Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Kinek mi a kedvenc könyve, írója???

1719 levél
Válasz 04.02.14. 15:43 #153
TheHolyOne
Én olvastam a magyart (apámnak 89-es kiadásban van meg, ő adta ide), a 2. kötet közepéig jutottam. Vannak benne izgalmasabb, olvasmányosabb részek, de hosszútávon kicsit fárasztó. Ezért is hagytam abba, egyszerűen nem volt kedvem kézbe venni. Néha túl sok az adat és nagyon kell figyelni, különben akár egy féloldalt is vissza kell olvasnod. Benne vannak a "3 nagy" táviratai, levelei stb. Alapvetően érdekes könyv.
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
1592 levél
Válasz 04.02.10. 22:45 #152
imq
A segítségetekre lenne szükségem : Churchill : The Second World War című 12 kötetes könyvgyűjteményét szeretném valahonnan beszerezni. Ha valaki ráakadna a neten egy letölthető verzióra azt is nagyon megköszönném. Jah és ha valakinek a magyar jócskán lerövidített változathoz volt szerencséje az is írja már le, hogy milyen a könyv. Egyébként mindenkinek ajánlom - a részletek alapján nagyon, de nagyon jónak tűnik - 1953-ban nagyrészt ezért a művéért is kapott irodalmi Nobel-díjat.
Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftausstellung még szebb.
192 levél
Válasz 04.02.10. 21:27 #151
Ravenkin
Stephen Lawhead Albion Dala, azt szerettem, a pendragon ciklus mar a vege fele kicsit lapos.
Harry Pottert meg egy darabot sem olvastam, nem erzek ra kesztetest, pedig sokan mondjak, hogy jo.
A masik ami meg tetszett, Dumas - Egy orvos feljegyzesei.
Meg sok Sven Hassel folyamatosan
1491 levél
Válasz 04.02.10. 21:02 #150
Sufa
Magic!

Köszi, de megtaláltam a válaszokat a kérdésre!

ITT van az új MAGUS oldala!

Beszúrtam IDE a fejlesztők FAQ-ját a fejlesztésről!

A véleményeket oda várom, ne itt Offoljunk!
Magic, ha valamit megtudsz, azért feltétlenül írj!!!!
4176 levél
Válasz 04.02.10. 11:00 #149
gothmog
Csak túl ne bonyolítsák a szabályokat!
Sokan próbálnak minél "valósághűbb" rendszereket kiagyalni, ami aztán tönkrevágja magát a játékot a sok-sok táblázattal, ilyen-olyan módosítókkal stb.
A M.A.G.U.S.-ban pl. azt szerettem, hogy amellett, hogy az AD&D néhány kapitális baromságát kijavította, egyszerű és könnyen kezelhető volt, nem vonták el a szabályok a figyelmet magáról a JÁTÉKRÓL.
Remélem ezzel a barátaid is tisztában vannak és nem esnek bele abba a hibába, hogy készítenek egy ultraigényes, ultrarealisztikus rpg-t, amit mindenki dícsérni fog, de a kutya sem fog vele játszani!
Endure. In enduring, grow strong.
711 levél
Válasz 04.02.10. 08:46 #148
havasy
Sziasztok!
Hu de elmaradott vagyok,eddig nem láttam ezt az oldalt most vettem észre .Szücsi : Az összes Verne könyv nagyon jó!!!!!Nem is tudom mikor olvastam őket utoljára de szinte valamennyit 2-3 alkalommal is és közben évek teltek el.Leveled óta már biztosan túl vagy a Grant Kapitány gyermekein.Hogy tetszett?
Szedrencs:Szinte hihetetlen számomra amiket ajánlottál.Bocs de a fórumon eddig csak a játékokról szóló oldalakon olvastalak.Nagyot nőtetek nálam.
Ha igaz az életkorotok,gratula fiuk......
Hali....Havasy
17778 levél
Válasz 04.02.10. 08:22 #147
MagicMoment
HMhm.. SOk a kérdés,megprobálom megjegyezni,és majd óvatosan ma megtudakolom
Hol tart a könyv? Nem tudom pontosan,talán a felénél. De sokan dolgoznak rajta h a lehető legjobb legyen. RÁadásul olyan emberek akik mindig a maximálisat szeretik kihozni mindenből. Lehet talán várni kell rá,de ismervén őket nagyon komoly lesz

Egy uj alapkönyvet írnak. A többi kérdésed majd továbbítom az illetések számára
4695 levél
Válasz 04.02.09. 17:27 #146
szedrencs
Aki tudja, az olvassa el Günther Grass-tól a Ráklépésbent.

Nagyon jó könyv. Egy nap alatt ki lehet olvsani, és eléggé gondolatébresztő!
1491 levél
Válasz 04.02.06. 15:41 #145
Sufa
De mégis, ki dolgozza ki?Tessék elárulni szépen, mert messze van még a március vége!
Gáspár András benne van még?
1491 levél
Válasz 04.02.06. 15:38 #144
Sufa
Hmm...szépen záródik a hetedkor!
De ez benne van a most kiadott Wayne Chapman Geofrámiában, a hetedkor végénél!

Néztem is nagyokat!Toron végső bukása, hajók Calovynről, Új Kyria megalapítása Calovyni Kyrek által, stb.

Remélem vmi jó szabályrendszert hoznak össze a haverjaid!Dukkolok nekik, mivel a MAGUS világát szeretem a legjobban, de a harcrendszer képes furcsaságokra ("kicsit" átgondolatlan), bár ezt mi simán áthidaljuk úgy, hogy szerepjátékot játszunk, és nem kockapókert!

Egyébirán a D20 rendszer jó 5let, sok sikert kívánok nekik a megvalósításhoz, és biztosítom őket, hogy az elsők között fogom megvennei az új szabálykönyvet!

Mit tudsz még?
Azt tudod-e, hogy mikorra lesznek készen?Mert a Silverlandban márc végére mondták az új könyvet!
Csak alapkönyvet adnak ki?
És ami számomra a legfontosabb:

A régi rendszerből át lehet majd menteni dolgokat?Arra gondolok, hogy a régi alapkönyv/2. törvénykönyv/Harc,barb,glad könyv/papos könyvek igen sok karaktert, képzettséget, fegyvert tartalmaznak.Namost az új rendszerbe mondjuk úgy át lehet majd tenni a dolgokat, hogy a képzettségek megmaradnak nevükön, és a szintek is (Af,Mf), így lehet majd a régieket használni az újhoz is.
Remélem érthető, mire gondolok itt! (én is kicsit zavarosnak látom így elolvasva! )

Terveznek olyan könyveket, mit a Harcosok, barbárok, gladiátorok könyve, a papok, paplovagok könyve, vagy a Bestiárium?
Felújítanak mindent?

Sorry, ha sokat kérdezek, de nagyon várom már a MAGUS feltámadását!
4156 levél
Válasz 04.02.06. 13:28 #143
pres
dettó

el is ment tőle a kedvem
Fuck it Dude let`s go bowlin`
17778 levél
Válasz 04.02.06. 13:16 #142
MagicMoment
Jó kb 5éve már én sem jáccom.
Ynevről tudok most amit leírtam plusz pár dolgot meg az uj rendszerről tudok még.
Azt ennyi
4176 levél
Válasz 04.02.06. 13:10 #141
gothmog
Kösz, megnyugtattál...

Én úgy 6-7 éve már nem vagyok benne ezekben a dolgokban, néhány magyar próbálkozást, illetve magyar nyelven kiadott külföldi rpg-t megvásároltam még, de már nem játszom, a Rúnát sem veszem (létezik még egyáltalán?), így nem tudtam, hogy ezek a dolgok történtek a M.A.G.U.S. háza táján.
Köszi az infókat!
Endure. In enduring, grow strong.
17778 levél
Válasz 04.02.06. 12:48 #140
MagicMoment
Ja és h elnyomjam a téveszméket.
Csanádé volt anno,majd eladta a magust,aztán visszavette,és megint eladta. De mostmár soha többet nem veheti meg
Ergo csak és kizárólagosan jó lehet a MAGUS,innentől kezdve
17778 levél
Válasz 04.02.06. 12:47 #139
MagicMoment
d20as rendszer lesz,ami kidolgozás alatt van. Szerencsére csanádnak már nem lesz semmi köze a MAGUS-hoz. A mostani rendszer az igy über jó lesz. Főleg h olyan valaki dolgozza ki..ah..
mind1..majd meglátja a jó nép
4695 levél
Válasz 04.02.06. 10:05 #138
szedrencs
A Sötétség délben tényleg nagyon durva könyv, bár már annak is egy jó 6-7 éve, hogy olvastam. Az a legdurvább rész, amikor a szocialista kikötői munkások pakolják át a Sz.U.-ból a spanyol polgárháború "nemzeti" oldalának szánt fegyvereket, meg szállítmányokat, és közülük nem mindenki bírja el ezt a lelkiismeretével.

Koestlernek a többi könyve milyen, mert azokról annyira nem hallani?
4176 levél
Válasz 04.02.06. 09:32 #137
gothmog
Jó volt a M.A.G.U.S. anno! Én még a hibákkal teli legeslegelső, jófajta szar papírra nyomtatott változattal kezdtem, (illetve folytattam, mert előtte kicsit AD&D-ztem is). A baj csak az, hogy akik igazán benne voltak és a hangulatot és az észt hozták, már régen leláceltek és megcsinálták a saját játékaikat (Nyulásziék) és hiába vannak ott tehetséges, új srácok (feltehetően a haverjaid), a megalomán Csanád mellett nem lehet könnyű nekik...
Na jó, nem akarom bántani a Novák Csanádot, mégiscsak létrehozott (többedmagával) egy jó rendszert (amivel nagyon jókat játszottam még anno), de az én szememben a neve összefonódott az örökös ígérgetésekkel, nagyotmondásokkal. Ráadásul hallottam néhány igazi régi motorostól, hogy olyan gyermekded módon tápos karaktereket (mint pl. Tier nan Gorduin, aki a Csanád egyik játékos karaktere volt anno, már ha hihetek az infoknak) használt, hogy azzal a cirkuszban is felléphetett volna.

Na jó, mégiscsak bántottam a Csanádot, még csak jogoim sem volt hozzá, mert a relatíve régi (de nem túl nagy és hosszú) szerepjátékosi múltam ellenére is csak egy kis fika vagyok hozzá képest , de azért jól esett...
Endure. In enduring, grow strong.
2387 levél
Válasz 04.02.06. 09:23 #136
SShark
Most kezdek ismerkedni egy két Codex könyvvel is...
4176 levél
Válasz 04.02.06. 09:17 #135
gothmog
A Dragonlance tényleg jó nagyon, bár nekem csak az első három van meg (még a legelső kiadásban), de úgy tudom, hogy eredetileg is csak trilógiának készült (az első három könyv kerek egészet alkot). Nem is én vettem meg anno, hanem apám, aki szintén nagyon szereti a fantasy irodalmat. A sötét elf sorozatot is ő kezdte venni (szintén első kiadásosak), mert én lusta voltam pénzt kiadni érte, inkább Magic kártyákra meg RPG szabálykönyvekre költöttem. Aztán mi lett a vége? Már nem kártyázom, nem játszom, de ezeket a könyveket újra és újra elolvasom időnként...
Endure. In enduring, grow strong.
2387 levél
Válasz 04.02.06. 08:44 #134
SShark
A Tavaszi hajnal sárkányai szerintem nemsokára kijön. Az Ikrek trilógia átlagosan 1400.-/DB Nekem ezek a kedvenc Dragonlance könyveim. Az általad leírt könyvekkel sajnos teljesen igazad van
Ezek az új kiadásban csak kemény borítós drágább változatban jelentek meg... én azért szépen egyenként megvettem őket Ezek közül a Nyári tűz sárkányait mindenképpen javaslom mivel ez gyakorlatilag egy igazi Dragonlance finálé!
Jó árban van még a Káoszháború sorozat is ahol a legjobb a két sárkányfattyú könyv:
A Halálbrigád
Az utolsó erőd
A törpék és a sárkányfattyak közti megegyezés alapján az egymáson történő rajtaütések nem mehetnek vérre: Csak össze vissza verhetik egymást.... nehezen kezdtem bele de később nem tudtam letenni. Tele van egészséges poénnal...

A többi Káoszháború könyv kicsit gyengécske...
17778 levél
Válasz 04.02.06. 07:50 #133
MagicMoment
Akikkel kb 8 éve elkezdtem MAGUS-ozni,most azok írják az új szabály rendszert...

Avval beéred h az amundok begyakják a dszenneket, mogorva chei szövetéset köt Kránnal,(Shackallor cserébe csak annyi kér, h chei menjen el Kránba)gorvik kipusztul,majd Krán begyakja az amundokat,hogy rátegye a kezét sonioni opálmezőkre...Ennyi elég??
Tier Nan Gorduin pedig egy égi hajóval távozik Ynevről.. KB ezzel ér véget a 7kor.

Ja és ezt nem nagyon kell híresztelni
1491 levél
Válasz 04.02.05. 23:38 #132
Sufa
De igen!

Régóta mágusozom!
Milyen dolgokat tudsz?Az új alapkönyvről?Te lennél a beavatott?Mesélj!Minden érdekel!
2705 levél
Válasz 04.02.05. 21:54 #131
hadzsi
Ja és még egy író: Friedrich Dürenmatt. Most adják ki az összegyűjtött írásait. Tőle minden ajánlott, de főleg az Ígéret- a film, ami belőle készült, Az Ígéret Megszállotja legalább olyan jó Sean Penn rendezte és Jack Nicholson játssza a főszerepet- és a Bíró és a Hóhér novellagyűjtemény.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
902 levél
Válasz 04.02.05. 21:44 #130
Szücsi
Jol teszed! En is szoktam AC-t olvasni. Jo konyvek nagyon. Most kezdem el a Grant Kapitany gyeremekeit. Ez nem AC de tesom mondja hogy jo konyv. Ja es Shogunt olvasta mar valaki? Jo konyv?
192 levél
Válasz 04.02.05. 20:40 #129
Ravenkin
Most eppen Agatha Christiet olvasok, es hat elvezem
3973 levél
Válasz 04.02.05. 20:10 #128
Petyo
Még mindig Heinrich Böll

Ja nincs meg tőle valakinek a Dr. Murke összegyüjtött hallgatásai?
Megvásárolnám!
Most nekünk, erőseknek kell elviselnünk a gyengék gyengeségét, és nem a magunk kedvére kell tenni.
2705 levél
Válasz 04.02.05. 18:23 #127
hadzsi
Nekem a az a két író akinek a stílusa bejött Arthur Koestler és George Orwell. Mindkettő megrögzött kommunistából vagy szocalistából vált antikommunistává, mindekttő részt vett a spanyol polgárháborúban, mindkettőnek meggyűlt a baja Sztálinnal, mindkettő átélte a nagy gazdasági világválságot, szóval a könyveik ugyanazt a kort írják le, csak szemléletmódukban másképp. Arthur Koestlertől- aki egyébként magyar zsidó családból származik- kötelező olvasmány a Sötétség délben. Ha valaki meg akarja tudni, hogy a kommunizmus miért nem különbözik semmiben a nácizmustól annak ez a könyv kötelező. Én azért az iskolákban is kötelezővé tenném Merle: Mesterségem a halál c. könyvével és a Sorstalansággal együtt. Orwelltől pedig nem az 1984 és az Állatfarm- ezeket mindenki ismeri- az ajánlott hanem a Hódolat Katalóniának- korhű eseményrajz arról, hogy hogyan bukta el a spanyol pogárháborút a kommunisták hathatós segítségével a forradalmi oldal- és a Csavargóként Párizsban és Londonban. Ez a könyv is- ahogy az előző- életrajzi könyv és a gazdasági világválságot mutatja be, de nem ám az újságíró felülnézetéből hanem mint oridzsinöl hómlessz. Miután elvégezte az Etoni iskolát Orwell kiment Párizsba, onnan vissza Londonba és állástalan csavargóként vagy idénymunkákból tengődve vészelte át a gazdasági világválságot, majd lett elismert újságíró. Hihetetlen mennyire érzékeny volt szociálisan a fickó!
Akiki meg nem olvasnak könyveket azokat csak sajnálni tudom, egyrészt mert nagyon sokat veszítenek, másrészt mert az ilyen emberek nagytöbbsége előbb utóbb az arctalan fogyasztói civilizáció atomjává válik. A jeleket egyeseken már látni lehet itt.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
1008 levél
Válasz 04.02.05. 17:47 #126
MAgi
A Pop, csajok, satöbbi film nem volt rossz, de azt nem olvastam könyvben; viszont a Fociláz az nagyon ott van. Talán olyasvalaki is tudná szeretni, akit esetleg nem is érdekel a foci. Nagyon intelligens mű. Mondjuk én szeretem a focit, szóval 1 kicsit elfogult vagyok...
"Only human" - Agent Smith
902 levél
Válasz 04.02.05. 17:18 #125
Szücsi
Rejtő rulez!
4695 levél
Válasz 04.02.05. 16:48 #124
szedrencs
Tényleg, Hemingway. Ütöm magam, hogy elfelejtettem.

Nick Horny könyvek tényleg olyan iszonyatosan jók? Mert a Pop, csajok, satöbbi film az nagyon ott volt, gondolom a könyv 1000x jobb.
1008 levél
Válasz 04.02.05. 16:20 #123
MAgi
Olyat nem írt, ellenben olyat igen, hogy A hús megfeszítése : Szexus. Tudod a Rettegés fokában De Niro ezt adja a kiscsajnak.
Most fogom megszerezni könyvtárközi kölcsönzéssel, mert nem nagyon tartják sehol az ajánlópolcokon.
"Only human" - Agent Smith
17778 levél
Válasz 04.02.05. 15:40 #122
MagicMoment
És az egyenlítővel mi lesz??
1008 levél
Válasz 04.02.05. 15:26 #121
MAgi
1. Nick Hornby - Fociláz
2. Irwine Wellsh - Trainspotting
3. Henry Miller - Baktérítő; Ráktérítő

Jack Kerouac - Úton; Művésztelep
Hemingway - Fiesta
Rejtő Jenő / P. Howard - *.*
"Only human" - Agent Smith
17778 levél
Válasz 04.02.05. 13:34 #120
MagicMoment
Wayne chapmen?? csak nem magusozol?? érdekel milyen érdekes dolgok fognak történni Yneven??
**beavatott,mindent tud
1491 levél
Válasz 04.02.04. 18:32 #119
Sufa
Köszönöm szépen az infokat, sikerült is beszereznem a Sötét Elf Trilógiát, mindhárom kötetet, most olvasom őket.A Dragonlace könyvekből a Margaret Weis és Tracy Hickman nevével fémjelzett könyvekre gondolsz?Az őszi alkony sárkányai,A téli éj sárkányai,A tavaszi hajnal sárkányai, A nyári tűz sárkányai, és végül ide sorolják asszem a Raistlin lánya c. művüket is.
Ez az alap krónika ugye?

Szívesen elolvasnám majd ezt is, csak most a 3 könyv 6000 volt, és kinéztem még egy gyönyörű kiadású, festményekkel illusztrált Szimarillokat (3200), és egy Wayne Chapman kötetet (3990) és ezekre sem nagyon lesz pénzem sajna!

Egyébiránt először a Móriczon lévő óriás Alexandrában akartam megnézni (aki fantasy könyvet keres, az először itt próbálkozzon, brutálisan nagy készleteik vannak minden témában, és igen kecsegtető akcióik is ) De végül Óbudán járva a Silverlandban megláttam őket, és ennek nagyon megörülvén,gyorsan meg is vettem mind3at!Ez a bolt sem piskóta, hihetetlen mennyi cucc van egy olyan kis boltban felhalmozva!

A Dragonlance könyvekkel meg az a baj, hogy darabjuk minimum 2500, és így az egész min. 10.000 forint lenne szintén!
Ja, a poén az, hogy újra kiadtak most az 5 könyvből 4et!De a Tavaszi hajnal sárkányait miért nem????
877 levél
Válasz 04.02.02. 17:46 #118
NF
Lem egy túlmisztifikált író tulajdonképp nem tudom miért vált ilyen ismertté...

PKD meg változó, a do androids... nagyon élvezetes ellenben néhány novellája elképesztő ökörség.

274 levél
Válasz 04.02.02. 13:42 #117
Fan gamer!!
Gothmog: olvastam, és sztem is kurvajó... Asszem bagolyfolyó a címe, de nem esküdnék meg rá...
Most, hogy így felsoroltátok Lovecraftot is szeretem,
meg Philip K. Dicket (igen az Ubik de durva volt, főleg a végén, mikor leesett a poén, és a csávó ottmaradt "tökegyedül" féletben)
Ian Watsont is szoktam olvasgatni, de őt csak olykor-olykor nem rendszeresen (mikor arra támad kedvem...) Hát nem aztmondom, hogy rossz, de nem mérhető egy Asimovhoz Vagyis inkább tök más stílus. Watson könyvekért is lehet rajongani, de az azért annyira nem az én stílusom
Jah, Stanislaw Lemet is szoktam olvasni (sajnos csak egy könyvem van tőle, a könyvtárban meg tülekednek érte
A pokolra fogok jutni... Nembaj, sok lesz ott az ismerős...
4695 levél
Válasz 04.02.02. 13:24 #116
szedrencs
Günther Grass-tól a Ráklépésben-t olvasta valaki? Mert állítólag jó könyv.
4176 levél
Válasz 04.02.02. 13:07 #115
gothmog
Bierce tényleg jó nagyon, a Bagolyfolyó (vagy Bagolyfolyón, már nem emlékszem, régen volt) című novelláskötetét olvastam. Jó morbid...
Endure. In enduring, grow strong.
17778 levél
Válasz 04.02.02. 12:48 #114
MagicMoment
Persze Ti nők mindig mindent másképpen éltek meg :

off:
jó hát pár "puhapöcsü" tizenéves miatt kiakadni nem kéne"
on
4695 levél
Válasz 04.02.02. 12:44 #113
szedrencs
Legjobb írók (nem sorrend):

George Orwell

Philip K. Dick
(már csinálhatnának az Ubik-ból is filmet.) Szerintem ő az egyik legzseniálisabb sci-fi író, aki valaha is élt

Ray Bradbury
(Furcsa, hogy őt eddig még senki nem írta itt, pedig a novellái nagyon jók/elgondolkodóak, gyakran viccesek, de mindig eléggé humánusak.)

Joseph Heller
(Bár tőle a "22-es csapdája" után kifejezetten csalódás volt az "Isten tudja" vagy még inkább a "Gold a mennybe megy".)

Howard Phillip Lovecraft

Edgar Allen Poe és Ambrose Bierce (épp Bierce-t olvasok)

és persze Douglas Adams sem maradhat ki.
_________________________________________
Ian Watson sem rossz, de én őt ponyvának tartom, és úgy is olvastam. Szóval olvasmányos, de túl sok irodalmi értéket nem képvisel az előzőkhöz képest. (Ráadásul túl gyakran használja a "gennysárga" szót.)
_________________________________________
Amiben eddig nagyon-nagyot csalódtam:

Stanislaw Lem : Éden

illetve Asimov valamelyik könyve (talán a Birodalom, ha van ilyen. Annyira unalmas volt, hogy nem bírtam végigolvasni. A Halhatatlanság Halála viszont tényleg egész jó mű tőle.)
4176 levél
Válasz 04.02.02. 12:29 #112
gothmog
No és ne feledjük a Dark Sun könyveket sem (Egyszemélyes törzs trilógia stb.), plussz van egy-két Ravenloft-os darab is (A fekete rózsa lovagja: ez Dragonlance-Ravenloft hibrid), vagy a Ravenloft vámpír-fejedelmének életéről szóló könyvek.

A topic eredeti témájához visszatérve pedig,
Kedvenc íróim: H. P. Lovecraft és J. R. R. Tolkien
A hivatalosan is szépirodalmi kategóriából pedig Ottlik Géza.
Endure. In enduring, grow strong.
132 levél
Válasz 04.02.02. 12:14 #111
L!L!TH
Engem, mint nôt, lehet, hogy másképp vagy talán még mélyebben érintett mindenesetre teljesen értettem Nancy döntését, hogy inkább megadta magát. Részben értem Marty önérzetének fájdalmát is. De sz'tem Nancy a lehetô legjobban döntött, mégha a remény is vezérelte, hátha túléli. És legalább addig ne fájjon. Sôt, ugye élvezte is... Attól volt jó a könyv, hogy az író mindkét nem, illetve az összes szereplô szemszögét jól tudta megjeleníteni

off:
nem nagyon írogatok ide, a tavalyi nô-férfi párbaj az egyik topikon elkeserített. Én csak egy csaj vagyok

on
Állítsátok meg a Földet, ki akarok szállni!!!
274 levél
Válasz 04.02.02. 11:58 #110
Fan gamer!!
Nekem minden Asimov-tól (rohadt sok könyvetírt, és nem csak sci-fi kategóriában
Arthur C. Clarke-tól minden (űrodüsszeiák, stb.)
Frank Herbert-től minden (Dűnék, egyebek... Sajnos az eredeti Dűne sorozatot csak a Dűne Istencsászáráig tudtam elolvasni... Azt is elég regényes módon szereztem meg a könyvtárban [pusztakezes harc, mesterlövészpuska, stb. segítségével])
Sci-fiből szinte minden... Uhh, fel se bírnám sorolni... Mostanában meg kezdek rákapni a fantasy-ra (R. A. Salvatore)
Azonkívűl szeretem a történelmi regényeket (James Clavell, Robert Graves, Germánus Gyula)
Sztem a lényegeseket felsoroltam...
A pokolra fogok jutni... Nembaj, sok lesz ott az ismerős...
17778 levél
Válasz 04.02.02. 11:43 #109
MagicMoment
Az egy nagyon komoly könyv. Engem odab*szott!

off
Azt hittem Te már nem is irogacc ide.
on
132 levél
Válasz 04.02.02. 11:11 #108
L!L!TH
Nem mondom, hogy a legkedvencebb könyv, de nemrég olvastam egy nagyon kemény, megdöbbentô könyvet. Érdekes (és talán ha lekutatunk az emberi ösztönök legmélyére, talán igaz is), fordulatos, jól felépített könyv. Kissé kiakadtam tôle, talán azért, mert pszichésen engedtem, hogy hasson rám.

David Osborn: Vadászidény

Jellegtelen borító, de nem is baj. Nem árasztják el a borítót a "2003-as év bestsellere" meg semmiféle amerikai lapok magánvéleménye, sôt, nincs rajta semmi, ami utalna a történetre, csak egy kis ismertetô, ami alapján light-os kis regénynek gondoltam. Nem az
Állítsátok meg a Földet, ki akarok szállni!!!
4156 levél
Válasz 04.02.02. 09:53 #107
pres
Mark Helprin: Téli mese.

Kicsit megment de jó kis könyv. Mostanában ez a legjobb amit olvastam.
Fuck it Dude let`s go bowlin`
2387 levél
Válasz 04.02.02. 08:50 #106
SShark
Talán az Alexandra könyvesboltokban még meg tudod őket venni.

A trilógia:
Otthon
Száműzött
Menedék

A kristályszilánk trilógia:
Kristályszilánk
Ezüst erek
A félszerzet ékköve

Örökség
Csillagtalan éj (Itt küzdenek meg Dantrag Baenre-vel)
Sötétség ostroma (Mithril csarnok ostroma)(ez nekem nagyon bejött)
A hajnal ösvénye (xxxxx-kiszabadítása, ..lelőném a poént)
A csend pengéi (Drizzt kontra Artemis Entreri)
A Világ háta (Ez inkább Wulfgar központú)
Kardok tengere (Világ háta folytatása)
Ezer ork (ezt nekem is meg kellene vennem)

Nem bírom kihagyni: Ha ezek a könyvek tetszenek akkor mielőbb mozdulj rá a Dragonlance könyvekre is, mivel azok most többnyire biztos kaphatóak és bár nekem is nagy kedvencem Drizzt de a Dragonlance könyvek egyszerűen „nagyobbat szóltak”.

A másik Salvatore sorozatok a pap ciklus /5 könyv/ ami Cadderly-ről szól nagyon jó, valamint a Crown Empire sorozat /6 könyv/ amit szintén olvastam de ez nálam a fent említett négy csoportból az utolsó helyen végzett. Teszem hozzá ,hogy itt a fórumon is olvastam olyan olvasót akinek a CE tetszett a legjobban. Ízlése válogatja. Eszembe jutott még egy két jó fantasy világ, de hát holnapig lehetne ezekkel a könyvekkel kapcsolatban a billentyűzetet püffölnöm......
1491 levél
Válasz 04.02.01. 22:41 #105
Sufa
Tudna nekem segíteni valaki?Keresem Salvatore DarkElf sorozatának első köteteit!Amiben Drizzt Do'Urden születése és kiképzése van leírva!

Vagy ha valaki tudja, akkor a Sötét Elf sorozat köteteinek a pontos címeit, szintén megköszönném, ha megosztaná velem!
Minden könyv érdekel, ami Drizzt Do'Urdennel kapcsolatos!
433 levél
Válasz 03.12.10. 16:43 #104
Tiny
Én az Atreidest és a Dűne 1-2-3 at olvastam eddig. A többit majd új kiadásban szerzem meg, hogy ne lógjon ki a sorból.
"Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme." Rejtő Jenő

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.