Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» UFO Enemy Unkown

26832 levél
Válasz 12.04.10. 01:46 #50
Peace
Pörgős játékmenet videó a Pax-ról, nagyon komoly lesz ez a játék!

Xcom trainyard preview PAX east
229 levél
Válasz 11.10.17. 22:08 #49
Yossarian
Megkaptam.

Köszi!
Okulj, ha látod, hogy gyűjtenek a méhek! S nincs soha egy vasuk, csoda, hogy megélnek!
5412 levél
Válasz 11.10.17. 17:35 #48
Gump
Fent van, de nyilván azóta jött be a képbe a Steam, hogy én leszedtem, mert már nem letölthetőként van fent, hanem megvásárolhatóként, és akkor a Steam megfelelő oldalára irányít. Megnézem otthon, hogy megvan-e még a letöltött.
229 levél
Válasz 11.10.17. 17:11 #47
Yossarian
Hülyeséget írtam, csak az emberek paramétereit tárolta egy bájton, meg azt hiszem a tudósok/mérnökök számát. A bázison levő raktárkészlet már nem fért volna bele egy bájtba.
Okulj, ha látod, hogy gyűjtenek a méhek! S nincs soha egy vasuk, csoda, hogy megélnek!
229 levél
Válasz 11.10.17. 17:09 #46
Yossarian
Megnézem az Abandonián, bár úgy rémlik, ott már kerestem. Esetleg el tudnád küldeni a peppo666@freemail.hu-ra?

Annak idején szórakoztam diskeditorral a mentett állások buzerálásával. Mikor túlcsordult, visszaírtam olyan 230 körüli értékre, és akkor megint jó volt egy darabig. Minden paramétert egy bájton tárolt, kivéve a pénzt, ami néhány milliárdnál csordult túl, ezért általában nem okozott gondot.

A javított verzióban már megszabták a határt, ami fölé nem mehet az ember. Ez így rendben is volt, mert ne legyünk már gyorsabbak, mint egy chryssalid. Abban már a bázistámadós bug sem volt benne. Egyébként ez lehetett a végleges verzió is, mert pár éve cd-n meg is vettem pár száz forintért. Ebben már semmi komolyabb hiba nem volt, bár pl. az etherealok ebben is tudnak repülni.

A harmadik rész az X-com Apocalypse.
Okulj, ha látod, hogy gyűjtenek a méhek! S nincs soha egy vasuk, csoda, hogy megélnek!
5412 levél
Válasz 11.10.17. 16:57 #45
Gump
Most látom, az összes X-COM játék Steamen elérhető!
Nem gondoltam, hogy volna hogy ott ilyen régi cuccok is vannak!
5412 levél
Válasz 11.10.17. 14:51 #44
Gump
Szerintem Abandonia.com-ról volt meg. Az tök jó, ha nem állnak meg 80-nál, de akkor ha 1B-on van tárolva a tulajdonság, akkor ellenőrizzék, hogy ne csorduljon túl, vagy nem tudom. A pénznél is át tudott fordulni valami baromi nagy összeg után negatívba. Idegesítő, ha erre kell figyelni. Amúgy Wiki bejegyzés a pénzes hibára pl. nem írta, hogy beta verziónál lenne, szóval ki tudja hol és melyik hogy megy, ha nálad meg megáll 80 körül.
A harmadik rész melyik is amúgy?
229 levél
Válasz 11.10.17. 14:32 #43
Yossarian
Akkor neked az a verzió van meg, amelyikkel először játszottam. Az valami béta verzió lehetett, és tele volt "bájos" hibákkal. Pl. az emberek nem álltak meg 80-81 időegységnél, hanem mentek egészen 255-ig, ezután meg kezdték 0-ról újra. Jópofa volt, mikor egy 220 TU-val rendelkező, psi katonával pár kör alatt kirámoltam a legnagyobb ufót. Bázistámadásnál előfordult, hogy az idegen hajó hozott magával 4-5000 eleriumot, ami persze bőven elég volt az egész játékra. Avengerek voltak minden bázison legalább kettő. De voltak idegesítő hibái is. Pl. volt olyan játék, ahol csak Cydoniában láttam először blastert, mert addig egyetlen hajón vagy bázison sem volt egy sem. Pedig elvileg még a legkönnyebb szinten is kell lennie az idegen bázisokon, de szerintem még a legnagyobb ufókon is. És olyan is, hogy az első sectoid ufó után csak floaterek jöttek és semmi más.

Honnan szedted le? Ezt a verziót vadászom már évek óta.
Okulj, ha látod, hogy gyűjtenek a méhek! S nincs soha egy vasuk, csoda, hogy megélnek!
5412 levél
Válasz 11.10.17. 12:10 #42
Gump
Persze hogy megy a DOSBox, simán megy így az UFO.
Kedvet kaptam most én is ehhez. Egy hülye bugba futottam legutóbb, mikor a kedvenc karakterem, aki kb. az összes küldetésen ott volt, annyit fejlődött, hogy valamelyik tulajdonsága túlcsordult és kb. 0-ról indult a következő küldetésnél. Úgyhogy az előző küldetésnél még átrohant a pályán egy kör alatt kis túlzással, következőnél meg kettőt tudott lépni.
229 levél
Válasz 11.10.17. 11:54 #41
Yossarian
Tudtommal a Dosbox megy Win7/64 alatt is. És ha az megy, akkor már az UFO is menni fog.

A harmadik részt mindenképp érdemes végigvinni. Más élményt ad, mint az első kettő, de nem rosszabb az elődeinél. Érdemes nem a legnehezebb fokozaton kezdeni.
Okulj, ha látod, hogy gyűjtenek a méhek! S nincs soha egy vasuk, csoda, hogy megélnek!
26832 levél
Válasz 11.10.17. 09:40 #40
Peace
Nekem is nagy kedvencem az első két rész, nagyon imádtam kiskoromban őket. A 3-at azt nem játszottam végig, ha jól emlékszem. Valamiért az elején már abba is maradt, de azt meg nem mondom, hogy miért. Most kedvet is kaptam hozzájuk, szóval megpróbálom indulásra bírni őket, bár szerintem eléggé felejtős win 7 64 bit alatt.
229 levél
Válasz 11.10.17. 08:46 #39
Yossarian
Az sem tetszett a második részben, hogy a fegyvereket is jól elkúrták, hogy minél nehezebb legyen a játék. Kevés lőszer, nincs auto fire, rengeteg TU egy lövésre. Arról nem is beszélve, hogy az első részben kifejlesztett technológiák azért visszaköszönhettek volna a második részben. Kicsit röhejes, hogy negyven évvel az első háború után, mikor az X-com egy rakás csodafegyvert fejlesztett ki, a második részben egy szimpla szigonypuskával kezdünk. Ezt a hibát a harmadik részben már nem követték el szerencsére.

Ettől függetlenül persze ezt sem tudtam abbahagyni, míg végig nem játszottam, de összességében ezt vittem végig a legkevesebbszer.

És valahogy rondább is lett a második rész. Hidegebb színeket használtak, és bár ugyanaz az engine volt mindkettő alatt, mégis darabosabbnak tűnt.

Az elsőt viszont megbecsülni sem tudom, hányszor játszottam végig. Egyszerűen nem tudom megunni, pedig már nem nagyon tud újat mutatni. Ennyi játék után persze már nem nagy kihívás, de ezen lehet segíteni olyan poénokkal, hogy egy emberrel megyek csak ki egy küldetésre vagy csak alapfegyverekkel. Pl. egy ember egy psi amp és egy lézerpuska társaságában. Vicces tud lenni.
Okulj, ha látod, hogy gyűjtenek a méhek! S nincs soha egy vasuk, csoda, hogy megélnek!
5409 levél
Válasz 11.10.17. 00:01 #38
Morello
Nagyjából egyetértek. Nekem a kettő is bejött, tény hogy volt pár idegesítő húzása (a hajók egyértelműen, amikor már 500 kör letelt, már mindenki épp csak húzta magát a fáradtságtól, de valami köcsög még el volt bújva vmi lehetetlen helyen), tény hogy nagyon az 1 kaptafájára ment, de pár húzással azért sikerült más alaphelyzetet faragni mögé. Nekem még az Ufopedia dolgok tetszettek nagyon, mindegyiknél szívesen olvasgattam ezeket.
229 levél
Válasz 11.10.15. 18:17 #37
Yossarian
A másodikhoz kell némi lelkierő, hogy megint belekezdjek, mert pl. a hajós küldetésekhez nincs sok kedvem. A két szint kipucolásához akár 3-4 óra is kellhet. Hacsak nem hagyom ki a terrorizálásokat. Végül is elég pontot lehet szerezni a többi misszóból, hogy ne legyek mínuszban a hó végén. Ezt leszámítva nem volt rossz játék az sem, de néha azért szidtam a készítők felmenőit rendesen, mert az nagyon látszott, hogy csak egy újabb rókabőrt akartak, kevés újdonsággal, és jócskán megnehezített játékmenettel. Pl. lobster man hajótámadás a második hónapban. Azt csináld meg az alap fegyverekkel!

A harmadikat viszont imádtam. Nem értem, miért nem volt sikeres annak idején, mert szerintem egy nagyon jól eltalált játék volt. Sokkal jobb, mint a második, már majdnem olyan jó, mint az első. Rengeteg újdonság volt benne, és szerintem a hangulata is fasza volt. Egy méltatlanul elfeledett játék.
Okulj, ha látod, hogy gyűjtenek a méhek! S nincs soha egy vasuk, csoda, hogy megélnek!
5409 levél
Válasz 11.10.15. 16:05 #36
Morello
Én is végigtoltam nemrég az egész trilógiát
229 levél
Válasz 11.10.13. 19:27 #35
Yossarian
Nemrég megint végigtoltam. Ez egy örök játék. Azt hittem, csak nekem, de a youtube-on egy csomó Lets Play sorozatot csináltak és csinálnak a mai napig is róla, tehát mások is rajonganak érte majdnem húsz év után is. Néhány LP-t a második és harmadik részről is csináltak, de ezekből azért jóval kevesebb van, ami nem is csoda, hisz sokkal hosszadalmasabb a végigjátszásuk. És hangulatát tekintve ma is az első a legjobb.
Okulj, ha látod, hogy gyűjtenek a méhek! S nincs soha egy vasuk, csoda, hogy megélnek!
229 levél
Válasz 07.03.23. 21:09 #34
Yossarian
Mekkora játék volt. Évekig játszottam vele.

Éjszakai sectoid-vadászatok gyújtólövedékkel és Auto-Cannonnal, vagy épp Blasterrel.
Very large ufo kipucolása egyetlen emberrel.
Chrissalyd-vadászat repülőruhában egy szál alap pisztoly, és sok tár töltény használatával.
Jó sok magas psi képességekkel rendelkező katonával meghülyíteni az egész ellenséges csapatot, összegyűjteni őket egy helyre, majd felrobbantani őket egy Blasterrel.

Istenem! Régi szép idők.
Okulj, ha látod, hogy gyűjtenek a méhek! S nincs soha egy vasuk, csoda, hogy megélnek!
3324 levél
Válasz 07.03.22. 22:23 #33
somesz83
MŰKÖDIK!!! Utólag kiderült, a játékkal volt a gond! Úgyhogy előkotortam a három régi floppylemezt és feltoltam azzal! Hát ez marhajó! THX!
9513 levél
Válasz 07.03.22. 21:37 #32
Mattmaster
Nemmuszáj, baromi könnyű, én is dosboxxal tolom az oldokat:

Megfogod a játék ikonját, és belehúzod a dosbox ikonjába, úgy hogy "kék legyen" és elinduljon.

Azt annyi. ALT+Enterrel meg nagyítod.
3324 levél
Válasz 07.03.22. 20:21 #31
somesz83
Na mindegy! Van itt olyan valaki, akinek működik a DosBox... habár asszem hamarabb összerakom a régi P1 esem, ha nagyon elkpna a feeling.
3324 levél
Válasz 07.03.22. 20:04 #30
somesz83
Hahó! Hogy kell DosBoxszal úgy mountolni, hogy működjön is a játék? Ugyanis hiába mountolom fel a játék könyvtárát, nem tudja elindítani, mivel a játék alkönyvtárakból is töltődik. Van erre megoldás?
4695 levél
Válasz 03.06.05. 13:24 #29
szedrencs
Igen, a panzert a 3d szépen taccsra tette, bár szerintem a "General" sorozatból csak a Panzer General volt isten, az Allied is vacak volt mát ahhoz képest, a többi (Pacific, Fantasy, stb..) meg szóra sem érdemes.
11447 levél
Válasz 03.06.05. 13:08 #28
Lacko
Az a baj az új verzióval a screenshotokat nézegetve, hogy annyira nem új, mint kéne lenni, akkor viszont meg zavaró, hogy 3D-s és nem az eredeti izometrikus. Szerintem az eredeti baromi jól volt kitalálva. Félek, hogy egy valódi 3D-s pályán könnyebben elvész az ember. És mint mondtam, annyira nem szép, mint amit ma megkövetel a kor. Egyszóval kár bele a 3D... (csakúgy mint a Panzer Generalba. annak is az lett a vége, hogy 3D... )
4695 levél
Válasz 03.06.05. 12:33 #27
szedrencs
Asszem Aetherer-t kellett elkapni, vagy valami hasonló a neve.

MIlyen szép is volt régen, mikor az Auto Cannonok csak úgy szaggatták szét a Sectoid-húst.

Tényleg, az új verziója biztos király lesz, mikor is jön ki?
137 levél
Válasz 03.06.05. 08:19 #26
NNavigator
ABANDONWAREZ a kulcsszó. Keress rá és meg fogod találni.
Anyám ha szerecc egy kicsit, vegyél egy harckocsit!
11190 levél
Válasz 03.06.03. 18:59 #25
Dark Archon
Üdv!

Nem tudja valaki, honnan tudnám letölteni az UFO 1-et (és/vagy a 2-t)? Vagy, ha megvan valakinek s feltöltené vhova, azt megköszönném.

D.A.
Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN
81 levél
Válasz 03.02.08. 13:02 #24
Huey
Remélem minél előbb kit lesz ez a progi mert szerintem nagyon jó lesz. A régi UFO enemy unknown is, nagy volt remélem ez is olyan lesz.
Hero I did not serve between only heroes.
233 levél
Válasz 03.02.08. 03:06 #23
JWalker
Ha jól emlékszem (iszonyat régen játszottam), akkor először is ki kell kutatnod minden részegységet, majd talán parancsnokot vagy navigátort kell elkapnod, ezt nem tudom. Annak idején én folyamatosan termobénítóval meg bénító fegyverekkel jártam, meg a teszterrel vagy mivel, és mindig attól fügően választottam fegyvert, hogy ki is a picike...

Üdv:

JWalker
73 levél
Válasz 03.01.27. 17:23 #22
Bibu
Nem emlékszik rá valaki, hogy az Ufo2-ben milyen technikust, vagy kit kell elkapni, ahoz, hogy az új hajókat ki tudjam kutatni?
Rákembert biztosan nem, de lehet, hogy nem is technikust kell elkapni?
Már nem emlékszem!
35 levél
Válasz 03.01.26. 01:09 #21
skaven
XP alatt meg nem probaltam, de ez mas jatekoknal is elofordul... A Dark Omen miatt kulonosen fajo ez a jelenseg... Probalj meg trukkozni egy picit a compatibility mode-okkal. Vagy allitgasd a DirectX-et... Persze csak modjaval!
35 levél
Válasz 03.01.26. 01:05 #20
skaven
Ha jol emlekszem nekem egyszer elojott egy olyan, hogy baromira raaltam a fejlesztesre es a tudosaim kitalaltak mindent, amit az adott allapotban lehetett es utana hiaba fogtam el uj ufokat, nem kerult fel semmi a fejlesztesi listara. Ez bizony egy eleg kellemetlen bug, mert igy nem is lehetett tovabblepni a jatekban. Gyk. lehetett ujrakezdeni... Lehet, hogy veled is ez tortent. De ha mar megvan az ultimate hajod, akkor nagy baj nem lehet...
4084 levél
Válasz 03.01.25. 21:20 #19
GRIM ONION
Én most fedeztem fel! Nagyon király, csak XP alatt mindig kifagy vagy mi a f*szt csinál.
Az élet jó! Csak a világ szar...
11447 levél
Válasz 02.12.09. 16:07 #18
Lacko
Mit értesz az alatt, hogy kivinni?
És mi az, hogy MINDEN bázis...? Tény, hogy nem lehet akármennyi bázist éspíteni, de azokat jól kell elhelyezni.
És mit jelent az, hogy MINDEN technika? Ha valóban meg volna minden technika, akkor azt is tudnád, hogy mit kell csinálni hiszen az egyik ilyen "technika" pont arról szól, hogy honnan jönnek az UFO-k és hol van a bázisuk, amit el kell pusztítani.

Ejtsél sok foglyot az UFO-k közül (ne öld meg őket). És főleg fontos és erős UFO-kat kapj el (már nem emlékszem a nevükre, de repültek és rákényszerítették az akaratukat a katonáimra). Jüó sok életbe kerül elkapni őket, de csak így tudhatod meg a nagy titkokat...
2 levél
Válasz 02.12.09. 11:53 #17
Totesz
Nem tudom hogy hogy kell kivinni Már megvan minden bázis minden technika de nem tudom hogy még mit kell csinálni.
233 levél
Válasz 02.11.22. 19:04 #16
JWalker
A gépemen nálam is nagyon gyorsan futott, de erre is van megoldás: CPU lassító progi, 'oszt hajrá!!

Üdv:

JWalker
18 levél
Válasz 02.11.21. 10:06 #15
Hun-Ghost
Jah 2 floppys jatek es meg ma is megvan....
4695 levél
Válasz 02.11.20. 23:30 #14
szedrencs
Jaja, isten egy játék volt. Igazából nem tudom miért az ufo futott be, mikor előtte 2 évvel megjelent a Laser Squad pc-re.

Nekem az a személyes kedvenc. És akik a Lasert csinálták az UFO-t is.

De azért jó volt, az első két rész. Az apocalypse pedig annyira csúnya volt, hogy nem tudtam vele játszani.
166 levél
Válasz 02.11.20. 20:54 #13
boooo
Nos meglepett ez a topic!

Úgy két napja(vagy három) fedeztem fel ezt a játékot a merevlemezen, bedurrantottam. Tök jó volt, ez a Enemiy Unkown volt, csak az volt szar hogy amikor földi missziót válaltam a gépemnek túl gyors volt (p 200-as) úgyhogy csak a térképpel lehetett arrébb nézni mer különben elment a kép a térkép másik sarkáig. Ha valakinek van "Újabb" verziója igazán odaadhatná
gta4.srv.hu
73 levél
Válasz 02.11.20. 15:14 #12
Bibu
Nagyon penge játékok voltak annak idején. Sőt talán még most is szívesen gyártanék egy két power armort és zuznék egy két mutaliszket. ÁÁÁÁ!
És milyen hangulatuk volt emlékszem mikor néha vak sötétben játszottam egész rémisztőnek hatott. Mindez 286-on.
Király!!
629 levél
Válasz 02.11.18. 21:27 #11
predator
Hú, akkor az aláírásod mégsem helytálló?
11787 levél
Válasz 02.11.18. 18:40 #10
Ghoost
Ezeket a játékokat én is imádtam régen az első 2 volt a kedvencem!
Magyarosítással nagyon kiráylak voltak!
Jó lenne belőlük egy új rész de csak a grafikán kéne változtatni a játékmenet úgy jó ahogy van!
651 levél
Válasz 02.11.18. 13:12 #9
Kosh Naranek
Szerintem az XCOM:Apocalypse-ra gondolt. Nekem megvan, tetszett is nagyon.
629 levél
Válasz 02.11.17. 17:26 #8
predator
3D-s? Melyikre gondolsz???

Nekem az első két rész (Enemy Unknown és Terror from the deep) a kedvencem és egyben kizárólag ezekkel játszottam. De ezek még egy éve is előkerültek kis nosztalgiára Hogy mekkora játékok voltak ezek... Én még reménykedem hogy az új ufo méltó folytatás lehet.
2 levél
Válasz 02.11.17. 17:01 #7
Falvy
Nagyon kirákly játék az UFo megvan az osszes része nekem a 3D-s tetszik a legjobban!
882 levél
Válasz 01.12.21. 21:57 #6
voki
"Rejtett csapatmozgás"
"A felnőttek és a gyerekek között csak a játékszereik árában van különbség."
619 levél
Válasz 01.12.21. 21:55 #5
Torda Duran
hát ja!
[torda.uw.hu]============[torda@uw.hu]
31 levél
Válasz 01.12.21. 00:19 #4
Jaws
Hi Ohh God!!!!
Mekkora Progi Volt Ez Nagyon Jó Volt egyenesen Király Ami nem mondható a legutolso részröl Na Meg a Foj.Köv-Ről Amit A Cég Szerintem Kukába Dobot Sajna.
Operation:Overlord
3 levél
Válasz 01.12.16. 19:45 #3
pitbull
Sokmindenrol!
Arrol,hogy irtani kell az UFOka!
13 levél
Válasz 01.12.16. 19:42 #2
Bluebeard
Ömm...miről szól ez a játék?
3 levél
Válasz 01.12.16. 19:41 #1
pitbull

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.