Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» segítsetek!

5959 levél
Válasz 01.08.20. 17:43 #14
Mephisto
Sok sikert. Te te vagy, ő meg ő, csak van egy kis változás. Mivel fél év múlva már röhögve fogtok visszaelmékezni, hogy mennyit izgultatok ebben az időben, már most tök nyugodtan legyél a hétköznapok J. Dávidja.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
6295 levél
Válasz 01.08.20. 17:37 #13
J. Dávid
Hát majdnem egyidősek vagyunk. Csak 2hónappal vagyok idősebb nála. Egyébként szerintem Mefisz te írtad a legjobb-at! Holnap fogok vele talizni, és elfogadtatom vele a helyzetet ha nehezen is. De beszéltem vele tegnap telefonon és kezdi elfogadnia a helyzetet. A szülei nem veszekedtek hangosan, mert már elköltöztek egymástól.
5959 levél
Válasz 01.08.20. 17:24 #12
Mephisto
Elválás? egyszerű a kélet: jókat mondanak itt, te ismered jól, egy a lényeg, fogadtasd el a helyzetet, a vigasztalgatással csak az eszébe juttatod. Ööö idősebb vagy nála? Akkor felnőtt fejjel kell megértetned, de ne reagáld túl a dolgot, a lényeg (sztem ezt kéne tenni) el kell fogadnia, hogy ez van, ne mondj olyanokat, amik még a családjával is összeugraszthatják, és pont ne sajnálgasd, hanem minden úgy menjen, mint eddig. Hidd el, ez a jó megoldás, lásd én is ezt tettem a Halál topicom megnyitásakor, amikor a legjobb barátom édesanyja távozott.

Te te vagy, nem mondhatsz olyat, ami sablon vagy nem hozzád illő, hétköznapian kell viselkedni, és óvatosan közeledni a témához, ha muszály. Biztos mindenkitől a sajnálkozást hallja, felülről meg a veszekedést, te legalább maradj meg annak, aki eddig is voltál. Ez a megoldás. Sajnos ezt is tapasztatból mondom.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
6295 levél
Válasz 01.08.19. 20:17 #11
J. Dávid
Ez is igaz...Na nyomok egy SMS-t, mivan vele.
3313 levél
Válasz 01.08.19. 18:22 #10
Reapest
Hát őszintéb sajnálom, de mint Lord és Ghoost mondta: nem tudunk mit mondani. Te ismered jól.
6295 levél
Válasz 01.08.19. 17:44 #9
J. Dávid
"Ha kinyírja magát ezekután is akkor már csak az ő dolga." Hát kösz, nem te ismered 3 éve....
De én megpróbálok mindent megtenni, hogy felépüljön, és normálisan menjen már suliba Augusztus 28-án.
11787 levél
Válasz 01.08.19. 17:35 #8
Ghoost
Én nem tom mit csinálj vel az a legjobb ha beszélgetsz vele meg vigasztalod.
Ha kinyírja magát ezekután is akkor már csak az ő dolga.
6295 levél
Válasz 01.08.19. 16:17 #7
J. Dávid
Na beszéltem a csajjal. Hát szegényke, kurvára le van törve, de hát megértem... Mondtam neki, hogy ha a szüleinek így jobb , akkor -sajnos- el kell ezt fogadni. Kb. 3órát voltam vele, ebből 1-2 órán át dumáltunk a mostani helyzetről utána meg megpróbáltam nosztalgiázni vele. Utána úgy láttam volna, mintha kicsitt lenyugodott volna. Majd Kedden is dumálok vele.

Ha tudtok adjotok tippet, mivel foglaljam le! Thanxs!
6295 levél
Válasz 01.08.19. 04:00 #6
J. Dávid
Neki ahogyan ismerem, azért fontos a család mert amikor kissebb volt, mindig mindenhova együtt mentek el. És ezt így megszokta.

Lehet, hogy engem se annyira érintene az , hogy elvállnának a szüleim, de mi csávók vagyunk... persze ezt azért nem mondom neki.

Na valszeg megpróbálok aludni,mert nem akarok álmosan odaállítani elé.
3313 levél
Válasz 01.08.19. 03:51 #5
Reapest
Hát én is csak azt tudom mondani, hogy ebben a helyzetben, azon kívül, hogy együtt érzel vele, megvigasztalod, túl sokat nem tudsz tenni.

Egyébként az én szüleim egy éve váltak el, de engem ez kimondottan nem izgat. Nekik így a jobb és nekem attól még ugyanúgy maradt egy anyám, aki engem ugyanúgy szeret, mint eddig és ugyanúgy maradt egy apám, aki szintúgy ugyanúgy szeret. Akkor látom az anyám vagy az apám, amikor akarom (pontosabban ez nem igaz, mert csak akkor, ha ráérnek). Persze az alapján, amit te leírtál, neki nagyon fontos az, hogy a családja együtt van. Őszintén sajnálom.
6295 levél
Válasz 01.08.19. 03:44 #4
J. Dávid
Nem tudom mivan velem...nem tudok aludni, és nagyon féltem szegényt, nehogy valami hülyeséget csináljon, még az éjszaka folyamán. 3 körül vissza emlékeztem a közös haveri hülyeségekre, és hát majdnem elsírtam magam..komolyan...utoljára akkor sírtam amikor a család 10éves kutyája meghalt. Ő nekem nem csak egy haver, hanem egy olyan barát akinek bármit elmertem mondani, tudtam, hogy tovább sose fogja adni. Is így van ez fordítva is. Igaz már vagy 2hete nem beszéltem vele, és ez alatt történt meg a baj... De nem értem, hogy történhetett meg ez..hisz kb. 2hónappal ezelött voltam fent náluk és tök normálisak voltak a szülök egymással szemben is....Majd holnap kiderül minden remélem.
6295 levél
Válasz 01.08.19. 02:31 #3
J. Dávid
Lord: ebben igazad van sajnos.. . De hát már az életben történt vele egypár (meghalt egy csomó rokona,elüttötték már egyszer az unokatesóját(ma már tök egézséges az unoka tesója), stb..) kemény dolog. Holnap ha kell nem jövök Dome-ra, de őt muszáj megvigasztalnom!
3553 levél
Válasz 01.08.19. 02:20 #2
The Lord
hát ember őszintén, te itt nem sokat tudsz tenni, ha a lány ennyire elvan keseredve de komolyan... max, adod minden jómodorod és együttérzésed, szóval amit ilyenkor tenni lehet és kivárod, hogy mi történik, semmi jobbat nemtok tanácsolni... Vígasztald, beszéld bele, hogy ijen az élet, meg kell szokni a kemény dolgokat is, mert legalább ha máskor szerencsétlenségére lesz még 1x ijen rossz dolga, akkor azt már el tudja majd viselni...
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
6295 levél
Válasz 01.08.19. 02:10 #1
J. Dávid
Egy régi osztálytársnőm írt levelet. Az állt benne, hogy valószínűleg elfognak válni a szülei, és hogy ezt ő nem bírja ki. Meg, hogy akkor hol fog lakni? Mert ő már 14éve megszokta, hogy EGYÜTT van az egész család...Ahogy a levelét ovastam, úgy éreztem mintha öngyilkos akarna lenni. Segítsetek kérlek! Mit évő legyek?? Ő egy életvidám lány volt aki lehet, hogy véget akar vetni az életének. Holnap 8kor azonnal felhívom, hogy mivan vele,mert aggódok érte (ez pedig nálam nagy szó, mert én általában nem szoktam senkit se félteni...). Nagyon féltem,mert amikor a régi osztályba jártam, ő vele beszéltem meg szinte mindent, mert egyedül ő volt ott normális csaj. SMS-t írtam már neki, de nem válaszol rá. Gondolom alszik már szegény. Vagy legalább is megpróbál egy kicsitt aludni. De ahogy ismerem ha nem is öngyilkos akarna lenni, akkor a (erős)kábítószerhez nyúlna. És ezt nagyon nem szeretném! Nem is tudom, milenne nélküle, hisz annyi szép emlékem van róla!

Ps:elnézést, hogy ilyennel fárasztalak titeket, de nekem ő az egyik legjobb barátom!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.