Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Ghost of Tsushima

3663 levél
Válasz 19.12.14. 20:43 #18
gregmerch
Igaz, sry! Részemről ennyi volt. A GoT pedig nálam nagyon "várós" cím!
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
23127 levél
Válasz 19.12.14. 19:41 #17
Peace
Nagyon elkanyarodtunk a témától.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3663 levél
Válasz 19.12.14. 18:04 #16
gregmerch
Néhány idézet a TR wiki oldaláról (egyébként ‘96-os, bocs a tévedésért):

“ The game received critical acclaim, with some critics declaring it as one of the greatest video games ever made.”

“ A three-dimensional action-adventure like Tomb Raider was unprecedented at the time, and the development team struggled to find a way to make Toby Gard's vision for the game work on contemporary hardware, in particular getting the player character to interact with freeform environments.”

Szóval kb. ennyire volt jelentéktelen és tömegjáték az eredeti Tomb Raider.

A PoP az igencsak feledhető Prince of Persia 3D 1999-es kiadásáig nem lépett ki a 2D-ből. Nem ismerek a TR előttről 3D-s akciójátékot, ha volt sem volt hatalmas durranás.

Ha valami korszakalkotó, természetesen nem kell csettintésre az eszedbe jutnia, de azért illik, és be is szokott ugrani - főleg, ha az adott területen dolgozol.

A CoD-okat anno épp elegen hasonlították a MOH sorozathoz, de míg az utóbbi egy ideje nem hallat magáról, az utóbbit ismerik ma szélesebb körben. Akkor már inkább a BF-hez kellene és/vagy lehetne.

Egy adott játék “egyénisége” igen összetett, az számos faktortól függ, amelyek között sok a szubjektív. Ma már nagyon ritka a teljesen újszerű játémenet, de ettől még akad számos egyedi és szuper atmoszférával rendelkező jatek szerencsére. Jótól tanulni és kölcsönözni pedig nem szégyen, sőt!

Részemről lezárom ezt a témát, mert, hogy egy klasszikust idézzek “öreg vagyok én már ehhez”...

"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
75 levél
Válasz 19.12.14. 17:22 #15
Archanelion
Számomra elég volt csak visszaemlékezni azoknak az időknek a játékaira. Rengeteg ilyen volt. Nyilván a Tomb Raider fent maradt a víz felszínén, mert azóta is képbe van.
4234 levél
Válasz 19.12.14. 17:19 #14
Sucee
Hát ha épp az igazadat próbálnád alátámasztani, akkor nem ártana. A köv. kommentedhez meg inkább nem is fűzök semmit.
75 levél
Válasz 19.12.14. 17:09 #13
Archanelion
De ha már itt tartunk, a Prince Of Persia-k nagyon is beleillenek a képbe. Az, hogy nincs pisztolyod és nem TPS nézetű, az már más tészta. Az említett játékok között is akkora a különbség, hogy akkor ennyi erővel ezt is semlegesíthetjük...

És én a 90-es évekbeli POP-okra gondoltam nyilván, nem a PS2-es-ekre
75 levél
Válasz 19.12.14. 17:06 #12
Archanelion
Szóval ami korszakalkotó, annak azonnal csettintésre eszedbe kell jutnia Értem.
4234 levél
Válasz 19.12.14. 17:05 #11
Sucee
"Szerintem ha nagyon erősen töröm a fejemet, biztosan eszembe is jutna pár ilyen."

Biztos nagyon korszakalkotó lehet, ha nagyon erősen kell törni rajta a fejed.
75 levél
Válasz 19.12.14. 17:01 #10
Archanelion
Pedig volt már a Tomb Raider előtt is játék, ami olyan volt mint a Tomb Raider, csak nem csajjal rohangáltál és lövöldöztél.
Szerintem ha nagyon erősen töröm a fejemet, biztosan eszembe is jutna pár ilyen.

Számomra azért jött le megbélyegzőnek, mert párosítottad más játékokkal a kifejezés használatával, így nem adtad meg neki az egyéniséget.
"Ez azért lehet így, mert kb. ezen sorozatok és játékok legjellemzőbb elemeit tartalmazza."
Elég sok olyen játék van, ami nagyon sok jellemzőben stimmel más játékokkal... Szerintem felesleges bármelyikről is ilyet állítani, mert ha nagyon akarja az ember, az ősidőkig visszavezetve, bármire képes visszavezetni ezeket.
Például a COD-okat miért nem Medal Of Honorozza senki? Azért, mert a MOHA már tönkre ment? (itt gondolkodtam 30 másodpercet és inkább nem sorolom )
3663 levél
Válasz 19.12.14. 16:38 #9
gregmerch
Na bocsi, de a TR-t nem korszakalkotónak nevezni elég merész! `95-ben konkrétan stílust teremtett.

Amúgy baromira nem kell mindennek tetszenie, amit leírok, ezzel semmi baj nincs! De azt konkréran hol olvastad, hogy megbélyegeztem egy játékot? Oké, másik csúcs szériák címeiből kreált, szerinted/néhányotok szerint erőltetett szóösszetétellel jellemeztem. Ez azért lehet így, mert kb. ezen sorozatok és játékok legjellemzőbb elemeit tartalmazza. Ez mióta megbélyegzés? Vagy hol jelenti bármi, amit ezekkel ki akartam fejezni, hogy az adott játék rossz lenne? A SWJ:FO konkrétan nálam az év egyik legjobb játéka, még akkor is, ha konzolon rosszul optimalizált, tele van bugokkal, kicsit túlgondolt a vezérlése és kb. a sztorin kívül annyi újdonságot tartalmaz, mint bármelyik előadó "best of" albuma! Ezt írtam az ismertetőben is, hogy iszonyat jó játék!

Just for the record!
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
75 levél
Válasz 19.12.14. 14:29 #8
Archanelion
Esküszöm, pont ugyanerre gondoltam amit te írtál most, csak nem mertem szóvá tenni
Én sem szeretem, főleg mert nem sok logikát látok benne. Ezt a kifejezést általában nagy hírű játékok címeivel szokták kombinálni.

Pl a "Tombcharted" ugye a Tomb Raider-ekre és az Uncharted-ekre utal. Ez a két játék pedig lehet, hogy híres, de egyáltalán nem volt semmiben sem korszakalkotó. Akkor miért ezekből lett kreálva a szó? Ja, a hype már megint... Na meg ezek a kifejezések úgy próbálják beállítani a játékokat, mintha mindennek korszakalkotónak kéne lennie. Azért, mert voltak egy játék előtt hasonló játékok, attól még a szóban forgó játék jó lehet... És felesleges megbélyegezni ilyenekkel.
3040 levél
Válasz 19.12.13. 13:20 #7
RAI*DEN
A hideg futkos a hátamon ezektől a hülye mozaikszavaktól. Már akkor is tikkel a szemem mikor olyanokat olvasok, hogy "Tombcharted" és társai. Egyszerűen rémgagyi ilyen kifejezésekkel dobálózni, vagy csak engem zavar ez?
33366 levél
Válasz 19.12.13. 10:15 #5
Creativ3Form
Azt amúgy honnan tudni, hogy ez pl. nem egy Souls játék lesz? Nyilatkozták valahol? Mert ha igen, akkor engem is nagyon érdekel, de ha olyan lesz, mint a Sekiro, akkor 100%, hogy kihagyom.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
23127 levél
Válasz 19.12.13. 09:23 #4
Peace
Nem lesz kihívója, nem RPG lesz valószínűleg, hanem egy akciójáték. Én nem hinném ,hogy openworld lesz, gondolom vezetett pályatervezés. Évszakok váltakoznak majd meg tájegységek, de szerintem behatárolt lesz a mozgási terület. Az meg elképesztő, hogy ezt megjeleníti majd a jó kis PS4! Nagyon rá vagyok pörögve!!! Sekiro és Nioh nem az én világom, nem szeretnék agyvérzést kapni a kikapcsolódásom alatt. Úgyhogy talán végre egy nekem való szamurájos játék!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3663 levél
Válasz 19.12.13. 08:42 #3
gregmerch
Full "TombWitcher's Creed" a látottak alapján, de nagyon bejön!
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
75 levél
Válasz 19.12.13. 08:25 #2
Archanelion
Kiváló játéknak tűnik. Vajon a sokak által szeretett Witcher 2-3 kihívója tud lenni? Annyira sokat nem tudok a játékról. Openworld lesz, teli küldetésekkel, mellékküldetések mellékküldetéseivel, rengeteg tennivalóval? Ahogy elnézem, technológiailag brutál módon ott van a szeren.... Ez már next-gen öcsém.
23127 levél
Válasz 19.12.13. 06:12 #1
Peace
Befutott az új előzetes, nyáron érkezhet a játék!!! Iszonyatosan várom!!!!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.