Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Dragon Age: Origins - másodvélemény (Ismertető)

Dragon Age: Origins

Dragon Age: Origins
A legutóbbi Dragon Age: Origins cikkek, hírek
1 levél
Válasz 10.11.06. 11:33 #35
Cseresznye007
Hali!
Nekem az lenne a proglémám mint táncosnak. Csak sajna én már a körmágusok tornyában is sikerült mindent legyirkolni szal nem emlékszem hogyan lehetne lemenni az enyészetbe a vágydémonhoz :S Valaki nem tudna segíteni?
Thanx
3 levél
Válasz 10.02.02. 01:15 #34
táncos
Uppsz ne harii nem tudtam, hogy erre is oda kell figyelni. Mellesleg köszönöma segítséget, indítottam egy új mágust és sikerült kitanulnom a vérmágus specializálódást Köszii érte!!
2136 levél
Válasz 10.02.01. 23:35 #33
Balanses
957 levél
Válasz 10.02.01. 22:42 #32
Snake0014
Az RPG a Role-Playing Game-nek a rövidítése.
Everyting is connected.
2136 levél
Válasz 10.02.01. 22:38 #31
Balanses
Ez nem kifejezetten témába vágó kérdés. Javítson ki valaki ha hülyeséget írok. AZ RPG-k magyarul szerepjátékok ugye, vagyis akkor az RPG rövidítése a Real Personal Game-nek? (De lehet télleg hülyeség)
1146 levél
Válasz 10.01.31. 20:41 #30
sysnrt
Sajnos nem, csak akkor ha visszatöltesz egy régebbi mentést. De máskor ha olyan információt közölsz, amivel felfedheted mások előtt a történet bizonyos részeit, akkor használj SPOILER taget. Erről bővebben oldalt a Súgó (FAQ) menüpontban olvashatsz.
3 levél
Válasz 10.01.31. 20:33 #29
táncos
Szóval ha én már megszabadítottam Connor lelkét és legyilkoltam a vágydémont akkor utána már nem is lehetek semmiféle képpen vérmágus?
756 levél
Válasz 10.01.31. 20:20 #28
Gerő a nyerő
Srácok, nekem olyan kérdésem lenne, hogy sulyom csapda receptet, hol az ördögben tudok szerezni? A választ erő is köszi.
1146 levél
Válasz 10.01.31. 15:54 #27
sysnrt
SPOILER
Ha a mágusoddal mész a vágydémont megölni az Enyészetbe a Redcliffes történetszálban, lesz vele olyan beszélgetés opciód, amivel megtanulhatod a vérmágiát. De cserébe oda kell adnod neki Connor lelkét, vagy eléggé megfenyegetned, hogy ingyen adja oda a specializációt.
3 levél
Válasz 10.01.31. 15:50 #26
táncos
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok épp, de nagy segítségre lenne szükségem!
Elkezdtem a Dragon Age- vérvonalak című Pc-s játékot egy mágussal. Jelenleg 10-es szintű vagyok és már a játék eleje óta szeretném kitanulni a VÉRMÁGUS specializálódást, de sehol nem bukkantam tanulási lehetőségre:S Tudna valaki segíteni, hogy merre lehet megszerezni ezt a specializálódást? Végeredménybe csak e miatt indítottam mágust és akár kivel beszélek a játékban senki nem tud megtanítani.:S:S
Nagyon hálás lennék a segítségért.Volt egy ötletem hogy Jowantól esetleg meglehet e tanulni, de őt bezárták így nem valószinű:S
Várom a segítségeteket.
Köszönettel Rics!
15 levél
Válasz 10.01.23. 19:08 #25
Satanarchrist
Pár faszságtól elekintve nekem bejött a DA. Bár még mindig az (és most nyugodtan kövezzetek meg és akasszatok fel) Icewind Dale első része a kedvencem, a Dragon Age tényleg jó játék, csak néha idegesítő dolgok voltak benne.
Nem vagyunk mi sokan, de mindenki fasiszta, örök ellenségünk a sok paraszt fradista! "Kik győznek majd? A zsidók, vagy a cigányok? Mindegy, de kifosztják ezt a kurva országot!"
1653 levél
Válasz 10.01.23. 10:25 #24
AstorAnt
Akkor én most el is bújok azzal a véleményemmel hogy szerintem még a DAO is messze van a HC RPG-től Nálam kb. a Wizardry sorolható ebbe a kategóriábaArról már nem is merek beszélni hogy szerintem hol található az Elder scrolls sorozat és a Fallout 3(pedig sose találjátok ki, de nekem tetszik a Fallout 3)

Amúgy most szedtem le az Enigma Battle Dungeont.Valaki próbálta már?Én még nem, mert 18+ lvlre van ajánlva, és még ott nem tartok
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
827 levél
Válasz 10.01.22. 23:23 #23
_Sun_
A harc közben valóban semmit sem látni abból, hogy ez egy szerepjáték, és a fa struktúrát követő párbeszéd rendszer sem a legjobban sikerült, de a komplex RPG rendszer, és a világgal való interakció lehetőségei miatt én semmiképpen sem a light kategóriába sorolnám.
De ezen ne vesszünk össze, pláne ne a DAO topikjában.
Gaming is about killing time, not killing people
4354 levél
Válasz 10.01.22. 22:35 #22
gothmog
Legkeményvonalasabb?? Ugye most csak viccelsz... Már eleve a "real-time össze-vissza csapkodok, azután csak lesz valami" harcrendszere kizárja, hogy keményvonalas rpg lehessen.

Minden másban egyetértek különben: valóban hihetetlen hangulata volt annak a játéknak, az első karakteremmel anno több, mint 150 órát töltöttem el Morrowind-en, és az Oblivionnal szemben - nálam - még a sokadik játékóra után sem csapott át unalmasba, hiába vált repetitívvé a játék egy idő után. A hangulat végig odabent tartott. A Morrowind valóban egy gyöngyszem. De akkor is a light rpg kategória. Ez tény.
Endure. In enduring, grow strong.
827 levél
Válasz 10.01.22. 22:10 #21
_Sun_
Azért szerintem a Morrowindet ne vegyük egy kalap alá a másik kettővel. Mikor megjelent, a legkeményvonalasabb szerepjátéknak tartották, sokkal összetettebb mint utódja, vagy a Fallout 3. A multiplatform megjelenés és emészthetőség miatt sokat egyszerűsödött a 4. rész.
Játékidő és játékbeli lehetőség szempontjából meg kisujjával söpör le minden más cRPG-t az asztalról. Igaz ez köszönhető a még ma is aktív közösségnek (és a Bethesda remek szerkesztőjének), ami miatt még a megjelenés után 8! évvel is naponta jönnek hozzá ki rajongók által készített tartalmak.
Gaming is about killing time, not killing people
4354 levél
Válasz 10.01.22. 16:26 #20
gothmog
Jó játék egytől-egyig, amit említettél, és tulajdonképpen akár tetszik, akár nem, a mai felfogás szerint az rpg műfajba tartozik mindegyik. Tehát ezekkel semmi baj nincs.
Ami engem mulattatott (úgymond), az az, hogy saját bevallásod szerint "nagy rpg-s" vagy, és mégis ezt a három, klasszikusan, RPG szempontból igencsak light-os darabot hozod fel példaként az állításod alátámasztására.
Persze lehet, velem van a baj, és már túl öreg vagyok ehhez...
Endure. In enduring, grow strong.
4262 levél
Válasz 10.01.22. 15:59 #19
Madrac
Gothmognak az a baja, hogy egy RPG-t se irtal. Max akcio-RPGket. Nagy a kulonbseg. Nekem pl azok nem tetszettek.
Quoth the raven, `Nevermore.'
452 levél
Válasz 10.01.22. 15:49 #18
Berci1
Nemtom mi bajod gothmog. Leírtam pár rpg-t, vagy írjak le többet? Majd legközelebb nem felejtek el ":"-t rakni. Ha nem vetted volna észre későn írkáltam. Egyébként ujrakezdtem, de semmi különbség... még. Talán pár nap múlva.
4354 levél
Válasz 10.01.22. 11:28 #17
gothmog
Ja, első hsz-ben már leírtam a lényeget, amit erről gondolok, és abban ott van, hogy én - belülről jövően - úgy játszottam, hogy aki "nem illik" a karakteremhez, azt hanyagoltam (aztán menjen amerre lát, ha nem tetszik neki valami) Nem bocsátkoztam alantas alkukba némi plusz quest vagy xp kedvéért
Endure. In enduring, grow strong.
3721 levél
Válasz 10.01.22. 11:07 #16
Shadowguard
Ha zavar nem használod és kész Én első két karakteremnél megideologizáltam a dolgot: jó karakter volt mindkettő és hittek abban, hogy mindenkit meg lehet változtatni az embereket. Szóval az én szemszögemből az ajándékozás amolyan barátkozás fílinggel ment. Mivel egyébként a nem kedves karakterekkel nem voltam hajlandó úgy beszélgetni, hogy nekik tetsszen ezek amolyan bocsi, de azért legyünk barátok ajándékok voltak. A mágusom meg szigorúan arra megy, hogy kihasználja a többieket, direkt kétszínűen játszok. Következőnek pedig valószínűleg egy templar-champion lesz, aki szigorú elvek szerint él, nála már csak annak fogok ajándékot adni aki megérdemli (Leliana, Wynne, Aleister, esetleg Oghren). Magyarán én itt is követem a jól bevált elképzelem a karaktert stílust. Bár erősen csábít a gondolat, hogy valamikor félúton felfogást változtassak. Csak kell hozzá egy jó lehetőség. (Vagy beleszeretek Morriganba és miatta fogok megváltozni...)
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
4354 levél
Válasz 10.01.22. 09:57 #15
gothmog
"Pedig nagy RPG-s vok Morrowind, Oblivion, Fallout3..."

Epic fail

Endure. In enduring, grow strong.
14276 levél
Válasz 10.01.22. 09:20 #14
balays82
Van azért ellentmondás abban, amit írsz. Azt mondod, unalmas, viszont a történetről még semmit nem tudsz. Ez így elég érdekes. Az unalom mellett olyan érveket hozol fel, hogy nem tudsz bemenni a vízbe, túl sok vér folyik a patkányból, meg mindenki egyféleképpen esik össze, ráadásul nem tetszik a grafika sem. Ebből úgy tűnik, hogy csak nagyon rövid időt töltöttél el egy olyan játékkal, amibe mások 60-70 vagy akár több mint 100 órát fektettek. Ezek az emberek (magamat is beleértve) szinte kivétel nélkül az utóbbi évek legjobb RPG-jének tartják a Dragon Age-et, azzal együtt, hogy a hibáit mi is látjuk, de a mérleg nyelve olyan egyértelműen a pozitív oldalra dől, hogy ezek jelentéktelen aprósággá válnak. Nyilván előfordulhat, hogy hosszabb játékidő után, a történetbe belemélyedve is ugyanez lesz a véleményed, de szerintem is mindenképpen adj még egy esélyt a játéknak.
452 levél
Válasz 10.01.21. 23:25 #13
Berci1
Nemtom. Mindenhol mindenki úgy odavan érte. Én nekem nem jött be. Pedig nagy RPG-s vok Morrowind, Oblivion, Fallout3 napokig le tudott és tud foglalni. De ez háát. Felkúr hogy egy láthatatlan falba ütközök ha vízbe akarok menni. Meg pl az elején pár patkánytól is már mindenem véres+ ha megmurdál még pluszba egy nagy vértócsa.(Nincs bajom a vérrel de néha olyan mintha irreálisan sok lenne.) Ja meg pl én úgy vettem észre hogy az ellen csak egy féleképpen esik össze és paff. mindig ugyanúgy. Most előveszem mégegyszer hátha jobb lesz. Grafika meg... Nem lenne fontos ha lekötne. De ha unottan megy az ember csak nézi a grafikát A morrowindba fel se tűnik hogy mi hogy néz ki. Történetet nemtom hogy milyen lehet. Az elején tetszett hogy milyen részletesen testre lehet szabni a karaktert bár a hang kiborított Most az csak azért kellett hogy haljuk milyen hangon nyög ha eltalálják?xD
4354 levél
Válasz 10.01.21. 21:02 #12
gothmog
Talán kicsit félreértetted, amit írtam. Én ugyanis nem erre az aspektusára gondoltam a dolognak. Az előre elkészített NPC-k nagyszerűen kidolgozottak, izgalmasak és hitelesek. Én is szeretem, amikor az Icewind Dale-ben megalkothatok egy teljesen saját csapatot, de ugyanígy szerettem a Baldur's gate sorozat felfogadható karaktereit is. Mindkét megoldásnak megvannak az előnyei és hátrányai. Egy BG vagy egy DA: O típusú törétnet és játékmenet pedig szerintem egyenesen megköveteli az előre kidolgozott (és Bioware szinten kidolgozott!) NPC-ket.
Nekem csupán az a "rendszer" szúrja kissé a szemem, amely engedi, hogy pusztán ajándékok és "fülbe suttogott" hazugságok útján valamennyi NPC-t - chaotic evil-től a lawful good-ig - "elégedett állapotban" magam mellett tarthassam.
Endure. In enduring, grow strong.
101 levél
Válasz 10.01.21. 20:35 #11
Sir Charley
Van igazság abban, amit gothmog ír. Én például jobban szerettem az Icewind Dale sorozatot a Baldurs Gate-nél, pontosan azért mert a játékos rakhatta össze a csapatát a game elején, és nem egy fő karakterhez csapódtak hozzá mindenféle indokkal a segítők, akik "gonosz banyától" a "jóságos paladinon" át a "buzeráns orgyilkosig" bárkik lehetnek.
Ettől függetlenül az Oblivion óta nem volt játék, ami ennyire beszippantott volna.
Az évtized 5 legjobbjában benne van nálam.
5409 levél
Válasz 10.01.21. 15:46 #10
Morello
Jaja, nekem is a kedvencem, 500-ból 20-30 képet kiválogatni Bár néha inkább meghagyok többet, a maradék meg mehet a galériába, hadd legyen ott is bőven ingame kép
1675 levél
Válasz 10.01.21. 13:15 #9
-T0ng-
Gerry egy jó írás mindig elmélkedésre késztet
8080 levél
Válasz 10.01.21. 13:07 #8
Gerry
Hihetetlen, és képesek vagytok elemezgetni egy egyszerű szófordulatot, miszerint parasztfiú Írhattam volna azt is, hogy parasztlány, végülis azt (sem) lehet indítani

Képek tekintetében pedig rengeteg szenvedtem, mire a meglévő círka 500-at leszűkítettem 24-re (egy valahogy kimaradt a galériából). Meglehet a látványosabbakat kellett volna bennhagyni, hiszen néha abszolút gyönyörű látványt produkál a játék, de inkább a jópofákat hagytam meg...


Dark Archon: Ez neked valamiféle perverzió? Le lehetne szokni róla...

1675 levél
Válasz 10.01.21. 12:01 #7
-T0ng-
Na ez az a helyzet mikor mindenki mindenkit beelőzőtt
1675 levél
Válasz 10.01.21. 12:00 #6
-T0ng-
Embere válogatja. Abban tévedsz, hogy megy a parasztgyerek és megmenti a világot. A kritikusoknak pont hogy az eredet történetek, és azok történetre gyakorolt hatásuk tetszett leginkább. Sokat számit az is, hogy játékidőben majdnem letaszította a trónról a Baldurs Gate-et ami a CRPG-k alfája és ómegája.

Azonban az is igaz, hogy nekem a sötét hangulat a Witcher-ben jobban átjött. A Dragon Age-ben annyira nem éreztem és nem láttam az egyes csoportok kitaszítottságát. A rasszizmus a Witcher-ben viszont láthatóan jelen van.

Az nálam nagy hátrány volt azonban, hogy bár abszolút nem lineáris a játék, az hogy néhol hatalmas és nehéz csatákat kell vivnunk elég sűrűn, monotonná teszi. A Witcherben lekaszaboltad azt a három-négy ellent ami rád jött és mehettél a dolgodra. A Dragon Age-ben ezzel szemben gyakran van, hogy 10-12 ellen is körülöttem volt, a társak pedig sok esetben akadályoztak a kaszabolásban, vagy egyszerűem cserbenhagytak halálukkal.

Szóval azért véleményem szerint nem lerágott csont, és rengeteg potenciál van benne, nem is beszélve arról, hogy a Bioware egy nagyon mélyen kidolgozott világot hozott létre.
Szerintem csak türelem kéne hozzá, meg egyáltalán a CRPG-k ehhez a csapat alapú válfajához, de én jobban szeretem mikor egymagam nézek szembe az ellennel
4354 levél
Válasz 10.01.21. 11:48 #5
gothmog
Nem feltétlenül parasztgyerek, hiszen indulhatsz például a törpe uralkodói ház trónörökösével is És nem az alapszituáció (parasztgyerek) és a végcél (megmenti a világot) a lényeg, hanem maga az, ahogyan ezt a "játék elmeséli", ami történik a kettő között. És abban hatalmas a Dragon Age! Szeretem a The Witcher-t, de nálam a Dragon Age egy klasszissal fölötte áll!

De mondjuk ez a szép benne, hiszen szar is lenne, ha mindenkinek ugyanazok lennének a kedvencei, és mindenki ugyanazt a stílust komázná

Szerk: na látom beelőztek, és ellőtték előlem a törpe uralkodóis poént
Endure. In enduring, grow strong.
3721 levél
Válasz 10.01.21. 11:44 #4
Shadowguard
Nem parasztgyerek Persze valóban indíthat az ember törpe kasztnélkülit is, de ugyanitt akár a király fia is lehet. Vagy embereknél nemeskisasszony, esetleg egy házasodni készülő elf. A világ megmentése meg egy kicsit túlzás, mert csak a Veszedelmet állította meg a főhős, azt is csak egy időre. Plusz, SPOILER
ha nem fogadta el az egyébként önző, rosszéletű kóbormágus segítségét a végén még bele is halt

A cikkhez: a képaláírások haláliak Az összefoglaló pedig egészen tetszetős lett, lehet majd én is írok róla egy szösszenetet
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
11132 levél
Válasz 10.01.21. 11:40 #3
Dark Archon
Ugyan ezt még mindig nem próbáltam ki, de az olvasottak alapján annyira nem is izgat a lineáris, pauzálgatós stílus. Viszont mi az, hogy az évtized RPG-je? Mert szerintem az bizony a Witcher. Ez a volt egyszer egy parasztgyerek, aki egymaga megmenti a világot már elég lerágott csont
Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN
4354 levél
Válasz 10.01.21. 10:34 #2
gothmog
Na végre, csak megszületett az a beígért írásmű!!

Csupán egyetlen pontosítási javaslattal élnék, távolról sem kötekedésből : az a bizonyos 48%, amit írsz példa gyanánt, nem a végrehajtott küldetések arányát jelzi, hanem az megszerezhető achievement-ek mértékét mutatja.

Ja, amúgy nálam klappolt a Bioware által ígért játékidő: 126 óra jött ki a végére, így nem élhetek panasszal a kanadai csókák felé e tekintetben sem
(Az "időteljesítmény" titka valamennyi párbeszéd tisztességes végighallgatásában (esetenként visszaolvasásában), minden értelmes beszédre hajlamos egyén alapos kifaggatásában, az összes kódexbejegyzés becsületes végigolvasásában, valamint a mérhetetlen mennyiségű bámészkodásban (irdatlan hangulatosak a helyszínek!) és nem utolsósorban az egészséges sétatempóban (kivéve, ha a küldetés megkövetelte a sietséget; végülis szerepjátszás rulez! ) rejlik.

És végezetül a DA: O egyik - számomra - egyetlen igazi negatívuma, amelyre magamtól rá sem ébredtem, mert én "egyenes gerinccel" játszottam végig eme műalkotást és a "manipulálás" lehetősége az eszembe sem jutott... ellenben az egyik, valószínűleg tanítói hajlamokkal is rendelkező ismerősöm szemöldökét ráncolva hívta fel rá a figyelmemet: ez az ajándékozási, "vesztegetési" rendszer (valamint a "privát" beszélgetések"), amit implementáltak a játékba... ez ha halványan is, de abba az irányba nevel, hogy ne maradj meg önmagadnak, hanem, ha az "optimálisat" akarod, akkor mondd mindenkinek azt, amit hallani akar, ne azt tedd, amit szeretnél, hanem azt, ami a legnagyobb hasznot hozza, fizess le, és "nyalj be" mindenkinek, aki körülvesz stb! És ez valahol tényleg nem jó!
Persze nem kötelező így játszani (én nem is tettem így), de a lehetőség megvan rá.
Én szvsz azért szívesen látnám a Bioware-től, ha egy következő játékban kicsit jobban elmennének a karakterek tekintetében a "vállald a tetteid következményét" irányába, és a jelenlegi "karakterinterakciós-rendszer" sziporkázóan jó elemeinek a megtartása mellett azért mégsem tehetnéd meg azt, hogy a "gonosz banyától" az "jóságos paladinon" át a "buzeráns orgyilkosig" bárkit megtarthatsz magad mellett mézes-mázos hazudozással és szépen felmasnizott ajándékokkal. (Gondoljunk bele reálisan: privátban valóban hazudhatsz bárkinek-bármit, de a valóságban, ha egy fedél alatt vannak ezek az emberek/elfek/törpék stb. azért hamar kibukik a lóláb...)

Ettől eltekintve szerintem is az évtized RPG-je a játék.
Endure. In enduring, grow strong.
766 levél
Válasz 10.01.21. 10:34 #1
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Dragon Age: Origins - másodvélemény (Ismertető)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.