Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» GTA V - részletek az IGN interjújából [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: GTA V - részletek az IGN interjújából
Azt már tudjuk, mikor jön a GTA V PS3-ra és X360-ra. De jön-e egyáltalán PC-re és WiiU-ra? Az interjú során ez a kérdés is felmerült.

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V
A legutóbbi Grand Theft Auto V cikkek, hírek
20361 levél
Válasz 12.11.23. 08:40 #46
Z-Master
Na talán csitulnak a vita kedélyek és nem kell lakatot rakni a topicra. Oké, hogy normális keretek között folyt a diszkurzus de rendesen offolva lett a topic. Amúgy észrevettem, hogy akárhányszor új GTA rész jön mindig van rá vmi vita.
207 levél
Válasz 12.11.23. 08:40 #45
VeteranHUNTurul
"...konzoloknak egyik nagy előnye, hogy fix a hardver, nem kell fél évente bővíteni, csak egyszer megveszed, és onnantól kezdve csak játékra kell költened. PC esetében fél évente bizony cserélni kell a hardvereket, ha minden új játékot teljes pompájában akar élvezni az ember."

Nyilván a fél évente való hardver cserével túloztam, de a lényeg benne van. Viszont a gépet tényleg csak egyszer kell megvenni és onnantól kezdve csak játékra kell költeni, persze amíg nem kell szervizbe vinni.

Én semmi vitát nem akarok feléleszteni (már bocsánat), van konzolom is, meg PC-m is, mindkettővel jól elvagyok, soha nem versenyeztettem a két platformot, mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya. Részemről itt véget is ért a téma.
2011 levél
Válasz 12.11.23. 00:29 #44
Corvus5
Szerintem mindenkinek van több-kevesebb igaza. A fix, h több lenne a bevétele fejlesztőknek, ha szigorúan büntetnék a warezolást, ahogy GeryG is írta. Ugyanakkor az is igaz, h akkor is több lenne a bevételük, ha igényesebb játékokat csinálnának. Kezdve attól, h egy 3 óra alatt végigjátszható, agyonscriptelt hentelős játékért 10 ezer Ft-ot elkérni pofátlanság, a katasztrófális konzolporton, a 24. patchig játszhatatlan játékon át, egészen addig h a dobozos verzió semmiben nem különbözik attól, mintha vki letölti a gamet és van egy lightscrbeos dvd írója is.

Én késztetést érzek rá, h ami tetszik, azt megvegyem, legálisan is birtokoljam. Ugyanakkor nem tagadom, h nem dobok ki látatlanban 9-12 ezer Ft-ot, így vétel előtt mindig letesztelem a játékot. Aztán vannak persze jópáran, akik akkor se vennének eredetit, ha 500 Ft lenne egy új játék. Na rajtuk tényleg nincs vesztesége a kiadónak, mert valszeg inkább nem játszanának, mint h meg kelljen venniük.

Nekem az az álláspontom, h amelyik fejlesztő/kiadó úgy tekint a PC-sekre, mint akiktől minél kevesebb munkával minél többet akarnak lenyúlni, ergo át akarnak baszni, az rinyálhat a warez miatt, csődbe is mehet nyugodtan, tőlem egy petákot nem fog lánit. A wareznak tagadhatatlan előnye, h kiszűrheti az ember a szemetet, meg a lehúzós játékokat.

Ha egy kiadó azt mondja, h ő inkább nem adja ki PC-re, mint h fair szolgáltatást nyújtson cserébe a pénzemért, akkor ne adja ki, ennyi. Nekem biztos, h nem hiányzik a szemete. Majd jön vki más, aki átveszi a helyét, csinál egy igényes munkát, amin jól megszedi magát. Végül persze ő is elkezdi semmibe venni a vásárlóit, de akkor majd helyette is jön vki más. Mert pénz van a PC-s játékeladásokban, rengeteg pénz. Senki se higyje, h bárki is foglalkozna vele akár egy percet is, ha nem érné meg.

A legjobb játékok mindig akkor születnek, amikor egy fejlesztő csapatot még nem vakított el a könnyű pénz utáni vágy. Elejében még tényleg azon vannak, h kiadjanak egy klasszikust, amit mindenki szeretni fog, de végül úgyis affelé terelődik el a dolog, h minek is dolgozzunk annyit, ha kevesebb munkával is sok pénz szakíthatunk? Igaz ez mindenkire, még a sokáig szent tehénnek tartott Blizzardra is, amely kb. a WoW népszerűsödésének növekedésével párhuzamosan lett egyre igénytelenebb.

Ja és még vmi:

"...konzoloknak egyik nagy előnye, hogy fix a hardver, nem kell fél évente bővíteni, csak egyszer megveszed, és onnantól kezdve csak játékra kell költened. PC esetében fél évente bizony cserélni kell a hardvereket, ha minden új játékot teljes pompájában akar élvezni az ember."

Ha nem akarjuk újraéleszteni a már 100x megvívott pc vs konzol vitát, akkor ilyen marhaságot (már bocsánat) ne írjunk már le, ok?
1844 levél
Válasz 12.11.23. 00:08 #43
GeryG
Jaja, csak egyelőre van más játék, amire koncentrálok. De, ami késik, nem múlik!

Ja és - GTA V topik lévén - a minap láttam ezt vicces trailert. A GTA V második trailerének GTA IV-es változata. Anno az első trailert is újrakreálták hasonló módon, még BF3-as változat is született!

http://www.youtube.com/watch?v=6J3Q6QVVXyc
14276 levél
Válasz 12.11.23. 00:02 #42
balays82
Na tessék, máris volt értelme a fél napos szájtépésnek.
1844 levél
Válasz 12.11.22. 23:59 #41
GeryG
Most, hogy így megemlítetted, kedvet kaptam megint végigtolni a Heavy Raint!
14276 levél
Válasz 12.11.22. 23:49 #40
balays82
Gyakorlatilag soha nem szoktam multizni, mivel alapvetően a történetközpontú játékokat kedvelem, így nem nagyon izgat a pontokért, pofás statisztikai mutatókért való öldöklés. Ennek ellenére meg szoktam venni azokat a játékokat, amelyek érdekelnek. A te álláspontod szerint ennek semmi értelme, sokan azonban az ellenkezőjét állítjuk, tehát azért lehet ebben valami. Megjegyzem, vannak olyan játékok is, ahol a multi játékmód egyszerűen nem megvalósítható (pl. Heavy Rain), vagy inkább csak beleerőltetik (pl. Dead Space 2). Nem hinném, hogy ettől máris értéktelen játékokról lenne szó.

Bár GeryG már feladta a vitát, és lehet, hogy nekem is ezt kellene tennem, de megjegyzem, feltett egy nagyon jó kérdést, amire választ nem kapott tőled. A kérdés az volt, hogy abban az esetben, ha multi és egyéb általad fontosnak tartott extra tartalmak nélkül egy játék számodra nem értékes annyira, hogy fizess érte, akkor miért töltöd le egyáltalán a torrent verziót, és ölsz bele adott esetben akár 20-30-40, akármennyi órát? Mert szerintem meg ez a kevésbé logikus cselekvés, a logikus az, hogy ami számomra nem értékes, azzal nem is foglalkozom. A GTA IV szerinted vacak lett, ennek ellenére elsők között háborodtál fel azon, hogy a GTA V még nincs bejelentve PC-re, pedig lehet, hogy ugyanolyan vacak lesz. Az is érdekes, hogy szerinted a GTA IV-nek nincs multija, pedig én határozottan merem állítani, hogy van neki.

Ezzel én is lezárnám a témát részemről, mert kétlem, hogy bárkinek is sikerülne meggyőzni a másik felet a saját igazáról.

neumark:

Ez az érvelés meg ott sántít egy kicsit, hogy más termék esetében az ember mérlegeli, hogy az ár/érték arányt figyelembe véve hajlandó-e megfizetni az. Ha úgy gondolja, hogy neki nem éri meg, akkor otthagyja a terméket a boltban. Egy számítógépes játék esetében meg mégis leveszi a virtuális polcról, végigszalad rajta, majd felmegy egy fórumra, ahol beírja, hogy mit képzelnek a fejlesztők, amiért egy 4-5 órás játékkal merészelik kiszúrni a szemét. Mert azért rengeteg ilyen példával találkozhatunk.

Na most már tényleg befejeztem.
2633 levél
Válasz 12.11.22. 23:45 #39
neumark
Nagyon egyszerű lenne a megoldás szerintem a dologra. A kiadóknak emberi áron kéne értékesíteni a játékokat. Lentebb olvastam egy példát, ami párhuzamot kívánt állítani a különböző hobbik közt. Oké, hogyha valaki kocog, akkor megveszi 10k-ért a cipőt, de abban jobb esetben akár 1-2 évig is kocogsz. Ugyanezért az árért kínálni nettó 4-5 órányi szórakozást meg pofátlanság. Ha nagyon jó volt, akkor esetleg még 2 vagy 3 alkalommal kipörgetem, aztán kész. Ennyi pénz akkor is sok érte. Optimalizálni kéne valamelyest az eredeti PC játékok árát az emberek pénztárcájához, meg azt, hogy a kapott játékélmény hossza egyenes arányban álljon az érte elkért összeggel. Utána lenne érdemes beszélni tolvaj torrentezőkről. Addig minden henteses meg pékes meg főnökös példa kimeríti a nevetség tárgyának fogalmát.
1844 levél
Válasz 12.11.22. 23:45 #38
GeryG
Én is töltöttem már le játékot, de csak azért, mert az eladó nem figyel, nem érzem jogomnak zsebre rakni a Boci csokit a boltban (hasonlat volt, nem rágalom...). A mentalitás különbözik.

De igen, ez egy másik univerzum. Lapozzunk, ha megjelent, töltsd le, és jó szórakozást.
1989 levél
Válasz 12.11.22. 23:24 #37
georgee
ez keves. en egesz esszeru magyarazat es otletet adtam erre a megoldasra es kerdes korre es miertjere. nekem ez egy parhuzamos univerzumba valo gondolkodas, hogy vki minden jatekot csak eredetiben vesz meg es semmit nem szedett le meg torrentrol. mert te lathatoan ezt kepviseled de ez total valosagszerutlen.
Hiába, ha az egyetlen hang lakásodban a merevlemez olvasófejének percegése, hiába, mert nincs csajod...
1844 levél
Válasz 12.11.22. 23:11 #36
GeryG
1989 levél
Válasz 12.11.22. 23:07 #35
georgee
Amiota vilag a vilag azota letezik tort verzio egy jatekbol es amiota vilag a vilag meg is szereztek ezt ingyen az emberek. De regen megerte csak single miatt is megvenni eredetiben mert sokkal tobb jatek elmenyt kapott az ember. Kesobb a multi miatt volt jobb megvenni es a folyamatos frissitesek vegett. Ma lassan 2013 -ban mar ha se multi se semmi se extra tartalmak egy tort jatekhoz kepest a kutya nem veszi meg. Jo pelda nalam a HL2 anno. Eloszor leszedtem torrentrol majd mivel regi CS-es voltam es a HL2-hoz jart a CS:S es a dedikalt servereken valo jatek es a csalok kisebb szamu megjelenese ha csalt vki annak steam id -nek bannolasa igy megvettem. (ahogy a HL1 is eredeti) Az, hogy mi etikus mi nem azt hagyjuk hisz az egyenlet vegen az volt, hogy megvettem a jatekukat. Ez egy jo strategia volt. Ez a ceg el tudta erni ezt. Vagy egy Blizzard is. Az, hogy vmi csak egyszemelyes kampanyt tartalmaz nem baj de mivel nem 97-et irunk hanem 12-ot igy mar kell vmi amivel elerhetik azt, hog megvegye az ember eredetiben. Mert teszem azt kesobb csak igy kap a user a jatekban a kiado sajat servereirol scriptek kodjat a soron kovetkezo kuldeteshez amik csak igy mukodnenek vagy barmi...
Hiába, ha az egyetlen hang lakásodban a merevlemez olvasófejének percegése, hiába, mert nincs csajod...
1844 levél
Válasz 12.11.22. 22:43 #34
GeryG
Van igazságod bizonyos dolgokban, de ami nekem szemet szúrt, az a srác gondolatmenete, miszerint neki azért jár (vagyis NEKI JOGA VAN A BIRTOKLÁSÁHOZ) ingyen a játék, mert lehetősége van letölteni. Továbbá, hogy a játék egészen addig ingyenes, amíg nem tartalmaz valami olyasmit, amit már neki is megéri kifizetni? Már bocsi, nem azért tölti le azt a játékot, mert az önmagában ÉRDEKLI őt? Vagyis önmagában az a játék az, amit már megéri kifizetni, nem? Ha viszont nem érdekli annyira a játék, hogy pénzt áldozzon érte, akkor minek tölti le?

Így, amíg egy játék csak egyszemélyes kampányt tartalmaz, addig azt a kiadó mindjárt adja is inkább ingyen, hisz úgysem tartalmaz semmi olyat, ami megkövetelné tőlünk, hogy pénzt adjunk érte... ez milyen már?!
14276 levél
Válasz 12.11.22. 22:36 #33
balays82
Azért érdekes módon a torrent oldalakon a legnagyobb forgalmat éppen a legjobbra értékelt, legnépszerűbb játékok generálják, nem pedig a "csak élvezhetőek". Amelyeket persze mindenki csak kipróbálás céljából tölt le, utána rohan is boltba megvenni. Vagy nem, mert ez csupán egy feltételezés, amit semmi nem támaszt alá. Azért ne legyünk naivak, aki már megszerzett valamit ingyen, az nem igazán motivált arra, hogy ugyanazért fizessen is. Vagy esetleg majd később fizet, amikor már töredékére esett vissza az adott játék ára. De az akkor nem veszteség a kiadó/fejlesztő számára? Kivételek nyilván vannak, de azért az a kijelentés, hogy aki torrentezik, az amúgy sem venné meg a játékot, szerintem túlzás.
1087 levél
Válasz 12.11.22. 22:06 #32
richy25
Nem kötekedésképp, de itt nem igazán létezik olyan, hogy "más kárára". A már említett hentespultos példa épp ezért nem teljesen illik ide. Ha ellopsz valamit a hentespultból, azt a hentes kárára teszed, mert azon felül, hogy nem keres a dolgon semmit, még a húst is elveszti. A videojátékok letöltése már más tészta, attól, hogy letöltesz egy játékot, még azt ugyanúgy eladhatják több millió példányban, nem vesztenek semmit, csupán "elesnek" attól a bevételtől, amit amúgy sem kapnának meg. Véleményem szerint abból kell kiindulni, hogy mivel a legtöbb ember anyagi helyzete miatt csak ritkán költhet ilyesmire, alaposan megválogatja, mit is vesz meg. Ha egy játékot nagyon jónak tart, azt csaknem mindig meg is veszi. Viszont ami "csak élvezhető", azt 90%-ban akkor sem venné meg, ha nemigen lenne más lehetősége. Így a torrent letöltögetés nem különösebben könyvelhető el veszteségként a fejlesztőknek/kiadónak, mert azok töltögetik le, akik egyébként sem vennék meg.

Persze ettől függetlenül etikátlan a dolog.
Türelem szép erény, kivéve ha az alagút végén közeledik a fény!
1844 levél
Válasz 12.11.22. 20:45 #31
GeryG
Meg lehet sértődni, de a példám egyáltalán nem rossz. Egész egyszerűen Te azt mondod, ha valamit ingyen is megkaphatsz más kárára, akkor hülye leszel fizetni érte. A más meg dögöljön meg.
Nem tudom, mit dolgozol (vagy esetleg tanulsz), de miért nem adod ingyen? Miért nem dolgozol ingyen? A főnököd miért fizessen neked minden hó végén a munkádért, amikor nyugodtan mondhatná, hogy a terméked már elkészült, ő nem fizet, így jobban jár. Így is ugyanazt kapta, nem? Kész a kenyér, amit sütöttél, ő egy büdös buznyákot nem fizet (na jó, kifizeti neked a 40%-át...) és megy a dolgára... Te meg hazamész, és a család éhen pusztul. Persze, sarkos példa, de mi vele a baj? Hisz a főnököd ugyanúgy gondolkozik, mint Te magad. Megtehette? Megtette.

Szerinted a fent leírtak valóban korrekt, rendes hozzáállást tükröznek? Nyilván nem... Hiába kapta ugyanazt a kenyeret ingyen, mint amiért akár fizethetett is volna. Csak épp Te, a pék nem érdekled. Mert egy kenyér áráért Te nem adtál még mellé neki grátisz két kiflit is...
És ezen nem segít, hogy tíz kenyérből négyet kifizetett neked.
1989 levél
Válasz 12.11.22. 20:00 #30
georgee
Nem, ez pro es kontra De ez nagyon rosz pelda. A lenyeg, hogy regen egy tort verzioval joval kevesebb jatek elmenyt kapott az ember igy marhara megerte megvenni az eredetit de ma mar ha nem akarja vagy amugy sincs multi lehetoseg akkor ugyanazt kapja vki torrentrol is mint az eredetivel. Ehez kene mar felnoni, hogy ujra legyen ertelme erdetit venni. Ha mar fizetek netert akkor hasznalom, ha hasznalom akkor letoltok es ha le lehet tolteni vmit ingyen le is toltom es ha ugyanazt kapom egy tort jatekkal akkor nem koltok eredetire. Ne legyunk mar alszentek konyorgom. Amugy mivel en keveset jatszom es keves jatek erdekel igy lehet, hogy aranyaiban veve nalam 50/50 (de legyen 40/60 es akkor nem hazudok) az eredeti es a tort jatekok aranya amit probaltam. Szoval ezt nagyon rosz embernek cimzed mert ugyhiszem masnal, nagyon sok juzernel ez az arany inkabb 10/90. Irtam, hogy volt jo par eredeti jatekom, azt is mert vettem meg oket. De ha azt mondod, hogy a te altalad probalt es vegig vitt jatekok mind eredetiek voltak (amit kotve hiszek) akkor hozzad kepest lehet bunozo vagyok.
Hiába, ha az egyetlen hang lakásodban a merevlemez olvasófejének percegése, hiába, mert nincs csajod...
207 levél
Válasz 12.11.22. 19:40 #29
VeteranHUNTurul
Már itthon is előlehet a webshopokban, de én még várok, majd ha már kiderül, hogy melyik helyen mik fognak hozzá járni, na meg, hogy hol lesz olcsóbb csak akkor rendelem.
1844 levél
Válasz 12.11.22. 19:34 #28
GeryG
Azt hiszem, valahol már lehet előrendelni. De lehet, csak külföldön.
207 levél
Válasz 12.11.22. 19:28 #27
VeteranHUNTurul
"A GTA V-ről?

Nagyon várom, és biztos PS3-as vásár lesz belőle. Már csak azért is, mert esélytelen leszek kivárni a plusz fél évet a PC-ig. "

Ugye? Én is így vagyok vele, előrendelés lesz belőle PS3-ra.
1844 levél
Válasz 12.11.22. 19:24 #26
GeryG
Ahogy Te látod, az alapján miért nem mész be a henteshez, és lopod ki a csirkemellet a pult mögül? Ugyanazt a finom ételt kapod, mintha megvásároltad volna. Ja, hogy az ilyet nem illik? Hát ez még nem visszatartó erő, de az érte járó büntetés az már az, ugye? Nos, ha Téged minden egyes letöltött játékod után bevágnának a köztörvényesek közé egy-két hónapra, kétszer is meggondolnád, hogy letölts akár egy árva 140kb-os flash programot is.

Félre ne érts, tisztában vagyok vele, hogy sajnos a videojáték luxuscikk, ami a mai átlagkeresethez képest igenis drága. Sokszor nagyon drága.

De neked EZ a hobbid, azért játszol egy játékkal, mert neked ez örömet okoz, jól érzed magad közben, szórakoztat. És mint minden hobbit (az egyszerű kocogáshoz is kell egy cipő...), ezt is meg kell fizetni.

Neked mi járna a fejedben, ha az általad előállított akármilyen (szellemi, vagy fizikai) terméket én (és mindenki más) nemes egyszerűséggel kivenném a kezedből, és közölném, hogy bocsi, de hülye vagy, mert nem tudsz meggyőzni arról, hogy megvegyem tőled ahelyett, hogy elveszem.

De biztosan minden tizenéves, akinek konzolja van életképtelen. És mennyire rosszul csinálják, hogy megvásárolják azt, ami nekik örömet okoz. Tényleg perverz világban élünk... szerintem is.

Bocs, ha cinikus voltam, de ebben a dologban igenis TE csinálod rosszul. Nem a Rockstar. És nem mi, akik pénzt fizetünk azért, amit szeretünk. De erről biztosan nem tudlak sem én, sem pedig más meggyőzni itt, egy egyszerű fórumon, mert sajnos ez nálad alapvető gondolkodásmódbeli probléma.

Nem bántásnak szántam, nem is vitaindításnak, szóval sárdobáló kommentháborút se indítsunk.

A GTA V-ről?

Nagyon várom, és biztos PS3-as vásár lesz belőle. Már csak azért is, mert esélytelen leszek kivárni a plusz fél évet a PC-ig.
636 levél
Válasz 12.11.22. 16:50 #25
Bomc.
Remélem ezt megcsinálják úgy, hogy full hd-be vagy legalább csak sima hd-be menjen (ps3) ne csak rábasszák a dobozára 720p-t meg az 1080p-t aztán lófaszt se tudja...
1989 levél
Válasz 12.11.22. 16:46 #24
georgee
Szerintem meg pont forditva! Erjek el ok, hogy megvegyem! Van olyan ceg aminek a jatekait megveszik eredetiben kurva sokan mert jol csinaljak es van miert megvenni mert kapsz vmi pluszt. Lasd Valve. Van eredeti jatekom toluk csak Steamrol ergo se DVD, se Box, se semmi de meg is fizettem erte pedig nem is kezzel foghato ugyanugy le van toltve. Egy HL2 -ot a CS:S miatt vettem meg vagy kesobb egy DoD:S -ot. A multi vegett. WarcraftIII battle.net miatt. Regen ahogy irtam azert vettem eredeti jatekot mert volt mozi szeru atvzeto video a CD-en illetve zenek. Lasd Red Alert, Warcraft, Quake. Itt nem a multi hanem a single nyujtotta elmeny faktor volt az adu egy tort elleneben. Ezert vettek erdeti jatekot az emberek es jomagam is. Az ominozus GTA IV-nel egy okot nem tudnek felhozni.
Hiába, ha az egyetlen hang lakásodban a merevlemez olvasófejének percegése, hiába, mert nincs csajod...
14276 levél
Válasz 12.11.22. 16:27 #23
balays82
Értem. Ez azonban nem változtat a tényen, hogy a játékipar nagyrészt az általad említett rétegnek köszönhetően működik jelenleg.
1989 levél
Válasz 12.11.22. 16:18 #22
georgee
A #21 neked is megy. De olvass vissza azt irtam, hogy CSAK konzolt hasznalok.
Hiába, ha az egyetlen hang lakásodban a merevlemez olvasófejének percegése, hiába, mert nincs csajod...
1989 levél
Válasz 12.11.22. 16:15 #21
georgee
Magadat ne. En azokra gondoltam akiknek talan PC-je se volt es egybol jatek konzolokon nottek fel a 10-en evesekre. Nem azokrol akiknem van PC-je tizen x eve es mellette konzol is.
Hiába, ha az egyetlen hang lakásodban a merevlemez olvasófejének percegése, hiába, mert nincs csajod...
207 levél
Válasz 12.11.22. 16:13 #20
VeteranHUNTurul
Nekem is van konzolom, szóval szerinted "életképtelen" vagyok én is. Itt a pénz a lényeg, ha meggebedsz akkor sem lesz másképp. Konzolon van visszatartó ereje annak, hogy nem warezolnak annyian, mint PC-n. Pl. bannolnak az adott konzol hálózatáról. PC-n orrba-szájba warezolhatsz, senki nem tud ellene tenni semmit. A konzoloknak egyik nagy előnye, hogy fix a hardver, nem kell fél évente bővíteni, csak egyszer megveszed, és onnantól kezdve csak játékra kell költened. PC esetében fél évente bizony cserélni kell a hardvereket, ha minden új játékot teljes pompájában akar élvezni az ember. Azért azon is ellehet gondolkodni, már ha itt tartunk, hogy miért is a konzolos változatoknak nagyobb az eladási mutatója, mikor a PC-s változatot jóval olcsóbban megvehetné az ember, de ehelyett letölti inkább. Itt el kell fogadni, hogy a PC-s társadalom nagy része ilyen, szoftverért nem fizet, és nem csak játékoknál áll fent ez a helyzet.
1989 levél
Válasz 12.11.22. 16:11 #19
georgee
Ma nem eri meg. Regen megerte ahogy irtam is mert tortben nem volt se zened se atvezeto animaciod. Volt eredeti Red Alert 1 -em vagy eredeti Quake 1 -em es nem a multi hanem a single player miatt. Mert akkor megerte mert sokkal tobbet kaptal mint egy tort verzioval. Kesobb a multi resz miatt erte meg megvenni erdetiben pl egy Warcraft III-at vagy egy Half-Life(2) -ot a Counter Strike(CS:S) miatt es stb. Ezek jo strategiak voltak. Ezert irom, hogy a R* baszta el ezt, hogy nem volt sok ertelme megvenni egy konzol portos PC jatekot tele hibaval multi nelkul. Nem hiszem, hogy velem lenne a baj.
Hiába, ha az egyetlen hang lakásodban a merevlemez olvasófejének percegése, hiába, mert nincs csajod...
7807 levél
Válasz 12.11.22. 16:08 #18
Lovi Tommy
arról nem is beszélve, hogy a konzolosok az életképtelenek, de azért a "muszáLY" ott virít a kommentben.
14276 levél
Válasz 12.11.22. 16:04 #17
balays82
Kár, hogy nagyon offtopik ez a téma, mert azért szépen el lehetne rajta vitatkozni. De röviden csak annyit, hogy, ha holnaptól mindenki úgy gondolkozna, hogy nem kell megvenni a játékokat, mert ott a torrent, az eredeti meg nem nyújt semmi többletet ahhoz képest, akkor holnapután összeomlana a játékipar és nem adnának ki semmit. Vagyis vedd úgy, hogy azok az "életképtelenek" (magamat is közéjük sorolva például, de vannak egy páran még ezen a fórumon is), akik megveszik a játékokat nem kevés pénzért, egyben megteremtik neked a lehetőséget, hogy te meg le tudd tölteni.

A Rockstart meg szerintem nem is izgatja annyira, hogy a PC-s GTA IV-ből nem fogyott sok, mert a két konzolon már szépen megszedték magukat (meg is döntve akkor minden bevételi rekordot), ennek ellenére mégis kiadták ezt a részt is PC-re, talán éppen a sorozat hagyományai miatt. Valószínűleg az ötödik részt is ki fogják, csak ebben a pillanatban ez senkit nem foglalkoztat a cégen belül, mert a konzolos verziókkal készülnek ismételten bankot robbantani. Ezért is tesznek homályos nyilatkozatokat ezzel kapcsolatban.
De egyúttal el lehet azon is gondolkodni, hogy a sokak által a mai napig is nagyon várt PC-s Red Dead Redemption talán éppen a fenti mentalitás miatt nem készült el eddig. Mert technikai akadálya biztosan nem lett volna egy PC-s portnak.
5183 levél
Válasz 12.11.22. 16:00 #16
Gump
Ha így vélekedsz a játékokról, hogy a single player miatt minek megvenni, akkor kb. semmi alapod nincs mérgelődni, hogy nem adják ki PC-ra, pont ilyen okokra hivatkoznak (sokszor jogosan).
1989 levél
Válasz 12.11.22. 15:45 #15
georgee
Nyilvan most itt a PS es Xbox-ra gondoltam mint konzol.
Hiába, ha az egyetlen hang lakásodban a merevlemez olvasófejének percegése, hiába, mert nincs csajod...
1989 levél
Válasz 12.11.22. 15:44 #14
georgee
Ez kb csak azert van mert sokkal "eletkeptelenebb" emberek hasznalnak csak konzolokat igy azt se tudja mi az a torrent es megveszi. Ra kene mar jonni illetve ki kene talalni vmi osztonzot, hogy az ember megvegye a jatekot. Legyen miert. Ez nem csak a R* -ra hanem unblokk az ossze cegre vonatkozik. Az nem eleg, hogy diszdobozban adnak vmit meg mert van mellette egy 10 oldalas fuzetke. Multis jateknal az adu adott. Kb ezek az eredeti jatekaim csak amikkel online jatszom. Ha vki online akar jatszni muszaly az eredeti. De ez is kimaradt naluk a IV -nel ugye. Raadasul szar volt a megjelent PC port. Csodalkoztak, hogy a kutya nem vette? Regen azert erte meg venni eredetit mert a tortben nem volt se zene se atvezeto animacio ugye. Ma mar minden ugyanugy elerheto egy tortben is (kiveve online leheteosegek) igy tok felesleges megvenni. Plane annak mint jo magam is aki kiscserkesz koraban meg a 33.6K-as betarcsazos modemhez keresett Datanetes kodokat, hogy netezni tudhasson. Egy mai 20-on 30 eves ember nem dob ki 12 ezret vmire ha az nem nyujt vmit amiert megeri az eredeti. Egy szo mind szaz a R* bessza el, baszta el, hogy nem sok PC-es verzio fogyott a 4. reszbol es ez alapjan hoznanak ilyen dontest, hogy nem lesz PC-re az 5.
Hiába, ha az egyetlen hang lakásodban a merevlemez olvasófejének percegése, hiába, mert nincs csajod...
5183 levél
Válasz 12.11.22. 14:56 #13
Gump
Én nagyon jól elvoltam megjelenéskor a GTA IV PC-s változatával, pedig nem volt csúcsgépem, úgyhogy tőlem ha az új rész is olyan állapotban jön, én akkor is örömmel várom.
207 levél
Válasz 12.11.22. 14:34 #12
VeteranHUNTurul
A lényeg az, hogy a konzolos eladásokból származik a bevételük legnagyobb hányada, szerintem ha neked lenne egy vállalkozásod, te sem azt a közönséget céloznád meg, akitől nem számíthatsz profitra.
14276 levél
Válasz 12.11.22. 13:07 #11
balays82
"Es most nagyon atkotom mashova de azota vannak silany szar minosegu (es konnyen emeszheto) nagy nevu jatekok miota leteznek jatek konzolok kb."

Vagyis azóta, hogy léteznek videojátékok? Már csak azért, mert a konzolok története nagyjából egyidős a videojátékok létezésével. Mert ugye az Atari is konzolokat gyártott az ősidőkben. Vagy éppen a Nintendo már 1000 éve. A PC pedig az a platform, amelyik jóval később lépett be a történetbe.
Az persze más, ha a konzolok létezését az Xbox-tól és a PS2-től számítod, de én mondjuk ebben az esetben sem feltétlenül értenék veled egyet.

1989 levél
Válasz 12.11.22. 12:46 #10
georgee
"Szerintem az első két GTA-t ne vedd egy kalap alá a GTA III-tól kezdődő 3D-s érával"

Dehogynem. PC -en kezde ez a jatek a lenyeg ez! Ez olyan mintha a Quake vagy Doom soron kovetkezo resze nem jonne mar ki PC -re vagy a mostani Hitman pl. Persze, valszeg ki jon ez a GTA is majd, csak epp megint az a duhito, hogy egy port lesz. Ok, jojjon ki kesobb de akkor kapjon tobbet is az ember amit nem csak a grafikra ertek. Mert majd mire egy PC -es felteheti majd a gepre mar reg ismerni fog belole "szinte mindent" mert tele lesznek a lapok tesztekkel es youtube videokal. Lehet ezeket ignoralni de kb annyi eselyed van mint egy F1 -es vegeredmenyt meg nem tudni, hisz mindhol ott van, lathatod, hallhatod veletlenul.

Es most nagyon atkotom mashova de azota vannak silany szar minosegu (es konnyen emeszheto) nagy nevu jatekok miota leteznek jatek konzolok kb.
Hiába, ha az egyetlen hang lakásodban a merevlemez olvasófejének percegése, hiába, mert nincs csajod...
207 levél
Válasz 12.11.22. 12:03 #9
VeteranHUNTurul
Persze-persze. Én nem hinném, hogy a Rockstar megkockáztatja, hogy egy ilyen nagy cím PC-s rajongóit cserbenhagyja. Itt is az lesz mint eddig, fél évvel a konzolos verziók után jön majd a PC-s. Az már más kérdés, hogy miképp lesz optimizálva, mert a GTA IV eléggé pocsék lett, mármint nálam elég szépen fut, de a grafika ocsmány. Az LA. Noire esetében pedig fordított az állás, az szép lett PC-n is, de eléggé akadós fajta. Én mindenképp PS3-ra veszem meg, de remélem most a PC-s verziót is jól összerakják majd.
1844 levél
Válasz 12.11.22. 11:55 #8
GeryG
Lehet, igazad van, erről nem tudok nyilatkozni!
De gyakorlatilag kizártnak tartom, hogy egy ekkora presztízzsel rendelkező cég egy ekkora névnek - és ebből kifolyólag biztos bevételnek - számító játék esetében kétszer elköveti ugyanazt a bakit.

Feltéve, hogy lesz PC-s változat, bár ha jól emlékszem, ezeket a "ki tudja, mit hoz a jövő" köröket már az előző részeknél is rendre mindig lefutottuk...
207 levél
Válasz 12.11.22. 11:30 #7
VeteranHUNTurul
Pénz beszél... Ez már csak így megy manapság, és így is marad. Egyszerűen jobban megéri konzolokra fejleszteni, mert nagyobb az eladás és ezáltal a bevétel is. Szerintem nem gusztustalan, ahogy nyilatkozták is: "Mi egy külsős fejlesztő vagyunk, se nem Nintendo, se nem Sony, se nem Microsoft. Így azt tehetjük, amit akarunk, arrafelé fordulunk, ahol üzletet és piacot látunk. Ha ez az Apple, akkor az Apple termékei felé fordulunk."
Szerintem az első két GTA-t ne vedd egy kalap alá a GTA III-tól kezdődő 3D-s érával, a GTA III, Vice City, San Andreas már PS2-re készült és csak utána portolták át PC-re, mindhárom rész PC-s változata 6-7 hónap után került fel a boltok polcaira, ahogy a GTA IV esetében is volt a jelenlegi generációs szakaszban.

GeryG: Már egy előző hírnél is írtam talán, és köztudott dolog is, hogy a Max Payne 3 konzolos és PC-s változatát párhuzamosan fejlesztették, és nem portolták, azért fut régebbi gépeken is akadás nélkül.
1989 levél
Válasz 12.11.21. 23:42 #6
georgee
Ez ugy ahogy van gusztustalan! Ugy gondolom, hogy egy alapjaiban veve PC -en debutalo jatekot PC -re nem kihozni pofa kell. Az is szar hozza allas, hogy konzolok utan fel, egy evvel adnak ki PC -re egyazon jatekot de ez? Ok, persze, haladni kell a korral. Eredetileg PC -es jatekokat ki kell mar adni jatek konzolkra is de ott a Hitman most jo peldanak! Az is a PC oskoraban debutalt es las csodat megis egyidoben jott ki minden platformra. Ha vmi ami mar kezdetektol fogva csak konzolra jelent meg azt leszarom, hogy nem portoljak PC -re de, hogy itt tartunk, hogy "megfontoljak" ? Egy GTA amit meg soros porton is nyomtunk multiba 386-os gepeken? GTA-nak kb PC-re kene elobb kijonnie aztan XBOX-re es tarsara.
Hiába, ha az egyetlen hang lakásodban a merevlemez olvasófejének percegése, hiába, mert nincs csajod...
405 levél
Válasz 12.11.21. 23:13 #5
Artemius '89
Megfontolják a PC-s verziót? Én meg megfontolom, hogy seggbe billentem őket, ha nem adják ki PC-re, az fix!
A földönkívüli intelligencia létezésére az a legnagyobb bizonyíték, hogy még egyszer sem tették a lábukat a bolygónkra.
1844 levél
Válasz 12.11.21. 21:24 #4
GeryG
Tény, hogy a GTA IV gépigénye irreális volt, a játék pedig a 45 javításig kvázi játszhatatlan. Viszont a Rockstar eddigi utolsó PC-s játéka, a Max Payne 3 ezzel szemben kis túlzással egy kávéfőzőn is röccenésmentesen elfutott, és ez azért bőven ad bizakodásra okot.

Okay, hogy a GTA V nyílt világú, a MP3 pedig nem, de azért a fejlesztők - szerintem - feledtetni tudták az előző bakit.
864 levél
Válasz 12.11.21. 20:06 #3
fZolee
egeszen pontosan 2.15X lesz nagyobb a gepigenye.
komolyra forditva, meg nem tudja senki, de mint mindig: legyen minel erosebb geped es kesz.
i5-4570, 16gb RAM, Geforce GTX 660 DirectCU II OC
636 levél
Válasz 12.11.21. 19:43 #2
Bomc.
Überdurvamegabrutál lesz, alig várom
2 levél
Válasz 12.11.21. 14:15 #1
DoJo0227
arra lennék kíváncsi, hogyha kidobják pc-re akkor mennyivel lesz nagyobb a gépigénye mint a 4-nek

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.