Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Sid Meier's Civilization III (Előzetes)

3128 levél
Válasz 01.07.26. 10:53 #8
Blade Runner
Bumby,

Isten hozott másik CIV mániás! Letöltésben nem tudok segíteni, de ha beszélsz (értessz) angolul, akkor ajánlom az Apolyton site-ot. Tele van gondolkodó emberekkel, értelmes beszélgetésekkel, és információkkal a közös mániánkról. Manapság már nem vagyok agyon aktív, de ha kijön a GAME akkor biztosan megint belevetem magam a levelezésbe. Site cím: apolyton.net
Ötlet: Miután szereted a CIV I-II-t, akkor nyugodtan megveheted az Alpha Centaurit a Firaxistól, garantáltan nem fogsz csalódni. Az ára is kellemes most egy pár évvel a kiadása után.

Blade
Blade
1 levél
Válasz 01.07.26. 00:05 #7
Bumby
Sziasztok!

Én is örülök, hogy kijön a CIV 3 és amint tudom meg fogom szerezni...
Theelf: Teljesen igazad van... Szerintem egy játék nem attól jó, hogy 1GH-es proci 256Mb memória ÉS 64mb-s videókártya kell hozzá... Én még most is azt mondom, hogy a Civilization (I) még ma is a 10 legjobb játék közt van. lehet, hogy a játék nem 1024*768-ban megy, de nem is csúnya. és nem is az a lényeg, hogy kiverje a szemem a sok csillogás. a feeling a lényeg! és a CIVnek nagyon megvan... ha összeszámolom., hogy eddig mennyit játszottam vele, akkor egy hónapnyi idő biztos kijön... A második rész sem olyan rossz... (nem tudtok egy cimet adni, ahonnan le lehet tölteni???, mert nekem walami hibás wáltozat wan most...). A harmadik meg remélem, hogy jó lesz. Már láttam benne néhány pozitivumot...
Ja LACKÓ szólj nekem is ha megvan...
11029 levél
Válasz 01.05.28. 12:47 #6
Lacko
Egyszer az egyik kollegám mesélt arrol, hogy GameBoy-on is lehet játszani Civilization I-et. Azóta keresem a játékboltokban, de sehol sem lelem, pedig akkor vennék egy GameBoy-t. Ti láttátok már a Civ I-et valami kis, portábilis kütyün?
Ezt volt a legjobb játék a számítógépes játékok történetében!!!
3128 levél
Válasz 01.05.26. 22:06 #5
Blade Runner
theelf,

Gyakorlatilag teljesen egyetértek mindennel amit a leveledben írtál. Azt is tudnod kell azonban, hogy a netes és papír játék magazinokban szinte minden szerző állandóan az eredetiséget és a kockázat vállalást kéri számon a játék fejlesztő cégektől. Ennek ellenére a játék fejlesztők azonos néven, néha ugyan átkeresztelve ugyanazt a bevált, bejáratott játékot sózzák rá a játékosokra éveken keresztül. Úgy tünik, hogy a fejlesztők nem mernek újítani, és a kiadók pedig nem finanszírozzák a kisérletezést. Még annyi vállalkozó kedv sincs bennük, mint a Hollywood-i álomgyárakban, ahonnan azért néha-néha ki-kicsúszik valami olyan termék (film), amiben nem ugyanazt az ötletet adják el nekünk tizenhat-ezredszer. Ha én, vagy bárki a PC-Dome-on tudna ez ellen valamit tenni, hidd el, hogy azonnal megtennénk, de így egyetlen kötelességünk marad, az olvasókat tájékoztatni arról, ami éppen megjelenik, kapható, és lehetőleg objektívan. Ennél többet sajnos nem tudunk tenni. Abban pedig reménykedhetünk, hogy egyszer kialakul a filmiparhoz hasonló munkamegosztás, nagy stúdiók ontják az egyenszabott sikeres és divatos játékokat, és kis független stúdiókban készülnak a forradalmi újdonságok, amelyekből, ha sikeresek, a nagy stúdiók csemegézhetnek, illetve itt tanulhatják meg a szakma fortélyait a leendő játék tervezők, programozók, grafikusok, és mindenki aki valamivel hozzájárul egy-egy játék elkészültéhez.


Blade
Blade
2064 levél
Válasz 01.05.26. 15:48 #4
Norad2
Végre csak hogy kijöTT!!!
Már mióta vártam rá, már le is mondtam róla, hogy lesz folytatás
OTAKU
6 levél
Válasz 01.05.26. 06:35 #3
theelf
Én is nagyon szeretem a Civilization-t és örülök annak, hogy lesz folytatása. Egyetlen egy dolgot azonban nem szabad elfelejteni, ez az a játék amin nem szabad túl sokat változtatni.

Nagyon kevés olyan játék van, ami sok év elteltével is játék, ami sok év után is jó marad, amit a klónok nem múlnak alul, stb. Ezek közül én személy szerint a Tetris, Elite, Civilization, Railroad Tycoon, és Wizardry VII, Sim City hatosfogatát említeném.

Amikor az Elite II megjelent ugyanilyen újdonságokat hallottunk, és messze nem ért el azt a szintet amit az Elite I, nagyon haram elfejtettük, a harmadik rész pedig bukás lett. Pedig mindenben fejlettebb "jobb" volt mint az első rész, csak éppen a mesterien eltalált egyensúly nem volt meg, ami egy játékot igazán jóvá tesz.

Szinte az összes neves játékosrozatnak a folytatásainál előfordul a hiba, hogy mindenen fejleszteni akarnak, de a remek egyensúly, hangualt elsikkad. Az Elite (Elite Plus, hogy pontos legyek), a Civilization, és társai ott vannak ma is a gépemen, és időnként játszok is velük. A fejlesztett, szebb, jobb folytatásokat viszont nem.

Nem hiszem, hogy egy Civilizationhoz hasonló szebb, összetettebb, de más játék képes lesz A CIVILIZATON lenni. Örülök neki, hogy lesz, de jobban örülnék, ha ma is születnének olyan játékok (nem szebb és fejlesztett folytatások) amik ennyi idő után is játékok tudnak maradni.

Nagyon sajnálom, hogy pont ez hiányzik, nincs aki ötleteket vinne a játékba, megtervezni, kitalálná, játékot csinálna. Legyen hasonló ehhez, ahhoz, de szebb, 3D, DirectX, egy kicsit rakjunk bele még ezt-azt... Nem így kell hozzállni, játékot kell csinálni.

Aki meg játékleírást ír, ajánl egy játékot annak KÖTELESSÉGE, hogy erre próbálja rászorítani a maga eszközeivel a fejlesztőket. Egy játék nem attól lesz játék, hogy egy API aláteszi a 3d effektet. Attól lesz játék, hogy mint JÁTÉKOT kitalálják, és JÓ programozók JÓ minőségben megírják.
14 levél
Válasz 01.05.24. 09:59 #2
Kalpy
Én is, én is, én is.
Játszani akarok vele !!!!
Kalpy
11029 levél
Válasz 01.05.24. 08:18 #1
Lacko
Nagyon várom már!!!!!!! Mikor építgethetem már a Birodalmamat nem rel-time?!?!?!?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.