Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Elite: Dangerous [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Elite: Dangerous
Üzenet a jövőből, de nem Köbükitől.

Elite: Dangerous

Elite: Dangerous
A legutóbbi Elite: Dangerous cikkek, hírek
11253 levél
Válasz 19.08.28. 11:21 #52
Lacko
Az a szomorú dolog történt, hogy sajnos abba kell hagynom az Elite-ezést. Már hetek óta véres és fáj a szemem, de mindenfélére gyanakodtam: pollen, új projektor... stb. De úgy tűnik, hogy az Elite volt a ludas. Tegnap (bár nagyon szerettem volna) nem játszottam és sokkal jobban vagyok. Emiatt kicsit utána olvastam és kiderült, hogy nem vagyok egyedül. Sokaknak okoz szemfájást az Elite. Fura, hogy ennyi év fejlesztés során nem raktak bele az option-be egy olyat, hogyha fáj a szemed, ezt kapcsold be és az kikapcsolna minden ilyen villogó bizbaszt. Pl supercruise alatt az elsuhanó fehér szarokat (amik eleve nem reálisak, mert azok nem lehetnek csillagok - hiszen egy csillagrendszeren belül repülök).
Gyanús még, hogy a túl éles narancssárga GUI is az oka (de színt csak plusz pénzért lehet változtatni, ami ultra gáz). Illetve a többi hajó eszméletlen éles supercruise fénye is oka.
Ezen kívül már mindent kikapcsoltam (remegéseket) levettem a contrastot... stb.
11253 levél
Válasz 19.08.21. 14:03 #51
Lacko
Azóta kb nyaraltam, de azért történt két újdonság. Az egyik, hogy le tudtam lőni két, rámtámadó kalózt. Nem nagy kunszt, érzem, de eddig nem mertem felvenni a harcot ezekkel. A másik, hogy megkaptam a Permitet a Naprendszerünkbe. Úgyhogy most a terraformált Mars mellett ütöttem tábort.

Azt jól érzem, hogy a Sol és a környék lakott naprendszerei (Alpha Centauri, Tau Ceti) nagyon lepukkantak, rossz a közbiztonság és szegények? Valahogy abban reménykedtem, hogy a Federation központja biztos gazdag és virágzó lesz...
266 levél
Válasz 19.08.07. 13:00 #50
marci555
Jah super cruise assist nem jött be. Am meg max sebesség addig, amíg a idő 7 mp-et mutat aztán a tolóerőt vedd 75%-ra (van rá hotkey) és akkor nem fogsz túlmenni soha.
11253 levél
Válasz 19.08.07. 12:56 #49
Lacko
Kösz. Így már látom a két helyet ahova beraktad, amit én nem bírtam: az egyik, hogy kivülre (utility) raktad az egyik scannert (erre nem gondoltam). A másik, hogy kidobtad a super cruise assist-ot, ami ezek szerint csak az én lémerségem miatt kell De majd megoldom!
266 levél
Válasz 19.08.07. 12:43 #48
marci555
Igen, ha elég közel mész a ringhez akkor magátol kidob és átvált egy olyan helyre mint az extraction one-ok.

Loadoutom (nem biztos h optimális, én sem értek a játékhoz )

Harpoint: 2b seismic charge, 1d abrasion blaster + 2 fegyver
Utility: Pulse wave analyzer
Optional: 2x4E cargo, 4E shield, 1 detalied surface scanner, 2b refinery, 1A prospector limpet launcer, 1A collector limpet launcher, 1E advanced docking computer, 1 planetary approach suite.
11253 levél
Válasz 19.08.07. 12:20 #47
Lacko
Szoktam nézni YT tutorialokat, de nagyon segít az amiket itt leírtál.

Na rögtön az első kérdésem: hogyan tudod ezeket a dolgokat megvenni, amiket felsoroltál, hogy minden felfér a hajódra. Én azért vettem Cobrát, mert a másik hajón még az a pár dolog is, ami feltétlenül kell, csak úgy fért el, ha eladtam a pajzsot. De rájöttem, hogy ezt nem merem megkockáztatni.
Most van pajzsom a Cobrán, de nincsen helyem az általad ajánlott prospectornak és a pulse wave analysernek.
Le tudnád írni, hogy a Core és Optional loadoutod mikből áll? Mert oké, hogy leírtad, hogy mi kell, de nekem az nem fér be, mert azt hittem minden olyat eladtam, ami nem fontos és így is épp csak a refinery és a collector limpet fért be.

Második kérdés: ezek szerint te nem kijelölsz egy "extraction zone"-t, hanem a bolygóhoz mész, szkennelsz és úgy mész oda supercruise-zal és időben kiugrasz a superből?

Absorbation Blaster szerintem pont az, amit nem bírtam használni a felszínen, szóval azt lehet kapni az állomáson ahol vagyok, de a seismic ott nem kapható, azért majd keresgélnem kell.

A eddb.io-val azért elég sok bajom van. Pl kérek tőle egy ajánlatot, hogy a közelben hol érdemes kereskedni, minden leviszek minimumra, hogy kb bármilyen ajánlat jó. Erre ajánl egy 300 fényévre lévő rendszert. Miközben józan paraszti ésszel simán tudok 3000 credites profitot csinálni tonnánként abban a rendszerben is ahol vagyok. De erről a eddb nem tud. Szóval nekem az a tippem, hogy ők felvettek jó sok rendszert, de közel sem az összeset és csak azok közül tud ajánlani.

Szerencsére abban a rendszerben ahol épp vagyok, az egyik gyűrű Metal Rich (tegnap azért nem oda mentem, mert ott magától nem jelölt extraction zone-t, én meg még sosem repültem úgy oda egy random helyre, hogy az nem volt kiválasztható a menüből, mint cél.
266 levél
Válasz 19.08.07. 11:13 #46
marci555
a 4-5-6ban nem tudok segíteni sajnos.

Én is jelenleg egy Cobra MKIII-t használok bányászásra és ez a módszerem:

Ezek kellenek:
- Refiner: ez pipa
- Collector limpet: ez hozza be a kibányászott anyagot
- Prospector limpet: ez a drón az, amit ha belelősz az aszteroidába kiírja hogy mit tartalmaz, hol vannak gyenge pontjai
- Pulse Wave Analyser: ez az a scanner ami jelzi a bányászható aszteroidákat
- Detailed Surface Scanner: ez kell ahhoz, hogy a megfelelő helyet kiválaszd egy bolygó gyűrűjében, ahol majd bányászni fogsz
- Abrasion Blaster: ezzel szabadítod ki az ércet a sziklából
- Seismic Charge Launcher: ezzel robbantod fel a sziklát

Illetve van egy oldal amit mindenképp használj (kb. mindenre): https://eddb.io/

Bányászat:
A fent említett oldalon keresel egy olyan rendszert, ahol található olyan bolygó aminek a gyűrűje vagy Metal Rich vagy Icy. Elutazol abba a rendszerbe és elég közel mész a bolygóhoz. Itt át kell váltanod scanner módra a hajód és a detalied surface scennert használva belelősz kis szkannereket magába a gyűrűbe. Ha szerencséd van élénk narancssárgával jelölni fog Hotspotokat, ahol megtalálhatóak az értékes aszteroidák.
Ezeket keresd (érték szerint csökkenő sorrend): Void Opals, Benitoite, Serendibite, Musgravite. Nagyon a többivel sem jársz rosszul de ezekre koncentrálj.

Ha megvan a hotspot elindulsz és belerepülsz. Próbálj minél közelebb, alacsonyabb sebességgel a közepe felé.

Ha elérted a célt, elkezded a pulse wave-et nyomkodni. Olyan aszteroidát keress, ami akkor is élénken világít ha közel mész, illetve látsz rajta apró repedéseket. Ha nincsenek repedések hagyd ott. Ha találtál olyat ami jónak látszik, lőj bele egy prospector limpetet. Ez ki fogja jelezni, hogy pontosan mit lehet bányászni belőle és hol vannak a gyenge pontjai. Ezeket a gyenge pontokat (fissure) kell a seismic charge launcherrel meglőni úgy és annyit, hogy az oldalt lévő "diagramm" az optimum range-be essen a végén. A kilövő gombod nyomva tartásával tudod növelni a charge erősségét. Ha túlmész az optimumon kevesebb ércet tudsz kibányászni, de ha mégis túlmentél, akkor a hajóból tudod deaktiválni a charg(ok)at.

Ha megvagy menj kb 2 km. távolságra és vagy megvárod az automatikus detonációt vagy a hajóból aktiválód a bombákat.

Élvezed a vizuális és audio élményt ahogy felrobban az aszteroida .

Kilövöd a collector limpetet, kinyitot a cargo scoopot. Lesz néhány fragment amit azonnal elkezd gyűjteni, de a legtöbb még az aszteroidához van tapadva. Ezeket kell az abrasion blasterrel lelőni. Ezeket szépen jelzi kis ikonokkal, hogy hol vannak. Ha lelövöd a drón be tudja gyűjteni.

Ezt ismétled amíg fullon nem vagy. Ha kész, az eddb.io-n keresel egy állomást ami drágán veszi a cuccot és viszonylag közel is van. Odamész, eladod, profit.

Tippek:
- Legyen pajzsod, mert a collector drón folyamatosan beléd fog ütközni és hamar leviszi a HP-t, ha nincs
- 1 drón 1 tonnát vesz el a cargoból. Érdemes sokat vinni és ahogy haladsz a bányászással kidobálni őket a cargoból.
- Nincs külön prospector és collector drón amit venni tudsz. Egyféle drón van, és a kilövő programozza be.
- Ha nem találsz repedéseket az aszteroidán akkor ne lőj bele drónt, mert nagyon hamar ki fogsz fogyni belőlük.
- Vigyél fegyvereket is a kalózok miatt.

Ha még eszembe jut valami írok, de a youtubon nagyon sok tutorialt találsz. Érdemes nézni, mert így leírás alapján nem biztos, hogy minden világos.
11253 levél
Válasz 19.08.07. 10:07 #45
Lacko
Szuper! Szívesen fogadok minden tanácsot.

Szóval először egy Hauler-t akartam átalakítani, de nem volt elég slot, szóval vettem külön erre egy Cobra III-t.
Felraktam két bányászlézert (az egyik nem sokat segített, mert az a fajta volt, amit hosszan kell nyomni és kilő egy piros kört - elvileg az a mélyét bombázza az aszteroidának). Majd erről is írhatnál, hogy azt hogyan kell helyesen használni. A másik egy sima felszín kapargatós lézer volt.
Vettem bele 5 slotos refinery-t, meg olyan begyűjtő drónokat (elfelejtettem a nevét).
Kimentem egy sima high security extraction zonába (nem akartam, hogy kalózok rámtámadjanak). Kinéztem sziklákat, kinyitottam a rakteret, kilőttem a drónokat és addig lőttem a sziklákat, amíg ki nem írta, hogy depleted. A drónok behozták a darabkákat a refinery meg átalakította cargo-vá.
Azt érzem, hogy valóban szarul csináltam valamit, de a beépített tutorial csak ennyit mutatott, amikor csináltam.

Szóval a kérdéseim:
1. Hogyan kell scannelni, úgy, hogy mutassa sárgával, hogy melyik aszteroida gazdag? Gondolom van scannerem, mert szétpatchelték annyira a játékot, hogy alapból is van valami általános scanner, amire azt mondják a YT videók, hogy az elég a bányászáshoz.
Szóval a fire-group beállításban (jobboldali GUI) ott van nekem három féle scanner. Be is vannak állítva mind egy csoportba elkülönítve a bányászlézerektől és a drónkilövőtől. Csak átállok a megfelelő mode-ba és megnyomom a tűzgombot? Mintha ezt próbáltam volna és nem scannelt....

2. A begyűjtő drónok kicsit kaotikusak nekem. Eleinte mindig kilőttem őket (jobbegérgombbal), de akkor nem csináltak semmit. Ha meg nem lőttem ki őket, csak nyitva volt a csapóajtó, akkor meg simán maguktól összeszedték a darabokat. Az egyik videóban azt láttam, hogy amikor kilövik ezeket, akkor igaziból rá kell lőni egy sziklára és valahogy kiírja, hogy mit tartalmaz a szikla. De az a videó régi és szerintem ezt már most nem csinálja, vagy nem találtam meg, hogyan írja ki. Szóval szívesen vennék egy magyarázatot, hogyan lehet használni helyesen a drónokat.

3. Hova érdemes menni bányászni? Gondolom az is baj volt, hogy high security helyre mentem, mert ott biztos csak szar fémek vannak, amik olcsók... Bár véletlenül találtam ezüstöt is, de sajnos nem eleget ahhoz, hogy a refinery akár csak egy cargot is előállíthatott volna.

4. Refinery slotok: Jól értem, hogyha van 5 slotom a refineryben, akkor ott azzal kell játszanom, hogy mely anyagok érdekelnek és ami nem azt ki kell dobnom? De mi van akkor ha van valami olcsó anyag, ami nekem nem kell, kidobom, elkezdi egy értékes anyag finomítását, ám ekkor elkap a drón egy olyan darabkát kint, amiben van mondjuk értékes és értéktelen anyag is? Úgy vettem észre, hogy ilyenkor nem hajlandó behozni, hanem jelez, hogy tele van az összes refinery slot. Azaz hiába az értékes anyag (aminek van saját slotja), nem hozza be, mert neki mindkét tartalmazott anyaghoz kell slot? Ezt jól láttam?

5. Mi lesz azokkal az anyagokkal, amiket nem tudott a refinery egyetlen cargová alakítani? Ott marad és következő bányászásnál tovább gyűjti?

6. Csak egy furcsa bug-szerűség: Van a fő Cobrám, amivel kalandozok és van ez a bányász Cobra. Vettem a bányász Cobrába 10 bányászdrónt, majd átváltottam a kalandozó Cobrámra és látom ám, hogy 10-zel kevesebb a hely a raktérben, megnézem, hát ott vannak a drónok. Szóval úgy tűnik, nem a hajóhoz tartoznak, hanem hozzám, ami nem túl értelmes.
266 levél
Válasz 19.08.07. 08:30 #44
marci555
Én is kedvet kaptam miattad megint a játékhoz és egy pár napja el is kezdtem újra. Tegnap bányásztam kb. 1 órát és kerestem 17 millát szóval akkor valamit nem jól csinálsz. Mi a módszer, illetve mit bányásztál?
11253 levél
Válasz 19.08.07. 08:00 #43
Lacko
Apám mindig mondta, hogy nehéz mesterség a bányászat, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire.
Igaziból neki annyi köze volt a bányászathoz (apámnak), hogy a nagyapjának voltak bányái, de csak vitték a pénzt. És ebben továbbvittem a családi vonalat az ED-ben is. Elvertem egy kalap pénzt egy viszonylag tűrhető bányászhajóra. Szívtam egy csomót és végül eladtam a zsákmányt 50ezerért. Azt hiszem inkább kereskedek.
266 levél
Válasz 19.08.06. 13:25 #42
marci555
Igen a biztosítási pénzt bukod, mert kvázi újra meg kell venned a hajót. Úgy tudom van lehetőség bizonyos modulokat elhagyni, hogy olcsóbb legyen a rebuy. A többi hajódat ez nem érinti.
11253 levél
Válasz 19.08.06. 13:08 #41
Lacko
Nagyon köszi a választ!

És esetleg ha meghalok és újra megkapom a hajót, akkor a pénzem is megmarad, vagy azt is bukom teljesen? Illetve van pár hajóm leparkolva itt-ott, azok megmaradnak utána is vagy az is kuka?

Így már értem a pilot federationt. Igaziból amikor először próbáltam, akkor onnan indultam, véletlenül kirepültem belőle és azonnal megvonták a permitet és többé nem tudtam visszajutni. Amikor újrakezdtem az egészet, akkor (egy youtube videó tanácsára) nem onnan indultam, hanem választhattam az alapjáték kezdőpozicióját, ami kívül volt. Azaz soha nem tudtam bemenni és ezek szerint oda nem is szerezhető permit.
Igaziból ez tök okés, csak zavar akkor, hogy egy halom rendszeren ott van a jelük.

Még egyszer köszi a felvilágosítást!
266 levél
Válasz 19.08.06. 11:52 #40
marci555
A biztosítás azt jelenti, ha van a számládon annyi pénz, amennyit ír (a hajó értékének 10%-a), akkor ha meghalsz egy az egyben visszakapod a jelenlegi hajód. Ha nincs annyi pénzed, akkor egy alap sidewinder-t kapsz és kb. kezdheted előröl.

Én úgy tudom, hogy ez a pilot federation elég marginális dolog. Ebben minden pilóta (játékos) alapból benne van. Ők adják neked a combat, felfedező, és kereskedő rankokat, de sz.tem mást nem nagyon csinálnak. A kezdő területre azért nem tudtál visszamenni, mert valamelyik dologban elértél új rangot (pl. mostly harmless). A pilot federation kezdő területe csak arra szolgál, hogy néhány nagyon könnyen teljesíthető küldetést fel tudjál venni és minimális pénzhez juss.

A többi elzárt területre (pl. sol) pedig úgy tudsz bejutni, hogy az adott frakcióban (Federation, Empire, Alliance) elérsz egy bizonyos szintet. Ezt küldetések teljesítésével tudod megtenni. Azt nem tudom, hogy van-e olyan szint, amihez már konkrétan be kell lépned-e a frakcióba.
11253 levél
Válasz 19.08.06. 09:30 #39
Lacko
Kösz. Picit féltem ettől, mert egyszer voltam egy olyan rendszerben ami elvileg szövetséges ezzel a Pilot Federation-nel, de nem voltak jelen a mission boardban. Gondolom még túl kicsi vagyok.

Most ahol vagyok, ott jelen van viszont a Navy akiknek szinte kötelező teljesíteni, de le van szürkítve az Accept gomb (pedig elvileg tudnám csinálni). Mindegy mert most nem is igazán merem: tegnap elvállaltam egy könnyű pénzt, szomszédos rendszerbe kellett vinni 36 aranyat és egymilka felett tejelt. Belevágtam. nanáhogy rámjött egy ellenség és kirángatott a superből, de nem olyan fingilingi volt mint a múltkori, mert két lövéssel leszedte a teljes pajzsom, plusz a hull integrity is bezuhant. Elvileg rohadt jó pajzsom, plusz pajzskiegészítőket is vettem. Szóval azt hittem a saját szintemen még túl jó is vagyok, de ez úgy szétkapott két lövésből hogy csak na. Szóval menekülés, újra kirángat, lefingat, menekülés, újra kirángat... Azt hittem nekem meszeltek. De szerencsére menekülések közben visszatöltött a pajzs mindig. Elértem az állomáshoz, már az ajtóban voltam de még ott is rámlőtt egyet. (Ilyet lehet? Miért nem szedték szét a rendőrök?) És beszólt, hogyha kijövök, akkor megfőz.
A küldetést teljesítettem, befejeztem, rewardot megkaptam. Nem kéne ilyenkor lekopnia rólam? Nem csak a küldi miatt ragadt rám?

Tiszta para, hogy ki merjek-e jönni... Persze kijövök, de azért izgulok. Ugye ha kilőnek az űrben akkor kampó és nulláról újra kell kezdeni? Vagy van valami túlélési esély? Pl mit jelent az, hogy a hajóm biztosítva van és újravásárolhatom 10% áráért?

Ja még egy kérdés: crew. A mostani hajómon van egy üres anyósülés. Oda vehetnék fel embert, csak ugye mindenből százalékot kell fizetnem neki, amit csak akkor tennék meg ha van haszna. Mire jó a crew? Azt értem, hogyha van olyan fegyverem, ami torony, akkor az ilyet tudja kezelni. De másra jó? Pl tudott volna segíteni, amikor menekültem, hogy mittudomén újraindítja, javítja a rendszereket és hamarabb elugorhatok? Mert ha csak a toronyfegyverek irányítására jó, akkor azért nem vennék fel (erre a hajóra, amim most van - Cobra III talán) embert. Ja igen, azt is értem, hogy később, nagy hajón lehet vadászgépet tartani és az ilyen felvett kolléga azzal is tud repülni.
1423 levél
Válasz 19.08.06. 08:40 #38
Sityi
Emlékeim szerint az egyes szövetségek, hatalmak jelen vannak a saját területükön kívül is. Az egyes állomásokon, ahol munkát tudsz vállalni, elvileg mutatja, ha valamelyik frakció kínál melót, és így tudsz bevágódni náluk - persze ez erősen változó, hogy hol kinek tudsz bedolgozni. Ha kicsit olvasgatja az ember a Galnetet, eléggé szövevényes politikai hátteret fedezhet fel.
11253 levél
Válasz 19.08.05. 17:48 #37
Lacko
Ezt a listát én is megtaláltam. Itt úgy tűnik, hogy Navy rangot kell szerezni. Csahogy a legközelebbi olyan rendszerek, ahova kell permit azok valami Pilot Federation-be tartoznak, ami valami tutorial szerű része. Emiatt itt nincsen felsorolva ebben a listában, de semmilyen támpontot nem kapok a játékban arra, hogy oda mit kell csinálni. Plusz google sem mond semmit.
Azt gyanítom, hogy ez a Pilot Federation dolog ez csak később került be és csak a Horizontba, ezért ezzel csak az találkozik aki később kezdte a játékot és egyből a Horizonttal (és valószínűleg mi nem vagyunk sokan) ezért nincs semmi a weben arról, hogy hogyan tudok belépni ezekbe a kijelölt rendszerekbe.
1423 levél
Válasz 19.08.05. 15:12 #36
Sityi
Ha jól rémlik, a permitet automatikusan megkapod, ha teljesülnek a feltételek. A színek nem rémlenek. De civilizált ellenséges állomás fogadhat, csak legfeljebb kevesebb munkából válogathatsz, illetve drágábban vásárolhatsz / olcsóbban adhatsz el. Persze ahol anarchia van...
11253 levél
Válasz 19.08.05. 10:07 #35
Lacko
Először pár kérdés, aztán a válaszok:

1. Mik a színkódok? Pl megyek egy állomásra és tök piros a műszerfali hologrammon, máskor meg zöld. Nagyjából értem, hogy mennyire látnak szívesen. Pl ha sok küldit megcsinálok nekik, akkor zöld. De a piros állomás miért fogad? Ha utálnak, akkor miért nem lőnek le? Szintén színkód: de ha már bent vagyok az állomáson és ott a hologram mutatja, hogy hova kell leszállni, az csak dísz, hogy milyen színű? Mert néha piros, néha zöld és néha narancs.
2. Még mindig nem tudom, hogyan lehet Permitet szerezni. Értem én hogy csináljak meg nekik feladatokat és legyünk barátok, de hol? Pl a Pilot Federation rendszereibe nem mehetek, de akkor hogyan lehetünk barátok? Illetve nem találok olyan felületet, ahol bármi infó lenne a permitekről. Szóval ha jóban leszek valahogy a Pilotokkal, akkor maguktól adnak egy permitet?


@PanzerWolf: Pont ilyesmi történt vasárnap. Mentem supercruisban, kirántott, levettem a sebességet, kiestem supercruisból, újra próbáltam indítani, de valami miatt nem engedte (nem a lehülés miatt, mert addigra lehült az a hajtómű). De aztán egyszercsak engedte, pont mikor elkezdett lőni rám. Kicsit mentem supercruise-ban, de utánam jött és megint kirántott. Akkor mondom, legyen harc. Elkezdtük lőni egymást. (Azt tudni kell, hogy mivel tutoriálban nem sikerült megcsinálnom a combatot, nagyon félek a harctól, de közben annyi pénzem lett, hogy hipi-szupi fegyvereim vannak és erős pajzsom, de a combat szintem a legalacsonyabb, mert csak fejpénzért harcoltam rendőrökkel vállvetve.) Szóval csórinak esélye sem volt, mert gondolom olyan ellenséget kaptam aki egy harci-szintű velem, de a gépem sokkal jobb. Szóval meg sem tudott karcolni, én meg pikk-pakk 10% alá lőttem az erejét, úgyhogy elmenekült. Azért abból látszik, hogy mennyire béna vagyok, hogy simán nem tudtam megakadályozni, hogy elugorjon.

@Sityi: Hát így hogy béna vagyok, így is totál beszippantott. Dino leszedi majd a fejem, mert mással kéne játszanom, de ahogy hazaérek töltöm be a ED-t. Nagyon igazad van. Rohadt jó játék.
1423 levél
Válasz 19.08.05. 08:39 #34
Sityi
Az a generátorod által a motor számára biztosított energia lesz akkor, ha jól rémlik. Vagy fejleszted a generátort, vagy a fegyver-pajzs-motor trió energiaellátását egyensúlyozod ki valahogy úgy, mint anno az X-Wing / TIE Figher sorozatban. De ha az ennyire fogy, lehet, hogy a valami szívja a generátorod. Elvileg írnia kéne, mennyi a jelenlegi fogyasztása a hajódnak és mennyi a maximális kapacitása a generátornak - értelemszerűen nem hátrány, ha az utóbbi nagyobb az előbbinél.
(Elő kéne vegyem megint, mert kiváló játék ez még most is, csak időm nincs rá... )
2136 levél
Válasz 19.08.04. 20:16 #33
PanzerWolf
Úgy emlékszem azt nem tudod újratölteni.Csak a nagyból tölti újra automatikusan.Nekem sosem fogyott ki anno így.
Amúgy ha nem bírod rendesen supercrusba tartani a vektor adok egy jó tanácsot.Vedd le a gáz nullára hagyjad, hogy kirántsanak.Ilyenkor nagyon kis ideig pörög a hajód csak, és szinte egyből újra vissza tudsz ugrani.Az ellen tovább pörög mint te.Vagyis kijössz, megállítod a kis pörgést, padlógáz + boost, és közben ugrasz vissza pikk pakk supercrusba.
Fenyeskardu Sturm 20W/Mo Feketebotos Necron 20N/Mo Ayzaz A Yazin 20Mo/Me Havas Jon 20R/Ri Vak Aemon 20Ri/Mo M A L B O R D U S 20E/Me D A R D A L I O N 20P/W Geor Dar Khordak 20A/E
11253 levél
Válasz 19.08.03. 08:01 #32
Lacko
Van Fuel Scoopom, de az csak a nagy fuelt tölti fel. A kicsi a reaktort táplálja és a nagyból töltődik automatikusan, amikor kifogy. Csak az baj, hogy ugy vettem észre (nem biztos hogy igaz) hogyha supercruise közben fogy ki, akkor malfunction történik és össze-vissza repül a hajóm.

A múltkor hasonló történt, de nem a vékony fuel miatt, hanem egy ellensêges gép kirántott a supercruiseból. De nem pont ugyan olyan volt, mert itt meg se szűnt a forgás addig, amig rá nem céloztam a hajót az escape vectorra.
2136 levél
Válasz 19.08.02. 20:36 #31
PanzerWolf
Úgy hívják, hogy Fuel Scope.
Fenyeskardu Sturm 20W/Mo Feketebotos Necron 20N/Mo Ayzaz A Yazin 20Mo/Me Havas Jon 20R/Ri Vak Aemon 20Ri/Mo M A L B O R D U S 20E/Me D A R D A L I O N 20P/W Geor Dar Khordak 20A/E
1423 levél
Válasz 19.08.02. 14:57 #30
Sityi
Egyik leghasznosabb kiegészítő/fejlesztés az a kütyü, amelyikkel a naphoz közel repülve tudsz tankolni.
2136 levél
Válasz 19.08.01. 14:54 #29
PanzerWolf
Ha jól emlékszem, akkor csak az SRV-t tudod újratölteni a jobb panelen.A központi csillagnál tudod csak az űrhajódat, vagy állomáson.Már régen játszottam vele.
Fenyeskardu Sturm 20W/Mo Feketebotos Necron 20N/Mo Ayzaz A Yazin 20Mo/Me Havas Jon 20R/Ri Vak Aemon 20Ri/Mo M A L B O R D U S 20E/Me D A R D A L I O N 20P/W Geor Dar Khordak 20A/E
11253 levél
Válasz 19.08.01. 10:56 #28
Lacko
Kérdés:
van ez a vékonyabb fuel bar a rendes fuel felett. Azt értem, hogy mire jó és hogy ha kifogy, akkor a nagy fuelből újratölti magát.

De most már másodjára fordult elő velem, hogy megyek supercruise-ban, egyszercsak elfogy ez a vékony bar, erre borzalmas hiba, elkezd pörögni az űrhajó, a műszerek beszarnak, a GUI eltorzul, víjjog az alarm szignál, aztán pörögve kiszakadok a supercruise-ból valahol az űrben. Elkezd minden rebootolni. Persze a vékony vonal is újratölt a nagy fuelből. Aztán egy pár perc múlva mehetek tovább. De ez baromi idegesítő és mi van ha nekicsapódok egy holdnak vagy űrállomásnak?

Nem lehet ezt valahogy kézzel újratölteni? Van az a GUI felület ahol a fire groupokat is lehet állítani. Ott van olyan hogy system reboot, de az kicsit durva. Nincs erre valami, hogyha látom, hogy alacsony a szint, akkor kézzel átpumpálok fuelt?
11253 levél
Válasz 19.07.30. 17:30 #27
Lacko
Működött, de messze nem adott olyan sok pénzt, mint a youtube videóban 30-70ezret adott. És nem volt olyan könnyű. Nagyon nehéz volt megtalálni a bűnözőket. És utána hiába fogtam be, scanneltem, kiírta hogy wanted, de a rendőrök ott repkedtek és nem lőttek rá. Aztán ezek szépen el is ugrottak. Akkor taktikát változtattam és a rendőröket követtem. Ha végre elkezdtek valakit lőni, akkor azt befogtam targetbe, megvártam, amíg leszedik a pajzsot, belelőttem egyet, hogy piros legyen a target (azaz harcban állunk) végig követtem, és amikor lement az ereje 20%-ra, akkor adtam neki. Felrobbant és innentől 50% hogy kapok érte pénzt vagy sem. Szóval sokkal macerásabb.
Összeszedtem így 200k-t, vettem egy nagyobb hajót és abba cargot. Így lett 18 tonna rakterem és most azzal bohockodok és kereskedek. Találtam egy útvonalat, ami egyik irányba 3000 cr-et hoz tonnánként (másik irányba nincs szerencsém, ott a legjobb profit a 600, de kispénzért is lehajolunk)

Gyors kérdés: bemegyek a cartography-ba és ott vannak a felfedezéseim. Az egyik pl 100k, de piros és nem tudom eladni. Miért?
Edit: Ezt közben megértettem: mert csak 20+ fényévnyire lehet eladni a térképet.
11253 levél
Válasz 19.07.30. 10:43 #26
Lacko
Mindenképp! Majd beszámolok róla hogyan ment.
266 levél
Válasz 19.07.30. 10:00 #25
marci555
Az utóbbi 1 évben nem nagyon játszottam vele, lehet h valóban átvariálták. Egy próbát megér.
11253 levél
Válasz 19.07.30. 09:36 #24
Lacko
@Sityi: én is azt gondolom, hogy a Horizont beépül, de ettől nem értem minek akarna valaki az alapjátékkal játszani? Van olyan, ami megvolt az alapban, de nincs meg a Horizontban? Én azért kezdtem a Horizonnttal, mert gondoltam nem használom ki az újdonságokat, amíg nem muszáj. De az kicsit elbozonytalanított, hogy az indító programból lehet külön az alapot is indítani. Más játéknál, ha megveszed a nagyon beépülős kiegészítőt (pl Arma 3 Apex) akkor azt mindig elindítod, nem fogsz már alapjátékot indítani.

@marci555: Ezt a módszert már én is kinéztem youtube-on, de azt hittem, hogy ez csak régen volt benne és amikor ismertté vált, hogy így lehet könnyen pénzt csinálni, akkor patch-csel javították (pl csak annyi pénzt kapsz, amennyi százalékban te okoztál kárt annak a hajónak). De azt mondod, hogy ez még most is működik? Na majd akkor kipróbálom.
266 levél
Válasz 19.07.30. 08:51 #23
marci555
Én az elején úgy szereztem pénzt, hogy a naphoz közel eső nav beaconhoz mész. Ott elkezded scannelgeti a hajókat. Ha találsz wanted feliratút, akkor rajta maradsz de nem kezded el lőni. Előbb utóbb a területen ki fog törni harc, de még ebben sem veszel részt. Megvárod, amíg pár "rendőrségi" hajó megérkezik. Ők is elkezdik scannelgetni a hajókat és ha találnak wanted-et, akkor elkezdenek lőni rá. Vársz, amíg a hajó pajzsa eltűnik, a HP lecsökken. Na ilyenkor szállsz be a harcba. Nem számít, hogy te ölöd-e meg, a lényeg h vegyél részt a tűzharcba és okozz sebzést a hajónak. Arra persze vigyázz, hogy a biztonsági erőkre ne tüzelj, mert akkor te is wanted leszel. Nagyon könnyű így az elején pár millát összeszedni.
1423 levél
Válasz 19.07.30. 08:11 #22
Sityi
Mert szervesen beépül a játékba, nem lehet "leválasztani", ha egyszer megvan. A sok lehetőség tényleg képes agyonnyomni egy kezdő játékost, de ha ráérzel, utána imádni fogod.
11253 levél
Válasz 19.07.29. 21:58 #21
Lacko
Ja igen, azt is akartam mondani, hogy mindez a Horizontban van.
Nem is értem miért lehet külön inditani sima ED-t. De mindig Horizontot inditok.
1423 levél
Válasz 19.07.29. 21:04 #20
Sityi
Igen, ez az ED sava-borsa... A Horizons kieg megvan? Az sok lehetőséggel bővíti a játékot, és talán könnyebb azokkal boldogulni...
11253 levél
Válasz 19.07.29. 19:05 #19
Lacko
Mókás ez az eddb... Annyira szar helyen vagyok, hogy az első valamire való üzleti ajánlata 200 fényév volt, de úgy, hogy oda nem is vezet út - vagy legalábbis az én hajóm nem tudja megugrani.
Lejebb vittem az igényeimet, hogy kb bármi jó, erre adott egy 90 fényévnyire lévőt, amire legalább vezetett út. na mondom ez tényleg full szar környék, ahol vagyok, menjünk át oda. Elindulok, mindenhol tankolok ahol csak lehet, de egyszercsak üres csillagok jöttek egymás után, de vagy 5. Úgyhogy most itt vagyok egy üres csillagnál kifogyott tankkkal, sehol lakott hely ahol tankolhatnék. Azt hiszem ez a game over. Újra fogom kezdeni és nem jövök ki a Pilot Federationből amíg nem tudok venni egy olyan hajót, ami képes ugrani is normálisan, mert ez az első hajó ez elég ócska. És ha rossz környékre vetődsz teljesen megszívod...
1423 levél
Válasz 19.07.29. 12:50 #18
Sityi
Pedig az a kék sáv szeretne a segítség lenni. No meg a newtoni fizikát keményen betartatja... Elvileg ha a simplified flight controlról az advancedba állítod, akkor a thrustereket külön tudod használni, ezzel némi gyakorlás után jobb manőverezési képességre szert téve. Mondjuk a kezdő Sidewinder nem egy fordulékony darab, bár egy teherhajónál lényegesen mozgékonyabb.
Pénzt én za elején leginkább küldetések elvállalásával szereztem, aztán amikor tudtam venni egy normálisabb hajót arra a célra, amire kellett (kereskedelem, bányászat, fejvadászkodás, mittudomén), akkor csaptam ebbe a lecsóba. Jobban megéri, plusz ott a trade route calculator, amit linkeltem - az rengeteget segít.
A permitek (amennyire emlékszem) a választott frakciótól függ, hogy megkapod-e vagy sem. Frakciót választani meg úgy tudsz, hogy a küldetéseknél kifejezetten nekik kezdesz el dolgozni (elvileg ez látszik a küldetéseknél). Ha jól rémlik, random helyen kezdesz (de kellően sűrűn lakotton, hogy ne kerülj bajba emiatt), így ha az valamelyik hatalom területe volt és kirepülsz onnan, akkor már csak engedéllyel tudsz visszamenni (elvileg a sztori szerint az apád örökségét viszed tovább, szóval akár általa is kerülhettél oda, ahol vagy - vagy mi).
11253 levél
Válasz 19.07.29. 07:39 #17
Lacko
Nem álltam meg teljesen, csak a forduláshoz lassítottam le, aztán újra gáz.

Na közben azt gondoltam, hogy kezdek nyugisan. vettem még cargo-t és elkezdtem kereskedni. Szépen fel is mentem 10k-ról 60k-ra (tudom ez semmi, de hát kezdő vagyok). Közben azonban kirepültem a Pilot Federation területéről és azóta nem engednek vissza. Hogyan lehet permitet szerezni a Pilot Federationbe? (Google nem segített, mert mindenki a Naprendszerbe (Sol) szeretne permitet és nincs találat, hogy a Pilot Federation)

Mindegy, mentem tovább, de a profit egyre rosszabb lett. Túl sok volt a lakatlan naprendszer és a lakottak is olyan szarok, hogy semmi profit. Arra még emlékeztem a 80-as évekből, hogy nem érdemes rabszolgákkal kereskedni (ezekben a rendszerekben csak azon van profit), de egyszer vettem military fegyvereket, amikről kiderült, hogy az is illegális. Kaptam is a büntiket, amiket nem tudtam kifizetni, mert mind a 60k vagyonom be volt fektetve a fegyverekbe. Végül egy weboldal segítségével találtam egy fekete piacot a közelben, ahol ráfizetéssel, de el bírtam adni. Most van 50k-m, de nem tudom hogyan tovább, mert nagyon fos a környék, visszamenni nem tudok, fogalmam sincs mihez kezdjek. Pedig még egy pár 100k hiányzik ahhoz, hogy rendes hajóm és felszerelésem legyen. Bányászni se tudok elindulni, utasokat sem szállíthatok. Harcba esélytelen keverednem. Nekem még egy jó ideig kereskednem kéne, de nagyon nincs mivel.
1423 levél
Válasz 19.07.25. 21:03 #16
Sityi
Az űrhajók akkor tudnak optimálisan fordulni, ha a kék sávban tartod a sebességüket. A második hajó azért szedett le, mert egy helyben forogtál, és könnyű célpont voltál. Ha lézerrel leszedted a pajzsot, válts át gépágyúra, az jobban eszi a páncélt. És egy joystick nem árt a jó manőverezéshez - lehetőleg olyan, aminek gázkarja is van (én egy full fapad SpeedLink Black Widow-val tolom, amikor nagy ritkán időt tudok szakítani rá).

Kereskedéshez jól jöhet ez a kis segédlet.

Itt pedig egy elég jó doksi foglalja össze, mit merre.

@ivanova36: Szerintem megoldást keres, nem alternatívát.
1320 levél
Válasz 19.07.25. 10:27 #15
ivanova36
11253 levél
Válasz 19.07.25. 09:55 #14
Lacko
Na sikerült leszállnom a bázisra. Nem volt egyszerű - nekem.
Aztán mentem a combat tutorialra és ott megint elbuktam. Az elsőt (aminek nincs pajzsa) még csak-csak lekaptam. De aztán jön egy pajzsos (és kis idő múlva még egy, azaz ketten jönnek rám) és azokkal nem ment.

Először az volt a baj, hogy sose tudtam befogni. Mindig mögöttem vagy fölöttem volt. Aztán szép lassan rájöttem, hogy ha nincs előttem, akkor le kell venni a sebességet minimálisra, behozni előre és aztán újra felgyorsítani. Na így legalább sikerült eltalálnom, de mindig mikor lement végre a pajzsa, akkor melegedett fel az én lézerem is. Mire lehűlt a lézer, neki is visszaállt a pajzsa. És hát ketten voltak.

Egyelőre szívesen kihagynám a harcot a játékból. El is kezdtem egy sima egyszemélyes zárt módot. Megcsináltam az első feladatot, hogy menjek el a kiindulási állomásról egy másikra. Kaptam 10k-t. És most kezdeném kicsiben a dolgot: kereskedés, bányászat, de nem tudom hogyan kell és arról nincs tutorial. Bányászatról van, de csak arról, hogy amikor már ott állok egy szikla mellett. De arról nincs, hogy ha egy állomáson vagyok, akkor hova menjek ha bányászni akarok. Azt se látom a térképen, hogy melyik állomáson melyik árú az olcsó és mi a drága, így fogalmam sincs mivel kereskedjek.
1423 levél
Válasz 19.07.24. 20:43 #13
Sityi
Azt hiszem, van ilyen szabály, pont azért, hogy könnyű legyen megtalálni... Én viszont már nem emlékszem, hogy a tutorial mondta, vagy a fórumon olvastam.
Engedély pedig kell, különben büntit kapsz és/vagy szétlőnek illegális légtérhasználatért.
11253 levél
Válasz 19.07.24. 12:04 #12
Lacko
Na ebben nem segít a tutorial. Most megnéztem egy YT videót. És ott a fickó tudja, hogy hol a bejárat. Miért nem mondja a tutorial, hogy rossz oldalon vagy öcsi, menj át a másik oldalra? (Amúgy van ilyen szabály, hogyha egy állomás egy bolygó körül kering, akkor a bejárata a bolygó felé néz? Mert a YT videóban ezt láttam, hogy ott van).
A másik, hogy ne mondja nekem a tutorial, hogy kérjek engedélyt, mivel az időlimites és még azt sem tudom, hol a bejárat.

Majd ma újra nekiveselkedek.

Amúgy vicces, hogy panaszkodtam ifjú kollégáknak is, hogy se én, se a játék nem változott a 80-as évek óta. Erre a kollégák: "Azért egy valami változott: feltalálták a YT-ot." És tényleg!
1423 levél
Válasz 19.07.24. 10:55 #11
Sityi
Fura, nekem egyértelmű volt maga az irányítás. Bal oldalt alul egy stilizált hologramon látod az aktuálisan becélzott dolgot. Ha ez egy űrállomás, akkor a bejáratot is mutatja, nyíllal jelölve - ehhez persze azon az oldalon kell legyél. Este tudok screenshotot mutatni, hogy mire is gondolok pontosan, ha ebből így nem egyértelmű.
11253 levél
Válasz 19.07.23. 20:19 #10
Lacko
Sziasztok. Most vettem meg az Elite-et. Annak idején a 80-as években játszottam vele ZX Spectrumon. Persze a grafika sokat fejlődött, de én nem. Pont ugyan ott akadtam el, ahol anno. Van egy minden irányban forgó test (egy bázis amire le kéne szállnom a tutorialban). De azt se tudom hol a bejárata. Vagy elmegy a fenébe, vagy én csapódok bele.
Elkélne pár jótanács ezzel kapcsolatban.

A tutorial pont olyan szar, mint ZX Spectrumon volt. Nem túl segítőkész.
1423 levél
Válasz 15.01.17. 19:36 #9
Sityi
Köszi srácok!
Egyelőre csak a Frontier oldaláról vásárolható meg a játék - akció meg nem tudni, mikor lesz. A céltalansággal kapcsolatban: sose az, csak annak tűnhet. Most van egy nagyon stabil alap, ezt fogja Braben kibővíteni szép lassacskán. Elvileg jön a hajók bejárhatósága is (így már ha az ember vesz mondjuk egy Orcát, akkor már jobban fogja látni-érezni, hogy megérte), illetve a bolygókra való leszállás lehetősége is. Meg hát a régi részekben volt egy idegen faj is, rájuk is számítanak a rajongók.
1285 levél
Válasz 15.01.17. 17:35 #8
PrOHax
Igen, én is elgondolkodtam a játék megvásárlásán azóta, viszont csak amiatt félek amit Sityi írt a pro / kontrák között, hogy a játék céltalannak tűnhet, azt meg nem szeretem :S

Amúgy a cikkírással kapcsolatban emlékszem (nem tudom melyik gamer újság volt) egy Half-Life ismertetőre, volt vagy 4-5 oldal és olyan érzést keltett, mintha egy könyvet olvastam volna annyira magával ragadott
You tell me exactly what you want, and I will very carefully explain to you why it cannot be!
3662 levél
Válasz 15.01.17. 14:47 #7
gregmerch
Rá se ránts, Sityi, legalább tudod, hogy olvassák az írásaid . Amúgy őszintén és szívből gratulálok ahhoz, ahogy ezt a "kedves" kommentet lereagáltad. Nekem nem ment volna ilyen cizelláltan - Dino már ismer, az elején nem győzött cenzúrázni .

A cikked, ismét remek, és nagyon is benne van a lényeg. Remélem egyszer én is ilyen intuitív leszek, már ami az írásaimat illeti. Amióta elolvastam, gondolkozom a játék beszerzésén. Egyelőre várok valami akcióra. Remélem, lesz...
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
1423 levél
Válasz 15.01.17. 12:24 #6
Sityi
Köszi! Látom én, hogy milyen, ettől függetlenül legalább egy érdemi reakciót szerintem mindenki megérdemel trollfaktortól függetlenül.
4230 levél
Válasz 15.01.17. 11:09 #5
gothmog
Szerintem ne törődj vele! Az eddigi két hozzászólása alapján egy kötekedési mániában szenvedő, ostoba troll. (Vagy nem az, de akkor igen ügyesen adja ki magát annak.)
Endure. In enduring, grow strong.
1423 levél
Válasz 15.01.17. 10:14 #4
Sityi
Látom, átjött az írásom lényege... Tudod, én igyekszem olvasmányos ismertetőket-kritikákat írni, hogy az is kedvet kapjon az elolvasásához, akit esetleg nem is érdekel a játék. Mintegy 20 évvel ezelőtt anno sokan amiatt vették az 576-ot, a Gurut, a PC-X-et, és még sorolhatnám, mert az olvasóknak tetszettek a lapokban lévő írások - igen, azoknak is, akiknek nem volt számítógépük, konzoljuk. Nem mondom, hogy a próbálkozásaim egytől egyig abszolút tökéletesre sikerülnek (hülye lennék ezt hinni), de ha már kritizálsz, akkor megtisztelnél, ha azt építő jelleggel tennéd, nem pedig kocsmai bunyót kiprovokáló foghegyről odavetett stílusban. Ugyanez vonatkozik a többi olvasóval való kommunikációdra is - a taplóság nehezen menthető és nehezen magyarázható ki. Köszönöm.
5 levél
Válasz 15.01.16. 19:11 #3
Dentonw7F
"pls"?!
http://mek.oszk.hu/01500/01547/01547.pdf - majd, ha ez megy, talan valaszolok, addig is torodj a magad dolgaval hgy...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.