Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Nappaliba szánt játék-PC-n dolgozik a Valve [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Nappaliba szánt játék-PC-n dolgozik a Valve
Jövőre jelenhet meg a "Steamre optimalizált" számítógép.

10589 levél
Válasz 13.01.10. 14:34 #20
Dark Archon
Nem.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
6665 levél
Válasz 13.01.08. 14:21 #19
GustyX
Piston lenne az?
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
14264 levél
Válasz 12.12.13. 21:31 #18
balays82
Szerintem te is tudod, hogy az utóbbi időben egyedül a Microsoft tudta tartósan megvetni a lábát a konzolok piacán, ők is elég sokat küzdöttek érte. A PlayStation a az Xbox és a Wii márkanevek már nagyon bejáratottak, hatalmas rajongótáborral, akik nem biztos, hogy kukázzák a jól megszokott konzoljukat, mert majd a Valve összerak valami gépet. Mivel pedig nekem eddig nem úgy tűnik, hogy bárki is külön fejlesztene majd ezekre a gépekre (ahogyan arról sincs szó, hogy fix hardverfelépítéssel rendelkeznének majd), így nem biztos, hogy a középkategória elég lesz ahhoz, hogy minden, a belátható időn belül megjelenő next gen konzolokon vígan futkározó játékkal elbírjon majd.
De elég keveset tudunk egyelőre arról, milyen is lesz pontosan ez a platform, úgyhogy igazából temetni vagy hatalmas sikert jósolni neki is korai még.
5028 levél
Válasz 12.12.13. 15:15 #17
Gump
10589 levél
Válasz 12.12.13. 14:58 #16
Dark Archon
"A legfőbb kérdés az, hogy a PC-től alapvetően idegenkedő konzol tulajokat, illetve a konzolokra jellemző kötöttségeket elutasító PC-s játékosokat sikerül-e majd tömegesen a saját gépük mellé állítani? "

Szerintem te is tudod, hogy a konzolokban ugyanúgy PC komponensek vannak, a konzolosok java részének meg fingja sincs, mi van a dobozban. Lényegében kihoznak egy új konzolt. Ha a Steam felületet még bővítik esetleg Divx / Xvid / H.264 filmek lejátszásával (felirattal együtt természetesen), ugyan miért ne azt vennék inkább? Azt meg nem látom sehol írva, hogy ezek csúcskategóriás PC-k lennének. Középkategóriás PC, amin a Steam, mint OS fut. Nem kell műanyag korongokat dugdosni a gépbe meg egyéb hülyeségek, amit megveszel az ott van és kész. Ha van eszük, a már meglévő összes Steam játékkal kompatibilissá teszik, akkor durranna igazán nagyot...
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
14264 levél
Válasz 12.12.11. 11:52 #15
balays82
Szerintem meg értjük a lényeget, ráadásul a hírben is szerepel, hogy alapvetően a konzolokkal akar az új platform konkurálni. Csak esetleg abban kételkedünk néhányan, hogy beválik-e a Valve elképzelése, mert azért a három konzolgyártó sem most jött le a falvédőről, ráadásul nem is szívesen mondanának le a nehezen kiharcolt piaci részesedésükről sem.

Sok kérdőjel van még itt, nem tudjuk, mennyibe kerülne a Valve gépe (a nyomott áron forgalmazott, ezért nagyon sokáig veszteséget termelő konzolokkal ezen a téren nehéz lesz versenyeznie egy specializált, de lényegében csúcskategóriás PC-nek), mennyire lenne időtálló. A támogatással és az induláskor elérhető játékkínálattal biztosan nem lenne gond, ez már most is adott a Steam által.

A legfőbb kérdés az, hogy a PC-től alapvetően idegenkedő konzol tulajokat, illetve a konzolokra jellemző kötöttségeket elutasító PC-s játékosokat sikerül-e majd tömegesen a saját gépük mellé állítani?
63 levél
Válasz 12.12.10. 23:04 #14
keesz
Nem értitek a lényeget. a Steam-nek gyakorlatilag nincs konkurenciája (mivel az origo minden, csak nem konkurencia).
Manapság a Steamen lehet játékot vásárolni,indítani,híreket nézni, automatikusan frissíti hozzá kapcsolódó programokat stb. Jobb mint egy Windows kb ha gamer szemmel nézzük. És itt jön a lényeg. Mivel ez ez jól bevált és népszerű rendszer, amihez gyakorlatilag egy konzolféleséget gyártanak, így megteremtve egy olyan piacot maguknak, melyben monopól helyzetben lesznek.
Szép magyarul kifejezve legyártanak egy valve féle asztali pc/konzol féleséget, amihez hozzá illesztik a steamet, úgy hogy más konfigon ne legyen érdemes használni. Sztem egyértelmű, hogy a cél a többi konzol kiiktatása egy univerzális platformra, ami mit ad isten, pont ők fognak gyártani
320 levél
Válasz 12.12.10. 21:26 #13
Szoszomed

Ebből én (is) azt szűröm le amit fentebb említettek hogy egy nem létező piacra kíván a Valve betörni vagy inkább egy meglévő piacot át alakítani (?)

Szóval fogják a Steam szolgáltatást és egyszerűen alá nyomnak egy PC-t amin Linux alapú rendszer fut (és azon a Steam),a játék fejlesztők pedig akik a játékaikat ki pakolják steam-re,dönthetnek úgy hogy a játék optimalizálásánál figyelembe veszik ezt a bizonyos Valve PC konfigurációját és hogy Linux alapú rendszer fut rajta.
Nagyobb PC gyártók pedig nyugodtan koppinthatják a Valve PC-t,így lényegében új piacot létrehozva.

Új piac,mert lényegében a PC játék ipart célozza,de mégsem egy sima PC mert nappaliba szánják,de nem is konzol mert a már létező PC-s játékok futnának rajta (amiket át portolnak Linux-ra biztosan) és attól függően hogy teljes értékű Linux rendszert kapunk-e,akár "mindenre" használható lehet mint egy PC,szóval a Steam-ből ki lehet majd lépni a desktop-ra is és más natív Linux alkalmazásokat is futtatni mint web böngésző,irodai program csomagok,videó,zene,nyomtatás,scannelés..stb mind ezt a nappaliban a TV előtt.

Szerintem érdekes gondolat a Valve részéről mert ha így van ahogy gondolom talán érdemesebb lesz ilyet venni a konzolosoknak mert akár a már meglévő PC-s játékokkal is lehet majd játszani és hosszabb ideig lehet majd játszani,nem úgy lesz mint a konzolokon hogy ami most jött ki azzal most tudunk játszani,de ha majd ki jön az új generációs konzol azon már nem tudunk játszani a mostaniakkal,illetve az újabb játékok is idővel csak az új konzolra fognak jönni,ezért előbb utóbb váltani kell.Valve PC esetén jobban átfednék egymást a generáció váltások szerintem.Illetve a játék fejlesztőknek sem kell gyakorlatilag külön portot csinálni,elég a PC-s csak az optimalizálásnál figyelembe veszik a Valve PC felépítését,de attól még nem feltétlen kellene 2 külön port,ugyan azzal a játékkal lehet játszani bármilyen PC-n nem csak Valve PC-n...Jó persze itt lesz a Linux kérdés hogy végeredményben csak kell 2 portot csinálni minimum Windows és Linux.De a Steam mindenhogy jön Linux-ra is,szóval Linux portok is mindenhogy jönni fognak és azok futni fognak Valve PC-n.
A kérdés csak az hogy mi lesz mire nagyobb hatással a Valve PC a Linux-ra (több játék jön Linux-ra) vagy a Linux a Valve PC-re (kevés játék lesz Valve PC-re).

A Valve PC lényegében a PC játék ipart fogja támogatni és azon belül is a Linux játék ipar fejlődését ha tényleg Linux alapú rendszer lesz a masinán és ezért is portolják a Steam-et Linux-ra.

Én ezt szűröm abból amit olvastam.

Egyébként én eltudnám képzelni hogy a Valve fogja és az Ubuntu Linux-ot csapja rá a masinára,mivel a Steam Linux verzióját első sorban Ubuntu-ra optimalizálják ha jól tudom és pont ezért még az Nvidia is rágyúrt hogy Ubuntura jobb drivereket gyártson.Az Ubuntu-t fejlesztő cég a Canonical pedig azt tűzte ki célul hogy 2-3 éven belül az Ubuntu minden platformon kényelmesen használható lehessen.PC,Netbook,Tablet,Mobil.Akkor már miért lógna ki a sorból egy Linux-al felszerelt Valve PC.És azt is eltudom képzelni hogy egy vezeték nélküli billentyűzet+egér jönne a valve PC-vel alternatív vezérlés céljából hogy a PC funkciókat (Ubuntu-t) ki lehessen használni.Ráadásul a Valve-nak licenszelni sem kellene az Ubuntu-t,ingyenes elérhető bárkinek,bármire.

Engem kíváncsivá tettek,szerintem életképes lehet és hatalmas lökést adhat a Linux-nak játékok terén és közvetve magának a PC játék iparnak is
2 levél
Válasz 12.12.10. 17:36 #12
Raptorta
Steam-> Beállítások-> indítás számítógép indításakor utána elindítod a big picture módot-> beállítások->a steam big picture módban való indítása. 1x kell hozzá egér soha többet.

Megoldódott az élet legnagyobb problémája. (nem kötekedés)
6665 levél
Válasz 12.12.10. 17:11 #11
GustyX
Lényege, hogy PC-t TV-re kötve gamepaddel, teljes képernyőn tudod a steamet kezelni, valamennyi funkciója elérhető és használható, egyetlen gamepaddel. Csak a steamet hogy a fityfaszba lehet így elindítani (eleve a win indul... Vagy nem?), gőzöm sincs. A steambe való belépéshez kell egér. Ettől kezdve nem teljesen úgy működik, ahogy kellene.

Egyébként a jobb felső sarokban kipróbálhatod számítógépen is, mit is tud. Szinte egy "PC-n futó steam konzol".
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
3080 levél
Válasz 12.12.10. 16:56 #10
gregmerch
Hasonlóan vélekedek én is. Az Xbox egyébként annak idején pont egy ilyen "konzolosított pécé"-nek indult, jól be is jött a Microsoftnak. Nem hiszem, hogy van még szükség egyéb konzolra. Szerintem ez inkább a haldokló, vagy már be is halt On Live-ot váltaná fel.

Amúgy ez a Big Picture hogy működik? Nekem eddig nem esett le.
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB
14264 levél
Válasz 12.12.10. 16:33 #9
balays82
Nekem olyan érzésem van a hírt olvasva, hogy a Valve olyan területre akar betörni, ami talán nem is létezik, vagy nem biztos, hogy van rá igény. Mivel azonban nekik ez a szakmájuk, illetve biztos számos felmérés és piackutatás előzte meg a bejelentést, ezért lehet, hogy nagy sikere lesz a dolognak. A Valve amúgy sem nagyon szokott hibázni. Én egyelőre nem sok fantáziát látok ebben a "nem konzol, de nem is PC" koncepcióban, bár nekem a Big Picture sem tűnik olyan nagy számnak, ahhhoz képest, hogy állítólagosan mekkora siker.
2011 levél
Válasz 12.12.10. 14:16 #8
Corvus5
Én bevallom egy büdös szót nem értek ebből az egészből.

Nem látom milyen aspektusból van ennek bármiféle értelme, illetve ki lát ebben üzleti potenciált.

Használatát tekintve konzol = játék, PC = munka + játék + minden más, tehát
PC = munka + konzol + minden más. Jelen esetben PC - munka - minden más = ? egyentletet kell megoldani, ami a szerintem úgy néz ki, h
PC - munka - minden más = konzol, míg a Valve szerint PC - munka - minden más = PC.

Most tényleg ezzel akarnak berobbanni?

Ki hiszi azt, h ha inkább PC lesz, mint konzol, akkor nem olyan áron adják majd, h abból egy brutál gépet össze lehet rakni?
Ki hiszi azt, h ha inkább konzol lesz, mint PC, akkor bárki is ilyet akar majd venni
PS3/ Xbox 360/Wii U helyett?

Szerk. Nem válaszkommentnek szántam.
3080 levél
Válasz 12.12.10. 13:51 #7
gregmerch
Továbbra sem látom ezt akkora problémának, de értem, hogy mit mondasz. Amúgy nekem a kontroller lenne szimpatikus.
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB
6665 levél
Válasz 12.12.10. 13:29 #6
GustyX
Nyilván, aki eddig is használta PCj-ét TV-hez kötve, ami a nappaliban van, megoldható, de a többség szerintem egy asztalnál, kisebb TV, monitor előtt használta a PC-t. Nappaliban pedig konzol, aminek az irányítóját kézbe véve semmi helyigénye sincs, de az egeret és billentyűzetet nem lehetne, ha lehet akkor is kényelmetlenül. Így meg már mindegy, hogy vezetékes, vagy vezetéknélküli, ha nem tudom hova tenni a perifériákat. Biztos van ahol nem okoz problémát, de szvsz az esetek többségében, 10/8-9 ez nem lenne megoldható.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
3080 levél
Válasz 12.12.10. 13:10 #5
gregmerch
Az eddigi pécé környéke nem jó? Mondjuk ha avval használja közösen, vissza is teheti utána az ember. A nappaliban meg csak megoldja valahogy...
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB
6665 levél
Válasz 12.12.10. 13:06 #4
GustyX
Ez a hír inkább megmosolyogtató. Nem kívánom a bukást, de szvsz nem lesz rá akkora kereslet.

gregmerch: egér+billentyűzetnél nem a vezeték a legfőbb gond, hanem hogy hova tegye az ember.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
3080 levél
Válasz 12.12.10. 12:39 #3
gregmerch
Megszokás kérdése az egész. Az FPS/TPS, illetve az RTS/TBS (no és persze az MMO, illetve a CARPG) stílusok valóban könnyebben vezérelhetők egérrel és billentyűzettel, de azért a lövöldék is nagyon jól irányíthatók egy kontrollerrel is. A többi stílus pedig - szerintem - egyszerűbben és kézre állóbban játszható kontroller segítségével. Ezeket gyakran pécén is inkább egy XB360-as vezérlővel tolom. Vagy csak konzolra veszem meg.

Az eredeti témánál maradva, ha evvel a Valve bankot robbant, készülhetünk Origin, U-Play, és ki tudja még, hogy milyen alapú konzolosított pécék elterjedésére. Szerintem a Playstation/Xbox/Nintendo triász által meghatározott mai konzolvonulatba nehéz lesz betörni, hiszen minden kapható ezekre is, és aki eddig megmaradt a számítógépes játéknál, az egy új pécé alapú konzol miatt most sem fog váltani. Egyébként egy ilyen masinához egyszerűbb jól működő, drót nélküli egeret és klaviatúrát kapni, mint pl. egy PS3-hoz, vagy egy Xb360-hoz., szóval én azért nem tartanék ettől.
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB
1603 levél
Válasz 12.12.10. 12:29 #2
Yaho0
És akkor még nem is említettük a hihetetlenül népszerű MMORPGket. Egyébként tényleges érdekes lenne billentyűzet + egér nélkül pont egy Steamre optimalizált PCt elképzelni. Habár nincsenek konzolos FPS tapasztalataim, de gyanítom, hogy egérrel igazán jó ezeket játszani, sohasem tudtam elképzelni, még a Fifát is nehézkésen irányítottam controllerrel..
R.I.P
650 levél
Válasz 12.12.10. 12:26 #1
limbless
Csak kötözködésképpen: a PC játékoknak számomra mindigis az egér-billentyűzet kombó volt a legvonzóbb jellemzője. Ezért lehet rajtuk RTS-t játszani, nekem sokkal kényelmesebb az FPS is. Ha berakják a PC-t a nappaliba, akkor hova kerül a billentyűzet meg az egér? És ha nem kerül sehova akkor mitől lesz ez jobb mint egy konzol?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.