Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Szerintetek mikor jön el a "Világvége"?

3874 levél
Válasz 10.08.10. 21:14 #356
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Hihi , egyszer olvastam, hogy egy dél-koreai emberke megjósolta a világvégét egy adott dátumra, kész kis közösség volt körülötte. A világvége percre pontosan előre volt vetítve, egybegyűltek, és a világvége elmaradt.

Ezek voltak a szavai, ha jól emlékszem.

Ez van. Tévedtem. Mindenki menjen haza.

Ha az emlékezetem meg nemcsak a slusszpoén ebben, hogy évekig várták a világvégét, el is vonultak, ebben már nem vagyok biztos.

No fene, amúgy, erről nem is hallottam. A Holdnak be kellett volna csapódni. Az időgép c. filmben ez meg is történt.
1022 levél
Válasz 10.08.10. 19:41 #355
Dirttwo
Amúgy emlékszem még h 2000 előtt pl arra is alapoztak hogy ha az 1999-ben a 3 utolsó 9est megfordítjuk akkor az 666, vagyis lucifer bátyó jele.De volt még jó pár érvelés, a holdnak is nekünk kellett volna h jöjjön 2000ben XD Naaagy tökig érő szakállas álmikulás tudósbácsik bizonygattak még hasonlókat akkoriban xd Most meg itt vannak a maják akik annyira betéptek a sok kokacserjétől hogy sorra gyilkolták le sajátmagukat xd
Előre látom 2020ban az lesz hogy az Inkáknak már Full HD tévéjük volt, és időgépük, és 2020ban nem érkeztek sehová így jól beszopták XD

Na befejezem azt hiszem.Persze ha akad jó érvelés lehet reagálok
juventushungary.hu
1022 levél
Válasz 10.08.10. 19:34 #354
Dirttwo
áááááááá XDDD Mekkora
juventushungary.hu
4211 levél
Válasz 10.08.10. 19:33 #353
Madrac
A világvége 2 héttel ezelőtt egy szerdai napra esett. Csak épp annyira el vagyunk foglalva a kicsinyes dolgainkkal, hogy fel se tűnt.
Quoth the raven, `Nevermore.'
1022 levél
Válasz 10.08.10. 19:29 #352
Dirttwo
2012ben az lesz hogy az emberek elkezdenek majd fecsegni a 2020as világvégéről Merthogy 2000 előtt se volt ám téma a maja kultúra, de nem ám.Most ez a "divat" Sima logikával, és racionális gondolkodással jót lehet virulni az ilyen világ végés marhaságokon xd

De persze valamikor lesz világvége, ez természetes, de ez a 2012es agyamentség már röhejes xd
juventushungary.hu
3874 levél
Válasz 10.08.10. 11:43 #351
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Ezt mindkettő világvégés topikba béteszem.

Minden hét jön a Booklinetól és az Alexandrától a heti akciókról, újdonságokról a hírlevél, a héten jelenik meg ismét egy 2012-es könyv, itt azonban nem pusztulásról szól, hanem az világbéke eljöveteléről...

Már megint az általam hőn "imádott" (értsd veszélyesnek tartott) Édesvíz (lásd még Bioenergetic, Mandala-Véda etc.) kiadó "jóvoltából"... Lentebb az egyik világvégés topikba írtam ezekről, meg már mások is.

Nos a megjelent könyv írója-címe: Diana Cooper - 2012 és azután - CD-melléklettel

Fülszöveg:

A 2012 és azután című könyvben közölt információk lehetővé teszik, hogy megértsük a 2012-re vonatkozó ősi jóslatokat és az ezt következő húsz év során a világ minden táján végbemenő hihetetlen változásokat. Ismerteti a Földön található kozmikus kapukat, azok helyét és megnyílásának idejét, a kozmikus pillanatokat, és az ezek által felkínált lehetőségeket. Az angyali birodalmak és a felemelkedett mesterek segítségével Diana Cooper kontinensről kontinensre részletes előrejelzéseket ad a várható változásokról és eseményekről. 2032-re a világon mindenhol új aranyvárosok emelkednek majd, és mindenki az ötödik dimenzióban fog élni.

A könyvben és a hozzátartozó CD-n található angyali útmutatások, gyakorlatok, vizualizációk, gyógyítások és megerősítések segítenek felkészülni 2012-re, és az azután elkövetkező időszak során e hihetetlen átalakulásban betöltött szerepünkre.


"Imádom" az ilyen könyveket. Mindig van egy emberke, aki megmondja A-tól Z-ig, hogy mi lesz, attól eltántoríthatatlan, sőt még egy olyan tuti CD-t is ad, amellyel erre felkészülhetünk.

Jó tudnom, hogy 48 éves koromra szupervilág lesz. A CD-vel meg jó előbb mindenféle

Azt bírom az ilyen "jóslatokban", hogyha az irányuk hasonló is, olykor homlokegyenest ellentmondanak egymásnak....

"Érdemes" beütni a 2012 a Bookline keresőjébe. Ezek többsége az álezoterikus, álszellemi irányzatokhoz tartoznak.
1022 levél
Válasz 10.08.08. 21:38 #350
Dirttwo
Köszi a reagálásodat Egyetértek az írásoddal, rendkívül jól megfogalmazott, helyes eszmefuttatás(nem hittem volna hogy találkozok ilyennel Dome-on)

Igen, végül is beszélni azért lehet róla.Csak megpróbáltam rávilágítani arra hogy ami egy faj(ember)végét jelenti majd, az nem fog mindenféle blogokba felkerülni a netre.Illetve erről nem létezik naptár, mert nem is létezhet.Ez kábé olyan mintha a plankton megmondaná mikor fagy be jövőre a berring tenger

Picit elhatárolódva : Az persze lehet hogy ha tegyük fel felénk tart egy aszteroida, esetleg bemondják a hírekben is, és publicitást nyer.De tulajdonképpen ez is, mint minden más nézőpont kérdése.Nézőpont kérdése arra való tekintettel, hogy ha más jellegű lenne az apokalipszis(mondjuk napkitörés leborotválja az ózonréteget)lehet még sem nyerne publicitást, ha előre jelezhető lenne.Különféle okokból.Persze nem díjazom ezt a dolgot, mert mindenkinek meg kellene adni az esélyt hogy utolsó napjait a szeretteivel töltse
Én is sok ismeretterjesztő csatornát nézek amúgy, sőt tulajdonképpen csak azokat, mert a filmeket "megszerzem", de igazából rá kellett jöjjek hogy ezeknek a 90%-a is csak spekulatív.De szeretem őket mert lekötik az embert

Alapvetően meg az a baj, hogy ha tényleg jön valami a világűrből, és ha tudnánk is tenni valamit, már túl késő lenne.Mire lokalizáljuk már késő.Egyszerűen még nem értünk el arra a fejlettségi szintre hogy globális szinten bármiféle védelmet biztosítsunk a bolygónknak.És szerintem nem is fogunk soha.
A B-verziót meg te írtad le tulajdonképpen.Az pedig az, hogy saját magunkat fogjuk kiirtani


juventushungary.hu
3874 levél
Válasz 10.08.08. 20:27 #349
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Dirttwo

Én magam sem látom értelmét, hogy össze-vissza beszélgessünk, olvassunk mindenféle téves, ál- és félinformációkat, pontosabban azok kritika nélküli magunkévá tételét tartom problémásnak.

Magam is baromságnak tartom az összes ilyen 2012-vége, 2012-paradicsom jövel elméleteket - viszont azt fenntartom, hogy magunk vagyunk önmagunk legnagyobb ellenségei.

Hathatósan gallyra vágtuk a bolygót -és itt, mint lentebb írtam, mellékes, hogy a bolygó valóban egy ciklikus sajátosságáról van-e szó vagy sem-, és mint a politikai részben kifejtettem, igenis lesznek problémák amikkel majd szembe kell nézni.

Az egyik ilyen az iszlám fundamentalizmus Európában, épp a minap jött ki egy hír, hogy megfenyegettek egy belga meleg politikust, hogy leendő iszlám államban nem tölthet be fontos állami pozíciót. Nyilván fenntartásokkal kell kezelni a hírt, de szintén jelzésértékű, ahogy két hete e téma kapcsán ismét kifejtettem a véleményem a Helyzetjelentés Extrában, illetve Pyrogatenek és szbszignek fejtettem ki Afrikával problémáival kapcsolatos álláspontomat.

Hogy miért írom le ezeket, arról kicsit később.

Egyébként, hogy örülj néhány hete nyílt egy külön 2012-es topik, múlthéten és ma reggel is volt kábelcsatornákon 2012-vel/világvégével foglalkozó dokumentumfilm, az előbbi a NatGeon, az utóbbi a Viasat Historyn. Csak az utóbbi utolsó tíz percét láttam ma reggel, mert épp akkor keltem fel és tértem észhez, és megállapítottam, hogy 2012 felé haladva egyre több lesz az ilyen műsor, ebből következően cikkek, blogbejegyzések...

Épp annak okán, hogy másodpercek alatt információkhoz jutni, illetve azokat közölni. Ez az internet előnye és hátránya, lehet rajta felháborodni, de szerintem csak magának árt az ember, ha felidegesíti magát a sok agyamentségen.

Egyetértek, lesznek olyan információk , amikhez sosem jutunk hozzá, mert valóban a pórnép vagyunk. Ezért is kezelem szintén fenntartásokkal pl. a nagy leleplezős filmeket...

Viszont...

Abban igazad van, hogy bármikor végünk lehet, ma, ebben a pillanatban, és az is igaz, hogy az ilyenekről való beszélgetés bizonyos szempontból "kontraproduktív".

Azonban ha ezt kiterjesztjük, akkor szbszignek, Pyrogatenek és nekem is teljesen felesleges volt arról beszélni, hogy mik lehetnek az afrikai államok helyzetének fő okai.

Akkor teljesen felesleges akár a politikai topic is, mert azon folyamatokba sincs beleszólásunk, sőt belelátásunk vajmi kevés.

Részben elismerem, hogy igazad van, viszont egy kicsit szerintem sántít az álláspontod. Szerintem az emberiséget mindig is izgatta a jövő, hogy mit hoz, vajon elpusztul-e. Emögött viszont általában mindig az áll, vajon ő maga túléli-e és egy boldogabb, nyugottabb időszak jön-e el. Ez még akkor is igaz, ha tárt karokkal várja és dicsőíti a jövendő pusztulást, annak okán, hogy számára a jelen elviselhetetlennek tűnik és szabadulna.

Értem, hogy e helyett számos más, értékesebb dologgal is tölthetné az ember az idejét, hisz bármi is történik az egyszeri embernek vajmi kevés befolyása lehet egy esetleges világméretű eseményre. Azonban e logika mentén számos más témáról is teljesen felesleges és elcsépelt dolog beszélni.

Nem akarlak megsérteni, de egy kicsit úgy érzem, a magas lóról beszélsz. Lehet ez nekem is felróható két világvégés és e komment kapcsán, ám pusztán arra szeretnék rávilágítani, hogy én szerintem ennek is megvan és meg kell hogy legyen a helye.

Azt vitatom csak, hogy a sok baromságot némelyek szent igazságként elfogadják. Mint például a Niboru bolgyó eljövetele, a fáraó újra felélesztése.
1022 levél
Válasz 10.08.08. 18:39 #348
Dirttwo
De nem fogják elmondani, efelől nyugodt lehetsz.Az ilyesmi nem fog a "netre" kerülni semmilyen formában.Másfelől pedig senki nem akarja azt hogy élete utolsó óráiban azon keljen ügyködnie hogyan mentse ami menthető, azért, hogy a családjával egymásba karolva legyen hol "elmúlnia".

Planktonok vagyunk az óceánban, vagy még az sem.Az hogy mikor jön el a világvége, senki, és semmi nem tudja megmondani.Pólusváltás, napkitörés, meteorit stb....Csak milyen érdekes hogy azóta amióta ilyen fejlett a tudományunk, azóta riogatják az emberi fajt.RÉGEN NEM VOLTAK ILYENEK???Persze, régen senki nem tudta előre jelezni, na de kérem.....Pont most lesz persze, amióta tisztában van a fajunk tudománya bizonyos dolgokkal.Persze....Hát hogyne XD B.A.R.O.M.S.Á.G! A bolygónk vége eljöhet akár MA, vagy akár holnap, vagy akár sok ezer év múlva, de ezt már írtam

És ameddig arra képtelenek vagyunk hogy találjunk egy másik lakható "planktont", és agyonfotózzuk a marsot és matchboxokat küldünk le mintákat gyűjteni, addig könyörgöm....NE LEGYÜNK MÁR ANNYIRA KURVA OKOSAK

juventushungary.hu
9368 levél
Válasz 10.08.08. 17:04 #347
Kanduhrka
"Ha BÁRMI is lesz a közeljövőben, arról MI! holmi pornép "polgárok" NEM! fogunk tudni, mert nem is tudhatunk.Az erre illetékes nagy hatalmú emberek tudják meg először, és ők nem fogják kiszivárogtatni semmi esetre sem, lévén hogy nem kell hogy egy olyan világnak legyen vége ahol az összes ember öli egymást"

De ha vége lesz a világnak, akkor nem tök mindegy, hogy el kezdtük egymást ölni emiatt? Szval nyugodtan elmondhatják, ha ez fenn állna.
horrorgeeks.blogspot.com
1022 levél
Válasz 10.08.08. 16:35 #346
Dirttwo
A másik meg....Nem kell ehhez semmiféle ősi kultúrát elővenni.A világvége ugyanúgy eljöhet pont MA mint akár holnap, vagy 2000év múlva.Borzasztó kicsik vagyunk, semmik az univerzumban, csak egy jelentéktelen alkotóelem, ami kiszolgáltatott.Az amúgy nem tűnt fel még senkinek hogy amióta elkezdték megfilmesíteni ezeket, vagy foglalkozni vele "ahogy" tetszik, minden egyes szalmaszálat huzogatnak??? 2012 után mi lesz?Jéééé...hirtelen megtalálnak egy inka naptárat és 2020ban lesz a világvége XD
juventushungary.hu
1022 levél
Válasz 10.08.08. 16:24 #345
Dirttwo
Ott a pont
juventushungary.hu
1022 levél
Válasz 10.08.08. 16:24 #344
Dirttwo
Elcsépelt egy topic ez.Kezdjük ott az egészet hogy ma már minden egyes apró információ másodpercek, vagy annak tört része alatt jut el a világ legtávolabbi pontjairól a legtávolabbiakra.Így minden egyes valós, és valótlan dologról sokkal többet tudnak értekezni az emberek.Régen nem volt ez, max a vonat meg a posta, és nem osztott meg term ezzel egyenesen arányosan annyi embert pl az hogy mikor jön el a "világvége".Ha erről beszéltek valahol, a másik településnek lehet lövése sem volt róla.

A másik.Ti komolyan azt hiszitek hogy erre a sok marhaságra lehet alapozni?Mik vagytok ti?Csillagászok?Tudósok?Esetleg lencsét cseréltetek már a hubble űrszondán?Komolyan mondom a pofám leszakad

Ha BÁRMI is lesz a közeljövőben, arról MI! holmi pornép "polgárok" NEM! fogunk tudni, mert nem is tudhatunk.Az erre illetékes nagy hatalmú emberek tudják meg először, és ők nem fogják kiszivárogtatni semmi esetre sem, lévén hogy nem kell hogy egy olyan világnak legyen vége ahol az összes ember öli egymást

Ennyit erről, meg a telibe vert 2012-es micimackó szintű tiniijesztgető netes pletykákról

juventushungary.hu
4178 levél
Válasz 10.08.08. 15:27 #343
U.R.H.
Szerintem holnap jön el a világvége, mert mehetek újra dolgozni.
3874 levél
Válasz 10.08.07. 12:29 #342
Juraviel.Ihuan.Bedvin
U.I.: Kiegészítésként, ha már azt írod "ájjak le", emlékeztetnélek a neked írt kommentem többi részére, ami felett elsiklottál:

Katt

[/link]"Alfa093, lenne egy másik kérdésem: csak ezért regisztráltál ide? Nem gond, de egy javaslat, tönnyire várd már meg, hogy mások válaszoljanak, ne küldj be ennyi hozzászólást egymásután, ráadásul egy sorosokat."[/link]

A probléma inkább a floodolással volt, de ezt Madrac is mondta. A cikkes félreértést meg tisztáztuk, úgy hiszem.

Szóval nem értem a támadó hangnemet. Az igaz, hogy én egy kicsit csipkelődve, de arra akartam rávilágítani, hogy ne floodolj, és próbálj meg egységesebb kommenteket írni, ne egysorosokat egymás után, és nem indulatból-érzelmi felindultságból írjál. Lásd, itt is tudtál egy hosszabb kommentet írni.
27963 levél
Válasz 10.08.07. 12:15 #341
LordMatteo
"2012 dec.21 nem a VILÁG VÉGE csak mindenki biztosan álittja(köztük én is)
Kataszrtófa fog történni valószinüleg polus váltás előző hozzá szolásomban vagyis az elsőben mért nem biztos hogy az lessz de....
valami történni fog."

Ezt meg te. Őszintén komolyan tudod venni magad?
A kibaszás társas játék, sose feledd.
3874 levél
Válasz 10.08.07. 12:05 #340
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Konkrétan egy embertől kérdeztem komolyan, tőled, Anitától csak poénból, és amint látod a kérdésére kielégítő választ adtam, nem tudom olvasta-e. Ez nem sok ember.

Nem állítottam, hogy nem lehet "világvége", de nem tartom valószínűnek.

Ha ilyen agresszív leszel, a moderátorok igen hamar kipenderítenek. Én nem szólok, de lesznek, akik ha ezt a stílust látják, igen.

Engem nem zavarsz, viszont szerintem annyi mindent olvastál és hittél el ebben a témában, hogy nem vontad kritika alá, a kétely pedig minden kutatás feltétele.
42 levél
Válasz 10.08.07. 11:59 #339
Alfa093

1017 levél Válasz 10.06.18. 12:35 #326Juraviel.Ihuan.Bedvin
Kedves Anita!

Ha a cinikus, bunkó utat választanám, azt kérdezném, hogy "csak azért regisztráltál?", de nem teszem.

Nagyon sokrétű kérdés.
EZT IS TE IRTAD
42 levél
Válasz 10.08.07. 11:55 #338
Alfa093
Roland Emmerich ezúttal a maják ősi naptárát és Nostradamus jóslatait hívta segítségül, tudtuk meg az IC Press hírleveléből. Közép-amerika titokzatos népe szerint 2012 utánra már nem érdemes naptárat készíteni. Nostradamus, a középkor legrejtélyesebb misztikus csillagjósa pedig úgy vélte, az idei napfogyatkozás a bekövetkező világvége legbiztosabb előhírnöke.
A napkorong ugyan nem tűnt el teljesen 2009. július 22-én, de szokatlanul sokáig maradt árnyékban: a következő 124 évben biztosan nem számíthatunk hasonló eseményre. A rendkívüli jelenség India nyugati partjaitól indult, keresztezte Kína déli és délkeleti részét, és Japántól délre jutott a Csendes-óceánig.
Nostradamus számos magyarázója gondolja azt, hogy ez a különleges napfogyatkozás az Antikrisztus 2012-ben eljövendő, beígért birodalmának előhírnöke: a francia mágus szerint a legfeltűnőbb csillagászati események három évvel a világ bukása előtt jelennek meg az égen. „Az Antikrisztius eljövetele előtt három évvel sötétebb és komorabb napfogyatkozás jön el, mint bármikor a világ teremtése óta, kivéve a Jézus halálát és passióját követőt” – írja II. Henriknek címzett levelében. Tokióban, a napfogyatkozást követően Emmerich-t arról kérdezték, mennyi köze van a 2012 című világvége-filmjének (hazai bemutató: 2009. november 12.) Nostradamushoz, mire elég dodonai választ adott: „Aki jól olvassa Nostradamust, biztosan sokat megért a mai világból, én egyre kevesebbet…”


Aki azt hiszi hogy nem lessz 2013-ban napkitörés ami haza vágja az elktronikát az nagyon téved meg a 2012. szval juraviel csak azt tudod kérdezni ezér regisztrálál ide????(át néztem pár topicOT még sok embertől kérdezted SZÓVAL ÁJJ LE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3874 levél
Válasz 10.08.05. 14:55 #337
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Nézd meg, mit osztottam ki rád, s kiderül tetszik-e.
4211 levél
Válasz 10.08.05. 14:54 #336
Madrac
Uhh. Most ennek oruljek vajon?
Quoth the raven, `Nevermore.'
3874 levél
Válasz 10.08.05. 14:53 #335
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Na, erre nem gondoltam.

Amúgy jobb, ha tudod, hogy benne szerepelsz a Dome Phanteontban.

Szerk.: Aszta. Ezredik hozzászólás. Jár valami ilyenkor?
4211 levél
Válasz 10.08.05. 14:47 #334
Madrac
Dehogy. Ez lehet egy jel mar!
Quoth the raven, `Nevermore.'
3874 levél
Válasz 10.08.05. 14:31 #333
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Minő irónia, hogy KÉT világvégés topik is él ma...
3310 levél
Válasz 10.08.05. 14:29 #332
Kemloth
"...csak Amerika fog károkat szenvedni." - Na, AZT élvezném!

Amúgy szerintem nem lesz itt semmi para.
Mindig tíz év múlva világvége volt, mióta világ a világ...
3874 levél
Válasz 10.06.18. 14:21 #331
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Köszönöm!

Egyébként most jelent meg egy könyv, kb. két hete, Barabási Albert-László - Villanások, A jövő kiszámítható. Nagyon érdekes kérdést feszeget, mégpedig, hogy a pl. vásárlási, filmnézési, olvasási szokásainkból, a nyomokból, amiket a neten hagyunk, milyen oldalakat nézünk, egyes viselkedésminták és társadalmi változások előre vetíthetőek, jelezhetőek. Nem tudom, mennyire spekulatív, utólag belemagyarázó, de a múltra és történelemre vonatkozóan is von le következtetéseket.

Itt az erről szóló interjú az íróval, a fenti link meg a könyv fülszövege. Egyelőre mást olvasok, de lehet, hogy meg fogom venni és elolvasni.

Szerk.: Jut eszembe, ez már majdnem olyan mint, a Hari Seldon-féle pszichohistória.
27963 levél
Válasz 10.06.18. 14:10 #330
LordMatteo
Elolvastam, érdekes volt mind vallási, mind tudományos szempontból

Ph: Olyasmi, csak Szbszig telenyomja wiki-linkekkel.

Mielőtt akár JIB, akár szőbszig félreérteni, ez pozitív kritika

A kibaszás társas játék, sose feledd.
3874 levél
Válasz 10.06.18. 14:07 #329
Juraviel.Ihuan.Bedvin
@LordMatteo

Most miért?

Több oldalról közelítettem meg "ismereteim" (?) szerint a kérdést. Nem fogom szépen "eladható" formátumba csomagolni, ami könnyen levehető és emészthető. Aki lusta, nem olvassa el. Ez a téma még annál is bonyolultabb és összetettebb, mint ahogy lent leírtam, akár politikai-gazdasági, akár vallási oldalról közelítjük meg a kérdést, ráadásul ezek között egyes esetekben "átjárás" is van.

Nálam "érdemesebb" és szakképzettebb emberek foglalkoztak már e kérdéskörrel, nemcsak a "világvége", hanem a lehetséges jövő tekintetében (pl. Huntington, Fukuyama és az őket kritika alá vonók).

Miért kellene hát leegyszerűsítve leírnom? Manapság úgyis szokás ez, hogy minden "könnyen érthető" formába kerüljön, és így az összefüggésekre és mélyebb megértésre vajmi kevés esély van. Meg van az előnye a tömörségnek, és egyes terülteken szükséges is (pl. média), de ha egy ilyen horderejű kérdést vetnek fel, akkor az megér egy hosszabb lélegzetvételt.

Ráadásul az ifjú hölgy fél is, próbáltam eloszlatni ebből valamit. A téma komolyságához mérve még rövid is voltam.

_______________

Hogy a kérdésedre konkrétan is feleljek, nem mondtad még, de mások igen, és hogy néhány legjobb barátomat és testvéremet idézzem, egyes írásaimhoz idő meg kipihent elme kell.

Amúgy elolvastad vagy csak leoltasz?

Szerk.:

@powerhouse

Ezt most pozitívan vagy negatívan értelmezzem tőled?
13848 levél
Válasz 10.06.18. 14:00 #328
powerhouse
szbszig 2
If I look back I am lost
27963 levél
Válasz 10.06.18. 13:51 #327
LordMatteo
Lehet mondtam már, de Te nem gondoltál még bele abba, hogy egyszerre, ennyi szöveggel komolyan megrémítheted az embereket?
A kibaszás társas játék, sose feledd.
3874 levél
Válasz 10.06.18. 12:35 #326
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Kedves Anita!

Ha a cinikus, bunkó utat választanám, azt kérdezném, hogy "csak azért regisztráltál?", de nem teszem.

Nagyon sokrétű kérdés.

Előre is elnézést az elgépelésekért, helyesírási és fogalmazási hibákért, septiben gépeltem.

______________________

Nézzük a vallás szempontjából.

A tradicionális hindu (és a buddhista) filozófia és felfogásrendszer ciklikus-szemléletű. Világkorokban gondolkodik (még a zen tradícióban is jelen van ez, Su-La-Ce "apokrifnak" számító Lin-csi tanítás-gyűjteményében is), melyet négy részre oszt: Satya Yuga, Treta Yuga, Dvapara Yuga és az utolsó, a Kali Yuga, a sötét kor, amelyben e "rendszer" szerint élünk (kezdete kb. az "írott történekem" kezdete). A végén Síva eljárja a táncát, melyben az ismert világegyetem elpusztul, de abban a pillanatban újjá is teremtődik. Itt van egy átmeneti időszak, egy átvezetés a Satya Yugába, innen azonban ismétlődik a kör. Ezért hangozhat el sok helyütt, hogy világkorok jönnek és mennek.

A görög Hésziodosz négy kor felfogása hasonlóképp épül fel, az első az Aranykor (ez megfelel a Satya Yugának), a második az Ezüstkor (ez a Treta Yuga), a harmadik a Bronzkor (ez a Dvapara Yuga), míg az utolsó a Vaskor (ami a Kali-Yuga).

A négy kor felfogás egyébként még sok helyütt megjelenik, sok kultúrában és civilizációban, és mindenütt az Aranykorról beszélnek. Egy dologra nagyon figyelni kell, az archaikus ember felfogásában az aranykori ember nem valami idealizált rousseaui vad/ősember, hanem az Istenekhez hasonlatos, oly tudással rendelkező, ehhez képest a későbbi korok embere már egy lehanyatlott, alkonyi ember. A négy kor részben hasonlatos bizonyos elemeiben az évkörhöz is, ahol a négy évszak váltja egymást, és e szerint alakították és alakítják az életüket a ciklikusságon "alapulók".

A keresztény és iszlám tradíció egy dologban hasonló, abban, hogy az Édeni emberhez képest a mostani ember "bűnösebb" (bár ez hangsúlyosan a kereszténységben van jelenik meg), de itt nem található meg egyértelműen a négy korra osztás.

Nagyon érdekes kérdés a világvége témaköre a kereszténység és az iszlám tükrében, az utolsó ítélet (arabul Yawm al-Qiyāmah) témaköre. Az iszlám terültén sajnos nem olvastam e kérdéskör kapcsán, viszont a kereszténységnél igen. Ajánlanám figyelmedbe a református Gombor Gábor igen remek, "A világvége csapda" című könyvét. Anélkül, hogy ezt az igen érdekes megközelítésű könyv főbb érveit lelőném, egyet kiemelek. Gombor Gábor kifejti, hogy a kereszténységben a világvége várása "kontraproduktív" (nem, nem ezt a kifejezést használja), részben annak okán, hogy az idők során félrefordították az eredeti "aeon" kifejezést. A Bibliából és más forrásokból vett idézetekkel alátámasztja, hogy Jézus egy korszak végéről és lezárultáról jövendöl (mert amit világvégén fordítanak,az minden helyütt korszakvége lenne valójában), és nem a fizikai világ pusztulásáról, és jövendölései részben a saját korának embereire vonatkozik. Ezt a könyvet tényleg érdemes elolvasni! Gombor Gábor nagy értéke abban rejlik, hogy alapvetése és végkövetkeztetése, hogy nem lehet érdemi közösséget és jövőt arra alapozni, hogy a "világvége" félelmében élnek egyes emberek.

Visszatérve hindu és buddhista irányzatokhoz, itt jelen van minden időkben a felébredés tana. Sokan nem tudják, de más formában, de ugyanoly értékkel és céllal ez megjelenik a kereszténységben pl. a gnosztikusok, majd később Eckhart Mester, Cusanus és mások, az iszlámban a szúfizmus és a zsidók körében a kabbala (nem, nem a modern, mostanában terjedő ága) által. Itt nagyon sarkítva az ember belső lényege Istennel azonos, ám ez úgy jelenik meg, hogy ez egyén és Isten nem egy és nem is kettő.

Már nem a vallás és szellemi irányzatok témaköre, de szót kell ejteni a modern New Age és azt követő irányzatokról. Ha valaki érdeklődik a fenti "témakörök" iránt, ezeket messzire el kell kerülni, főleg azért, mert rengeteg, különböző kultúra fogalmait, hitük alapvető kijelentéseit mixelik össze, így jelenhet meg az az irányzat, akik Kryon Mágneses Mestereknek hívják magukat, akik azért vannak itt, hogy beteljesítsék a maja proféciát és a karmikus életfeladatokat (sicc!), a keresztény embereknek a legfőbb Mesterük megfelel Mihály Arkangyalnak, és a Pleiádok Csillagképből jöttek, de vannak társaik, pl. a Hathorok (igen, igen, egy egyiptomi istennő neve többesszámban) és látják a föld mágneses hálóját. Ez utóbbi Kryon-irányzatról nem is hallottam volna, ha itt a fórumon valaki fel nem hívja a figyelmünket, milyen ökörségek mennek reggelente a TV2-n.

Ennyiből is látszik, hogy a fő jellemzőjük, és ezt magam is tapasztaltam egy másféle, de alapjában véve ugyanolyan csoporthoz kötődő egyes volt kolléganőim körében, hogy igyekeznek mindent magukba olvasztani, ami "jujj de szép és jó", amikhez bármilyen módon hozzákötheti az "ezoterikus" (mert valójában nem az, hisz hogy lehetne rejtett, titkos és benső, ami százával van jelen a könyvekben és magazinokban?), de így hatalmas, átélhetetlen és értelmezhetetlen katyvaszt hoznak létre.

Ezen irányzatok fő jellemzője, hogy magukévá tették, hogy 2012-ben mágneses pólusváltás lesz a Földön, egy új spiritualitás jön el, és eljön az örök béke és boldogság időszaka, mindenki szép lassan megérti önmagát és jujj de csodás lesz, az ember elfordul az anyagi dolgoktól, és egyesek szerint nem is szükség kormányzatokra...

Meglepő, hogy a hindu szellemi közegből csak a nekik tetsző, elemeket emelték át, teljesen figyelmen kívül hagyták a négy korszak-szemléletüket, és bőven van még hátra a sötét korból, nemcsak két év... A nekik tetsző elemeket pozitívvá tették, az esetleges nehézségeket lemetszették, majd le is egyszerűsítették.

Összefoglalva a fentieket: az ősi vallások, szellemi irányzatok szerint az emberiség az utóbbi pár ezer évben az utolsó időkbe, mondhatni a tél, a halál (így a földbe való visszatérés - ez szimbolikusan értendő!), az "elridegedés" és a "abszolút" válságok korába lépett, azonban ez önmagában hordozza az újjáéledést, előbb azonban a természetnek, így az embernek is végig kell mennie ezen, meg kell élnie.

______________________

A 2012-es év kapcsán, ha már áttérünk a tudományos oldalra, nos a történészek és a régészek igazolták, hogy semmi ilyesmi nem található sem a maja írásokban, sőt nem is tudnak erről. [cikk: katt] Ennek ellenére nem zárható ki. Ahogy G.B. Shaw mondta, minden esemény bekövetkeztének valószínűsége 50%-50%, vagy megtörténik vagy nem.

Épp tegnap linkeltem ezt a cikketa "Hihetetlen [...]" topikba, a NASA szerint az új naptevékenység számos elektronikai eszközünket gallyra vághatja, akár nyolc évbe is telhet a helyreállítás. Felhívják a figyelmet, hogy a legutóbbi hasonló esemény bekövetkeztekor nem függtünk ennyire az elektronikától, nem is voltak ilyen kifinomult eszközeink, és fel kell készülni ennek a problémának a megoldására.

A globális felmelegedés (itt nem áll szándékomban igazságot tenni a két véglet között: az egyik oldal azt állítja, hogy teljes mértékben az ember a felelős érte, a másik azt, hogy ez a Föld klímájának ciklikusságából fakadóan mindenképp bekövetkezett volna; szerény véleményem az, hogy mindkét oldalon vannak helyes és megfontolandó érvek és meglátások), a túlnépesedés és a környezetszennyezés csak néhány a megoldandó, a jövőnket érintő kérdések közül. Lényegesek, mert az életterünket és az emberi létünket alapvetően meghatározó tényezőkről van szó. Ha nem oldjuk meg az immár "világfaluvá" vált emberiség problémáit, annak a társadalmi és politikai következményei is drasztikusak lesznek. Nem zárható ki egy nagyobb világméretű konfliktus, csak a hadszíntér lesz más. Sőt, ha a későbbiekben a víz kulcsfontosságú lesz, pl. édesvíz tekintetében a hazánk is kulcspont lesz. Az Antarktiszon rengeteg fagyott édesvíz van, s bár ez spekuláció, felvetésként nem problematikus, ha kijelentem, hogy a jelenlegi semlegessége megszűnhet, és akár egyes nagyobb csoportok meg is ütközhetnek.

Nem mondtam, hogy atomháború lesz (ennek jelenleg nagyon kevés esélye van, de (!!!) nem vethető el), de ez lenne az igaz katasztrófa és egyfajta világvége...

Jelenleg nagyon átalakulóban van a világ, mind a világgazdaság, mind geopolitikai "gócpontok", s bár az USA jelen pillanatban még "szuperhatalom", a súlya a legtöbb területen dominál és befolyásol, Kína nagyon felfele szárnyalóban van az eddig téli álmot alvó orosz medvével egyetemben. Latin-Amerikában egyre több a kísérlet, próbálkozás és tervezet, hogy leváljanak az amerikai dominancián alakuló tömbről, és egy hasonló súlyú és érdekérvényesítésű tömörülést hozzanak létre.

A világ egyre inkább három vagy négy-pólusúvá válik, és hogy Európának ebben a hol helye, az még a jövő kérdése. Európának számos kérdéssel kell szembenéznie, és ez nagyban függ attól, hogy mennyire vagyunk majd képesek az egyéni országérdekek mellett összetartani a nekünk feszülő erőkkel. Európának, akárcsak Amerikának meg kell oldania a bevándorlók kérdését főleg az iszlamista csoportokét, mert súlyos, akár véres konfliktusok forrásai lehetnek...

A valószínűleg elkövetkező egyik nagy konfliktus forrása az iszlamista államok lesznek, illetve az önkényesen meghúzott határokkal terhelt Afrika (amit pl. Kína "újragyarmatosít" a gazdasági betelepüléssel), s ha komolyabban érezteti hatását a globális környezeti katasztrófa, akkor a menekültek elsősorban innen érkeznek majd, és eszményi világ, akitől majdan a megmenekülésüket várják, az Európa lesz. Marokkónak, Spanyolországnak és az olasz tengeri szerveknek már most problémát okoznak az átszökni akaró afrikai menekültek, és ez még valószínűleg az előszele a várhatóaknak.

A másik alapvető probléma, hogy a fosszilis energia hordozókra épülő ipar és szállítmányozás, közlekedés meddig tart ki, és mit hoz a jövő. Nem hiszem, hogy a nagy cégeknek és államoknak erre ne lennének terveik, technológiai fejlesztéseik, de itt is érheti még az emberiséget, az átállás nem fog az egyik napról a másikra megtörténni, és ez is egy jövőbeli válság egyik forrása lehet (szerintem lesz is).

Nem akarok jóslatokban bocsátkozni, a fentiek inkább felvetések, melyeket jómagam kibontakozni látok. Lehet, hogy így lesz, lehet, hogy nem.

Azonban mindenképp egy "világvége" ez, mert alapjaiban fog megváltozni a világ és az erőviszonyok, a történelem során nem először. A birodalmak, kultúrák és civilizációk is megszületnek, élnek, majd meghalnak vagy átalakulnak. Mi ennek az idejét éljük. A második világháború utáni időszak, majd azt követő évtizedek is új világot építettek fel, és a globális átalakulás sokkal gyorsabb lett -részben/főleg a technika miatt!- és most is ez fog következni, egy korszakváltás.

_____________________


Az, hogy 2012-ben/2060-ban vége lesz-e a világnak, elpusztul-e az emberiség, nem tudok felelni, de félni tőle felesleges. Amitől félsz, egy délibáb, főleg annak okán, hogy egyfajta információkáoszban élünk, és számtalan csatornán számos információ érkezik, és ehhez igen jó kritikai érzéknek kell lennie az embernek, hogy ne higgyen el minden baromságot, vagy a részigazságok közül kiszűrje az érdemlegeset.

Huh, ez hosszú lett, remélem kielégítettem a kíváncsiságodat!
13848 levél
Válasz 10.06.18. 12:31 #325
powerhouse
like
If I look back I am lost
195 levél
Válasz 10.06.18. 12:20 #324
Maverick_47
Szerintem ha Görögország megnyeri a világbajnokságot.
486 levél
Válasz 10.06.18. 11:43 #323
gonosz
Háááááát nem hiszem hogy a környezetszennyezés miatt csapódna belénk egy meteor,szóval nem vagyunk felelősek...kivéve ha leatomozzuk magunkat,vagy megfertőzzük a vizet/levegőt stb.,stb.
Az hogy a Föld vagy Nap állása alapján látják hogy itt a világvége meg...eléggé hülyeség...irdatlanul sok csillag van a galaxisunkban,végtelen az univerzumunkban (vagy a többi univerzummal eggyüttvéve),szóval ezek a kedves jövendölők számítsák be azokat is a "próféciájukba".
In the grim darkness of the far future there is only war.
2 levél
Válasz 10.06.18. 11:00 #322
anita_1994
A 99942 Apophis (ideiglenes nevén 2004 MN4) földsúroló kisbolygó, melyet Roy A. Tucker, David J. Tholen, és Fabrizio Bernardi fedeztek fel 2004. június 19-én a Kitt Peak Nemzeti Obszervatóriumban, Arizonában. Kisebb aggodalmat váltott ki, amikor a bolygó pályájának pontosabb ismeretében kiderült, hogy viszonylag nagy, 2,7%-os esélye van a Földdel való ütközésnek 2029-ben, ezzel rövid időre a veszélyes égitesteket minősítő Torino-skálán az eddigi legmagasabb, 4-es besorolást ért el.

A pontosabb számítások ezt később kizárták, de ekkor az égitest egy gravitációs kulcslyukon fog áthaladni, és szerencsétlen esetben 2036. április 13-án ütközik a Földnek, ennek az esélye eredetileg 1 a 45 000-hez volt, később, pontosabb számítások alapján ez 1 a 250 000-re csökkent, de a kisbolygó így is 29 450 kilométerre halad el a Föld felszíne felett, közelebb, mint a geostacionárius pálya.[1] Egy későbbi lehetséges találkozás 2037-ben fog bekövetkezni, ennek esélye 1 a 12,3 millióhoz. (Ha az Aphopis pont a gravitációs kulcslyuk közepén halad át, akkor a becsapódás valahol Kalifornia partjaitól nyugatra, a Csendes-óceánon lesz). 2068-ban újabb veszélyes megközelítésre van kilátás.
magyar anita
2 levél
Válasz 10.06.18. 10:47 #321
anita_1994
Sziasztok! Nagyon sok mindent halottam már és olvastam...
Több szempontból is lehet nézni ezt a dolgot. ha azt názzük hogy pár év alat 3-4 v 2-3 a nyarunk milyen forró... és most ebben az idöszakban itt orosházán sosem látott viharok vannak elég furcsa az idöjárás..stb, viszont a másik dolog h már nem az elsö világvégét jósolták meg.2000,2012,2060 at is olvastam... viszont olvastam egy hihetöbbet amit ugy gondolok h jobban elhiszem vagy jobban hihetöbb az hogy: ez mind a nap vagy föl állása miatt látszódik ugy h most is pl 2012ben meghalunk ... azt irták hogy nagyon sok világvége lessz de ehez sok idö kell ahoz is sok idö kellet mire idáig eljutottunk és ahoz is kell idö mig odáig eljutunk. Én nagyon félős vagyok és sz tem nem csak engem aggaszt ez a dolog van akit nem érint van akit igen mindenki másképpen reagálja a dolgokat. de ennek mi is vagyunk a hibája... környezet szennyezés, gázok, gyárak füstjei...stb nektek mi avéleményetek?
magyar anita
4513 levél
Válasz 09.07.29. 11:05 #320
Wing
Nostradamus mit is jósolt meg?
"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
14026 levél
Válasz 09.07.25. 12:29 #319
Martin 19
hehhh, ezeknek a pontoknak a 20-40%át már felvásárolták a zsidók, és nem gondolom hogy ennyi elég lenne nekik...

Amúgy első célpont semmiképp, van más ország ahol több van, plussz mi az első rohamra megadnánk magunkat (jogosan hiszen hadseregünk sincs)
"Es ist nicht zu wenig Zeit, die wir haben, sondern es ist zu viel Zeit, die wir nicht nutzen."
16331 levél
Válasz 09.07.25. 12:24 #318
ufodani
Ebben a vizes ügyben van fantázia-sajnos
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
4472 levél
Válasz 09.07.25. 12:22 #317
-007-
Az lesz majd a 3. világháború. Ha mégsem jön el a The End, akkor majd később lesz vh. Ugye globális felmelegedés->aranyat fog érni a víz.
Ha jól tudom, Magyarország alatt giga nagy víz van. Ezért is van rengeteg ásványvíz választék. Lehet, hogy mi leszünk az első célpont?
Asus K53SC / Nikon Coolpix P510
16331 levél
Válasz 09.07.25. 12:14 #316
ufodani
Ok,és akkor azzal mi van,h Nosti a kékturbános eljövetelét "ígérte",aki az oroszokkal összefogva lealázza a világot,majd a föld ismét virágzásnak indul.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
4472 levél
Válasz 09.07.25. 12:04 #315
-007-
Ébresztő!!
Végső napfogyatkozás
Azért Nostradamus megjósolta a 9/11-et is. Szval...
Asus K53SC / Nikon Coolpix P510
32233 levél
Válasz 09.07.05. 15:32 #314
szbszig
...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
4513 levél
Válasz 09.07.05. 15:24 #313
Wing
sehol, meg is haltak már
"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
5028 levél
Válasz 09.07.05. 13:23 #312
Gump
Arról nem beszélve, hogy még ha igaz is lenne, hogy minden elektromos kütyü beszarik majd (NEM igaz), akkor is hogy jön ki ebből az, hogy akkor ez most a középkorba veti vissza az emberiséget...
Bmeg száz éve falun hol volt áram, vezetékes víz, csatornarendszer?!
27963 levél
Válasz 09.07.05. 13:10 #311
LordMatteo
Hagyd, nem fogod tudni meggyőzni őket, mert akkor le kellene ereszkedni a realitás talajára.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
13848 levél
Válasz 09.07.05. 13:00 #310
powerhouse
"If correct, the years ahead could produce a burst of solar activity second only to the historic Solar Max of 1958."

Te linkelted...
If I look back I am lost
18871 levél
Válasz 09.07.05. 12:57 #309
LiT
De ez erősebb lesz mint 58-ban.
Tök mind1, majd megtudjuk 3 év múlva
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
13848 levél
Válasz 09.07.05. 12:55 #308
powerhouse
Ott van a cikkben, hogy 1958-ban volt a legerősebb, és mégse állt meg az élet a Földön, pedig jócskán voltak már elektronikus berendezések... Túlreagálod.
If I look back I am lost
18871 levél
Válasz 09.07.05. 12:54 #307
LiT
Nem is én mondogattam, hogy világvégét okoz
Annyi, hogy sok elektronikus berendezés elromlik.
Annyi, hogy szarabb lesz az élet a Földön. Sokkal szarabb
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.