Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Demon’s Souls Remake teszt – PlayStation 5-ön is vért izzadsz [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Demon’s Souls Remake teszt – PlayStation 5-ön is vért izzadsz
A játék, ahol a szépség és a nehézség kéz a kézben jár.

Demon's Souls Remake

Demon's Souls Remake
A legutóbbi Demon's Souls Remake cikkek, hírek
2096 levél
Válasz 20.11.26. 17:07 #5
GeryG
Én se szeretném, ha a PS5 csak arról szólna, hogy minden már másra megjelent játék arra is megjelenik. De szerintem ez a PS4-re sem volt igazán jellemző, sőt.

Azt nem tudom megjósolni, hogy x év múlva a most újszerű DualSense funkciók közül mennyi lesz még mindig aktív használva és mennyi nem. De ez ezernyi más fejlesztésre is ugyanígy igaz volt korábban is. De amennyire én emlékszem, azért a DualShock tapipadját pl. a kimondottan Sony stúdiók, szerették mindig is használni. Nyilván nem őrült nagy dolgokra, de azért jobb, hogy van, mintha egyáltalán nem lenne.

Szerintem ahhoz, hogy a kontrollerek is fejlődjenek, nagyobb szükség van a Sony féle mentalitásra. Ha minden új kontrollerbe belepakolnak 3-4 újdonságot, de azok közül csak egy megmarad hosszú távon, az is fejlődés. Különben még mindig maradnánk a NES D-pad + A-B gomb kontrollereknél.

Szerintem kellenek az ilyen innovációk, ha másért nem, hogy kiderüljön, mi az, ami tényleg kell a népnek és mi az, ami nem. Neked nem kell a rezgés, ez tök szubjektív. Megjegyzem, a DualShock kontrollerek rezgései tényleg nem adtak semmi extrát a játékélményhez. Én se voltam oda értük sosem, de azért ki nem kapcsoltam őket. Csak nem vettem észre, hogy vannak. Most viszont a DualSense rezgése sokkal jobban feltűnik, mert tényleg képes valamit visszaadni abból, ami a játékban zajlik. De ez is csak szubjektív.
4071 levél
Válasz 20.11.26. 16:42 #4
Raistlin666
Nem tudom én sok változást nem látok a PS3 részhez képest a DS esetében! Van minden irányban gurulás, de ennyi. Sokszor ugyanolyan esetlen az egész mint évekkel ezelőtt. Mondom ezt úgy hogy első játékom volt PS3-ra és platina lett úgy két hónap alatt akkoriban! De oké igazad van a jó remake az jó dolog lehet csak ne ebből álljon majd a fél generáció lehetőleg...

A kontroller nálam biztos nem fog nagyot szólni. Én a PS4 rezgését már nem is tapasztaltam mert kapcsoltam ki az első percben örökre.

És megint csak legyen igazad és legyen örömteli dolog. De nekem itt meg olyan az érzésem mikor PS4 nyitányhoz (XBOX szintén zenész) jöttek a kamerával meg azzal hogy mekkora innováció...aztán látható mi lett a vége a nagy semmi.
De mondhatnám a PS4 kontroller tapipadját amit szintén körbeudvarolt minden tesztelő, hogy majd mekkora dolgokat fog az hozzáadni a játékokhoz. Aztán meg +1 gomb lett a sok között!
2096 levél
Válasz 20.11.26. 16:28 #3
GeryG
Én sem vagyok kimondottan oda a remasterekért. De szerintem a remake az más. A legjobb példa erre a Resident Evil 2 és a Mafia után most talán a Demon's Souls. Ezeknél nem csak a régi grafikára húztak rá új textúrákat meg néhány új effektet. Hanem a régi receptre írtak egy új játékot. Ezzel nekem nincs nagy bajom.
Meg szerintem azért a remake-ek messze nem szorítják ki az új játékokat, sőt. PS5-ön konkrétan ez az egyetlen remake jelenleg, minden más játék újdonság volt, nem? Szerintem a JÓ remake-eknek lehet helye a jövőben is, bőven megférnek egymás mellett az új játékokkal.

A mindenhogy rezgő kontroller meg tényleg nagyon jó, ha még nem volt hozzá szerencséd, próbáld ki valahol, ha lehet. Nyilván nem attól lesz jó egy játék, ha mindenhogy rezeg közben a kontroller a kezedben, de tény, hogy itt legalább van érdemi fejlesztés, újítás. Ez meg azért ne legyen már baj, ahogy az se, ha az emberek örülnek az újításoknak. Végül is, a Sony is kiadhatta volna a PS5-höz is az előző kontrollert, ahogy a Microsoft csinálta. PC-n meg kb 30 éve semmit sem változott a billentyűzet-egér páros, mégsem húzza rájuk senki a száját.
4071 levél
Válasz 20.11.26. 16:20 #2
Raistlin666
Egyébként ami a végén van a cikknek szerintem nem egyértelműen jó dolog. Már a PS4 is el volt árasztva remaster cuccokkal!
És értem én hogy szép dolog ez, de valahogy egyben fárasztó is!
Ott van például a Shadow of the Colossus amit én PS2-n toltam le, de szerintem 1-2 év és (ahogy a cikk is jósolja a DS címekhez) abból is lesz PS5 verza (ahogy lett PS3-4). Na most az egy csodás játék...volt 15+ éve! Azóta csak élősködnek rajta a kiadók...esetleg valami folytatás hozzá? Áhh ahhoz már kreatív energiák kellenek ám!
Itt is most lelkendeznek egy Demon's Soul grafikai tupíron az emberek. Én meg azt mondom, inkább kaptunk volna nyitócímnek egy új fizikai motorral valami tényleg soha nem látott cuccot...de értem én most ez van meg a mindenhogy is rezgő kontroller...
4071 levél
Válasz 20.11.26. 16:08 #1
Raistlin666
Szép-szép de azért ne ez legyen a next-gen mérce! Igaz csak VR Pisti végigjátszás alapján, de azért ettől én nem esek hanyat egyáltalán!
Részemről egy teljes értékű Bloodborn 2 eljövetelét várom...de ott már azért ne csak a felbontás meg a képfrissítés legyen up to date ha lehet!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.