Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Combat Mission Red Thunder [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Combat Mission Red Thunder
Új motorral és új lehetőségekkel fordult ismét keletre a Combat Mission sorozat.

Combat Mission: Red Thunder

Combat Mission: Red Thunder
A legutóbbi Combat Mission: Red Thunder cikkek, hírek
11400 levél
Válasz 14.05.05. 10:58 #7
Lacko
Hát a GUI funkcionalitásán nem tud Juju se változtatni, csak a színekkel operálhat, hogy olyan színt választ egy gombnak, amiből jobban látod ha be van kapcsolva (pl a Button Up-nál meg a Hide-nál fontos, hogy lásd, hogy éppen milyen állásban van a gomb).
Ismerem jól a fentartásaidat, éppen ezért a cikk némely része szinte személyesen neked szól

Az kicsit zavar, hogy az egész játék ugye a ruszkikra van kiélezve (ez természetes, hiszen ebben a játékban ők az újdonság), de nekem ugye meg morális kérdés, hogy hajlandó vagyok-e olyanokat irányítani, akik kétmillió magyar nőt erőszakoltak meg. Szóval igyekeztem németekkel tolni (bár Morvai Krisztina képviselőasszony azt írta egy korai - akkor még szdsz-es - könyvében, hogy aki videojátékokban a németek oldalán játszik, az simán képes megerőszakolni a saját lányát vagy még különb dolgokat is), viszont a német oldal brutál nehézre lett megcsinálva (mármint azok a küldetések, amik német oldalra lettek tervezve). Pl a német kampányban konkrétan nulla utánpótlás érkezik a küldetések között: azaz ha meghal egy katonád, az a raj a következő küldetésben ennyivel gyengébb lesz. Pedig már eleve meg vannak tizedelve a rajok és lőszerük se nagyon van, de akkora hiány van, hogy a hulláktól kell felszedni a lőszert. És az összes küldetés kb visszavonulás.

Na szóval kipróbáltam egy német küldit, amiben meg kell támadnunk egy szedett-vedett kampfgruppéval egy ruszki ellátóállomást. Volt egy sejtésem, hogy nem csak gyalogság védi majd őket (és bár csak gyalogság + pc elhárító ágyúk védik, de azért egyszercsak jön nekik a felmentő sereg egy valag T-34 + gyalogság formájában). Na szóval óvatosan haladtam előre és már a felmentő sereget is szépen megtizedeltem (bár a IV-es panzerjager szerintem komolyabb cucc volt a CMBB-ben, mert itt lesállásból nem volt nagyon hatékony a T-34-ek ellen, kb csak egyet tudott teljesen kilőni, mielőtt őt kilőtték, ami szerintem kamu). Szóval elég jól megközelítettem az ellátó bázist és minden komolyabb ellenállást letörtem és már-már rohamra indultam a megmaradt páncélgránátos gyalogságommal a bázis elfoglalására, amikor jött egy tüzérségi csapás és a teljes rohamra induló állomány eltűnt az erdő avarjában... Mondjuk ilyen van, de azért kicsit elkeseredtem, főleg mivel az egész küldi során rengeteg tök izgalmas rész volt.
5431 levél
Válasz 14.05.04. 12:48 #6
Pras
Ez viszont jó hír! Juju még él? Anno a small arms modja kötelező darab volt 'BB-hez. A GUI-ra is ránézek rögtön, mert teljesen őszinte leszek: Képtelen voltam elhinni, hogy az SF óta effektíve még mindig ugyanezt a szart használják. De hát ismered a fenntartásaimat a kezelőfelülettel szemben...
11400 levél
Válasz 14.05.04. 12:45 #5
Lacko
Megjegyezném, hogy az utolsó két kép (a galériában! nem a cikk utolsó két képe) már modokkal készült, szóval iszonyú hamar elkezdtek kijönni a játékosok által készített, sokkal jobb grafikát adó modok. Ezek nélkül kicsit steril a látvány, a srácok meg jól összesaraznak mindent. Plusz egy a Juju nevű fickó állati hangulatos + praktikus GUI-t készített hozzá. Nem is értem eleve miért nem őt kérik fel a GUI tervezéséhez, mert a CMSF óta kihozza a sajátját, ami sokkal jobb.
Van egy másik fickó (valami Aris) az meg a harcjárműveket moddolja át, hogy úgy nézzenek ki, mintha nem egy órája gördültek volna ki a Putyilov gyárból. A lángokat és robbanásokat is feljavították azóta már. És amire panaszkodtam, hogy túl franciásak a házak, azt is megoldotta már egy modder (csak az állati nagy méretű és még nem volt időm letölteni).
5431 levél
Válasz 14.05.04. 12:27 #4
Pras
Azt hiszem, még várok ezzel azért jópár hónapot, amíg a modulok kipotyognak. Alighanem érvágásként élném meg például a unit rostert céemmbébé után.

(Tegnap amúgy, olvasván az egyébként kitűnő cikket, hirtelen Scott Adams Dilbertje ugrott be a Battlefrontot illetőleg, hogy "Amikor már azt hiszed, le se sz*rnak, hirtelen előállnak valami ilyennel." )
23 levél
Válasz 14.05.04. 12:24 #3
Mithorn
Digitális példány volt, de tény ,hogy pont most nem próbáltam, utoljára Normandy-t akartam volna megvenni, szóval tapasztalatom még abból az időből való. Akkor ideje, hogy tegyek egy új próbát, köszi az infót.
11400 levél
Válasz 14.05.04. 08:45 #2
Lacko
A 2. generációs motorral készült CM-eket csak a battlefront.com oldalról lehet megvenni és elég húzós áruk van. Mi sajtópéldányt kaptunk, de most kipróbáltam és nekem nem váltotta át euróba és a magyar áfát sem tette rá. Pedig már beadtam mindent, hogy Hungary meg stb és továbbra is "csak" 55$, ami persze azért így is brutál drága.

Lehet, hogy te dobozost kértél és nem a download-ost? A dobozost nem próbáltam. Én a Normandyból vettem meg a dobozost, de azért, mert a beta-tesztben részt vettem és így ingyen elküldték. De a dobozos még drágább. Szóval lehet, hogy az plusz nem is a magyar áfa, hanem a doboz vagy a szállítási költség.

Amúgy azért ilyen drága, mert akik az ilyen játékokkal szeretnek játszani, azok rohadt kevesen vannak a világon és ez egy szűk piac. Így ha a fejlesztők életben akarnak maradni, akkor sokkal drágábban kell adniuk, mint azokat a játékokat, amiket milliók megvesznek.
23 levél
Válasz 14.05.03. 21:45 #1
Mithorn
Egy kérdés a Combat Mission sorozat részeit honnan szerzed be? Steamen sajnos nincs fent ha jól tudom, eredeti weblap meg, amint megtudja EU-ból vagyok, rögtön Euróra-vált és még a 27%-os magyar áfát is ráteszi, és így cseppet brutális árakat tud kihozni. Kapható valami normális webshopban?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.