Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Harcművészetek

393 levél
Válasz 01.06.15. 16:21 #9
zork
Jó sztorik...Visszatérve, én látom értelmét például egy Shaolin kung-funak.Mert: Hatalmas lelki békét, megnyugvást szerezhetsz.(ha nem tetszik, mondjuk ott a temető is...)Meg maga a művészetre, és az önkontrollra vezet rá.Az hogy hogy véded meg magad, az egy másik kérdés.A határozott fellépés egy ideig hatásos lehet, de nem hosszútávra.Pl. egy 20 tagú cigánybandának nem érdemes beszólni.Viszont néhány diszkótakonynak a száját el lehet kenni egy-két ütéssel, persze ha többen vagytok.Mephisto-nak igazat adok, abban, hogy a Ving Tsun tényleg csak önvédelemre jó.
Én is ismertem olyan embert aki hádzsime meg mittomén, oszt lecsapták mint villanyrobot az áramot.Tényleg Mephiston kívül edzett még valaki?
I'm a Genius!Didn't ya know that shit...?
5959 levél
Válasz 01.06.14. 19:43 #8
Mephisto
Érthető is, hiába kung-fu világbajnok valaki, reakcióidő és pillanatnyi erőnlét az abszolút befolyásoló tényező. Az is igaz, hogy azért legtöbbször váratlanul támadnak meg valakit, de leszámítva az alvó/félálomba lévő/sötétben lévő állapotot, a gyakorlott önvédelmis meg tudja védeni magát, el kapja az esetleg menekülő tolvajokat.
Amit és szerintem hülyeség magunknál hordani, az a kés. A legyszerűbb a kést kirúgni a kézből: a legtöbb ember csak látja a filmek késes jeleneteit, és max. bűvészkedik a pillangókéssell, de valóban tapasztalatból mondom, hogy a többség nemhogy nem tudna vele vágni (mondjuk rohan felém, de max a végét felém tartja, de amilyen hülye, ha várna pont nem az éle lenne az én oldalamon. A szúrásnak is magvan a módja, de ami a legfontosabb, hogy hogy tartod a kést. Az a lényeg, hogy lazán, Nem egy ujjal, hanem marokban, de lazán, pont azért hogy tudjad használni, és ha el akarnák tőled távolítani, elforgasd/elhúzd a kezed/ az élét a támadó cipőtalpa felé fordítsd. Olyan egyszerű egy görcsös kézből kirúgni/ütni a kést, hogy nevetséges.

Minél hosszabb egy eszköz, annál látványosabb, de nem biztos, hogy hatásosabb is. A Baseballütő szép dolog, de nagy, és ütéshez lendíteni kell, és akkor viszont nem véded a testedet, és csumifiú!
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
34 levél
Válasz 01.06.14. 10:25 #7
blackd
Egyszer meglepték a haverjaimat a vonaton a németek, visszafelé Siófokról. Egyik közűlük már több küzdősport versenyen is nyert, de félálmából felébredve kb. úgy reagálta le a szitut, hogy maga elé tette a kezét. Én szerencsére nem aludtam viszont távol ültem. A köcsögök még megálltak az ajtónál vigyorogni, amikor meglátták az elborult fejemet egyre gyorsabban közeledni. Kár hogy nem értem utol őket, mert ki volt kötve a Jetta. Bár ki tudja... Beszaladni két csávó után a sötét parkba.
Végül diplomatikusan oldottuk meg a problémát.
Az ambulanciánál otthagytam a többieket, elmentem a rendőrségre, és jópár nagyon szigorú kinézetű rendfenntartó erővel tértem vissza a helyi discoba, ahol meg is találtam a cimbiket.
Nekem csak rá kellett mutatnom valakire, rögtön rászaladt és kirántszigálta két rendőr!
Szereintem egyébként nem rossz ha az ember ilyen esetekre hord magával egy boxert, és ehhez párosul némi erő a karjában. Nagyon hatásos.
2175 levél
Válasz 01.06.13. 22:36 #6
Raptor
Az egyik barátom télen a kabátja zsebében tart egy vincsikeretet, azt mondja: önvédelmi eszköz! Meg volt neki egy Ericcson R310-ese! Na az olyan böhöm nagy volt hogyha valakit azzal fejbetalál, az ottmarad!
"Find out who you really are"
887 levél
Válasz 01.06.12. 09:47 #5
Capali
én azt mondom mindenkinek, hogy nem kell ugrálni, meg verekedni. mindenki kerülje el a bajt, meg ezeket a helyzeteket.
az egy dolog, hogy valakit megtanítanak karate edzésen ütésekre, rúgásokra stb stb... meg nagyokat kiáltni, de egy tpasztalt utcai verekedos gengszter ha nincs szerencséje simán ki tud csinálni egy fekete öves karatést, mert azok teljesen más szabályok szerint küzdenek. ok egybol a töködet fogják lerugni, meg a szemedet kitolni és nem lesz erkölcsi buntudata utána, hogy neked mi bajod lesz.
volt már rá példa, hogy európa bajnok kick boxosunkat a discoban kiütötte egy nevesincs senki, aki nem is sportolt így edzésszeruen.
nekem pl az egyik legjobb barátom 16 éve muveli rendszeresen a küzdosportokakt. 90 kilós tiszta izom gyerek, több fajtából is mestervizsgája van, edzosködik. de o is azt mondt nekem, hogy ha gáz van eloször os is mondig azt nézné merre lehetne elfutni......
Rulez ! Kúl ! Fajin !
5959 levél
Válasz 01.06.11. 19:59 #4
Mephisto
A föld teremtése után jó sok milliárd évvel, Krisztus születése után 2001-ben a Népstadion kertben, most Szombat és vasárnap, kora reggeltől késő estig végik a legkülönfélébb harcművészetek bemutatója.

Pl. ilyenek lesznek:

Wing tsun kung fu
Wado-ryu
Kyokushin
Nihon Tai Jutsu
Ju jitsu
Kobudo
Iaido
Thai-box
Shidokan
Ashishara
Aikido
Shotokan
Ninjutsu
Capuera
Tekwondo
Kendo
Kempo
Mantis kung-fu
Imádkozó sáska
ShaoLin
Shirayan Eajramuthi
Tai Chi
Lock Liu
Nanbudo
Thaseng Pi Kuan
Shidokan
Goju-kai
Kick-box
Hayashia
Shitokai
Fudokan
Taywondo

Ennyiről biztosan tudok, lövő-kézi-pusztakezes harcok, bemutatók, és:
ÖSSZHARCMŰVÉSZETI SHOW!!!!!!! az összes résztvevő, azaz kb, több mint ezernégyszáz ember EGYMÁS ELLEN!!!

Egyébként a harcművészetek szép dolgok, de más a művészet, és más az önvédelem.

Ha művészetet tanulsz, meg tudod majd magad védeni, de mondjuk 3-8 év múlva, míg egy sima Wing-tsun vagy Taekwondo, Kick-box, Thai box azonnal (egy-két év) önvédelmet ad, semmi művészet (ezek a legegyszerűbb = leghamarabb használható művészetek, aki önvédelmet akar, ide jöjjön.)
Viszont: fejberúgás, szaltó, kardozás stb. művészet, azaz ha egyáltalán nemtom hány évtizedes koroddal nem vagy már hajlékony, nem tudsz nagyon nyújtani, úgyhogy, lehet, hogy 6 év után is csak mondjuk jól harcolsz, de nem tudsz mindent.
Én már egyszer felsoroltam, miket csinűltam, miket néztem, miket tudok hasznosítani. Én már utcán nem félek, ha ketten jönnek akkor is, minél nagyobb, izmosabb, annál lassab, de kettőnél több emberrel csak a filmvásznon bánik el Jackie Chan, mese. Akárhány éve csinálod, egyszerűen képtelenség, vagy nagyon nehéz sok emberrel verekedni. Edzésen haverok ütnek, de az utcán már nem cicóznak.

Ha szeretnél járni, de önvédelem szempontjából, akkor olyat válassz, ahol megtanítanak az utcai harcra, kés/pisztoly/baseballütő/bot/két ellenfél ellen, egyszerű, de hatásos ütések kellenek, de mondom: minimum két év, de inkább több az, amikor biztonságosan sétálhatsz az utcán, mert bármennyire is jónak érzeed magad - tapasztalat - az utca meglephet.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
2557 levél
Válasz 01.06.11. 19:30 #3
HoriG
Én az utcai harcokban fejlesztem magam, ez nem kerül semmi időbe. Pl.: Disco-ban, házibulikon, meg úgy általában ha kell.
Sir, you're a confirmed newt!
11786 levél
Válasz 01.06.11. 18:21 #2
Ghoost
Az tényleg túl sok idő mire ilyesmiket megtanulsz engem is érdekelne dehát az idő önvédelemre megy egy .45 ös is elég
393 levél
Válasz 01.06.11. 11:29 #1
zork
Tudom, hogy nem a legérdekfeszítőbb téma, de szerintem nem mehetünk el szó nélkül mellette.Sztori:Az uncsitesóm egy hajón dolgozott ami Amerikai partok mellett haladt el, és közben felszedte az utasokat.Neki csak annyi volt a dolga, hogy jókat bulizzon a fedélzeten, na és persze dolgozzon...Szóval történt egyszer, hogy egy mittomén hány danos mester jött a ship-re.Odament a főnökhöz, és kezet fogott vele:de úgy hogy közben csinált egy szaltót!!
Az uncsitesóm úgy állt ott mint Katiban a f*sz!Ennyi.Visszatérve a témára, én tisztelem ezeket az embereket, és én is szívesen megpróbálkoznék ilyesmivel, dehát az idő...Véleményt valaki?
I'm a Genius!Didn't ya know that shit...?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.