Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Nappaliba szánt játék-PC-n dolgozik a Valve

Jövőre jelenhet meg a "Steamre optimalizált" számítógép.

2012.12.10. 12:09 | szerző: Dino | kategória: Kütyü

Októberben még csak találgatások formájában lehetett tudni a Valve új terveiről, a hétvégi VGA 2012 alkalmából azonban már elejtettek információmorzsákat is újabb nagy projektjükről. A múlt héten elindult Big Picture után a nappalikba vezető következő lépésük egy játék-PC elkészítése lesz. Mint Gabe Newell a Kotaku munkatársának elárulta, a Steam televíziókra szánt verziója csak az első lépés volt (ráadásul várakozásaikhoz képest sokkal jobb reakciókkal indult el az új szolgáltatás), ugyanis saját hardvert is össze szeretnének állítani, amely a konzoloknak teremtene konkurenciát, a nappaliba helyezve a PC-s játékokat. A folyamat következő lépése a Steam Linux változatának befejezése, valamint a Big Picture linuxra portolása lesz, ugyanis ez az operációs rendszer adná meg a megfelelő rugalmasságot saját gépükhöz. Nem sajátítanák persze ki ezt a piaci szeletet, Newell véleménye szerint más gyártók is előállhatnak majd saját hasonló konfigurációjukkal, amelyet a tévére lehet kötni és helyből futna a Steam rajta. Az ő gépük viszont várhatóan nem lesz annyira szabad és rugalmas rendszer, mint egy átlagos PC, inkább kontrollált környezetnek tudja elképzelni, feltételezhetően a kompatibilitási problémák elkerülése érdekében. A Valve tervei szerint a jövő év során jelenhetne meg nappaliba szánt PC-jük. ■

hozzászólások (20)

Dark Archon
Dark Archon 2012.12.13. 14:58
"A legfőbb kérdés az, hogy a PC-től alapvetően idegenkedő konzol tulajokat, illetve a konzolokra jellemző kötöttségeket elutasító PC-s játékosokat sikerül-e majd tömegesen a saját gépük mellé állítani? "

Szerintem te is tudod, hogy a konzolokban ugyanúgy PC komponensek vannak, a konzolosok java részének meg fingja sincs, mi van a dobozban. Lényegében kihoznak egy új konzolt. Ha a Steam felületet még bővítik esetleg Divx / Xvid / H.264 filmek lejátszásával (felirattal együtt természetesen), ugyan miért ne azt vennék inkább? Azt meg nem látom sehol írva, hogy ezek csúcskategóriás PC-k lennének. Középkategóriás PC, amin a Steam, mint OS fut. Nem kell műanyag korongokat dugdosni a gépbe meg egyéb hülyeségek, amit megveszel az ott van és kész. Ha van eszük, a már meglévő összes Steam játékkal kompatibilissá teszik, akkor durranna igazán nagyot...
Gump
Gump 2012.12.13. 15:15
A Steam nagyon nem OS.
balays82
balays82 2012.12.13. 21:31
Szerintem te is tudod, hogy az utóbbi időben egyedül a Microsoft tudta tartósan megvetni a lábát a konzolok piacán, ők is elég sokat küzdöttek érte. A PlayStation a az Xbox és a Wii márkanevek már nagyon bejáratottak, hatalmas rajongótáborral, akik nem biztos, hogy kukázzák a jól megszokott konzoljukat, mert majd a Valve összerak valami gépet. Mivel pedig nekem eddig nem úgy tűnik, hogy bárki is külön fejlesztene majd ezekre a gépekre (ahogyan arról sincs szó, hogy fix hardverfelépítéssel rendelkeznének majd), így nem biztos, hogy a középkategória elég lesz ahhoz, hogy minden, a belátható időn belül megjelenő next gen konzolokon vígan futkározó játékkal elbírjon majd.
De elég keveset tudunk egyelőre arról, milyen is lesz pontosan ez a platform, úgyhogy igazából temetni vagy hatalmas sikert jósolni neki is korai még.
GustyX
GustyX 2013.01.08. 14:21
Piston lenne az?
Dark Archon
Dark Archon 2013.01.10. 14:34
Nem.
ajánlott olvasnivaló