133
Kanduhrka
Jól érzem magam. Sok dologra rádöbbentett mialatt nagy gáz volt az agyamban.
horrorgeeks.blogspot.com
157 levél
Válasz 07.06.06. 23:08 #132
Katka0417
Bocsánatot kérek a hitetlenségemért!! Jobbulást és gyógyulj meg minél hamarabb.
Úgy élj hogy később, ne kelljen megbánnod semmit!!
69 levél
Válasz 07.06.06. 12:52 #131
Brezsnyew
Engem civilben is így hívnak.Mármint a haverok.
Essa getting glory...
2724 levél
Válasz 07.06.06. 00:39 #130
CitizenX
Bocs, és jobbulást.
www.csinicucc.extra.hu
2724 levél
Válasz 07.06.06. 00:38 #129
CitizenX
Ez kész. Grat a nickedhez, de komolyan, szerintem az egyik legjobb itt a fórumon. De tényleg, nem cinikuskodok - most.
www.csinicucc.extra.hu
2857 levél
Válasz 07.06.06. 00:31 #128
Aryx
Brezsnyew: maga a pánikbetegség nem csak abból áll, hogy szarul vagy... én a magam részéről megnézném azt az embert, aki pánikroham közepén zerglingeket írt.

Kanduhrka, te meg épülj, fogadd meg az értelmes tanácsainkat, és ismerkedj (mármint a lánnyal ).
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
52371 levél
Válasz 07.06.05. 19:59 #127
Barthezz
Oks, sorry. Kívülállóként valóban nem lehet ezt elképzelni milyen, ezért volt a pár feltételezés.
9379 levél
Válasz 07.06.05. 16:25 #126
Kanduhrka
Nézzétek, nem izgat ki hiszi el, és ki nem, de minek akarnám a fórum figyelmét magamra terelni. Annyira azért nem izgat az egész. Azért én sem épp legnagyobb kínjaimban írtam ide, volt amelyik órákon át tartott és csak feküdtem az ágyban. Ma voltam megint dokinál, felírt egy másik gyógyszert, ha az nem segít, mehetek befeküdni.

Nem tréfából irogatok ide ilyeneket, aki ilyenből viccet csinál, az undorító. Kívánom, hogy ne kelljen átélnetek ehhez hasonlót.
horrorgeeks.blogspot.com
69 levél
Válasz 07.06.04. 12:42 #125
Brezsnyew
Minden esetre azt belátom, hogy az élet tudatos építése elsőre biztos nem old meg mindent, de amennyire én emlékszem, sokat javított a helyzeten.
Amúgy ne onnan nézzük a dolgot, hogy szarul vagy ha leállsz egy pillanatra, hanem hogy amíg elcseszed sz időt, addig sem vagy szarul.A gyógyulás nem egy 5 perces meló.
Essa getting glory...
192 levél
Válasz 07.06.04. 08:43 #124
Ravenkin
Főleg, hogy amíg elfoglalod magad, addig tényleg mérséklüdik a dolog, de aztán ahogy leálsz pár pillanatra, egyből ugyanúgy szarul érzed magad, és ez nem csak a lustaságról szól, de elmész aludni, akkor is elkezdesz gondolkodni, tehát újra jönnek a rossz gondolatok.
1963 levél
Válasz 07.06.04. 03:12 #123
Rettenthető
Az igazi pánik nem az, amikor képes vagy verni a fejed a falba (*), hanem amikor már nem. Én erről beszélek, nekem ebből van tapasztalatom.

Sztm kicsit szélsőségesen fogalmazol, de végülis abban is van igazság, amit te írsz. Azt azonban le kell szögezni, hogy a pánik az erősen egyénfüggő, hogy kin, mikor, milyen formában jelentkezik; és azt túlzás lenne állítani, hogy mindegyik ilyennek annyi baja van, hogy kurvára ráér.
Az embereknek lehetnek félelmei, mégha ezt a magukat keménynek hazudók nyavajgásnak is nevezik. És erre sem a ceruzahegyezés, sem a zerlingek halomba írtása nem megoldás, sem siege tankkal, sem mással.
A demokrácia egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
69 levél
Válasz 07.06.04. 01:32 #122
Brezsnyew
Nemhiszem, hogy lenne olyan ember közülünk, aki életében ne lett volna annyira szarul, hogy lekapcsolt tudattal verte a fejét a falba minden huszonkettedik percben...
Persze vannak, akik egy csöppet "érzékenyebbek" az ilyesmire.Mondjuk azok mindig olyanok, akik még a cipőjüket sem képesek maguktól megkötni...vagy nem húzzák le, míg más meg nem nézte.
Rá kellett jönnöm, csak annak van pánikrohama, aki ráér. Ezt én betegségnek hívom,de erről meg kell kérdezni egy cihomókust, az tuti vágja a témát.
Részemről ha szarul vagyok előrántom a...Utána ha bezártam a pornóoldalakat, mehet a zerglingirtás siegetank módra, majd egy kis zombiölés gravity gunnal,végül levezetésnek egy óra csellózás, hogy ne jöjjek ki a gyakorlatból.Ennyi.Két hét és a daily rutine elfeledteti mindenkivel a búját-bánatát...vagy éppen a pánikját.

u.i.:Előre bocs, ha rossz kapukat döngetek a véleményemmel.
Essa getting glory...
1963 levél
Válasz 07.06.04. 01:16 #121
Rettenthető
A pánikroham "szépsége", hogy amikor jól vagy, akkor tudod, hogy mit kellene tenned pánikban, hogyan lehetne minél hamarabb megnyugodni, illetve valamilyen szinten el sem tudod képzelni, hogy milyen lehet a pánik pillanata - bár tudod, már voltál benne - de pl. csak röhögnél egyet azon, hogy tetanusz (K. alapján) "- Ne viccelj, hogy lehet attól félni?"
Amikor viszont roham van, akkor aztán jöhet a jóisten is a fasza technikájával, hogy ne parázz, az aztán semmit nem fog változtatni.
Minél többen nyugtatgatnak, annál nagyobb lesz a pánik.
Amikor helyzet van, akkor el sem tudod képzelni, milyen lehet, amikor jól vagy.
A demokrácia egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
192 levél
Válasz 07.06.03. 15:09 #120
Ravenkin
A másik dolog, hogy a fórum anonimitását kihasználva, lehet itt tudja kibeszéni magából a dolgokat, nemhiszem hogy sokan szeretnék azt, hogy ismerősök, barátok arról beszéljenek, hogy ő "megzakkant".
52371 levél
Válasz 07.06.02. 10:50 #119
Barthezz
Viszont ha nekem haláfélelmem lenne, utolsó perceimben biztos nem egy fórumon ecsetelgetném a tüneteimet... Szal nekem is most már az az érzésem hogy megpróbálja magára terelni a fórum figyelmét és sajnálatát, miután 1 - 2 topicban jól le lett osztva...
De hozzátenném én is, ha tévednék és komolyan van ilyen, hogy egy - eddig csupa akció meg horror filmeket néző ember - egy kis vér láttán teljesen rosszul legyen és minden egyes horzsolás vagy apró karcolás után azt higyje hogy tetanusza van (holott csak logikusan bele kell gondolni hogy nyilván nem), akkor tényleg elnézést tőle a feltételezésért.
192 levél
Válasz 07.06.02. 08:37 #118
Ravenkin
Amíg nem voltatok ilyen szituációban addig, nem is tudjátok elképzelni milyen is egy ilyen igazi panikroham, az ember logikusan gondolkozva érzi, hogy nem fog meghalni, nem áll le a szíve, de minnél jobban próbál megnyugodni annál görcsösebb lesz, aztán gondolkodik, hogy mi lehet bene a hiba, akkor elkezd imádkozni, hogy inkább "csak" valami testi betegsége legyen, ne pedig megőrüljön, de aztán kiderül, hogy igazából egészséges, és akkor már csak is valami az agyában lehet. És onnantól kezdve elég nehéz megállni az önmarcangolást, és a furcsa gondolatokat.
Van olyan, hogy napokig nem tudsz enni, mert csak a szagától máris hánynod kell, nem tudsz aludni, mert a szived ugy dobog, hogy ideges leszel, hogy nehogy valami baj legyen vele, és ő még szerencsés hogy nem egyedül van.
2724 levél
Válasz 07.06.02. 08:00 #117
CitizenX
Na, innentől kezdve én már nem annyira kajálom be ezt az egész sztorit. Kissé mintha túlzásba esnél... Ha mégsem, sűrű bocs, de úgy érzem, hogy kamuzol, vagy legalábbis sokkal vastagabban írod le a dolgot, mint amilyen igazából... De mondom, ha tényleg ennyire gáz a dolog, akkor neked már valami ideggyógyban a helyed, és ezt komolyan mondom, nem cikizésből, meg szemétkedésből.
www.csinicucc.extra.hu
3309 levél
Válasz 07.06.01. 23:09 #116
somesz83
Annyira nem lehet átverés, mert szegény már jó ideje csak ide ír.
157 levél
Válasz 07.06.01. 22:34 #115
Katka0417
Figyusz ennek most egy kicsit olyan átverés szaga van.Jól gondolom? Mert ha nem bocs.Az anyai kéz különben csodákra képes!
Úgy élj hogy később, ne kelljen megbánnod semmit!!
2857 levél
Válasz 07.06.01. 18:22 #114
Aryx
Grat., Kanduhrka, most sikerült felsorolnod a pánikbetegség jellegzetes tüneteit.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
9379 levél
Válasz 07.06.01. 18:06 #113
Kanduhrka
Képzeljétek, már jó ideje szorítást éreztem a torkomban, amikor anyám el kezdte mondani, hogy toljam a fejem a kezébe, aztán a kezem majd lábam. És utána vohgy elmúlt a szorítás.
horrorgeeks.blogspot.com
5650 levél
Válasz 07.06.01. 13:46 #112
Tamás82Bp
Na hát olvastam a topicnyitás Hszt,elég kemény lehetett.A pánikroham szóról mindig a csak egy kis pánik című film jut eszembe
Đr.Ke|$0 "Nem fából van,de adj egy percet!":-)))))) by łođ
157 levél
Válasz 07.05.31. 23:34 #111
Katka0417
Pontosan arra céloztam hogy saját magának kell talpra állnia.Segítséget kérhet, de ha túl dramatizálja a dolgot úgy leszedálják hogy azt sem tudja fiú-e vagy lány.Ráadásul úgy is egyedül marad a bajával,és még rá is szokik egy pár ütős gyógyszerre ami újabb gond.
Úgy élj hogy később, ne kelljen megbánnod semmit!!
52371 levél
Válasz 07.05.31. 21:38 #110
Barthezz
A "Szerintem ez a tetanusz" mondat után bennem is ugyanez fogalmazódott meg. Szal ez már egy kicsit nonszensz hogy ezt komolyan gondolná, de ha tévednék akkor én is sorry Kanduhrkától.
4956 levél
Válasz 07.05.31. 21:27 #109
bodajoci
Pont ezt a félelmet kell legyőznöd. Én is voltam így régebben. Mindig azt hittem, most itt a vég, aztán a fenét. Vhogy el kell fogadni, és amolyan szarok bele felfogással túltenni magad rajta. Engem is össze-vissza vizsgálgattak, persze eredmény nuku, ilyenkor egyből jön a "ne igyon ne dohányozzon" stb. Mondanom sem kell, hogy akkor már több éve leszoktam a cigiről. Mondjuk a sörről nem Amolyan idegi alapon mehet a dolog, persze írtak fel nekem vmi nyugtató félét, amitől aztán olyan szarul lettem, hogy kukázott a szer, aztán azóta vhogy elmúlt a dolog, néha még enyhén érzem, de csak akkor, ha nem pihentem eleget, vagy tényleg vmi nagy dorbézolásban, vagy ivászatban vettem részt A lényeg, hogy minél jobban parázol, annál rosszabb. El kell foglalni magad vmivel, aztán úgy elmúlik, hogy észre sem veszed. Biciklizés futás, v vmi fizikai meló akármi. Persze lehet, hogy ez egyénenként változik, de nekem bejött. Meg ami igaz lehet, hogy sok vitamint kell enni, persze nem a tablettákat, mer az szar, hanem természetes forrásból. Télen nyáron zabálom az almát, a gyümölcslevet iszom, savanyúkáposzta, retek stb. Mindezt amellett, hogy mindennap eszek húst, meg iszok sört is
“Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt önmagunkon bosszút állni.” (Marcus Aurelius, római császár)
3933 levél
Válasz 07.05.31. 21:07 #108
Samu G

(de most tényleg : nem csak eteted a jónépet (régóta megfogalmazódott bennem) mert gyakran úgy tűnik. Ha mégse akkor bocs)
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
9379 levél
Válasz 07.05.31. 21:04 #107
Kanduhrka
Mindjárt az is meg lesz, szinte érzem. Aztán begörcsöl a szívem és meghalok.
horrorgeeks.blogspot.com
3933 levél
Válasz 07.05.31. 20:47 #106
Samu G
Amíg nem merevedik vadászkutya pózba nincs baj. (bár most hogy elszóltam magam biztos ez lesz)
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
5900 levél
Válasz 07.05.31. 20:43 #105
Dile
"Szerintem ez a tetanusz"

LOL Ennél a mondatnál fogtam a fejem... hogy lehetsz ennyire agyalágyult. A saját baromságod fog a sírba vinni, nem a tetanusz.
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
103 levél
Válasz 07.05.31. 20:37 #104
smokey
Helo! Most hogy végig olvastam a topicot az az érzésem, hogy túlságosan is ön sajnálatba estél. Én elhiszem hogy szar lehet de attól még hogy folyton arra gondolsz, azt írod és arról beszélsz hogy mennyire szarul vagy nem leszel jobban. Tudom hogy ez túl sablonos duma de lehet hogy van benne vlami. Az előző hozzászolásaid alapján én egy erős jellemnek gondoltalak ézért ne hagyd hogy a betegség föléd kerekedjen, mert a vége egy komoly depreszió is lehet. Járj bulizni ismerkedj új arcokkal, ne gondoj a betegségre és ne sajnátasd magad. Amit irtam abban semmmi rosz indulat nincs. Én is szurkolok neked.
Jobbulást.
9379 levél
Válasz 07.05.31. 20:29 #103
Kanduhrka
Én ezt nem bírom
horrorgeeks.blogspot.com
9379 levél
Válasz 07.05.31. 20:26 #102
Kanduhrka
Már megint alig kapok levegőt. Illetve kapok, csak szorít a torkom vagy nem tudom. Dobog a szívem, majd kiugrik, és remegek is Szerintem ez a tetanusz. Úgy érzem belehalok. Én ezt már nem bírom... Mwegőürülök.
horrorgeeks.blogspot.com
2857 levél
Válasz 07.05.31. 19:45 #101
Aryx
Kanduhrka: csak semmi koffein... hidd el, kóláról a legkönnyebb leszokni. Cigi maradjon, azzal nincs gond, egészítsd ki őket az említett teákkal, és láss skodát.

Ahogy látom, pont egy 20-30%-ba tartozó orvost fogtál ki... az pl. elég ritka, ha közlik, hogy óvatosan szedd. A tetanusz-elméleted meg hülyeség, ha a vádli-feszülést (amit milliónyi dolog okozhat) figyelmen kívűl hagyod, látod, elmúlik. Ha meg már ott vagy Óbudán, ugorj el a Silverland-be, és vedd meg J. Goldenlane-től a Papírtigrist, vagy valamelyik Terry Pratchett könyvet (bár nem tudom, mennyire bírod az ilyesmiket, de szerintem röhögni jó dolog ilyenkor).

Van egy elég durva módszer... nálam pl. többnapos betegeskedés után segített valamit, hogy megnéztem a Kill Bill 1-et. De úgy képzeld el, hogy előző nap csak Hupikék Törpikék képregényt bírtam olvasni. Nem mondom, paráztam is, kb. 2x gyújtottam rá a film alatt, de a következő nap már sokkal jobb volt, sőt, rezzenéstelenül néztem végig egy C-kategóriás horrorfilmet is. Mondjuk nekem nem volt pánikbetegségem (max. ilyen gyógyszerelvonásnál), így nem tudom, nálad hogy működne a dolog, ezért hangsúlyozom: a fenti módszert csak saját felelősségre! (ha nagyon nem bírod, mindenképpen kapcsold le a tévét)
De azért FPS-ekkel pl. ne játssz ilyenkor. A kiváltó okot (amit Katka említett) meg csakis te ismerheted, ergo te is szüntetheted meg.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
157 levél
Válasz 07.05.31. 15:20 #100
Katka0417
Beszélni beszélgethettek a pánik betegségről, de most jobb lenne ha élet vidám emberek vennék körül.Főleg olyan barátok,akikkel jókat tud beszélgetni nem a betegségéről, hanem az életéről.Minden embernél legalábbis legtöbbnél, más és más dolgok váltják ki a rohamot.Az azonosság csak abban nyilvánul meg hogy egyformák a tünetek.De más kezelést igényelnek a betegséget kiváltó ok függvényében.Vannak akiknél családi probléma váltja ki,persze a külvilág mit sem sejtett.Van akinél a munkája elvesztése.Vagy egyszerűen többet vállaltak annál mint amit képesek teljesíteni,e-miatt túlterhelték magukat.Minden áron megfelelni, valaminek vagy valakinek.Tehát szinte minden pániknak más okai vannak nem egyformák.A kiváltó okot kellene megszüntetni ha van rá mód és lehetőség.Tanácsot azért nem nagyon lehet adni mert esetleg csak az tud segíteni aki ismeri,de úgy igazán!
Úgy élj hogy később, ne kelljen megbánnod semmit!!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.