25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Baldur's Gate vs. Diablo2

ivoviz
#71 ivoviz [96]
jól van elnézést uj vagyok még errefelé pedig már egy 1 éve regiztem

Küzdjünk kicsit, jót tesz mindenkinek!

Válasz erre

sipec
#70 sipec [19623]
kb szambol vetted ki a szot

Válasz erre

Előzmény: riddick21 2006.12.25. 23:23
riddick21
#69 riddick21 [2647]
Amúgy jó kis értelmes topik ez, kb. annyi az értelme, mint annak a kérdésnek, hogy:
Melyik jobb: a csokitorta vagy a hajszárító?

"Jeti, add ide a bőröd!"

Válasz erre

Tyrn
#68 Tyrn [11406]
lawl

Válasz erre

Előzmény: drdani 2006.12.25. 23:21
drdani
#67 drdani [3999]
lécci ne csináld már mert felrobbanok!

Ahol a rendetlenség törvény, rendcsináló a lázadó!!

Válasz erre

Előzmény: Tyrn 2006.12.25. 23:20
Tyrn
#66 Tyrn [11406]
kibaszottul szánalmas vagy

Válasz erre

Előzmény: drdani 2006.12.25. 23:18
drdani
#65 drdani [3999]
majd megkapja a bant remélem.

Ahol a rendetlenség törvény, rendcsináló a lázadó!!

Válasz erre

Előzmény: riddick21 2006.12.25. 23:16
riddick21
#64 riddick21 [2647]
mi a jó édesanyádért hozol fel ezerötszázéves topikokat, te szarfaszú kis nyomorék? hmm? hülye buzi.

"Jeti, add ide a bőröd!"

Válasz erre

Előzmény: ivoviz 2006.12.25. 22:56
ivoviz
#63 ivoviz [96]
nem bocsánat az 499. ugye nincs harag?

Küzdjünk kicsit, jót tesz mindenkinek!

Válasz erre

ivoviz
#62 ivoviz [96]
ez kb az 500. diablo topic. nevettető

Küzdjünk kicsit, jót tesz mindenkinek!

Válasz erre

Sejby
#61 Sejby [40]
Hi!
Az igaz, hogy a Bg története befejeződött, de nekem nem is ezzel van gondom. Más történettel, NPC-kel, más helyszínen,de ugyanebben a világban és ugyanezzel a rendszerrel, kisebb módosításokkal kellene egy játékot csinálni. Hasonló próbálkozást látnék szívesen, mint pl a Darkest Day. Alapvetően nem a Bg hanem a hangulata és a játékrendszere hiányzik.

Válasz erre

SShark
#60 SShark [2387]
A BG történetre visszatérve: Az eseményeket a ToB-bal lezárták így csak elég "műanyag" módon lehetne folytatni.

Válasz erre

TheHolyOne
#59 TheHolyOne [1739]
A ToB lehet, hogy rövid a SoA-hoz képest, de messze a leghosszabb, legkidolgozottab a kiegészítők között. A sok hulladékhoz képest akár önálló játéknak is elmegy.

Válasz erre

Előzmény: Sejby 2003.10.30. 08:55
Sejby
#58 Sejby [40]
Azt olvastam a Greyhowk-ról, hogy sok benne a bug. De magam még nem próbáltam.

Válasz erre

Sejby
#57 Sejby [40]
Hi!
Én kipróbáltam a Lionhartot, de szerintem egy hulladék. Én sokkal jobbra számítottam. Vérbeli gyakás lett az egész. ameddig elvittem, a küldetések kimerültek abban, hogy Őlj meg mindenkit a pályán, és megoldottál minden feladatot.

Válasz erre

Shockwave
#56 Shockwave [116]
Ott van a Greyhawk, nem? És lesz újabb része is.

"Anything else would be... illogical."

Válasz erre

HunGhost
#55 HunGhost [1]
Szerintem azért nem ártana, ha csinaálnának Bg3-at, már csak amiatt se, hogy mostanába NINCS NORMÁLIS kalandjáték. Vannak próbálkozások, mint a ToEE, vagy a Lionheart, de ezek inkább csak Hack'n'slashek.Egy Bg3 kaliberű játékkal elég nagy sikereket érhetnének el + a kalandjáték fannok NAGYON boldogok lennének!

(Bg rules!)

Válasz erre

SShark
#54 SShark [2387]
Ez volt a lényeg, hogy a Neverwinter miatt nem fogtak már bele még egy BG-be. Ugyebár jött a D&D új kiadása is stb..stb.. Mondjuk nálam is belefért volna egy BG 3.

Válasz erre

Sejby
#53 Sejby [40]
A TOB-ot én is nagyon rövidnek éreztem (főleg az BG2 után). Szerintem ha a készítők bővebbre csinálták volna akkor simán elment volna mint BG3-nak, és így a kaland trilógiává ővülhetett volna. A másik gondom az volt vele, hogy a karakterek nem csak a történet szerint voltak "félistenek". Szerintem túl nagy tápokat raktak bele.
A LOD-dal kapcsolcsolatban csak annyit, hogy a két új karakterosztájon kívül nem sok minden tetszett rajta. Bár a barbárok városa nagyon szépre sikerült, valahogy mégsem jött be (hozzáteszem az D2 sem fogott meg nagyon).

Válasz erre

Demeter
#52 Demeter [1803]
Azzal, hogy " rövid " egy kicsit vitába szállnék. Mármint a ToB-ra gondoltam mivel a maga 50 órájával igencsak ott van ahhoz képest, hogy csak egy " gyenge " kieg. Szal ha jól megnézzük akkor sem a Tales sem Heart még csak meg sem közelíti " hosszúságban " a ToB-t. Tehát elmondható, hogy méltó befejezése a már-már végeláthatatlan kálváriánknak.
Csak annyit tudok mondani: " Szép volt BioWare "....

".....örökké nem eshet...... "

Válasz erre

Előzmény: Reapest 2001.07.29. 18:11
Reapest
#51 Reapest [3313]
Ezzel én is így vagyok, de nekem be kell érni az offline verzióval .

Válasz erre

Előzmény: PoCoK 2001.07.29. 18:15
PoCoK
#50 PoCoK [2328]
Hmm hogy rövid lenne a LoD? Lehet, ám nekem már megvan több mint 3 hete és azota is minden nap több órát töltök a B.Neten, mert egyszerűen nem tudom megunni a gamét..

stufumofo™

Válasz erre

Előzmény: Reapest 2001.07.29. 18:11
Reapest
#49 Reapest [3313]
Mind a kettő ratyi. De elfogadom őket, hisz csak kiegészítők, rövidek, viszont mind a kettőnél megkapjuk az elvárt (megszokott) színvonalt. Egyébként Bhaal-nak írják. Összegzésben egyébként én kellemesebb órát/órákat töltöttem a LoD-nel.

Válasz erre

PoCoK
#48 PoCoK [2328]
LoD

stufumofo™

Válasz erre

Death man
#47 Death man [6926]
Én a Diablo 2 kiegészitőére szavazok.

! ! ! DE OTT NEM VOLTAK NŐK ! ! !

Válasz erre

Redvs.Ark
#46 Redvs.Ark [17]
Helyesbítés a Hack 'n Slashért.(A ****ban click & killt írnak). Ok? A csillag az reklám lett volna. Más: D2: Lord Of destruction vs. BG2: Throne Of Bhael(ha rosszul írom javítsatok ki). Melyik a nyerőbb kiegészítő?

Válasz erre

Előzmény: Redvs.Ark 2001.07.28. 17:08
Death man
#45 Death man [6926]
DIABLO 2 DIABLO 2 DIABLO 2 DIABLO 2 DIABLO 2

! ! ! DE OTT NEM VOLTAK NŐK ! ! !

Válasz erre

Reapest
#44 Reapest [3313]
Én ezzel tisztában voltam! A baj csak az, hogy kevés a Hack&Slsh, pedig elég jó játékocskák ezek! Nox2-t pl. szívesen látnék.
Egyébként én kő RPG-nek csak a BG-t és társait veszem. A többi is RPG, de nem kő! Hogy értsétek ezt a kő szót el kell mondanom, hogy én ezalatt az AD&D-s világokban játszódó játékokat értem (pl.: Ravenloft, Forgotten Realms, Planescape, stb...).

Válasz erre

Redvs.Ark
#43 Redvs.Ark [17]
Szerintem midkettő(d2 és BG2 a gyengébbek kedvéért is király. Csak az a baj, hogy elfelejtitek, hogy a D2 az Hack 'n Slash(ha jól írom) RPG elemekkel, a BG2 pedig alap RPG, hoppá. Na csak ennyi. Császtok.

Válasz erre

Reapest
#42 Reapest [3313]
FPS a Marson! Elég jó lett. HL és Unreal keveréke, de még csak PS2-re van.

Válasz erre

_AlEsI_
#41 _AlEsI_ [142]
Hmm, Red Faction, az mi??

Alesi, I serve The Flaming Fist!!

Válasz erre

Reapest
#40 Reapest [3313]
Tudom, tudom. Az már tényleg csak az én dolgom, hogy nekem ez a játék nem jött be, de az egy másik, hogy a készítők teljesítményéhez képest (főleg a Red Faction-ükhöz képest) elég igénytelenre sikeredett a játék. Ismered a Red Faction-t? Nem lehetséges, hogy azért sikeredett a Summoner ilyen soványra, mert több időt töltöttek ennek a proginak a fejlesztésével?

Válasz erre

Előzmény: The Lord 2001.07.23. 23:39
aliendreamer
#39 aliendreamer [71]
The Lord: Én írtam. Idézem:
"Több esélye van a Duke Nukem Forevernek a "200X legjobb RPG-je" címre, mint bármi másnak. Gondoljatok csak arra, mi felé halad a stílus, lásd System Shock 1-2, Deus Ex."
Ennyi, lényeg, hogy a Deus Ex példája is mutatja, mi felé tart az FPS-ek világa. De azért - hála égnek - még nem kellett ráakasztanom az RPG-megnevezést...

Válasz erre

_AlEsI_
#38 _AlEsI_ [142]
Nyah, bevégeztetett. Sarevok halott, enyém az igazság Azé nem ment elsőre 3szor is megmakkantam mire rájöttem a taktikájára de sebaj lényeg hogy győztem. Pontosabban nem én hanem az a sok lény amiket teremtettem meg a nyilasom, de az én karim is ott volt és ez a lényeg. Majd biztos nekirontok egy fighterrel szenmtől szembe Nyah mind1 jó volt szép volt meg kéne szerezni valahonnan a folytatást . Egyébként bírom, hogy ha ujrakezded a játékot a karakterek XP-je nem veszik el...

Alesi, Master of the Quad

Válasz erre

The Lord
#37 The Lord [3553]
jahh kb, amúgy kimondta hogy a deuszeksz rpg? Jahh ríp, nekem a Summoner nagyon teccett, úgy hívják, hogy "ÚJ GENERÁCIÓS RPG" meg tudnám szokni azt is, de egyébként detto ugyanaz a 2 csak az egyik 2d míg a másik 3d, sztem semmi más különbség nincs a kettő között.

"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!

Válasz erre

Reapest
#36 Reapest [3313]
RPG Reneszánsz: az csak lesz! Most semmi sincs a tavalyi dömpinghez képest! Ilyen förmedvények esnek a nyakunkba, mint a Summoner és a Evil Islands. Mind a kettőben csalódtam, de csak az utóbbiban kellemeset!

Egyébként nem hinném, hogy a Duke nagy RPG lenne végső soron, mivel már nemsokára megjelenik, habár ki tudja....ha még sok idő letelik! A Deus Ex egyébként csak azért nem jó RPG-nek mert ott az ügyesség is számított (nem mind1, hogy az ellenfelet hol találod el), a System Shock-ben viszont tényleg nem számított, csak, hogy milyen a találat.

A történet a BG-ben: Szerintem nagyon izgalmas volt, de egyszerű, RPG-re jellemző, habár ehhez azt is hozzá kell venni, hogy előtte tényleg éheztünk az RPG-re. Viszont most már kőne egy ennyire komoly RPG, amiben viszont a főellenfél nem gonosz, csak rossz. Értitek/érzitek a különbséget? Ez csak nézőpont kérdésévé teszi a dolgot és így ha akarják, olyan storyt csinálhatnak, amiben a főellenfél karaktere egy nagyon karizmatikus, bölcs ember, akinek stílusa van és tetteivel komoly célja. Például ilyen volt a Sziklában Ed Harris, akit nem lehet gonosz terroristának nevezni, sőt ő is jó volt, aki csak igazságot akart. Játékok terén ilyen ellenfél volt Sephiroth, az FF7-ből. Az FF-ben egyébként azért is érezhette ezt a játékos, mert közel állt a játékoshoz, sokszor tűnt fel a játék folyamán, nem úgy, mint Sarevok. Irenicus a BG 2-ben már sokkal jobb főellenfél volt.

Az angol és az RPG-k kapcsolatáról. Én a szókincsem 50%-át a gépnek köszönhetem (és nem vettem semmi féle "Tanuljunk meg angolul a csodás multimédiával!" című Cd-t! És a mostani tudásom a középfokú vizsga fölött van (ez papíron is igazolva vagyon , habár a nyelvtant a Baldur's Gate nem elemezte .

Válasz erre

Reapest
#35 Reapest [3313]
RPG Reneszánsz: az csak lesz! Most semmi sincs a tavalyi dömpinghez képest! Ilyen förmedvények esnek a nyakunkba, mint a Summoner és a Evil Islands. Mind a kettőben csalódtam, de csak az utóbbiban kellemeset!

Egyébként nem hinném, hogy a Duke nagy RPG lenne végső soron, mivel már nemsokára megjelenik, habár ki tudja....ha még sok idő letelik! A Deus Ex egyébként csak azért nem jó RPG-nek mert ott az ügyesség is számított (nem mind1, hogy az ellenfelet hol találod el), a System Shock-ben viszont tényleg nem számított, csak, hogy milyen a találat.

A történet a BG-ben: Szerintem nagyon izgalmas volt, de egyszerű, RPG-re jellemző, habár ehhez azt is hozzá kell venni, hogy előtte tényleg éheztünk az RPG-re. Viszont most már kőne egy ennyire komoly RPG, amiben viszont a főellenfél nem gonosz, csak rossz. Értitek/érzitek a különbséget? Ez csak nézőpont kérdésévé teszi a dolgot és így ha akarják, olyan storyt csinálhatnak, amiben a főellenfél karaktere egy nagyon karizmatikus, bölcs ember, akinek stílusa van és tetteivel komoly célja. Például ilyen volt a Sziklában Ed Harris, akit nem lehet gonosz terroristának nevezni, sőt ő is jó volt, aki csak igazságot akart. Játékok terén ilyen ellenfél volt Sephiroth, az FF7-ből. Az FF-ben egyébként azért is érezhette ezt a játékos, mert közel állt a játékoshoz, sokszor tűnt fel a játék folyamán, nem úgy, mint Sarevok. Irenicus a BG 2-ben már sokkal jobb főellenfél volt.

Az angolról és az RPG-k kapcsolatáról. Én a szókincsem 50%-át a gépnek köszönhetem (és nem vettem semmi féle "Tanuljunk meg angolul a csodás multimédiával!" című Cd-t! És a mostani tudásom a középfokú vizsga fölött van (ez papíron is igazolva vagyon , habár a nyelvtant a Baldur's Gate nem elemezte .

Válasz erre

The Lord
#34 The Lord [3553]
Dear Tűzmadár!

Ezt a témát komolyan gondoltad? Szal azé emberke a 2-t nehogy mán össze akard hasonlítani egymással, mert egy komolyabb RPG társaság körbenevet téged! Nálam absolute BG2. A D2 azoknak ajánlom, akik inkább az üsdvágdnemapád stílust szeretik, meghogy mennyire RPG hát aztsetom. Haverral micsak 3rd person nézetű kvéknek hívjuk, me lényegében semmivel nemtöbb, talán annyival, hogy itt cuccokért is mehet a játék, de az írtás a lényeg. A BG teljesen más. Azé tuggyátok mit kamázok én abban? A karaktereket a beszélgetéséket és a sztorit. Vmejikőtök írta, hogy nem tuggya kezelni jól a progit, gondolom nem sok ijennel jáccik, pedig tanujja csak meg! Szal absolute BG2

"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!

Válasz erre

_AlEsI_
#33 _AlEsI_ [142]
Mondjuk nem mondom hogy tökély a gamé mert pl cloakwood-ban már néha fájt a fejem hogy mindenhol scak fákat látok, de ez most kárpótol érte

Válasz erre

aliendreamer
#32 aliendreamer [71]
Demeter: A franc egye +. Rühellem nézni a farkát. Meg szeretnék hozzájutni abból a Glimoire-ból a következő varázslathoz, és más csapattagot nem akarok ezért feláldozni. Asszem most megyek és vízbe fojtom. Még úgy is piacképesebb... Kösz a segítséget! Legalább most már nyugodtan küldöm a True Death-be. Te írtad alá a halálos ítéletét

Válasz erre

_AlEsI_
#31 _AlEsI_ [142]
A Neverwinter az nem az az Icewind Dale-es marhaság ahova a BG-ben Drizzt is tartott?

Válasz erre

_AlEsI_
#30 _AlEsI_ [142]
Juuuuuuuj, na ezt elképzelni sem bírom. A BG2-ben ugyanezzel a karival folytatódi ka történet?

Válasz erre

Demeter
#29 Demeter [1803]
_AlEsl_:
Úgylátszik, hogy egy kicsit talányosan fogalamztam. Mert nem a nevelőapádat lehet majdan a ToB-ban felvenni, hanem annak gyilkosát Saervok-ot!! Persze csak akkor ha előbb visszahozod az élők sorába.
Szal hidd el tartogatnak még meglepetéseket a BG sorozat elkövetkezendő epizódjai. Csak győzd kivárni! Csak sajna a Bhaal trónjával egyszer s mindenkorra végeszakad Bhaal ivadékának kalandos útja a Forgotten világán.
No de sebaj mert idővel jön a " folytatás " a Neverwinter képében. Hajrá!!

aliendreamer:
Ha jól emlékszem ( bár nem most volt mikor még aktívan játszottam vele ) nekem sem igazán sikerált megszabadulni a thief leánykától. Nagyon ragaszkodó természet!

".....örökké nem eshet...... "

Válasz erre

_AlEsI_
#28 _AlEsI_ [142]
Na ebből azt vettem ki hogy Gorion nem is halt meg és hogy a Throne of Bhaal-be felvehetem a partymba. Hmm, fúúúúúúúúúúúúúúú Rabja lettem ennek a gaménak, mindent eladok hogy megvehessem a folytatást Egyébként kösz eddig Saervok-ot egy halott kistílű alaknak tiuáltam akit asszem már megöltem, ja igen ő volt a Naskhel bánya koboldjainak vezetője, de ezek szerint nem. Na mind1, mostmár cska ez a név jár majd a fejemben, amíg bosszút nem állok szeretett nevelő apám gyilkosán Nem hittem el de még én is szótárat vettem elő pedig aszittem épp elég időt töltöttem az USA-ban, hogy ezt ne kelljen megtennem, tisztára depressziós lettem, najó nem jártatom a számat. Nem tudja valaki le lehet e szedni rippelt BG2-őt valahonnan? Tudom hogy sok CD de akkor is...

Alesi, Master of the Quad

Válasz erre

aliendreamer
#27 aliendreamer [71]
Demeter: a szócsatákról (meg a PT-ről): "what can change the nature of a man?" Na az a rész nem volt semmi...
És a vége! Most játszom éppen újra, mert kíváncsi vagyok egy másik megnyerésre.
Viszont ha már itt tartunk: próbálom eladni Vrischikának az egyik csapattársat (Annah-t), de mikor megegyezésre kerülne a sor, mindig rinyálni kezd a kis tolvajlányka, aztán meg nekem jön. Nem tudod véletlenül a megoldást?

Válasz erre

Demeter
#26 Demeter [1803]
_AlEsl_:
Számból vetted ki a szót!! Kérdésedre a válasz csak annyi, hogy a legvégső csatában lesz módod elégtételt venni Saervok-on ( ő volt a gyilkos ). Amúgy nem akarom lelőni a poént de Gorion nem is az a....
Mivel gondolom, hogy miután befejezted az első részt plussz a Tales-el is végeztél nekiállsz és folytatod a történet fegöngyölítését ( BG2 + ToB ). Ha mindet jól csináltál akkor majd idővel eljő az a nap, hogy a nev....( nem lövöm le a poént ) felveheted őt is a party-ba, persze csak ha kedved úgy hozza. De ez már csak a befejező részben lesz ( Throne of Bhaal ) és addíg még igencsak sok víznek kell majd lefolynia a Dunán.
Sok szerencsét az elkövetkezendő megpróbáltatásokhoz ( szükséged is lesz rá azt hiszem ).....

".....örökké nem eshet...... "

Válasz erre

Demeter
#25 Demeter [1803]
Azért azzal a kijelentéssel, hogy " az rpg-k is kihalófélben lennének " némileg viátába szállnék. Szerintem inkább épp, hogy most élik reneszánszukat! Elég ha csak visszatekintünk a múlt évre, vagy megnézzük a 2001-es év felhozatalát pl. BG ciklus, IWD trilógia, Torment ( igaz ez nem mai darab de nekem az egyik nagy kedvencem ). Vagy mondjuk a jövőbe tekintünk és mit látunk: Pool of Radiance, Neverwinter Night, Torn, Wizardry 8 stb. Szal ahogy nézem fénykorát éli az rpg ( hála mert ez a kedvenc műfajom ) mint irányzat. Amúgy aliendreamer úgynéz ki, hogy igencsak egyhúron pendülünk. Én jómagam is valahogy így kezdtem az ismerkedést az angol nyelvvel, szótár és hajrá. Sokan azt mondták, hogy nem vagyok komplett, hogy nekiállok és ha kell akkor egy oldalnyi angol szöveget kiszótárazok. Szal valahogy így idult a pályafutásom és a kezdeti " kill, dead, skeleton, knife, sword " szókincsem mára már jóval gyarapododtt. Köszönhető mindez főleg az rpg-k nek. Bár még ma sem restellek elővenni egy angol szótárat ha épp a helyzet úgy hozza. És mégcsak annyit az rpg-k ben felhangzó párbeszédekről, hogy enélkül nem is lenne rpg egy rpg. Sokszor sokkalta élvezetesebb egy jó kis szócsatát megvívni ( és persze megnyerni ) mint karddal a kézben egy csatát megnyerni. Szal én valahogy így látom....

".....örökké nem eshet...... "

Válasz erre

_AlEsI_
#24 _AlEsI_ [142]
Baldur's Gate rulllllaaa, épp most nyirtam ki az Iron Throne vezetőit Candlekeepben, kurva jó a történet nem lehet abba hagyni. Kurvára élveztem mikor a két alakváltó Elminsternek meg a halott nevelőapámnak adta ki magát. Najó nem áradozok Egyébként nem tudjátok, hogy apuci (Gorion) gyilkosával hol meg mikor fogok megmérkőzni?

Alesi, Master of the Quad

Válasz erre

aliendreamer
#23 aliendreamer [71]
Csatlakoznék Reapesthez és Demeterhez. Vajon miért játszott az ember pl. a Planescape T-tel, ha nem a történetért, a dumákért? Sőt próbálja meg vki végigvinni úgy, hogy nem tudja miket beszél. Megkockáztatom, hogy a 6. szintet sem érné el...
Én akkor vettem újra kézbe az érettségi óta polcon porosodó szótáramat, mikor nekiálltam a PT-nek. Kitalálhatjátok, miből áll most az angol szókincsem... ('bonebox', 'deader', 'dusties' és tsai)
Más. Több esélye van a Duke Nukem Forevernek a "200X legjobb RPG-je" címre, mint bármi másnak. Gondoljatok csak arra, mi felé halad a stílus, lásd System Shock 1-2, Deus Ex.

Válasz erre

Reapest
#22 Reapest [3313]
Én nem mondtam, hogy a Bioforge RPG lenne (legalábbis én nem emléxem semmi ilyen elemre a játékban).
Úgy tűnik, hogy a kalandjátékok kihalófélben vannak. No de hogy az RPG-k is!
Legközelebb új RPG-vel a Duke Nukem Foreverben találkozhatunk, de az az RPG nem a role playing game rövidítése, az egy rakétavető .

Válasz erre

Előzmény: Demeter 2001.07.23. 00:10

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.