Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Én inkább kimaradok a fejlesztők elleni csatákból. Belátásos alapon ez a helyes út!

5959 levél
Válasz 00.12.07. 19:24 #32
Mephisto
Én is szeretem a jó Westwood játékokat, de azért még kipróbálom a Blizzardot is, és hogy ne legyen egyik félnek sem igaza, íme: hamarosan megjelenik a Warcraft 3 és a Dune 3, és mindkettő nagyon jó lesz, és értelmetlen lesz a másikat kritizálni, mert a két játék igencsak elüt egymástól. Hol lép be a vita? Talán a túlzott fanatizmusnál.

NINCS Westwood vs. Blizzard, mert nincs jobb fejlesztő csak jobb játék, és az is csak szubjektív vélemény szerint. VÉGE

"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
629 levél
Válasz 00.12.06. 20:47 #31
predator
Látod, Mephisto vannak Westwood fanok. Egyik haverom is az. Pl.: Mondtam neki, hogy megveszem a ra2-t. Első kérdése az volt, nem iratom-e át neki. Én mondtam, hogy az ő gépén lehet el se indul, mivel a ts is szaggatott. Erre az a válasz jött, hogy nem érdekli, a lényeg, hogy meglegyen. A starcraft szerinte meseszerű. A diablo-t utálja. És mindezek mellet még azt állítja magáról, hogy ő nem westwood fan, ha valamelyik cég csinál egy jó játékot, az kell neki, de a szarok nem (a ra2-ről soha életében még egy képet sem látott). Mindenkinek más az ízlése, de ez az abszolut fanatizmus, sőt még azon is túl van, valamiféle elmebaj (egymást kizáró állítások, stb.)
499 levél
Válasz 00.12.05. 19:37 #30
NagyG
hogyne lenne Westwood fan!
ITT VAGYOK!!!!!!
5959 levél
Válasz 00.12.05. 19:26 #29
Mephisto
Próbálok úgy lavírozni, hogy senkit sem sértsek meg, mert az nem szép, s mivel mindenki marad a saját álláspontján és kicsit korrigálom magam, hogy érthető legyen a lényeg, amről végig rizsázok: nem lehet egy csapatot szidni, mert jelentek meg és még jelennek meg játékai, és nem tudhatod milyet hoz a jövő.

Én elöször aszontam, hogy a RA2 helyett mér nem az IG2-t szídod, de aztán azt hitted én utálom.
Ez nem igaz, csak pont egy olyan játékkal akartam érvelni, ami mindenkinek tetszik, és akkor rátöttél (elvileg) hogy mit gondol egy 'Westwood fan' (ha létezik egyáltalán ilyen) ha a RA2-t szídod.
Ez után azt mondam, hogy tényleg jó az IG2, de a RA2 jobb, és azt is mondtam, hogy az IG1 is jobb a 2-nél, de természetesen ez is egyéni vélemény, és nem szídtam a Digital Realityt sem, félreérthetted.

Remélem mindenre választ adtam, nincs harag! Peace!

"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
629 levél
Válasz 00.12.04. 21:29 #28
predator
(és mint Dune fan reménykedek a Dune3 sikerében)
Egy kérdés: ?ephisto: te tulajdonképpen merre állsz? Mert az, hogy Westwood fan vagy egy dolog. Ha esetleg távol maradsz a csatától az is egy dolog. Blizzard fannak lenni is egy dolog. Ugyanígy: Nem szeretni az IG-t egy dolog. Szidni az IG-t és a Digital Relaity-t egy nagyon csúnya dolog. De minden levélben mást állítani...
891 levél
Válasz 00.12.04. 20:21 #27
alibaba
Igen orulok ennek a topicnak.Vegre nem az megy hogy 50-szer leirom hogy "Blizzard rulez" hanem ertelmes ervekkel jottok elo.
Mint mar elmondtam en a Blizzardot szeretem, de ha a Westwood csinal egy jo jatekot, orommel fogok vele jatszani.
5959 levél
Válasz 00.12.04. 19:38 #26
Mephisto
Nos, mint már ezerszer elmondtam, egz fejlesztő játékai másnak máshogz tetszenek, és játsszon mindenki a RA2-vel, és utána mondja, hogy az ideje leáldozott. Ugyanez a Blizzarddal: nem fog az ideje lejárni a War3 után se, mert most is tetszik a közönség egy részének a játékai, és a Westwood is tömegeket mozgat meg, és az egész vita végül is egy olyan véleményháborúról fogyik, ami eldőlt, amikor az ellenségeket kipróbáltad, és az tetszett, amelyik neked tetszett: Warcraft1/2 vs Dune/C&C Starcraft vs RA/RA2 Diablo1/2 vs NOX

Ne mondd, hogy nincs igazam!

"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
629 levél
Válasz 00.12.04. 19:12 #25
predator
Csakhogy attól még a Nox egy klón.
A Diablo II egyébként kőkemény akció, már az első epizód végén izzadni kell az V-VI. Questnél, a további részekről nem is beszélve...
54 levél
Válasz 00.12.04. 18:48 #24
thrawn
a NOX-ot nem nagyon ismerem de azt tom, hogy elég sokan játszanak vele mert más vele játszani mint a Diablo-val. sokkal inkább akciódus, szinte csak harc van benne ezért akinek nincs kedve napokat karaktert fejleszteni csak egy kicsit öldökölni az inkább ezzel játszik. Ezt onnan veszem, hogy az egyik számuitógépes gameclubban rendszerint 3-4 állandó ember játszik a nox-al.

persze nem mondom hogy jobb a nox mind a diablo de más.


629 levél
Válasz 00.12.03. 19:10 #23
predator
Pedig tényleg így van: a StarCraftot eleve a régi War2-es engine-vel kezdték el írni, csak később kapott újat. De kicsit megváltozott a kezelőfelület és fejldődött is. A Westwoodnál maga a kezelőfelület csak a RA2-ben fejlődött a többi esetben legfeljebb a billentyűzetről elérhető lehetőségek száma bővült, de az se sokkal.
Westwood klónjainak szép példája a Nox: Sok újítás és sok "kihagyott" (pl. Random Map Generator) dolog (a gyengébbek kedvéért ez egy Diablo klón)
54 levél
Válasz 00.12.03. 17:24 #22
thrawn
tudom, hogy az ő játékaid másolják. De ezzel csak azt akartam mondani, hogy a Westwood nem klónokat csinál hanem új játékokat.

és ahhoz hogy nem újit az csak azt jelenti hogy ennél jobbat már nem lehet csinálni!!!

na most gondolom jól felment a Westwood gyülölök agyvize, hehe.

amúgy mi a különbség a war2 és az Sc között??

ugyanaz az irányitás, ugyanaz a kezelő felület csak éppen 3 faj van meg más környezetbe ültették.

látod én is tudok hülyeségeket mondani!!

ez ugyan olyan mintha azt mondanád hogy a C&c óta nem fejlesztettek semmit

629 levél
Válasz 00.12.03. 16:30 #21
predator
Torda: A blizzard játékait és újításait elnézve nem igen fog az ideje lejárni a War3-mal. És a Dune3-ról készült képek alapján talán még a Westwood is fentebb jön.
Thrawn: PONT A WARCRAFT 1 a klón (a Dune 2 másolata), te ...
a többi már saját ötleteken alapszik!!! Szerinted mit klónoznak? Hasonlít a Starcraft távolról is mondjuk a Tiberian Sunhoz? Egyáltalán nem. Íme egy klón: Star Trek armada: teljesen ugyan az, mint a StarCraft. Ugyan az a menü, ugyan az a kezelőfelület, játékmenet, stb. A grafika egyszerűen ronda. Na ilyen egy klón. Újabban ha nem vetted volna észre már nem a Blizzard klónoz, hanem az ő játékait másolják.
891 levél
Válasz 00.12.03. 15:54 #20
alibaba
Egyaltalan nem!!!
Az lehet hogy a Warcraft2 klon, de a Starcraft egyaltalan nem.Sokkal tobb kulombseg van koztuk mint a Comand&Concuer utobbi ket resze kozott(ugyanezt elmondhatnam a Red Alert-rol is).Es a Nox...arrol meg ne is beszeljunk hiszen a karakterek is ugyanazok mint a Diabloban.
Torda Duran:Meg mind a 2 cegnek boven van otlete.Ottvan pl a C&C Renegade.Az szerintem kurva jo jatek lesz.A Warcraft 3 se hasonlit az elozo reszekre.Mind a ket ceg meg rengeteg jatekot fog mejelentetni, es azok se lesznek otlettelenek.Abban en is egyetertek hogy Lionhead most 1 nagyon jo jatekot keszit(barcsak mar befejeznek), de ne becsuljuk le a 2 ceget.Szerintem(remelem) mind a harom ceg ontja majd magabol a jobbnal jobb jatekokat.Elvegre ennek orulne mindenki.
54 levél
Válasz 00.12.02. 18:42 #19
thrawn
én meg azt mondom meg, hogy a Westwood még 20 év múlva is lesz, a Blizzard meg nem. Blizzard jó játékai: Warcraft 1 , Diablo1
a többi ötlettelen, klón
619 levél
Válasz 00.12.02. 17:07 #18
Torda Duran
Egyszer minden kiadónak elhomályosodik az aranykora.A Westwoddnak túl korán kezdett tönkremenni, ugyanis már az elején a programokba minden ötletet belepréselt.És ha elfogynak az ötletek...Vhúú akkor aztán jönnek a csődök.A Blizzard ideje, szerintem a War3-nál lejár.A Westwodd kiesik.A Westwood helyén majd a Blizzard csücsül, a Blizzard helyén pedig a... a Leonhead vagy mi fog, ezt én előre MEGMONDOM!
[torda.uw.hu]============[torda@uw.hu]
891 levél
Válasz 00.12.02. 13:45 #17
alibaba
En azt mondom hogy a WestWood-os jatekok kozul egyik se tetszik igazan.Lehet kolcsonkerem es jatszok veluk, de megse az igazik.Viszont a Blizzard jatekaiban meg nem csalodtam.Ezert szeretem ezt a kiadot jobban.
A masik oldalrol viszont ott van Tiberian Sun.Az elozo resz utan nagyon nagyot csalodtam benne.Az RA2-rol nem nyilatkozom mert meg nem jatszottam vele.De remelem hogy jo lesz mert nem mostanaba fog megjelenni egy igazan jo RTS.(Azt mar le se irom hogy melyik jatekra gondolok, ugy is kitalaljatok)
437 levél
Válasz 00.12.02. 02:19 #16
sulc
és az nem számit hogy hányan másolják le/töltik le netröl? mert szerintem a magyar játékosok nagy része (sajnos) csak igy tud uj játékhoz jutni. mire meg lemegy az áruk elfogadhato szintre az legalább 1-2 év. persze ha nekem lenne rá pénzem szivesen megvenném a játékokat. minden warez alá oda van irva:'ha tetszett vedd meg az eredetit, mert a jo programozoknak kell a támogatás' sajnos a gépem igy is elég gyenge alig futnak rajta a cuccok. igy hát game ra se nagyon fussa. meg élni is kell valamiböl. tehát az eladott példányszám semmit sem számit. az számit hogy hányan játszák... nem az agyoncopyprotectionozötteket hogy egyszerre csak 1 cd-keyyel lehet fennlenni etc. az ilyen servereknek kéne megnézni a látogatottságát egyszer ahol mindenki teljesen anonim. nem logol senki, semmit. mivel az össze blizzard vs westwood és ra2-s topicot elolvastam nem biztos hogy ide illeszkedik a válasz de ugy érzem válaszolnom kellett. én igazábol westwoodos vagyok. de nem csak westwood cuccokkal játszom. én szinte minden RTS-t kiprobáltam.
nincs olyan hogy az egyik lesöpri a másikat. ha kijön. az van hogy az igazi rts mániákusok mindig a legujabbat fogják nyomni, kivéve ha az valami fertelmesen gagyira sikeredett. pont. bocsi.
5959 levél
Válasz 00.11.28. 19:08 #15
Mephisto
Most erre mit mondjak? Nem mondom azt, hogy a Blizzardotól is hasonló okok miatt vesznek, mert kvittek lennénk, és el kellene viselned, de mondtam: én nem csatázom.
Gondolj arra, hogy a te 'kedvenc kiadód' neve miatt veszed az xy-t is, tehát evvel magad is leleplezed.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
891 levél
Válasz 00.11.27. 21:37 #14
alibaba
Nem a jatekot nezik meg, hanem azt hogy ott van-e a Westwood logo a dobozon.Ezert adnak el belole csak ennyit.Persze biztos van olyan is akinek tetszik, de szerintem a vasarlok nagy resze a Westwood-ot veszi, es nem Pl. az RA2-t.
5959 levél
Válasz 00.11.27. 19:00 #13
Mephisto
Én ezt nem is vontam kétségbe. Csakhogy ha a Westwood játékaiból csak fele annyit adtak el, mint a Blizzardéból akkor az mégis 1.000.000 játékonként, és szerinted 1.000.000 ember hülye, mert ugye nem azt mondod, hogy neked nem tetszik, hanem azt, hogy 'Nem Jó!.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
891 levél
Válasz 00.11.27. 16:05 #12
alibaba
Es akkor mondhatod hogy eladtak belole 1-1 milliot.A Blizzard jatekokbol tobb milliot.
891 levél
Válasz 00.11.27. 16:03 #11
alibaba
Az ki van csukva.A Diablobol tobbet adtak el a WestWood gyenge jatekaibol.A 2. reszrol mar ne is beszeljunk, mar az elorendeleseknel elkelt tobb mint 2millio DB.
5959 levél
Válasz 00.11.26. 19:23 #10
Mephisto
Az túlzás, hogy nem csináltak jó játékot. Igazából 3 játék készült, és mondhárom siker volt, és sokaknak teszett.

A Dune2000 jobb volt, mint a TS, de semelyik sem volt mondható jónak, de mégis vették. Aztán jött a RA2, és midenki vele játszik.
Sokaknak nem tetszett a Dune2k meg a TS, de mégis 1-1 millióan megvették, és nekik tetszett. Majdnem annyit vettek az egyesek szerint (mint pl én) a Westwoodhoz gyenge játékból, mint a Diablóból.


"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
629 levél
Válasz 00.11.25. 20:55 #9
predator
DE!!! Én is nagy Westwood fan voltam a Dune 2 idején. Iszonyat jó game volt. Aztén jött a Warcraft, és képzeld: NEM TETSZETT. Jött a C&C és megint virultam. Alig tudtak rávenni a haverjaim, hogy egyáltalán nézzem meg a Warcraft II-t. Végül rávettek, s rájöttem, hogy a Blizzard sem olyan rossz. Ez után már csak fordult a kocka: a RA multiban nagy bukás volt, aztán jött a Starcraft, ami viszont nagyon jó. Most a Diablo II-vel játszok. Az első rész bevallom nem tetszett, de ugyan ez a helyzet a Nox-al is, őgyhogy ezt figyelembe se kell venni. Véleményem szerint westwoodéknak a fejükbe szállt a pénz: mióta az EA-nak eladták a céget, még nem csináltak jó játékot.
629 levél
Válasz 00.11.25. 20:51 #8
predator
DE!!!
891 levél
Válasz 00.11.25. 17:43 #7
alibaba
De!Megveszem ha tetszik, csak ilyen belathato idon belul nem fog megtortenni.Mert az eddigi jatekaik nehany(2)kivetellel mind szarok.
5959 levél
Válasz 00.11.25. 17:25 #6
Mephisto
Nem érted. Hogy lehet egy csapatot utálni?

Példa: most valaki utálhat téged, vagy csak valamilyen dolgodat utálhat?

Egy fejlesztőcsapat fejleszt játékokat. Ha egyszer utálod, és kijön egy számodra tetsző játék tőlük, nem veszed meg, mert utálod a Westwoodot?

"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
629 levél
Válasz 00.11.24. 20:40 #5
predator
Akkor minek Diablo ellenest?
891 levél
Válasz 00.11.24. 20:31 #4
alibaba
Mert van olyen ember aki nem szereti a WestWoodot.(PL:en)
5959 levél
Válasz 00.11.24. 19:45 #3
Mephisto
Minek Westwood-ellenest?
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
891 levél
Válasz 00.11.24. 14:01 #2
alibaba
Ezert minek nyitni uj topicot?
5959 levél
Válasz 00.11.23. 20:04 #1
Mephisto
Mit nézed ezt a topicot? Csak a cím a fontos
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.