Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Ubisoft - jön az új DRM (Hírek)

5033 levél
Válasz 10.02.20. 12:46 #34
Gump
Én megértek minden kiadói igyekezetet, hogy nehezítsék a kalózkodást stb., de megint az lesz, hogy aki eredetivel akar játszani, az fog szívni. A STALKER CoP is ott a polcon, de Win 7 alatt csak crackelve hajlandó elindulni...
1360 levél
Válasz 10.02.20. 12:27 #33
Snow Dog12
Uristen! az ev vedelmi rendszere )) sok iq kelelt hozza hogy kiagyaljak mi ? Jo nagy öngolt rugtak. Ugyis mire kijön a jatek ra 2 napra ott lessz feltörve valameik torrenten. Mai hackereknek ez ugy megy mar mint a dio töres.
5255 levél
Válasz 10.02.19. 20:19 #32
Pras
Nono! Igazat adok Neked, erre nem gondoltam, de azért léteznek már ma is olyan sifírozások, amiket nem két hét feltörni. Nem emlékszem pontosan, ezért meg nem állnék neki átolvasni egy könyvet/Wikipediát, de az RSA és a PGP asszem elég decens kódok. Semmi sem "feltörhetetlen", de matematikailag egyoldalú függvényekkel megoldható az, hogy kétszáz évig ketyegjen rajt a masina.
Persze, mivel most csak úgy túrkálok az emlékeimben, erősen kétesélyes, hogy az általam említett esetre alkalmazható volna, azt azért továbbra is állítom, hogy ha tisztességes energiát feccölnek bele, megoldható, hogy a pajzs egy lépéssel előbbre járjon a kardnál. Már azon egyszerű oknál fogva is, mivel a pénz azon az oldalon van. Ezen felül, nem "feltörhetetlen" védelem kell, hanem olyan, amit "nem éri meg" feltörni.

Ha kinyírják a PC-s játékipart... legalább nem veszek új számítógépet, mert a Combat Mission elfut talán egy 486DX-en is.
11029 levél
Válasz 10.02.19. 14:47 #31
Lacko
De nekik - legalábbis jelenleg - nincs egyesített marketing csapatuk, aki kiáll a PC-s játékok érdekében. Az MS-nek, a Sonynak, meg a Nintendonak viszont VAN.
9372 levél
Válasz 10.02.19. 14:38 #30
Kanduhrka
Szerintem a hardwer gyártóknak sem az az érdeke, hogy ne készüljön PC-re több játék.
horrorgeeks.blogspot.com
1229 levél
Válasz 10.02.19. 13:50 #29
Baracklekvár
Tudom, kakukktojás vagyok:
ha tetszik egy játék, miután valamilyen úton-módon kipróbáltam a teljes verziót és olyan áron árulják, hogy ezt korrektnek tartom (mondjuk 4-5K alatt), akkor megveszem - még annak dacára is, hogy nincs rá közvetlenül szükségem ahhoz, hogy játszak. (Pl. UFO Extraterrestrials volt így utolsó alkalommal) Egyszerűen utólag kifizetem a tisztes, becsületes munkát - ellenben a sz@r munkáért természetesen egy vasat nem kapnak. Ubisoft termékeket különös tekintettel választottam/vettem többször is, mert igyekeztek jót csinálni.

De ez most öngól lesz nekik, az én szánalmas kis fizetőképességemet nem rájuk fogom költeni ezentúl. Ha nincs net odahaza vidéken (megesik: ha vihar van, ha fúj a szél, ha süt a nap, a hó eleje van, ha holdtölte van...), akkor mit csinálok - játszok. Olyan játékkal, amivel tudok játszani net nélkül...
pogessor.pcdome.hu
1560 levél
Válasz 10.02.19. 13:42 #28
Retee
Azért ez néhol erősen sántít...

1. A Ubi jelenleg az egyik legaktívabb PC-s kiadó, és másokkal ellentétben igyekeznek mindent szgépre is elkészíteni.
2. Ha nem akarnának PC-re játékot kiadni, akkor nem adnának ki. Mivel a konzolos eladások 10x-20x nagyobbak sokszor, mint a PC-sek, még különösebben meg sem éreznék.
3. PC-re fejleszteni olcsóbb, mert a konzoloknál úgy indul a dolog, hogy jogdíjat fizetsz a Microsoftnak/Sonynak/Nintendonak, akik gyakorlatilag ebből és nem a gépeladásból szerzik a nyereségüket.. PC-n ilyesmi nincs, mivel nincs központi gyártó.
4. Minek a konzolok felé terelni? A nagy piacokon, ami a kiadóknak számít, rengeteg ember rendelkezik pc-vel és konzollal is egyszerre.

+1. Hogy nyírsz egy ki egy kinyírhatatlan platformot? Kinek nincs PC-je? Ki nem vesz PC-t? Egy platformot úgy lehet legyőzni, ha magát a gépet nem veszik, mert akkor megszűnik a kereslet a hozzá kapcsolódó termékekre. De mivel a tanuláshoz, munkához, szórakozáshoz elengedhetetlen egy PC megléte, így mindig lesz igény arra, hogy játék is készüljön rá. Ha meg van igény és fogyasztó, akkor mindig lesz olyan, aki ezt kiszolgálja.

Egyszerűen csak unják a kalózkodást, az más kérdés, hogy elég hülye ötleteik vannak a megszüntetésre.
11029 levél
Válasz 10.02.19. 13:39 #27
Lacko
Olyan "béta kulcs" kéne mint a 24-ben. Az feltörhetetlen, még Cloe-nak sem sikerülne. (egy sima pendrive, amin kihúzott állapotban is villognak a ledek)
482 levél
Válasz 10.02.19. 13:28 #26
Playbahnosh
Ezzel már csak egy kis bibi van: minden emulálható szoftveresen. Laser-lock, Starforce 3, SecuROM, stb, mindegyiknek volt hardveres komponense, direkt beégetett bad-sectorok a CD-n, serial kódhoz kötött CD sorozatszámok, rejtett bitek a felírt kódban, etc. Mondanom sem kell mindegyiket feltörték. Még a régi hardver-kulcsos rendszert is felnyomák egy idő után, aki még emlékszik rá, ez volt az ahol a progi mellé adtak egy LPT-re vagy Serial portra illeszkedő kulcsot, ha azt nem dugtad be akkor nem működött a progi, de már ezt is tudják emulálni, még legújabb fajta USBs kulcsokat is. Olyan nincs, amit ne lehetne feltörni.

Amúgy kezdek rájönni mi folyik itt. Az Ubi-nak nem volt véletlen ez a húzása, nagyon is szándékosan és átgondoltan tették. Ők szándékosan ki akarják nyírni a PC-s játékokat, és terelni mindenkit a konzolok felé. Nehezebb PC-re fejleszteni, sokba kerül, etc, egyszerűbb csak konzolra írni a játékokat, és ha sikerült kinyírni a PC-s játékipart, akkor majd nem is kell. Hú, nagyon érik már egy újabb blogbejegyzés a témában, de attól tartok csak osztanám a semmit arról, amit már eddig is leírtam meg amit amúgyis mindenki tud :/

5255 levél
Válasz 10.02.19. 13:26 #25
Pras
Hadd ne linkeljem be a France szócikket az æ-ről.
13848 levél
Válasz 10.02.19. 13:23 #24
powerhouse
Egyértelmű: Zinedine Zidane-t. Azon most ne vitatkozzunk, hogy az úriember mennyire francia.
If I look back I am lost
8935 levél
Válasz 10.02.19. 12:37 #23
goodboy007
Állat!
In god we trust, all others we track!
11029 levél
Válasz 10.02.19. 12:32 #22
Lacko
Az utolsó mondat mindent visz!
Mert még lehetne folytatni:
...és a Rahan, meg a Dr Justice, na az se volt rossz...
...meg mondjuk a franciakrémessel sincs semmi baj...
...ja és Luis de Funes is elég jó...
na de EZEN KÍVÜL mit adtak a franciák a világnak???????????
5255 levél
Válasz 10.02.19. 12:18 #21
Pras
Az ember még a politikusoktól "megérti", hogy a nem szakterületükre eső dolgokban hogyan mondhatnak ekkora baromságot, de ez? Ez érthetetlen. Avagy felülről lejött az ukáz, hogy további pénzeket akarnak, csináljanak valamit - bármit? Mindenesetre már ott elb*szták a prológust, hogy szoftveres védelemben gondolkodnak. Nem akarok ötleteket adni, de ha nem az adathordozón spórolnának, hanem mondjuk, minden CD-be, DVD-be pakolnának fizikailag nem, vagy alig hamisítható, egyedi azonosítót, ami attól "elidegeníthetetlen" (vonalkódhoz hasonló, műanyagba ágyazott fém szálkód a belső peremen, kisebbfajta chip, egyéb optikai azonosító vagy mittomén'), aztán megetetik a szoftverrel, hogy mely lemezek kódjaira kell elindulnia (értelemszerűen azokére, amelyekre felszórják őket gyárilag), onnantól kezdve ember legyen a talpán, aki ezt házilag kiokosítja. Nem tudom, érthető-e a folyamat? Persze, leleményes a magyar, de ettől kezdve nem biztos, hogy anyagilag _megéri_ kalózkodni, mivel egy ilyen egyedi adathordozó lekoppintása drágább lenne, mint megvenni az eredeti, tömeggyártott, játékkal megnyomott cödöt. Ehhez persze olyan olvasó kéne, ami ezt képes lekezelni, de egyfelől a blu-ray átállás erre jó apropó lett volna, másfelől ha elkezdték volna csak így kiadni a játékokat, attól kezdve bejön a képbe Szükségnagyúr, vagy csak simán elnevezik iRom-nak, és viszik, mint a cukrot. Ez - ugye - további profit. ...ha ennyire kell nekik a pénz. De ezzel így - ahogy mondjátok - pontosan szükségesen és elégségesen csak a lelkiismeretes vásárlókkal b*sznak ki. Hát, lelkük rajta. Mondjuk a csigazabálóktól nem tudom, mit vártam, az Exocet rakétákon és az atomerőműveken kívül semmit nem bírnak normálisan megcsinálni.
1542 levél
Válasz 10.02.19. 12:11 #20
Hofi
Pedig az Ubisoft nagyon jó játékokat ad ki. Tönkre akarják magukat tenni? Mekkora egy baromság ez!
11120 levél
Válasz 10.02.19. 09:53 #19
VodevilX
Ja, ősztől nem látunk PC-n Ubi játékot.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
9563 levél
Válasz 10.02.19. 09:06 #18
kEnAcE
Szerintem nem kell ezzel különösebben foglalkozni. Ez akkora öngól és akkora lesz az ellenállás, hogy nyárra már el is felejthetjük, hogy ilyen valaha is volt.
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
11029 levél
Válasz 10.02.19. 08:50 #17
Lacko
Én most tesztelem a Silent Hunter V preview verzióját. Az is Ubi és ha nem is pont ezzel, de hasonló védelemmel van ellátva. A bibi, hogy nekem otthon nincs netem, csak a mobilommal vagyok képes egy nagyon halovány kis internetet csiholni a PC-mbe, ami eddig elég volt arra, hogy beregisztráljak egy játékot és aztán lekapcsoltam, aztán jöhet a móka. Nos ez már nem lesz többé így - legalábbis Ubi Softos játékokkal nem. Az SH5 nem teljesen áll le, ha megszakítom a netet játék közben, de onnantól nagyon "furcsán" viselkedik. Elkezd szaggatni (nem a grafika miatt, hanem érezhetően internetet keres) mert a szaggatás után (10 sec fagyott állapot után 5 sec játék) ki is írja, hogy nincs net és ezért nem lesz jó a játék. És tényleg: nagy nehezen be tudtam fejezni az első küldetést, de net nélkül nem lép tovább, nem lehet elkezdeni a következő küldetést, csak újrakezdeni az előzőt.
Ha meg hagyom a netet, akkor folyamatosan kommunikál (mi köze az Ubinak ahhoz, hogy én merre kanyarodom a Type VII-emmel?). Ráadásul a tengeralattjáró szimulátor nem egy 5-10 perces játék. 4-6 órát simán elvisz egy-egy küldi. A mobilos netemen meg napi 10MB limit van, ami nagyon hamar betelik az SH5 alatt...

Nincs ez így jól, kérem szépen!
1087 levél
Válasz 10.02.19. 01:23 #16
richy25
A gond h rossz helyen tapogatóznak. akármilyen védelmet kitalálhatnak, úgyis fel tudják törni. Ha tényleg bevételnövekedést akarnak arra 1 tanácsom van: MINŐSÉGI JÁTÉK! Ha valami jó, azt már csak azért is megveszik, mert megérdemli (ha nem is mindenki, de lényegesen többen)
Türelem szép erény, kivéve ha az alagút végén közeledik a fény!
2011 levél
Válasz 10.02.19. 01:06 #15
Corvus5
Pontosan.

Amire te gondolsz RUSSIANBOY, az csak filmekre és zenékre vonatkozik. A szoftvereket engedély nélkül minden formában tilos letölteni, teljesen mindegy, h terjeszted vagy csak te használod. Filmeket és zenéket is csak úgy lehet, ha azt vmi fizetős oldalról lehúzod és kész, mert torrent esetében mindenképp megosztod, ami pedig már bűncselekmény.

A témához is hozzászólva, ezzel maguk alatt vágják a fát. Ha ettől remélnek bevételnövekedést, hát nagyot fognak nézni. Nekem különösen ez a rész tetszik: "a franciák azt ígérik, hogy megoldják a problémamentes működést". Ezekszerint szerződni fognak a netszolgáltatómmal, így kiküszöbölik az időnként akadozó, vagy néhány másodpercre megszűnő jelet. Az áramszünet szintén nem probléma, mert saját működtetésű erőműveik fenttartanak majd egy vészrendszert, amelyre minden vásárló csatlakozni fog....Óóó anyám! Szerencsére engem ez már nem érint. Nemrég jöttem rá, h a legutolsó 100 vett játékomból 2-vel játszottam már, 93-on pedig még a celofán is rajta volt. Úh nekem tehetnek egy szivességet a vásárlószopató idiotizmusukkal együtt, majd attól veszek játékot, aki meg is érdemli. Nekem nem sürgős. Nehogy már még én szívjak, h ha nagy nehezen megcsinálom az adott részt a lehető legtökéletesebben, erre egy kis indgadozás miatt megy a levesbe az egész. Így is kapni fognak még hideget, meleget emiatt.
2181 levél
Válasz 10.02.18. 23:07 #14
Shadowguard
Van benne igazság, én sunyi módon minden Games for Winfos live játékot törten játszok. Van olyan köztük, amit még csak ki sem bontottam, inkább ráköltöttem még egy lemez árát pluszba és nem is zaklat a hülyeségeivel
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
3489 levél
Válasz 10.02.18. 22:08 #13
Sucee
Hát ez kurva fontos volt.
Majd crackelni fogom az eredeti AC2 példányomat, hogy gond nélkül játszhassak...
415 levél
Válasz 10.02.18. 20:50 #12
Bozotszály
Magadnak sem töltheted le, mert az is jogsértésnek számít, ugyanis amikor megveszed a terméket az ár magába foglalja a jogot, hogy te azt használhatod, és bizony ha egy cég külön nem mondja ki, hogy az ő termékét saját használatra letöltheted gépre, ha azt megtalálja vmi szoftver rendőrség bizony komoly következményeket vonz maga után. Azt hiszem, ha vki jobban tudja javítson ki
"Whore" is just another way to say "I love you"!
1146 levél
Válasz 10.02.18. 19:45 #11
sysnrt
27977 levél
Válasz 10.02.18. 19:16 #10
LordMatteo
Ááá, múltkor már elsütöttem ezt, most nem volt vicces
A kibaszás társas játék, sose feledd.
330 levél
Válasz 10.02.18. 17:52 #9
RUSSIANBOY
Problémamentes működés?Murphy törvénye kimondja hogy ami elromolhat az el is romlik ugyhogy nem hiszem hogy a Ubisoft szervere egyfolytában tudna létezni 10-100 éven keresztül hibák nélkül.Ez megintcsak ugymond kicseszés a játékosokkal hiszen akinek nincs internete az már ne is játszhasson a játékkal?Megértem az álláspontjukat hogy a sok kalozkodás bevételkiesést okoz nekik de nem ez a megoldás.....Ha jol tudom van egy olyan jogszabály vagy rendelet vagy nemtudom mi ami kimondja hogyha saját magamnak töltök le filmet vagy játékot akkor az nem minősül bűncselekménynek csak ha terjesztés céljábol.Bár persze lehet hogy tévedek.

Mondta is nekem multkor egyik haverom hogy nem kellene bezárnom az ajtot.Mondom neki miért nem?Azt mondja azért mert ez ilyen biztonsági ajto nem lehet hozzá kulcsot másoltatni.Mire én:

Előbb utobb mindent fel lehet törni (és bár nem vagyok eme téma szakértője nem foglalkozom ilyesmikkel) ahogy a játékokat ugy egy mai napig még biztonságosnak vélt ajtohoz is lehet kulcsot csináltatni mert mindig akad egy olyan ember aki kis plusz pénzért odaadja valakinek vagy másoltat......

Ugyhogy nem létezik tökéletes védelem.
Van aki egy tengerparta vágyik, van aki világot akar látni.Én csak CSERNOBILba szeretnék egyszer eljutni.És ezt komolyan mondom.
2181 levél
Válasz 10.02.18. 17:25 #8
Shadowguard
Meg a jó rohadt k***a anyjukat
Na ezzel pontosan ellentétes hatást fognak elérni, mert nem adok kettő hétnél többet, hogy ezt feltörjék az illetékes csapatok. És akkor majd nézhetnek nagyokat, hogy nem az eladási, hanem a letöltési listákat vezetik. Az pedig már most biztos, hogy ha ezt tényleg megcsinálja az Ubisoft akkor én onnantól egy játékukat sem fogom megvenni. Lehet, hogy náluk ez baromi jól működik, de sajnos itt van olyan, hogy egész nap annyi ideig nincs stabil internet, hogy az e-mailjeimet megnézzem és válaszoljak rájuk.
K*cs*g bagázs
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
914 levél
Válasz 10.02.18. 16:27 #7
EnforcerHUN
Én használok torrentet, de egyik letöltés sem illegális
Egyébként ez azért lesz rossz mert itthon nálam 4 gép van és ha 2-nél több van bekapcsolva akkor leosztja a sávszélességet tehát ketten ugyanazt nem csinálhatjuk(max.:msn,steam,stb.)...
...na akkor mi lesz?!
(Congratulations!!!! You WINNER!!! (10 év letöltendő a Szegedi Csillagbörtönben) XDXDXD)(BF3:EnforcerHUN)(MW3:http://steamcommunity.com/id/Kill_Them_All1)
9563 levél
Válasz 10.02.18. 16:26 #6
kEnAcE
Vazzze pontosan ezt akartam én is írni!
Nevetséges próbálkozás ez amúgy...
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
1653 levél
Válasz 10.02.18. 16:25 #5
AstorAnt
Elég kényelmetlen megoldást választott az Ubisoft.És a steamre nem lehet hivatkozni, hisz ott csak egyszeri alkalommal szükséges a netkapcsolat, utána már lehet offline módban használni a játékokat.
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
14264 levél
Válasz 10.02.18. 15:56 #4
balays82
Kíváncsian várom, mennyi időbe telik, amíg ezt a védelmet is kiiktatják, miután megint csak azoknak okozhat majd kellemetlen perceket, akik eredeti játékkal rendelkeznek.
1146 levél
Válasz 10.02.18. 15:47 #3
sysnrt
Nem, én soha nem töltöttem le játékot, és minden piros lámpánál megállok.
320 levél
Válasz 10.02.18. 15:45 #2
BullRider
Akkor valszeg: nálad 1 torrent sincs a gépen igaz?
"Bocsáss meg ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.""Csak a holtak látták a háború végét."
1146 levél
Válasz 10.02.18. 15:42 #1
sysnrt
Nekem jobb ötletem van! Lehetne két fegyveres biztonsági őrt állítani a játékos mellé, akik ha azt látják, hogy annak gépén bármiféle torrent van, azonnal tarkónlövéssel kivégzik.
766 levél
Válasz 10.02.18. 15:42
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Ubisoft - jön az új DRM (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.