Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» The Legend of Zelda: Breath of the Wild [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Az utolsó Zelda Wii U-ra, az első Switchre.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
A legutóbbi The Legend of Zelda: Breath of the Wild cikkek, hírek
1106 levél
Válasz 17.03.20. 20:18 #2
Sityi
Köszi a kiegészítést, azért csak kerekebb ez így, hogy a kezdő meg a vérzeldás véleménye is itt van...
3236 levél
Válasz 17.03.20. 12:10 #1
gregmerch
Én a Switch verziót tolom, de volt szerencsém a Wii U változathoz is. Nagy különbség nincs köztük (tartalmilag semmi), de a felbontás kicsit élesebb a Switch-en (megjelenítőn játszva). A Sityi által említett frame drop sem jellemző sűrűn, de néha azért érezhető (főleg nagy, nyílt tereken, amikor még a szél is fúj és kavarja a port). Kézi üzemmódban semmiféle belassulás nem tapasztalható, és a majd' 7"-os kijelzőn a 720p tű élesnek hat (ez eddig messze a legélesebb képet adó hordozható konzol kijelző - nem számítva egyes csúcstelefonokat, és tableteket).

A program pedig messze az eddigi egyik legjobb (nem csak) Zelda játék, amivel valaha találkoztam! Méltó búcsú a (valóban alul értékelt) Wii U-tól, és az egyik legerősebb kezdőcíme egy új konzolnak, amivel volt szerencsém játszani!

A készítők, miközben egy 31 éves szériát rebootoltak sikeresen, a magamfajta veterán rajongóknak is hagytak rengeteg nosztalgikus elemet (települések, népek, küldetések, hangzás, zene stb.), ami megdobogtatja kicsi szívünket.

A játéktér valóban hatalmas (az eddigi rekorder Twilight Princess-hez képest - amelyen "végigrohanva" is kb. 60 órára rúgott a tiszta játékidő, amit simán el lehetett húzni 250+-ra is - annak tizenkétszerese!!!), és a sorozatban először teljesen szabadon bejárható.

Vannak persze olyan elemek is, amelyek - számomra örömteli módon - kikerültek a játékmenetből (utáltam például minden rétet és bozótost tarra vágni rúpiák után kutatva), de a kvázi teljes szabadság mellé számos újítás is érkezett. Ilyen a cikkben is írt főzőcske, lovaink ezúttal saját kezű befogása és betörése - itt nincs kapásból egy Eponánk -, de említhetném a dinamikus napszak és időjárás változást is sok egyéb között.

Nem akarom ismételni a Sityi Barátom és Kollégám remek ismertetőjében már leírtakat, csupán régi Zelda fanként annyit akartam mondani, hogy ez a játék (akár valóban konzollal együtt) annak is "must buy" kategória, aki eddig idegenkedett a Nintendótól, de szerette az igazán jó játékokat!
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.