25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Besiege [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Besiege
LEGO Technic robbanóanyagokkal. És birkákkal. De inkább robbanóanyagokkal.

Pras
#10 Pras [5484]
...akkor segítek pár képpel.

Ha a tengelyvégekre kormányzózsanérokat szerelsz, talán akkor a legkönnyebben irányítható a gép. Nagyon kiszámítható, kábé úgy kanyarodik, mint egy autó.

Az egész tengelyt is elfordíthatod, kicsit hektikusabb így irányítani, mert betöri az egész járművet álló helyzetből is, de a fordulósugár nagyon jó.

Feneket is kormányozhatsz.

A kormányzóblokk így (is) működhet. Amíg ez nem volt a játékban, úgy oldottuk meg, hogy egy kutya-közönséges meghajtott kereket szereltünk fel vízszintes állásban, levettük az érzékenységet és jobb-bal irányú gombokra kalibráltuk át, így amolyan forgózsámolyt kaptunk.

Ha mind a két tengelyt kormányzod, szinte helyben meg tudsz fordulni - persze, a túlkormányzásból eredő összeakadásokra itt is figyelni kell, ha úgy alakítod ki a gépet, hogy előfordulhat ütközés. Ekkor persze az egyik kormányművet invertálni kell, ezt a lentebb említett módon, a villáskulcs-ikonnal tudod megtenni.* Egyszerűen rámutatsz az egérrel valamelyik billentyűre, és felcseréled őket. valahogy így, a képen láthatod azt, amit fent leírtam a kerekes okosságról. Igazából most is lehet használni, mivel alacsonyabb, mint a steering block. Ezen a képen már látható az igazi truvájság is, mármint az, hogy...

Ezekkel az alkatrészekkel nem csak kerekeket, de bármi mást is pozicionálhatsz, tehát problémamentesen építhetsz egy kéttengelyes harckocsitornyot, azimut-, és elevációvezérléssel. A képen még egy gányolt visszarúgás-fék is látható. Meg pár birka, akik érdeklődőek.

* - szerk: marhaságot írtam, de bent hagyom, mert máskülönben hasznos lehet. A forgásirányt, amit a vörös nyilak jelölnek, úgy lehet átcserélni, hogy rámutatsz egérrel (időnként nem egyértelmű, és nem működik, ilyenkor használd a villáskulcs-ikont, mert az rámutatásnál vörösre színezi az aktuális alkatrészt), és nyomsz egy R-t. Ha az nem működne, akkor F-et, de azt hiszem, R-t.
Az ágyúk alapból a C, de átkalibrálható ez is, így soronként, vagy akár külön-külön is tüzelhetsz.

Válasz erre

Előzmény: LordMatteo 2015.03.06. 09:47
LordMatteo
#9 LordMatteo [29272]
Nem egészen jöttem rá, sajnos mindig eltört a járgányom. Végül úgy oldottam meg, hogy a végére raktam egy forgó tengely, arra egy kart, amivel így az egész járgány irányát állítottam át mindig. De ekkor már nem is kerestem a megoldást, csak pakolgattam az anyagokat egymás mellé, aztán inkább lefeküdtem aludni.

A kibaszás társas játék, sose feledd.

Válasz erre

Előzmény: HUNnoth 2015.03.06. 04:51
HUNnoth
#8 HUNnoth [18]
A:két féle megoldás van az első az ha a saját tengelye körűl forgó cuccot (steering) rakod rá a kerekek elé így egy tank szerű kormányzásod lesz lassú de biztos nem törik csak úgy el.A másik pedig a Hinge verzió, na ez már furfangosabb ez olyan kocsi szerű irányitást enged de ha túl nyomod akkor képes magát letőrni.

B:Van fent egy csavarkulcs na azzal betudod álítani a fegyvert meg minden egyéb cucc dolgait. De gondolom mire ezt megírtam addigra lazán rájöttél.

Egy hasznos tipp mindig erősitsd meg a szerkezeted a Brace-el.(főleg ha szeretnél ágyúkat használni) És szerezetek be legalább még 2 klavit.

Válasz erre

LordMatteo
#7 LordMatteo [29272]
Baszki, hogy tudom a) kormányozni jobbra-balra a járgányomat? eddig úgy sikerült csak, hogy rátettem valami féket a kerekekre, behúztam, és utána elfordultam oldalra, meg szét is törtem a picsába az egészet. b) hogy tudom a fegyvereket használni?

Biztos tök evidens amúgy, de egyszerűen nem fogom már fel az angol neveket éjjeli ügyeletben, csak a látvány érdekel.

A kibaszás társas játék, sose feledd.

Válasz erre

MattMatthew
#6 MattMatthew [11562]
Nem kicsit overkill ez a szönyegbombázás!

Man literally too angry to die

Válasz erre

Előzmény: Shadowguard 2015.03.05. 20:12
Shadowguard
#5 Shadowguard [4212]
Nálam eddig ez a favorit

...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...

Válasz erre

MattMatthew
#4 MattMatthew [11562]
Mondjuk el tudnám képzelni, hogy az egyik 9gag-es szerkezet Pras agyszüleménye.

Man literally too angry to die

Válasz erre

Előzmény: LordMatteo 2015.03.05. 16:28
HUNnoth
#3 HUNnoth [18]
Haverral nagyon beteg szerkezetet építettünk amin 138-139 ágyú volt. Ezt a kis játékot ajánlani tudom,lehet agyalni a különféle megoldásokon és nem idegesít ha nem sikerül valami.

Válasz erre

Skorpio90
#2 Skorpio90 [5503]
Köszi a cikket! Még nem hallottam a játékról, de így most repült a wishlistre.

Die Hard 13 - Az élet most aztán már k*rva drága!

Válasz erre

LordMatteo
#1 LordMatteo [29272]
9gagen elég sokan raknak fel képet mindenféle baromságról, pl emberalakú faltörő kos, aminek a pöcse a kos, szóval amikor egy várat ver szét...

De az egyik legjobb alkotás amit ott láttam, az a StarCraftos tank volt, ami működött is.

A kibaszás társas játék, sose feledd.

Válasz erre

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.