Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Grey Goo [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Grey Goo
Új RTS érkezett az első Command & Conquer játékok fejlesztőitől.

Grey Goo

Grey Goo
A legutóbbi Grey Goo cikkek, hírek
52251 levél
Válasz 15.02.28. 14:44 #8
Barthezz
A játék ennyire sötét tónusú, vagy csak a youtube-ra eddig az egyetlen végigjátszást feltöltő video készítőjének sikerült ezt így összehoznia?
9080 levél
Válasz 15.02.28. 11:50 #7
davkar9
Néhány oldal hirdetésében találkoztam vele és a steam az én orrom elé is odarakta, de nem tudtam mi ez a játék Azoggal és valami koreai fickóval. Wishlistre felraktam, 75%os akcióban majd ránézek.
Simple. Eternal. Beige.
919 levél
Válasz 15.02.27. 10:13 #6
ivanova36
Az összekötősdi nem újdonság ez tény. Korábban is volt egy starcraft 1 klón valami Outpost címmel ahol szintén össze kellett kötni az épületeket vagy nem üzemeltek, vagy ott az SC1 protoss pylon megoldás...de a Gray Goo-ban az összekötést kézzel kell megoldani, nem elég csak közel rakni, így az épületek áraiba ezt is be kell kalkulálni.
Érdekes még hogy nem mindegy hogy melyik gyárhoz milyen bővítőt építesz. Akkor csak azt az egységet gyárthatod amihez az a bővítő kell. Persze ez is benne volt már az SC1-2-ben, itt azért kicsit bonyolítottak rajta.
52251 levél
Válasz 15.02.27. 09:15 #5
Barthezz
"Azonban a harmadik fél a legérdekesebb, amelyet semmi eddig látotthoz nem tudnék hasonlítani, és amely egyben a játék névadója, a grey goo. "

Az eddigi leírások alapján ez egy az egyben az Earth 2160 Alien faja. De a másik kettő is hasonló: az épület-összekötős ott az ED volt, a modulbővítős pedig az LC.
5494 levél
Válasz 15.02.27. 09:11 #4
Dino
Igen, értettem, hogy a Steamre gondolsz, ezért írtam, hogy van olcsóbb alternatíva is.
Az árazás pedig jó kérdés, a Steamen néha nagyon elborult árakat látni a dobozos játékokhoz képest. Néha meg pont fordítva. Gondolom kiadótól és forgalmazótól függ, vagy pl. előfordulhat, hogy egy hazai forgalmazó a jobb eladhatóság érdekében megállapodik a kiadóval jobb árról.
919 levél
Válasz 15.02.27. 08:43 #3
ivanova36
Steamen jelenleg 46€ , ami kb 14.000.-. Persze lehet hogy dobozosan olcsóbb, érdemes lenne annak is utánamenni hogy ugyan már miért olcsóbb a dobozos, mint a digitális...
5494 levél
Válasz 15.02.27. 08:37 #2
Dino
ivanova36: "drága, jelenleg 46€ , ami kb 14.000."
A dobozos verzió 9990 forintos áron van, az valamivel kedvezőbb ennél.
919 levél
Válasz 15.02.27. 08:31 #1
ivanova36
Másodvélemény:

Klasszikus RTS, régimotoros készítőktől.

Steamen bukkantam rá véletlenül, nem is keresvén, egyszer csak orrom alá dugta az ajánlat hogy ez nekem való.
A kampányt kezdő faj, a beta építési stílusa és egységei nem sok újdonságot tartogattak, így az első 1-2 csata alatt könnyen ki lehet tanulni őket. Nagyjából az 5-7 feladat után jött az oldalváltás, és immár az emberekkel kell tovább játszani szintén a következő 5-7 feladatot, majd végül a goo-val. Egy szépséghibája volt ennek a sorrendnek, hogy az időrend nem stimmelt teljesen. Ugyanaz a hiba volt mint amit a C&C 3 esetében is összehoztak amikor elkezdjük a kampányt. Ott ugye GDI oldalon kezdve a műholdvédelmi rendszert éppen szabotálták, és a káoszban kell helyt állni. Végigjátszva a GDI oldalt, a Nod-nak nekikezdve, első feladat szabotáljuk a műholdvédelmi rendszert...
Itt valami hasonló történt, de ettől eltekintve a történet vezetése, mert ugye az is van neki, megfelelő, az átvezető és eligazító videók már-már filmszerűek, és bőven kapunk belőle, ahogyan azt a C&C sorozatban megszokhattuk. A kihívás az amit még ki szeretnék emelni. Gyakran Easy módban is kellett pár nekifutás egy-egy feladatnak, így a normal vagy hard módot ennek megfelelően érdemes kezelni.
A három oldal kellően eltér, más-más lehetőségeik vannak, de mindháromnak megvan a maga szuper egysége mellyel meg lehet fordítani egy csata kimenetelét. A C&C sorozattal ellentétben ide már behozták a súlypontozott egységlimitet, vagyis erősebb egység több egységpontot foglal a maximumból, mint a gyengébb, de ez nem is akkora gond. Egységek tekintetében éppen elegendő a létszám, bár hogy szintén a C&C-ből hozott megszokás-e vagy sem, a tengeri hadviselés innen is kimaradt. Így maradtak a szárazföldi és légi hadieszközök.
A Goo oldalt sikerült eléggé rendhagyóra megalkotni, hiszen nincsenek épületeik, csak a nyersanyaggyűjtő-termelő mother goo, ami akár osztódni is tud, így hozva létre újabb gyártási és nyersanyag kitermelői sort. Ám az egységgyártásuk több lépcsős, így kell kis idő míg megtanulja az ember hogy nem elég a medium goo-t legyártani, utána még 4 másodpercet kell várni hogy kiválaszthassuk milyen goo-t szeretnék belőle véglegesen.

Mindhárom oldalnak vannak egyedi fejlesztéseik is, melyek az adott egységek egyes tulajdonságait változtatják meg. Itt nem arra kell gondolni hogy +1dmg, hanem pl légvédelmi egység már lőheti a felszíni ellenfeleket is. Vagy hogy a "tank" lövedéke a fejlesztés után már továbbpattan további két ellenfélre, stb... Ezek a fejlesztések bőven adnak lehetőséget a kombinálásra és az újrajátszásra.

Easy módban a kampány nagyjából 20-24 óra, tehát nem egy gyors végigrohanok és mehet fel a polcra.
i3 3220, gtx 650, 8gb ram = átlagosan 15-20 fps, nagyobb összecsapások alatt kevesebb, medium grafikán.

És akkor kis örülés a részemről:
- klasszikus rts
- nem egy klikkelőbajnokság, lehet szép komótosan is haladni
- 3 faj
- szép grafika
- terep, mint pl erdő vagy hegy taktikázásra ad lehetőséget
- jó történet, kis fordulattal megspékelve
- az átvezető videók külalakja zseniális, animációs mozifilmszerűek, megkockáztatom hogy helyenként szebbek mint más animációs mozifilm vagy AAA játék számítógéppel készített videói.


Most egy kis panaszkodás a részemről:
- nincs tengeri balhé
- kicsik a pályák
- logikátlan a kampány felépítése helyenként
- c&c-ből hozott sok elavult megoldás, pl repülők kezelése. mindegyik helyből fel és leszálló, és buta mint a tök.
- nehéz , már-már "szemétparaszt" pályák még easy fokozaton is
- csata közben kilépéshez fel kell adnod a csatát, single playerben is. fura hogy ha pl abba akarom hagyni a meccset, elmentem, de nem tudok egyből kilépni hanem fel is kell adni majd az összesítés után léphetek csak ki
- drága, jelenleg 46€ , ami kb 14.000.-

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.