Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Konzolok, konzolos játékok

»» PS Vita és Nintendo 3DS

680 levél
Válasz 14.11.22. 19:45 #25
SMBX-fan
Hogy eltelt az idő...
Amerikában 10 évvel ezelőtt (és egy napja) jelent meg a Nintendo DS, minden idők legsikeresebb handheld-je.
680 levél
Válasz 14.07.31. 21:25 #24
SMBX-fan
Régi hír, de:
Gondolom ismeritek a NES Remix-et Wii U-ra. Nos, akarnak egy SNES remixet is csinálni arra a konzolra. De nem zárták ki a Game Boy és GBA Remix lehetőségét 3DS-en.
680 levél
Válasz 14.07.24. 14:33 #23
SMBX-fan
Smash hírek:
3 karakter:
Captain Falcon, Lucina (Fire emblem), Robin (Fire emblem)
És lesz még Rayman trófea is.
Szerintem a Nintendo és az Ubisoft elég szorosra fűzte a kapcsolatot. (Wii U-ra is érkezik a Watch_Dogs+Rayman játék is van Wii U-n)
680 levél
Válasz 14.07.23. 17:26 #22
SMBX-fan
Vitán mennyire lenne jó egy DS és egy GameCube emulátor? Mert PSP-n is van DS emu, de az lassú+nehéz irányítani+sokkal több helyet foglal mint a gPSP (GBA emu) és SNES9x.
Előnyök konzolonként (7. gen-nel együtt)
GBA: legkönnyebb hordozhatóság
DS: legjobb játékkínálat
PSP: aránylag jó grafika és játékkínálat, sok emulátor (NES, SNES, N64, PSX, Sega, Game Boy, GBA)
3DS: visszafelé kompatibilis a DS-sel, 3D-s nézet (de gyakran fárasztó vagy használhatatlan), aránylag jó játékkínálat, Virtual Console
PSV: Nagy képernyő, prev-gen asztali konzoloknál is jobb technikai képességek, hardcore játékok.

Ha valaki szereti a Castlevania-t, akkor:
DS: Dawn of sorrow, Portrait of ruin, Order of ecclasia
PSP: Dracula X chronicles (igaz, ez az egyetlen, de nekem ez a játék adta el a konzolt, mert tartalmazza a Symphony of the night-ot)
3DS: Lords of shadow - Mirror of fate (de ez 3D-s, amit nem szeretek a Castlevania-ban)
PSV: egyelőre semmi, max. network-ön Symphony of the night

Versenyzős játékok:
DS: Mario kart DS
PSP: F1 2009
3DS: Mario kart 7, F1 2011
PSV: F1 2011
3084 levél
Válasz 14.07.23. 16:15 #21
gregmerch
Na, most van egy kis időm ide írni...

Én nagyon szeretem a kézi konzoljaimat a GBA-tól kezdve a PSV-ig bezárólag, és mindegyiket másért. Hiszem, hogy igenis van nekik ma is létjogosultságuk a piacon a sok okostelefon és tablet korában, csak tudni kéne hozzáértő módon hozzájuk nyúlni. Sajnos a Sony néha a saját fejlesztőcsapatait sem tudja rendes mederbe terelni, vagy csak túlzottan megbízik bennük, és túlontúl szabad kezet ad nekik, nem tudom - de az tény, hogy például a Resistance: Burning Sky igencsak gyengusra sikerült.

Sosem titkoltam, ha megkérdeztek - nem tudom, leírtam-e itt valaha -, hogy a Nintendo mindig is a szívem csücske lesz. Pedig nagyon sokáig elvakult Pc-s voltam, és csak 2001 körül lett konzolom is (PlayStation 2) - amelytől azonban még hosszú évekig idegenkedtem, főleg az akkor még számomra szokatlan kontroller, és azon, a mai napig kiirthatatlan téveszme miatt, miszerint a "konzolra kiadott játékok gagyik és buták". Ma már rengeteg ilyen célszámítógéppel rendelkezem, és nagyon megszerettem őket, mert van számos előnyük a PC-vel szemben. (És nem mellesleg így semmi jóról nem maradok le egy egyszerű eszközhiánynak köszönhetően.)

Szorosan a témához visszatérve:

Nintendo: mindig valamivel a vetélytársak előtt jár, még ha technikailag rendszerint nem is veszi fel velük a versenyt. Ez a kézi konzolok piacára szintén igaz, de kevésbé éles itt a kontraszt a másik nagy gyártó, a Sony gépei és a DS/3DS/2DS között. Exkluzív játékaival, azok változatosságával messze felülmúlja a vetélytársat. Mario, Metroid, Donkey Kong, Yoshi, Pokémon (bár ezt nem ismerem), Professor Layton (sajnos ezt sem), Kirby és végül, de számomra mindenek felett Zelda. Ezekkel a nevekkel rengeteg nagyon durván minőségi játékot lehet eladni, ami bizony nem véletlen! És az exkluzív címeket leszámítva a nagygépes játékok mellékszálai, vagy DS/3DS/2DS portjai sokszor rengeteg pluszt, vagy teljesen külön játékmódot, sztorit tartalmaznak a nagy tesókra kiadottakhoz képest. Resident Evil: Revelation (ez eredetileg 3DS exkluzív volt, és a mai napig ez a legjobb változata), Batman Arkham Origins: Black Gate (ez is eredetileg 3DS/PSV only cím volt); Castlevania: Mirror of Fate (szintén eredetileg 3DS-re jelent csak meg) - hogy csak néhányat említsek. A remekül kitalált gépekben mindig van valami plusz a konkurenciához képest: mikrofonba fújás, touchscreen vezérlés, kamerán keresztül fénnyel való irányítás stb. mind a DS-ben volt először. A 3DS 3D-s megjelenítése inkább fárasztó és kényelmetlen, mintsem nélkülözhetetlen, de szerencsére remekül működik minden nélküle is. A 2DS létjogosultságát éppen ez adja meg, de a design-járól már kevésbé tudok nyilatkozni, mert olyanom (még) nincsen, és soha nem is fogtam a kezemben. A "normál" méretű DS és 3DS semmivel sem rosszabb az XXL-nél, de a nagyobb képernyő mindenképpen jobb - legalábbis az én szememben. A Virtual Console-nak hála rengeteg régi, nagy sikerű játék érhető el bagóért, amelyek valamelyik Nintendo masinán (kézi, avagy asztali konzolokon) vásárolhatók meg, és ma is remek szórakozást nyújtanak! Lehet, hogy grafikailag kicsit alulmaradnak ezek a gépek, de ötletesség, szolgáltatás és szórakozás tekintetében mindenképpen a legeslegelső vonalban vannak!

Sony: jóval kisebb tapasztalattal rendelkezik a kézi konzolok piacán a Nintendónál, hiszen még csak a második masináját tapossuk. A PSP a maga idejében nagyon ütősnek számított, emlékszem, az állam leesett, mikor először próbáltam ki (még csak mutatóban volt a boltban, a hivatalos megjelenés előtt pár héttel). Ma már réginek tűnik, de akkor egy hordozható PS2-nek felelt meg kb., az említett asztali gép legutolsó technológiáját prezentálva. A PSV persze még durvább, és itt már a sokat említett USD kerregés sincs meg a flash disk-nek hála. Ez QHD felbontást tud (a HD negyedét), ami ezen az 5"-os képernyőn nagyon is élesnek tűnik. Amennyire egy hordozható PS2 volt a PSP, legalább annyira egy hasonló PS3 a Vita. A technika térfelén az Augmented Reality, a fotovezérlés, az érintőfelületek, a giroszkóp, a mikrofonon keresztüli irányítás persze már itt is alap, de valahogy mégsem tudták - szerintem - megelőzni a nagy riválist, maximum felzárkóztak hozzá. Itt ugyan a 3D-s képalkotás (még) hiányzik a repertoárból, de szerencsére nem nagyon, sőt! A játékok palettája már más kérdés. Sajnos a Sony kicsit "magára hagyta" gyermekét, és néhány borzasztóan ütős, és még több kevésbé nélkülözhetetlen exkluzív cím, vagy játékport mellett leginkább régi sikercímeit adja ki rajta újra, vagy pedig applikáció jellegű szösszenetekkel bombáz bennünket. Nagyon hiányzik a gondos odafigyeléssel, hozzáértő, Uram bocsá', "házon belüli" szakemberek által elkészített, a masina eszköztárát és tudását tökéletesen kiaknázó címek rendszeres megjelenése rá. Szerencsére azért akad nem egy (Uncharted: Golden Abyss, Killzone: Mercenaries; Mortal Kombat; Injustice: Gods Among Us; Street Fighter IV) és még néhány erős, majdhogynem nagygépes cím a lajstromban, de ez a megjelenés óta eltelt évekre elosztva azért kicsit karcsúnak mondható. Van persze itt is PSN Store, ahol PSP-s és PS1-es címeket is vehetünk, de kicsit úgy érzem, az ember nem azért vesz meg egy kézi konzolt, hogy a régi játékokkal játsszon egy új gépen. Ettől függetlenül mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a gépet, hiszen hatalmas potenciál rejlik benne, és várja, hogy kiaknázzák - ami néha azért bizony sikerül is, és ezen játékok ismerete nélkül jóval szegényebbnek érezhetném magam.

Elsőre, és röviden ennyi ...
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB
680 levél
Válasz 14.07.23. 13:25 #20
SMBX-fan
Mit vártok az ősszel érkező Smash játéktól 3DS-re?
680 levél
Válasz 14.07.22. 09:12 #19
SMBX-fan
Ha ajándékba kapnék majd 3DS-t, engem se izgatna a 3D. A 2DS meg egy kicsit nehezen hordozható+védőfólia kell hozzá. (mert tudtommal nem összehajtható)
Eladási tippek:
N3DS: 100-140 millió
PSV: 40-60 millió
5502 levél
Válasz 14.07.21. 22:00 #18
Dino
Raistlin666: Igen, a 3D-t kb. bárki, akivel 3DS-ről beszéltem nélkülözni tudná Engem is inkább zavart, amikor még a megjelenésekor teszten járt itt a 3DS...
680 levél
Válasz 14.07.21. 20:48 #17
SMBX-fan
Szerintetek lesz Game Boy és GB Advance remix 3DS-re. (hasonlítanának a Wii U-s NES Remix párosra)
Off:
Wii U-ra terveznek SNES remix-et készíteni. (ahogy hallottam)
680 levél
Válasz 14.07.20. 21:23 #16
SMBX-fan
Én csak akkor tudnék játszani eme két konzol játékaival, ha lesz olyan emulátor. Amire min. 2016-ig várni kell 3DS, Vita esetében meg 2017-ig. (legalább) Amúgy 3DS-nél a Mario kart 7, Super Mario 3D land, GB+GBC+NES Virtual console (illetve GBA az ambassadorok számára), néhány N64 remake (köztük Zelda: OoT) PS vitánál meg sok olyan játék van, amit kiadtak:
- 3DS-re
- vagy PS3-ra
- vagy PS4-re
Szóval Vitán nincsen valami sok exkluzív játék, legalábbis ami minőségi. (ellentétben a 3DS-sel, ahol a Mario/Pokemon viszi a prímet, meg egy-két 3rd party) A Nintendo DS-PSP csata 152-81 a DS javára egyébként. (de már egyiket se gyártják, legalábbis Japánban és Amerikában) A 3DS eladásait olyan 120 millióra saccolom.
A Vitára azért fel lehetne tenni PS1/PS2/PSP játékok letöltéses visszafelé kompatibilitását. (mert azért PSP-n is van néhány remek játék) Az érintőképernyőt meg nem tudom hogy mennyire használják ki. De az eladások és tulajok véleménye szerint én 3DS XL-t vennék vagy 2DS-t. (sima 3DS-t nem) Amúgyis a 3DS erősebb a Wii-nél is egy fokkal, a Vita meg a PS3-nál. (az én szemem szerint)
3337 levél
Válasz 14.07.20. 19:29 #15
Raistlin666
A 2DS meglepően kényelmes! Sokkal jobb (nekem legalább is) hosszabb távon kézben tartani.
Ha lemegy az ára, akkor beszerzek majd egyet. Fura mód pont a 3D rész nem izgat ebben a konzolban, így nekem az nem nagy veszteség.

Amúgy maximum kabát zsebben fér el. Érdekes ellentéte a GBA Micro vonalnak...
3084 levél
Válasz 14.07.20. 15:51 #14
gregmerch
"Illetékes elvtársi" mivoltomban - amint gép előtt leszek - reagálok az itt felvetettekre, és írok pár gondolatot mellé . GBA, NDS, 3DS, PSP és PSV is van idehaza, így van némi rálátásom a témára - szerintem...
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB
3225 levél
Válasz 14.07.20. 14:56 #13
sHarris
Gyanítom, egy olcsóbb alternatívaként dobták piacra. Viszont szerintem minden módon besült a terv, mert azon túl, hogy a lényegétől, a 3D-s megjelenítéstől és a könnyű hordozhatóságtól is megfosztották (legalábbis tudtommal ez nem képes rendes 3D-re), még annyival nem is olcsóbb, hogy megérje a legfőbb funkciók és a klasszik DS és a 3DS ergonomikus kialakításának hiányát. Amúgy nekem se volt még szerencsém se 2DS-hez, se 3DS-hez, de én is kíváncsi lennék mások tapasztalatára.

@SMBX-fan, @Raistlin666
Nem tudom, hogy PSP-re milyen játékok vannak, de Nintendo-konzolokra jöttek ki mindig is a "nagy klasszikusok", azok a sorozatok, amik már évtizedek óta jelen vannak a piacon, és sokan gyerekkori kedvenceik újabb kiadásai miatt veszik az éppen aktuális Gameboy-utódot. Super Mario, Pokémon, Sonic, Metroid, Contra és a többi legenda is mind a Nintendóhoz tartozik, a PSP, gondolom, inkább az újabb generációs játékok rajongóinak kedvezett.
Ha a Vita tényleg nem kompatibilis az elődjének játékaival, az öreg hiba. A Nintendónál minden konzol kompatibilis egy generációval vissza.
"A baribibasz söprögessen meg téged te barisutyi temető.Pieszmokáár te Gettlow."
5502 levél
Válasz 14.07.20. 13:07 #12
Dino
Amúgy ha már Nintendo kézikonzol: a 2DS létjogosultságát én nem teljesen értem. A kompaktságát vesztette el ezzel a formával szerintem, hogy nem összehajtható. Van valaki, aki már próbálta? Zsebre lehet egyáltalán rakni?
5502 levél
Válasz 14.07.20. 12:17 #11
Dino
SMBX-fan: Szerintem Te is írj valamit egy konkrét játékról, ne csak ötleteket adj másoknak, hogy miről írjanak ide
680 levél
Válasz 14.07.20. 12:06 #10
SMBX-fan
A játékaikról is lehet csevegni.
680 levél
Válasz 14.07.19. 21:08 #9
SMBX-fan
Csodálom hogy a PSP még így is a 2. legsikeresebb kézikonzol a világon, de a 3DS-nek köszönhetően visszacsúszhat a 3. helyre. (ami 99.99999 %)
3337 levél
Válasz 14.07.19. 20:48 #8
Raistlin666
A Vita-nak nem visszafelé kompatibilitás hanem sok minőségi játék kellene. Sajnos ugyanaz öli meg mint a PSP-t.

Egyébként én is tört PSP-vel rendelkezem. Van rá pár kötelező játékom eredetiben (igaz csak dísznek, mert az UMD pörgetés hangtól falra másztam), de én is főleg GBA/SNES emulálásra tartom.
680 levél
Válasz 14.07.19. 19:59 #7
SMBX-fan
Nekem csak egy hackelt PSP-m van (de eleve úgy vettük, szóval nem én tettem rá a warez-t) Sokáig vaciláltunk a DS és a PSP között, de szerintem jól döntöttünk. DS-t amúgyis könnyebb emulálni. Amúgy sincs rajta sok játék, csak 2 emulátor (SNES és GBA), a Castlevania: Dracula X Chronicles (ami itthon ritka), Angry birds, F1 2009, Bomberman.
A PSP meg már prev-gen konzol. Ha a Vita visszafelé kompatibilis lenne a PSP lemezekkel, lehet hogy többet vennének. (de a PSP-ket könnyű lenne a neten megtalálni) Amúgy nem értem a Sony-t, hogy a handheldjeiket miért nem gondozzák eléggé. (hogy legyen esélyük a Nintendo ellen) A Nintendo egyébként a handheldek mestere.
3225 levél
Válasz 14.07.19. 19:54 #6
sHarris
Az ORAS-játékok a 3. generáció (eredetileg GBA-ra) remake-jei, 3DS-re fognak majd megjelenni november végén. Addig lesz időm beszerezni minden generációból 1-1 címet eredetiben. Hm, elég drága móka lesz ez belegondolva, és még a konzolra is szükségem lenne.
"A baribibasz söprögessen meg téged te barisutyi temető.Pieszmokáár te Gettlow."
680 levél
Válasz 14.07.19. 19:50 #5
SMBX-fan
3DS visszafelé kompatibilis a DS játékokkal, de GBA játékokkal nem. (max. ha lesz rá olyan emulátor mint PSP-re)
3225 levél
Válasz 14.07.19. 19:42 #4
sHarris
Ha találok értelmes áron az ősszel, akkor talán beszerzek egy használt 3DS-t, de csak a Pokémon Alpha Sapphire / Omega Ruby miatt. Addig meg elvagyok a DS Lite-ommal, ami az egyetlen konzolom.
"A baribibasz söprögessen meg téged te barisutyi temető.Pieszmokáár te Gettlow."
3337 levél
Válasz 14.07.19. 18:12 #3
Raistlin666
Nem alakult ki a közösség...

Pedig a playdome névtől ezt várták vagy mifene. Én azért a mai napig PCDome-ként keresem google-ben is!

Egyébként egy 2DS-el szemeztem pár hónapja, de lebeszéltem magamat róla. Inkább kukáztam egy Wii-t a neten és azt hozom használható állapotba.

A Vita meg nem hatott meg a PSP után. Ugyanúgy magára hagyta a Sony (persze képletesen, mert van rá pár cucc, de messze nem tolják úgy mint kellene!) és egy divatkütyü a szememben mint a megkezdett almás termékek...
680 levél
Válasz 14.07.19. 15:28 #2
SMBX-fan
Senki sem óhajt e két konzolról beszélni/beszámolni?
680 levél
Válasz 14.06.09. 13:51 #1
SMBX-fan
Üdv! Itt lehet beszélgetni a fent említett két kézikonzolról és játékairól. Sajnos nekem egyik sincs meg a két masina közül.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.