Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Dead Nation (PS Vita) [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Dead Nation (PS Vita)
PS4 után a Sony kézikonzoljára is portolták a Housemarque shoot 'em upját.

Dead Nation

Dead Nation
A legutóbbi Dead Nation cikkek, hírek
3083 levél
Válasz 14.05.13. 07:11 #4
gregmerch
Részben +1.

Az okostelók és a tabletek valóban hatalmas szöget ütöttek a kézi konzolok koporsójába. Amellett, hogy azok ma már egy nyolc-tíz évvel ezelőtti (vagy nem is olyan öreg) asztali PC hardverét tartalmazzák, mindenkinek van ma már kis túlzással belőlük a zsebében egy. A játékok hiába egyszerűbbek rájuk, eladhatóbbak - és olcsóbbak, méghozzá sokkal.

Én mindentől függetlenül nagyon szeretem a GBA-mat, az NDS-emet, a 3DS-emet, a PSP-met és a PSV-met is, sokkal jobban, mint bármelyik okostelefonomat. Egy Zeldával, Metroiddal, Uncharteddel satöbbivel nem ér fel - nálam - egy Angry Birds. (Maximum a PoP 1-2 remake, és a GTA 3-VC átiratok ütöttek viszonylag nagyot, bár az is igaz, hogy sok dögunalmas kooperáción és tanórán mentette meg az életemet már pár mérges madár .)

A PSV-s átiratokkal - ha jól csinálják - semmi gond. Ugyanez a helyzet a mellékágakkal is. Az Uncharted: Golden Abyss nagyon jó! Az AC III: Liberation is PSV-n volt az igazi! A Sly széria, a Jak & Daxter Trilogy, a Killzone: Mercenaries, a MK, az Injustice és még néhányan szintén nagyon jól sikerült portok! A Kolléga által említett PSP exkluzív címek szintén kiemelkedőek. Azt se felejtsük el, hogy gyakran az "Only on PlayStation Vita" felirattal díszelgő játékok kerülnek át nagyobb gépekre, ahol bizony számtalanszor gyatrábban teljesítenek, mint az eredeti, kézi verzió (pl. Batman: Arkham Origins - Blackgate - bár ez utóbbi nem csak PSV-re jelent meg eredetileg, hanem 2DS/3DS-re is). Olyan is volt, nem is egy, hogy hatalmas "nagygépes" címek kaptak hozzájuk igen méltatlan portot: Resistance: Burning Sky, CoD.

Egy dolog azonban kezd körvonalazódni: nem biztos, hogy lesz következő kézi konzol generáció. A mostaniak is már a nosztalgia faktorra építenek a rengeteg remake kapcsán (Nintendoéknál is szinte naponta jönnek ki Virtual Console-ra játékok, amelyek régi nagy sikerű programok változatlanul hagyott portjai). PSP-re (ez volt az első kézi masinám) kb. 80 eredeti játékom van. PSV-re összesen, ha 8-10-et vettem - a többit tesztre kaptam. Gondolom másnál is hasonló az arány. Félek, ez a korszak is a múlté lesz, mint anno a palmtopok, vagy lassan a 3D. Azt pedig, hogy mi jön majd, egyelőre nem tudni - gondolom Oculus Rift, meg Google Glass. Bár egy PlayStation Vita +d-t még el tudnék képzelni ...
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB
401 levél
Válasz 14.05.12. 23:56 #3
Zoo_Lee
Tearaway, Soul Sacrifice, Persona 4 (bár ez eredetileg PS2-re volt, zseniális JRPG és kézikonzolra exkluzív bővített kiadást kapott, ha veszek Vitát, kezdőcímem lesz rá). Bárhonnan is nézzük, a kézikonzolokat csúnyán megszorongatták a tabok és okostelefonok - sem a Nintendo, sem a Sony nem készült arra, hogy az NDS és a PSP utáni generációban nem csak egymással, hanem kb. az összes nagy telefongyártóval szembekerülnek, akik mellett ott áll a hatalmas potenciális felhasználó (casual és hardcore játékosok serege), viszonylag nyitott és olcsó fejlesztés, sokkal megfizethetőbb, univerzálisabban felhasználható hardverek, olcsó, gyakran ingyenes szoftverárak (a mikrotranzakcióból és hirdetésekből gyakran simán összejön a bevétel). Durvát fogok mondani - mióta megvan a Galaxy S2-m, alig vettem elő a régi PSP-met, max nosztalgia kedvéért, és egyelőre nem is gondolkozok új kk vásárlásában.

Ezen felül az is hatalmas gond volt, hogy a Sony már a PSP életciklusának végén is küzdött a third-party támogatás hiányával, amit jelenleg a rengeteg indie fejlesztő bevonásával próbál megoldani (a jelek szerint igen eredményesen), a Nintendo pedig jelenleg nem csak kézi, de nagykonzolon is küzd ugyanezzel a problémával, ha lehet még durvább mértékben.
Eladó G-Vírust vagy Progenitor vírust keresek saját felhasználás céljából.
3336 levél
Válasz 14.05.12. 21:31 #2
Raistlin666
Szomorú hogy ennyi idővel a Vita megjelenése után még mindig ezt a vonalat erőltetik. Átiratok PS3-ról és semmi más normális cucc. A PSP is a rengetek emulátor miatt van meg, de ehhez enyhén szólva sem kapok kedvet. Van bármilyen Vita cím ami nagyot üt és nem valami átirat vagy nagygépes mellékág?...De kettőt tuti nem tud senki mondani...
401 levél
Válasz 14.05.12. 21:28 #1
Zoo_Lee
Nem rossz, de valahogy anno már az eredeti változat sem kötött le túlságosan.
Eladó G-Vírust vagy Progenitor vírust keresek saját felhasználás céljából.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.