Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» 2002-es szavazás...

3488 levél
Válasz 02.01.11. 12:40 #53
jatfield
Még inkább ezen az oldalon a MIÉP-szavazótáborának hozzászólásait. Persze lehet, hogy emelett megférnek a csendes, barátságos, vendégszerető, befogadó hangok is. ...NEM!
952 levél
Válasz 02.01.11. 12:20 #52
Gebasz
Aruns, egyszer szánj rá egy kis időt, és hallgasd a Pannon Rádiót.
20761 levél
Válasz 02.01.11. 00:41 #51
Eric
Egyébként tényleg nem értelek!!!
Eddig nem is így ismertelek meg, ne kelljen már csalódnom

1. Ki mondta neked, hogy az én kedvenceim a baloldaliak?

2. Ha pl. az MSZP-ről és a MIÉP-ről együtt beszélünk, akkor ők már(így együtt) középpártnak tekinthetők? Biztos, hogy a két párt "eredőjét" kell nézni?

3. "Most éppen a te kedvenc baloldali pártjaid fújnak a féreg kormányra, hogy miért engedi be a román vendégmunkásokat (mi ez, ha nem kirekesztés?)" lsd. feljebb+:
Amikor a kirekesztésről volt szó, tudod jól, hogy nem erről beszéltem. Nem ez "A" kirekesztés.
Nem szorosan ide kapcs., de egyébként minden országnak joga, hogy védje a munkapiacát(lsd. USA, Németo. stb.), bár azzal a pár ezer várható munkással nem leszünk se előrébb, se hátrább. Max. lokálisan jelent problémát.

3. Az egész -mint azt gondolom te is tudod- nem a részek matematikai összege. Egy párt esetében meg főleg nem.
Az érthetőség kedvéért egy nem ide vágó példa: amikor alapít v.ki egy kft-t, onnantól kezdve nem Jóska Pistáról és Gipsz Jakabról(tagok) beszélünk, hanem a Simléder Kft-ről. És ha Jóska Pista ügyvezető rosszul vezeti a céget, akkor a Simléder Kft. egy megbízhatatlan, nem fizető stb. cég lesz. Függetlenül attól, hogy Gipsz Jakab egy halál-fasza gyerek(aki még esetleg ráadásul a cimbib is).
Az MSZMP hajdani tagságában is voltak nagyon szép számmal becsületes emberek(sőt szerintem a többségük az volt). De hát volt ott egy vezetés, akik azt tették, amit tettek. Mégis a mocskos kommunistázás általánosan az MSZMP-nek szól.
Nem kéne őket is megvédened? (nem, mert ugye akinek nem inge..., meg: aki korpa közé keveredik... stb.)

4.Már az előző levelemben is megkértelek, hogy feltételezéseidet ne tulajdonítsd az én gondolataimnak-véleményemnek:
"Ezek után bizonyára abban is biztos vagy, hogy én is egy hatalmas féreg vagyok..."

5. Nyugi!!!!!!!!!

6.Úgy általában nem érdekel a politika, csak a szélsőségek zavarnak. Azért sem szoktam vele foglalkozni, mert a létező leggennyesebb dolog a világon.
Meg hát mire jó? Még a végén itt összeveszünk a politika miatt!!!

"Dilisek ezek a rómaiak...!"
7037 levél
Válasz 02.01.10. 15:17 #50
Aruns
Igen, le vagyok ragadva az egyes embereknél. A pártokat nem lehet általános fogalmakként tekinteni. Egy pártot a tagsága teszi azzá, ami. És ha egy pártot férgezel le, akkor a tagságát férgezed le. Azért írtam, hogy jobboldali pártok, mert a FIDESZ-ről és a MIÉP-ről ha együtt beszélünk, csak így lehet aposztrofálni őket, nem szélsőjobboldalikéni (a MIÉP valóban szélsőjobboldali, ahogy a Munkáspárt is szélsőbaloldali). Itt te forgattad ki az én szavaimat, nem én a tiédet. Egyébként mutathatnál nekem valami konkrétat is a MIÉP-ről (a programjából). Most éppen a te kedvenc baloldali pártjaid fújnak a féreg kormányra, hogy miért engedi be a román vendégmunkásokat (mi ez, ha nem kirekesztés?).
Én a MIÉP honlapján most ezt találtam az idegengyűlöletről:
"Idegengyűlölő-e a MIÉP?

A magyar nép ezer éve, Szent István óta befogadja vendégeit, az itt letelepedni és dolgozni szándékozó menekülteket, jóakaratú embereket. Sokan a török uralom után meggyengült, elnéptelenedett országba érkeztek, s nagy részük pótolhatatlanul hasznos tagja lett a magyarságnak. Akiket ma Németnek, Tótnak, Orosznak, Szerbnek, Románnak hívnak vezetéknevük szerint, ma már aligha megkülönböztethetők a Kovácsoktól, Szabóktól, Molnároktól, Kisektől és Nagyoktól. Magyarország ezer éve a világ egyik legnagyobb olvasztótégelye: aki itt megtanult magyarul, s becsületesen vállalta a magyar állampolgárság jogain túl a felelősségeket is, nyugodtan élhetett és dolgozhatott, leszámítva a fasizmus és kommunizmus származás- és osztályhelyzet szerinti kegyetlen megkülönböztetését. Ki vonná kétségbe Petőfi, Radnóti magyarságát? Vérrel megpecsételt jussuk. S ki ne lenne büszke a nagy cigány népzenészre, Dankó Pistára ? A MIÉP nem gyulöli az idegeneket, s hálás azért, hogy az l945-ös, l956-os (és a múlt századi) magyar emigránsokat öt világrész országai szeretettel fogadták és megbecsülték munkájukat. Mi is megbecsüljük a hozzánk betelepülők szaktudását és munkáját, de a csupán pénzzel érkezők diktátumát és a magukat menekültnek feltüntető bűnözők fenyegetését visszautasítjuk és elhárítjuk. A magyar nép a rendszerváltozás után rokonszenvvel fogadta például a kínai kiskereskedőket, de félelemmel és megvetéssel az albán drog- vagy az ukrán olajmaffiát. A magyarnál türelmesebb és befogadóbb nép aligha él a világon. Bár ez a türelem a magyar történelemben eddig sosem kamatozott, l848-tól Trianonig, a MIÉP azt vallja, hogy hosszú távon ez a türelem kamatozik. Nem mondjuk, hogy "az idegen szép" - előbb megnézzük azt az idegent -, de nem is féltjük tőle hazánkat, ha jó szándékkal érkezik, mint Clark Ádám, a Lánchíd építője, s utána még oly sokan."
Persze ez nagy propagandarinya, de biztos lehetsz benne, hogy soha nem szerepelt/szerepel a hivatalos programjukban olyasmi, amit te nekik tulajdonítasz.
Persze tartok tőle, neked hiába papolok, mert meg sem érted, amit írok. Ezek után bizonyára abban is biztos vagy, hogy én is egy hatalmas féreg vagyok (az pedig, hogy van egy cigány barátom, feküdtem már le cigány nővel az igénytelenségemnek tudható be, mert a baloldaliak ugyanúgy utálják a cigókat, mint a jobboldaliak).
Arról meg, hogy ki jut be a parlamentbe és ki nem, kár vitatkozni. Régen is tele volt a Horn féle pufajkásokkal, meg persze x százalék szövőnőnek és egyéb gyári munkásnak is prezentálni kellett nép hatalmát (ami alapjában nem lett volna baj, de az a rendszer állandóan nem odavaló embereket rakott minden pozícióba). A régi rendszer sem egyes embereket, hanem embercsoportokat rekesztett ki. Az persze, hogy ki került a kuláklistára, erősen szubjektív volt de hát kicsire nem adtak...
Mindenesetre részemről ezt a meddő vitát befejeztem.

"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
20761 levél
Válasz 02.01.10. 14:33 #49
Eric
Még mindig le vagy ragadva az egyes embereknél és úgy látom ezt nem is tudod levetkőzni!!! Próbáld meg valamivel globálisabban nézni a helyzetet.
Nem az xy hányatott sorsú öreg tengerész fog bejutni a parlamentbe, hanem a Csurka féle alakok!
És ne forgasd ki a szavaimat lsz. én nem mindenkit szemeteztem le akinek köze van hozzájuk, hanem konkrétan a FIDESZ-t és a MIÉP-et szemeteztem le. És itt konkrétan a politikusaikra gondoltam - ezt most le is szögezem, mielőtt még ismét lesz egy MIÉP-es ismerősöd példaként, aki hű de jó fej.
És akárhány jobb sorsra érdemes öreg bácsika példáját hozod fel, aki elkeseredésében belépett a MIÉP-be, attól nekem nem lesz szimpatikusabb egy rasszista-idegengyűlölő párt! És a MIÉP nem jobb oldali párt, hanem szélső-jobb oldali: nagy különbség!!!!
Ha már a régi rendszer kirekesztéseinél tartunk, a mában a kirekesztés szó csak egyetlen pártról jut eszembe: MIÉP. Csakhogy a MIÉP nem egyes embereket, hanem bőrszin és vallási hovatartozások alapján komplett embercsoportokat rekeszt ki a propagandájában az emberi nyomorúságot, hiszékenységet és gyülöletet meglovagolva (ala nácik).
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
7037 levél
Válasz 02.01.10. 14:06 #48
Aruns
Te szemeteztél meg férgeztél le mindenkit, akinek köze van a FIDESZ-hez, meg a MIÉP-hez, én nem hülyéztem le senkit (ha ilyesmit írsz általánosan egy pártról, az az egyes emberekre nézve sértő). A Péter pedig a barátom - ha tetszik neked ez, ha nem - én pedig kiállok a barátaimért és nem szeretem, ha csak úgy "leférgezik" őket.
Komolyan mondom, nem értem ezt a stílust, ami egy csomó embernél megnyilvánul. Meg lehet nézni, a legtöbb ilyen fórumon a jobboldali pártokat szidják ordenáré mucsai módon, pedig alig néhány éve vannak egyáltalán jelen. Ezzel szemben ott van a Munkáspárt, amelyben biztosan vannak tehetséges, értelmes politikusok, de a tagságának jó része öreg kommunista (Pécsett is vannak volt ÁVH-sok, pufajkások - ez utóbbi pl. Südi Bertalan, bocs, Dr. Südi Bertalan. Az MSZP taglétszámának egy igen jelentős része szintén a régi rendszer haszonélvezője. A régi rendszeré, amely tönkrevágta ezt az országot és amely kirekesztette, másodrangúként kezelte egy csomó polgárát. Lehet persze, hogy ezeknek a kiabálóknak a családjában nem voltak olyanok, akik politikai okok miatt kerültek börtönbe, akiknek elvették mindenét, akiket állandóan megaláztak, akiknek esélyük sem volt, hogy végzettségüknek/képzettségüknek megfeleő munkát kapjanak. Annál inkább párttitkárok, funkcionáriusok és egyebek csemetéi, akik visszasírják a régi szép időket...
Fel kéne már ébredni végre. A demokrácia nem arról szól, hogy szabadon anyázhatunk mindenkit, hanem hogy elfogadjuk az olyan embereket is, akik bizonyos dolgokat nem úgy látnak mint mi.
Bár, lehet hogy naív vagyok (de emiatt, hogy ezt gondolom és nem amiatt, amit Eric írt). Igen sok olyan embert ismerek, akiket szétszivattak a régi rendszerben, teljesen ok nélkül. Felhozhatnám példának azt az öreg fregatthadnagyot, aki a Monarchia haditengerészetében szolgált. Semmilyen politikai pártnak, mozgalomnak nem volt tagja a 20-30-40-es években. A kommunisták mégis kitelepítették, mindenét elvették. Három nyelven folyékonyan beszélő, kitűnő műszaki képzettségekkel rendelkező öreg tengerész volt. A komcsik nagy nehezen mégis találtak neki munkát - megtették halőrnek öreg korára egy halastónál... vagy az egyik kedves öreg barátom, aki tavaly januárban halt meg 82 éves korában. Hivatásos katona volt, pilóta, 1943-ban végzett a Ludovika Akadémián. Mindenét odaadta volna a hazájáért - kis híján oda is adta, mert egyszer lelőtték, de túlélte. Aztán vége lett a háborúnak. Először ugye igazolták, mert nem volt nyilas, náci, de aztán B listázták mint "megbízhatatlan, Horthysta-fasiszta" elemet. Nem kapott munkát - örült, ha segédmunkásnak elmehetett - állandóan zaklatta a rendőrség, bevitték, mindíg jelentkeznie kellett, stbstb (ő még "szerencsés" volt, hogy a börtönbüntetést megúszta). Egész életében nyomorgott a családjával (nem azért, mert lusta volt, mint egy csomó főkommunista, hanem mert nem kaphatott normális munkákat). A rendszerváltás után erkölcsileg rehabilitálták (persze anyagilag nem, mint ahogy az örewg tengerész családját sem). Azután pedig ez az öreg pilóta belépett a MIÉP-be. Igen. DE HOY MERED EZT AZ EMBERT LEFÉRGEZNI, ERIC???? KI VAGY TE, HOGY ÍGY MEGÍTÉLD AZ EMBEREKET???
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
20761 levél
Válasz 02.01.10. 13:19 #47
Eric
Bizonyos fokú naivitás tőled ezt feltételezni. Pont ezt ne mernék????
Ennél sokkal meredekebb dolgokat is meg "mertek" csinálni!!!!

Az, hogy egy párt választási szövetséget köt egy másikkal, a szíve joga. Az, hogy kivel, már más kérdés. A FIDESZ pl. a Torgyán Párttal(gyk. FKGP) kötött választási szövetséget és lépett koalícióra. Az én szememben egy ilyen alakkal lepaktálni legalább akkora gáz mint a Munkáspárttal.

Olyanokat meg tök fölösleges leírnod(az értelmét tekintve), hogy: ...nem tudom ugyan mi az álláspontod, de ha esetleg "ez" lenne a vélemélnyed akkor igazad van, ha pedig "az", akkor meg "hülye vagy"! Mert ezek szerint aki nem a te véleményeden van az nem ért a dolgokhoz.(És ezzel nem kívántam igazolni a feltételezésedben szereplő egyik állítást sem...)
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
7037 levél
Válasz 02.01.09. 16:56 #46
Aruns
"ne higgyetek ezeknek a közvéleménykutatásoknak. A fidesz úgy fizeti le őket ahogy akarja." Erre gondoltam. Ez felmerül mindíg, de persze sosem bizonyítható. Ami példát én említettem, biztos az esetben sem anyagi haszon reményében nyomták le néhány %-kal a MIÉP-et.
Minden pártan vannak korrupt és hülye emberek,de ilyesmit senki sem merne (mit gondolsz, mi lenne, ha kiderülne???)
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
647 levél
Válasz 02.01.09. 16:19 #45
szando
"De ez az ostobaság, amit írtál, csak a te véleményed és úgy is kéne odaírni, nem tényként"
Itt konkrétan miről beszélsz?

"És egy pár üveg sörtől majd mindenki elfelejti, hogy az lett amit így pont nem akart itt senki..."
7037 levél
Válasz 02.01.07. 14:03 #44
Aruns
Eric:
"És ez a szomorú, hogy a Fidesznek mindegy, csak hatalmon maradjon! Bárkivel összeállnának csak, hogy a fazék körül maradjanak, még akár a MIÉP-pel is!"
Nem hiszem, hogy választási koalícióra lépne a két párt. Viszont az MSZP KÖTÖTT MÁR VÁLASZTÁSI SZÖVETSÉGET A MUNKÁSPÁRTTAL. Ez tény. A Fidesz feltételezett - meg nem valósuló - dolgainak felhánytorgatása helyett maradjunk azért a tényeknél (ha meg azt mondod, hogy a Munkáspárt nem egyenlő a MIÉP-pel, az igaz; de ha azt mondod, hogy JOBB, akkor semmit sem tudsz az aktuálpolitikáról).
szando:
A közvéleménykutatásokat valóban kritikával kell nézni, mert elég sokszor manipulatívak. De ez az ostobaság, amit írtál, csak a te véleményed és úgy is kéne odaírni, nem tényként. Én tényként tudok neked mondani olyat, hogy az egyik pécsi választókerületben az SZDSZ egyik helyi aktivistája pálinkáért "vette" a szavazatokat a cigányoktól (a forrás egy baloldali-liberális politológus), ha meg a közvéleménykutatók manipulációiról kapcsolatban érdekel valami, javaslom neked hogy nézz utána a '98-as választások előtt a MIÉP-ről megjelent százalékaiknak. Szándékosannyomták le, csak a választás napján hozták ki a pártot 5% fölé és ezt azzal magyarázták, szerintük a MIÉP azzal jutott be a parlamentbe, hogy az utolsó tévés összpártvezetői vita során a Csurka olyan okosakat mondott, hogy nagy hirtelen megnyert egy csomó embert. A valóság ezzel szemben az, hogy messze a Csurka szerepelt legrosszabbul azon a vitán, két épkézláb mondatot nem volt képes kinyögni, de tök mindegy, mert a MIÉP szavazóinak többsége akkor is odahúzta volna az x-et, ha aszongya a Csurka, hogy "egyetek szart".
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
647 levél
Válasz 02.01.06. 19:17 #43
szando
Én azt mondom, hogy ne higgyetek ezeknek a közvéleménykutatásoknak. A fidesz úgy fizeti le őket ahogy akarja.
Gebasz: Kína vagy Kuba

MAGYAR IGAZSÁG ÉS ÉLET PÁRTJA ÉS FIATAL DEMOKRATÁK SZÖVETSÉGE IRTSUK KI A ZSIDÓKAT A HÜLYÉKET MEG EMELJÜK MAGAS POZÍCIÓBA ÉS A HAZA FÉNYRE DERÜL!
Fiatal Igazságos Demokráciát és Életet Mindenkinek!
Még belegondolni is szörnyűűű
"És egy pár üveg sörtől majd mindenki elfelejti, hogy az lett amit így pont nem akart itt senki..."
49 levél
Válasz 02.01.05. 23:40 #42
Obergefreiter
Nem, ez tényleg erős egy kicsit.
Inkább a Fidesszel...
20761 levél
Válasz 02.01.05. 23:38 #41
Eric
Ezt komolyan mondod?
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
49 levél
Válasz 02.01.05. 23:35 #40
Obergefreiter
Mert szerinted az MSZP nem állna össze a MIÉP-el?
Szerintem rosszul gondolod...
20761 levél
Válasz 02.01.05. 23:04 #39
Eric
És ez a szomorú, hogy a Fidesznek mindegy, csak hatalmon maradjon! Bárkivel összeállnának csak, hogy a fazék körül maradjanak, még akár a MIÉP-pel is!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
952 levél
Válasz 02.01.05. 19:47 #38
Gebasz
Az MSZP sajnos nem fog elég szavazatot kapni, még ha nyer is, ezért egy FIDESZ-MIÉP koalíció lesz. (mert FIDESZ sem fog eleget kapni)

Ajánljatok már valami jó országot ahova kivándorolhatok, mikor ez megtörténik.
49 levél
Válasz 02.01.05. 17:20 #37
Obergefreiter
Én azért kiváncsi leszek, hogy ki nyer és utána hogy alakít kormányt
647 levél
Válasz 02.01.05. 17:12 #36
szando
Ja, emléxetek, a kisgazdik lemondtak a szavazataikról, és a fideszhez került az összes szavazat.
Nekem Medgyessy egész szimpatikus, én őt támogatom, és szerintem az mszp fog hatalámra kerülni. (mivel a kisgazdik már nem nagyon tudnak összebeszélni senkivel
"És egy pár üveg sörtől majd mindenki elfelejti, hogy az lett amit így pont nem akart itt senki..."
2064 levél
Válasz 02.01.05. 17:07 #35
Norad2
Én pont ezt utálom.
Most is csak azért van a fidesz hatalmon, mert összefogtak a kisgazdákkal.
Ezt azt bizonyítja, hogy nem lett meg a többségük, vagyis az van hatalmon aki NEM a többséghet szereztem meg. Ezt utálom a legjobban!!!
OTAKU
49 levél
Válasz 02.01.05. 16:53 #34
Obergefreiter
Tök mindegy, hogy ki mit mondd mert a választást vagy a fidesz vagy a szocik nyerik, és nem sok párt fog bekerülni a parlamentbe.
Tehát a pártoknak össze kell majd fogniuk valakivel.
És nem lesz nagyon kivel, mert esetleg még bejut a miép és velük gondolom nem nagyon akarnak majd koalíciót. Akkor a két nagy párt ott marad egynásnak, na akkor szerintetek mi lesz?
Szerintetek félre teszik majd a múltat és összefognak?
647 levél
Válasz 02.01.05. 16:47 #33
szando
Még négy évet kellett volna adni 4 évvel EZELŐTT. Akkor a fidesz talán nem baszott volna el minden addig már folyamatban lévő intézkedést... Még négy évet megérdemelnének? MEGÉRDEMELNÉNEK? mégis, mivel érdemelték ki?
Egyébként valaki mondana olyat, amit a fidesz elkezdett, és nem fejezett be?
Ja, meg ez a teória, hogy "ha majd eleget rabolnak, akkor majd foglalkoznak az országgal is" hát ez kész Eleget rabolni itt senki nem fog, csak egyre többet... Ha itt még 4 év fidesz lesz, hát akkor már könnyebben fog menni a lopás, mert már jól ki fogják ismerni magukat
Ez engem teljesen a török rablógazdaságra emlékeztet. Megkapták négy évre az országot, azt' gyorsan kirabolták... fúj
"És egy pár üveg sörtől majd mindenki elfelejti, hogy az lett amit így pont nem akart itt senki..."
2064 levél
Válasz 02.01.05. 16:37 #32
Norad2
Mondjuk én is ezekért a dolgokért nem akarom a fideszt. Ja, és emlékeztek hogy kezdtek a Fideszék? Mindent leromboltak amit a szocik nagy nehezen összehoztak.
+ Mennyi ballépést csinált a fidesz+kisgazda koalíció?
Emléxik még valaki a cseresznye ügyre? a sok utazási korrupcióra?? A torgyán ügyekre?
Az országimázsra.
És most itt van az a románokkal kötöttt egyezmény ami baromira nem tetcik nekem!!
Mért kötöttünk azokkal a szemetekkel egyezményt bármiről is??? Ráadásul úgy vissza fognak élni ezzel.............
Aztán az autópálya körüli botrányok? A nemzetközi politikát is majdnem kinyírta viktor a beszólásaival...........
Egyszóval megvan a véleményem a fideszről.
+ Horn már mióta nincs bent a Pártba?
OTAKU
952 levél
Válasz 02.01.04. 20:24 #31
Gebasz
Még négy év országimázs, még négy év Happy End, még négy évig ne épüljön autópálya, csak az alvállalkozók gyűlnek.

Ez mind nem is érdekel, mert minden politikus lop-csal-hazudik, de a bajom, hogy nem bírom a FIDESZ stílusát.
49 levél
Válasz 02.01.04. 20:11 #30
Obergefreiter
Én nem mondom, hogy a szocialisták kommunisták, de szerintem a fidesz megérdemelne még négy évet, mert a többi "öregből" már elegem van.
De attól, hogy elismerjük, nem kommunisták azért még nem kéne rájuk szavazni, hagy éljek itt az elúttünk felszólaló Aruns gondolatával:
"Szerintem nem jó, ha az ország 4 évente teljesen eltérő nézeteket valló csoportok irányítása alá kerül, mert sok félbemaradt, újrakezdett, stb. projekt lesz a dologból. Hagyni kéne még 4 évig a FIDESZ-t, hadd próbálkozzanak."
Itt az igazság HA végre egy kormány be tudná fejezni a munkáját.
Mindenki azt hánytorgatja fel, hogy eddig nem sok ígéretüket teljesítették, de valljuk meg a pártok ezeket csak általában a levegő mondják AZÉRT, hogy a megszavazzák őket akkor esetleg tudjanak segíteni az országon, vagy raboljanak.
Én pedig nem vagyok rasszista(mert német valahol vagyok), de orn elég érdekes dolgokat mondott a zsidókról és ha ezt összehasonlítjátok a Mein Kampf-al akkor ti is idegesek lesztek.


2064 levél
Válasz 02.01.04. 18:52 #29
Norad2
Nem azért, de mért mondja mindenki a szocikról, hogy kommunisták??
A francokat azok!
Azért ondjátok azt, mert a régi rendszerben a kommunisták szocialistáknak ondták agukat.
Tudja itt egyálltalán valaki, hogy milyen a szocialista és a komunista ember??
Ha ismernétek a fogalmaat akkor tudnátok, hogy miről beszéltek.
+Ahhoz, hogy megértsetek mindent nem árt tanulni történelmet középiskola negyedik évében, és akkor talán itt néhányan felvilágosodnának..
OTAKU
7037 levél
Válasz 02.01.04. 16:42 #28
Aruns
Na ja, a Gyuláról ennyit (ja még annyit, csak jellemzésképpen, hogy milyen "szerény" gyerek: a rendszerváltás után nem sokkal jelent meg egy könyve Németországban, ahol az ő hatalmas érdemeiről volt szó...a címe is nagyon szerény volt, valami olyasmi, hogy "szabadság, az én eszmém")
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
20761 levél
Válasz 02.01.04. 16:23 #27
Eric
A Deák Péterrel nem beszéltem jó ideje, sőt amikor közel voltunk egymáshoz (helyileg) akkor sem igazán. Voltak "érdekes" dolgai ami miatt nem igazán lopta be magát a szívembe. A viselt dolgai miatt pedig erősen csodálkozom, hogy egy politikai párt fontos tisztségviselője lehet..., de szerintem ez is jól jellemzi az adott pártot.
Ettől függetlenül nem vonom kétségbe értékeit, ill. azt hogy amúgy egy korrekt ember.
De mint mondottam, én nem az egyes embereket szemeteztem le amikor a MIÉP-ről beszéltem, hanem a pártot egészében és ezt továbbra is fenntartom.
Remélem az ilyen és hasonló csoportosulások soha nem jutnak döntési helyzetbe Magyarországon!

A Hornról az igazság valahol a kettő között lehet. Egyébként vannak érdemei is amit nemzetközileg is elismernek. Szerintem a rendszerváltáskori szocialista-kommunista kormánynak ha mást nem is, de azt fel lehet írni jó pontként, hogy viszonylag simán(pl. vér nélkül) átadták a hatalmat. Illetve fontos(ha nem is kulcs) szerepük volt a német újraegyesítésben. (mert valószínűleg nélkülük is megtörtént volna)

Ehh! De az egész Horn téma nem ér annyit hogy pazaroljuk rá az időt és az idegeinket!!

"Dilisek ezek a rómaiak...!"
11029 levél
Válasz 02.01.04. 16:22 #26
Lacko
Biztos mert még nem vagy szavazópolgár. Sebaj, az idő neked dolgozik.
2752 levél
Válasz 02.01.04. 16:09 #25
Pete Croft
Én nem szeretem a szavazást...
Nem tom mér..
₪Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...₪
7037 levél
Válasz 02.01.04. 15:47 #24
Aruns
A pufajkásoknak (karhatalmi alakulatoknak) éppen ezt a néhány hónapnyi időt szokás felhánytorgatni (nem véletlenül). Utána ezeket az alakulatokat leszerelték, és mivel a munkásosztály "ökle", az ÁVH fel lett oszlatva 1956. októberében és a népharag miatt nem akarták újra szervezni, ez a pufajkás társaság vette át a szerepét rövid időre. Utána jött a munkásőrség.
Ha egy törvényes kormányt idegen hatalom fegyveres erővel megdönt, és a lakosság egy része ezekhez csatlakozik, akkor hazaárulóvá válik. Mondhat a Horn amit akar, attól még az marad, ami (megjegyzem: Németországban volt olyan, hogy azét cseszegettek egy idős politikust, hogy Wehrmacht katona volt a háborúban... - ez a hasonlat nem olyan, mintha SS katonáról lenne szó, mert azok között is voltak már kényszersorozottak - inkább már a Gestaposokhoz lehet hasonlítani az ÁVHs/pufajkás állományt, csak persze hígabb és hülyébb, de nem kevésbé kegyetlen emberek voltak).
A Péterről meg annyit, hogy rettentő fura figura. 10 éves korában azt kérte az édesanyjától karácsonyra, hogy fizesse a latintanárát!!! Volt időszaka, amikor állandóan bulizni járt és volt, mikor évekig egyáltalán nem. Van egy gázszerelő szakmája is, mert érettségi után nem ment egyből az egyetemre (egyébként teológiára is felvették). Róla is ment a sárdobálás rendesen a regionális sajtóban. A politikai nézeteivel lehet, hogy nem mindíg és mindenkor értek egyet magam sem, de ettől még igencsak kedvelem, mert korrekt ember. A legtöbb politikai párt nézetei egyébként töbé-kevésbé képlékenyek. A MIÉP elnökét a Csurkát utálom, de sok értékes ember van ott (tök kiakasztó, hogy a kis Hegedűs Lórántot miért baszogatják - emlékszem, egyszer arról beszélt, hogy "békében kell élni zsidó testvéreinkkel" erre kiröhögte egy csomó ostoba MIÉP-es és most őt cseszegetik, hogy nem bírja a zsidókat...). Egyébként én ismerek síkhülye MIÉP szimpatizánsokat is ("fegyveres hatalomátvétel kell" színvonalúakat), viszont rendkívül intelligenseket is (a másik szélen lévő párt, a Munkáspárt aktivistái közül is ismerek több embert, de ott amennyire én látom szinte csak síkhülyék vannak).
Én nem szeretem az átlag politikust, mert csak puffogtatja a frázisokat és közben semmi mással nem törődik, csak hogy megszedje magát (ezért is haytam ott a politológia szakot, sőt igazándiból el sem kezdtem). Tudok itt is több politikust, aki '89 előtt lelkes MSZMP aktivista volt, aztán a szelek változtával más lett belőle (pl. olyat is, aki az MSZMP-MDF-MDNP-FIDESZ "karriert" futotta be). Szóval rühellem a nagy átlagot, demindíg, mindenhol vannak kivételek (biztosan még a Munkáspártban is) és nincs igazad, ha csak úgy an block leférgezed egy részüket (vagy mindenkit mondjuk sörözés közben, vagy inkább senkit).
Remélem azért nem nyelsz le keresztben
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
20761 levél
Válasz 02.01.04. 15:12 #23
Eric
"Deák Péter valóban skin-head volt fiatalon..." Én most sem nevezném öregnek, hisz 31 éves, tehát nem volt az olyan rég! No mindegy ezt hagyjuk.

A Horn az MSZMP KB Adminisztratív Osztálya "felkérésére" '56 dec 15-én jelentkezett rendészeti feladatok ellátására. '57 április 13-án áthelyezték a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományába és alhadnagynak nevezték ki, majd 57májusában saját kérésére leszerelték és visszakerült eredeti munkahelyére a Pénzügyminisztériumba. Akkoriban 24-éves volt(tévedtem).
Ezeket az adatokat "Az egyes fontos tisztségeket betöltő személyek ellenőrzéséről és a Történeti Hivatalról szóló 1996.évi LXVII. törvénnyel módosított 1994. évi XXIII. törvény" 5. paragrafusának (1) bekezdésével létrehozott II. sz. Bizottság az 1997. augusztus hó 26. napján megtartott zárt ülésén meghozott határozatából vettem.
Kb. 5 hónapig volt karhatalmi szolgálatban, abból 1 hónapig volt tiszti rendfokozatban(alhadnagy).A "nagy" pufajkás múlt így nézett ki kb.

Távol álljon tőlem, hogy védjem Horn Gyulát, nekem abszolút nem egy szimpatikus alak, van benne kivetnivaló bőven. Csak a történeti hűség kedvéért írtam le ezeket. Ez is tipikus esete a politikai sárdobálásnak, ami manapság megy kishazánkban.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
7037 levél
Válasz 02.01.04. 13:08 #22
Aruns
Deák Péter valóban skinhead volt fiatalon, de kinőtte (azért volt kaptárban is). Horn nem 17-18 éves volt és nem sorkatona. A karhatalmi alakulatokban csak önkéntesek voltak (ahogy ő is). Aki a megszállókkal lepaktál, az hazaáruló. Senki sem mondta róla, hogy '56-os főbűnös. Karhatalmi alakulatban szolgált, ha jól tudom, "mindössze" egy sortűzben vett részt (lehet, hogy abban sem). Ennek ellenére arra, amit csinált, nincs jobb szó, mint a hazaárulás (meg is kapta érte a Munkás-Paraszt Hatalomért Emlékérmet, bár mostanában nem hordja).
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
20761 levél
Válasz 02.01.04. 12:47 #21
Eric
Én spec. a pártokat nem az egyes emberek szimpátiája alapján itélem meg, hanem globálisan, a törekvéseik és tetteik alapján. Egyébként én is tudom ki az a Deák Péter(a skin-head mozgalom egykori oszlopos tagja). Mostanában konszolidáltabban nyomja a dolgokat, de nem miatta nem szeretem a MIÉP-et. A szélsőséges pártok tőlem mindig is távol áltak, akár bal, akár jobb oldaliak is.
A MIÉP pedig egy szélsőjobbos és egyértelműen rasszista-idegengyűlölő párt. Csak remélni tudom, hogy nem kap jelentős támogatottságot a parlamenti választásokon, mert akkor megnézhetjük az EU-s csatlakozásunkat!

Egyébként a "Horn mint pufajkás" dumának nagyon sokan bedőltek, úgylátszik te is. Ha jól tudom akkor kb 17 v. 18 éves volt és beosztott katona. Nekem sem szimpatikus a pasi, de az, hogy 56-os főbűnöst kreáltak belőle az egy kicsit erős és Torgyán-papa stílusú.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
7037 levél
Válasz 02.01.04. 11:59 #20
Aruns
Eric:
"FIDESZ, MIÉP??????????
Akkor lássam ezeket a szemeteket, amikor a hátam közepét!
Undorító férgek...
(Bocs, hogy elragadtattam magamat!)"
Ismered te a MIÉP Baranya megyei elnökét? Gondolom ha személyesn nem is, hírből biztosan... Vele pl. mi a bajod? Vannak a MIÉP-ben is nagyon jó politikusok és rendes emberek. Én pl. a kis Lórit - az ifjabb Hegedűs Lórántot és a Baranya megyei elnököt, Deák Pétert ismerem - Péter a barátom is - és nagyon jó arcok. Ha csak ennyi a véleményed - ami feltételezem, tudatlanságból ered -, akkor az elég szomorú. Mit szólsz pl. a pécsi polgármesterhez, aki nem ilyen "söpredék", mint a FIDESZ, vagy pláne a MIÉP tagja, hanem deli szocialista? Aki majdnem mindíg részeg, állandóan a fideszes politikusok kurva anyját emlegeti a hivatal folyosóján és hasonlók?
Én annak az általános porhintésnek, ami a választási propaganda - nem hiszek. Igyekszem személyes kapcsolatok alapján megítélni a politikai pártokat is. Ismerek nagyon rendes embert a MIÉP-ben ugyanúgy, mint az MSZP-ben (bár ezen utóbbi pártra nem szavaznék). Egyedül a Munkáspárt általam megismert aktív tagjai nem nyerték el maradéktalanul a tetszésemet, az nagyon súlyos társaság (nem csak a kádári örökség, még annál is súlyosabb). Egyébként a jobboldali pártok bomlasztása (MDF, KDNP, FKGP) nem véletlen folyamat...
Nem tudom, emlékeztek-e még, milyen ciki volt pl. Horn elvtárs egyik piás elszólása. Mahart helyett Malévet mondott és kénytelenek voltak pár nyugdíjast megrepültetni... Bár Meggyesi nem ilyen gyökér, mint a volt pufajkás Horn (egyébként ilyen múlttal sem lehetett volna valaki vezető politikus egy normális demokráciában, az tuti). Szerintem nem jó, ha az ország 4 évente teljesen eltérő nézeteket valló csoportok irányítása alá kerül, mert sok félbemaradt, újrakezdett, stb. projekt lesz a dologból. Hagyni kéne még 4 évig a FIDESZ-t, hadd próbálkozzanak (mondjuk ide Pécsre sem ártana egy kormánypárti polgármester, mert a szoci érai idején fideszes volt, a fidesz alatt szoci, és jól meg is szívta a város).
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
20761 levél
Válasz 02.01.04. 00:31 #19
Eric
Te meg egy rasszista német vagy...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
49 levél
Válasz 02.01.03. 20:26 #18
Obergefreiter
HÁt nemtom, én nem szeretem a szocialistákat.
Én nem úgy látom, hogy az előző kormány jobb volt, Horn az egy kommunista zsidó volt.
Az pedig, hogy én nem megyek el szavazni azért van, mert még csak 16 éves vagyok...
Én nem tudom, hogy mi volt jobb az MSZP alatt, talán jobb lett volna a nyugdíjasoknak, az orvosoknak?
És biztosra veszem, hogy az MSZP korruptabb lesz mint a Fidesz, már ha őt választják meg.
A fórumot pedig nem azért nyitottam, hogy mindenki benyögje, hogy kire fog szavzni, hanem, hogy véleményeket- egymás véleményeit- megismerjük.

2064 levél
Válasz 02.01.03. 18:31 #17
Norad2
Nos, azt hiszem a jelenlévők közül nem sokan szavazhatnak rajtam kívül, és én azért is elmegyek szavazni, mert hogy a mostani kormány a legkorruptabb az biztos és inkább a szocik mint a fidesz..
+ Ha nem máész el szavazni és nem teszel semmit a rablás ellen akkor fölösleges volt ezt a topicot megnyitni....
OTAKU
49 levél
Válasz 02.01.02. 20:33 #16
Obergefreiter
Ezt a szöveget a státusz törvénnyel kapcsolatban találtam, szerintem ez is bizonyítja, hogy a magyarok előnyben lesznek:
"A munkaügyi hivatalok (amelyeken keresztül munkához juthatnak a külföldi munkavállalók) először a magyar állampolgárokat keresik meg egy-egy munkával, amennyiben 30 napig senki sem jelentkezik rá, akkor ajánlják fel a külföldieknek a munkát."
1592 levél
Válasz 02.01.02. 20:10 #15
imq
Te szocialista,te... vigyázzatok vele az MSZP beépített embere
Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftausstellung még szebb.
49 levél
Válasz 02.01.02. 19:21 #14
Obergefreiter
Miért, Te kire fogsz szavazni?
Az jobb lesz?
Nem fogja rabolni az országot?
A mostani gondok majd mind meg oldödnak?
Egyébként én nem fogok szavazni...
2064 levél
Válasz 02.01.02. 19:13 #13
Norad2
csak pattogtok itt mindanyian, és azt se tudjátok, hogy miről beszéltek.
És tudjátok mért olyan a helyzet amiolyen?
Mert olyanokat elengednek szavazni mint ti...
OTAKU
49 levél
Válasz 02.01.02. 18:32 #12
Obergefreiter
Pedig ez a státuaz törvény...
Eddig mondjuk 4000 külföldi magyar jöhetett hozzánk dolgozni most jöhet majd mondjuk 8000 és románok is, de azt, hogy a mnkáltató kit alkalmaz azt ő maga dönti el és gondolom nem egy románt fog választani...
Vagy Ti esetleg románokat dolgoztatnátok?
Sokan mondják, hogy ők majd olcsóbbak lesznek, ige ám, de az már feketemunka és hát ugye feketemunkásként nem egy román van nálunk, szóval ez a törvény a románoknak igazából nem nagyon kedvez.
Alapvetően nincsen jó kormány, mindegyikrabol, ki ennyit ki annyit. Egy idő után azonban remélhetőleg eleget rabolnak és akkor végre a magyar nép jön, ha hagynánk egy kormányt végre 8 évig akkor lehet, hogy ők eleget rabolnának és a végén már nem csak magkkal törődnének.
És kérdezem én mégegyszer, ki a jobb a fidesznél?
11787 levél
Válasz 02.01.02. 18:22 #11
Ghoost
SZDSZ!!!
kommunisták előreee!!!!
Én még sajna nem szavazhatok
Torgyán rulezzzzzz
647 levél
Válasz 02.01.02. 15:41 #10
szando
fidesz???
bazze, nézzétek már meg, hogy mit csinálnak? Az ellenzéket perelgetik folyamatosan, az ország pénzét meg mindenféle kiállításokra, meg ilyen-olyanra költik, csak azér, hogy láccóggyon, hogy ez aztán nagyon kafa kormány, mer ez szép kiállításokat meg ilyeneket csinál. Az orvosok meg a tanárok meg majd éhenhalnak, kit érdekel.
Nézzétek meg mit csinálnak Medgyessyvel? Undorító, gusztustalan pöcsök egytől egyik.
"És egy pár üveg sörtől majd mindenki elfelejti, hogy az lett amit így pont nem akart itt senki..."
6295 levél
Válasz 02.01.02. 01:47 #9
J. Dávid
Minden párt lopja az ország pénzért, de azért nem mind1ik egyformán. Valamelyik kevesebbet, míg mások többet...
magyarán: "Jó zsebekben az ország" Ez van. Én senkire nem fogok szavazni 2002...ti? De most nekem a fidesz evvel a csöves státusz törvénnyel (mármint a romániai románok terén)biztos sok embert veszít el..na mind1.
20761 levél
Válasz 02.01.02. 01:39 #8
Eric
Fordítva tenném fel a kérdést: melyik nem?
És akkor itt felsorolnám a MIÉP-et és az FKGP-t...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
49 levél
Válasz 02.01.01. 23:14 #7
Obergefreiter
Szerinted fiesznél melyik jobb?
20761 levél
Válasz 02.01.01. 23:10 #6
Eric
FIDESZ, MIÉP??????????
Akkor lássam ezeket a szemeteket, amikor a hátam közepét!
Undorító férgek...
(Bocs, hogy elragadtattam magamat!)
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
49 levél
Válasz 02.01.01. 23:06 #5
Obergefreiter
Hát jó, Ti tudjátok, így aztán nem lesz új kormány...
Sajnos szerintem a fidesz a mostani legnormálisabb(Vagy inkább a MIÉP-es Csurka?...
3313 levél
Válasz 02.01.01. 23:03 #4
Reapest
Hülye leszek szavazni! Nincs kire! Minden párt utolsó genyó!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.