Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Móricz-téri robbantás

1344 levél
Válasz 03.07.01. 18:11 #23
yerico
Egyébként, ha már annyira erőszakoskodsz a kitekert gondolatmenetedhez, akkor kicsit is logikusan gondolkodva nem a magyar veteránokat neveztem hazugnak, hanem téged, lévén nem ők interpretálták a történetet, hanem te. Hozzájuk képest egy kis fiatal taknyos vagy a 28 éveddel, mint ahogy én is.

A századához meg semmi közöm, lévén EGYEDÜL csinált mindent. "Na hát az olyan karakán gyerek volt, hogy egyszer 24 órán keresztül(!) kézigránáttal, közelharcban verte vissza a folyamatosan rohamozó szovjeteket egy vasúti töltés mögül (minden egyéb fedezék nélkül) " E/3-as igealak számomra nem sugallja a több személy jelenlétét, szóval egyedül volt. Vagy még sem? Most akkor mi van? Valaki hazudik.
1344 levél
Válasz 03.07.01. 17:48 #22
yerico
2. Ha ládában hordták neki előre a gránátot, akkor miért is volt egyedül. Tudom, apróság számodra, de más megvilágításba helyezi a történetet.


Nosza, írd le pontosan a történetet, adjál rá irodalmat, mert ugyebár közismert eset, mint említetted. Linkeld be a megfelelő oldalakat, nevezd meg a delikvens katonát, aki megkapta a kitüntetéseket, nyomassad ezerrel a térképeket, stb.
1344 levél
Válasz 03.07.01. 17:34 #21
yerico
Ja, 24 évig vasúti töltés mellett laktam. Megfelel ismeretalapnak?

A hangnem eldurvulásáért lsd. az utolsó előtti hozzászólásodat. Ennyi.
1344 levél
Válasz 03.07.01. 17:31 #20
yerico
Aruns, eddig azt gondoltam rólad, hogy egy értelmes, és okos ember vagy, aki képes meggyőződni arról, amit leír. Bocsi, tévedtem. Ez alapján a leveled alapján egy szimpla, hétköznapi seggfej vagy. Sorry.

1. Vasúti töltés kb 1-2 méter magas, kilométer széles, amit embertömeg kényelmesen többezres nagyságrendben rohamoz teljes szélességében.

Na, ezt tartóztasd fel egy gránátdobáló emberrel.
11026 levél
Válasz 03.07.01. 14:54 #19
Lacko
Aruns, annyira várom már, hogy kipróbáld a Combat Mission-t! De tényleg. A Te véleményedre nagyon adok...
62 levél
Válasz 03.07.01. 14:14 #18
sUTy
Az pedig, hogy az aknavető volt a legköltséghatékonyabb fegyver, tény, de nálam ignorálva vagy ezentúl, ú tartsd meg a véleményedet magadnak, mert engem nem érdekel (ha lol sztorinak titulálod a dolgot, magyarul hazugnak nevzel ilyen veteránokat, meg persze az egész századát, "mert te jobban tudod" mi történt ott, amikor a leghalványabb fogalmad sincs az egészről, így semmi értelme erről diskurálni)Ez szép barokkos körmondat volt!
Gondolkodj hülyén, cselekedj izomból!!!!
3167 levél
Válasz 03.07.01. 14:11 #17
'Tacker Takk'
"...nincs egy nyugodt perced, a háború hírei napmint nap elérnek hozzád..."

A Bazilika tetejéből is jó egy fél éve operáltak ki egy bombát...
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
7036 levél
Válasz 03.07.01. 14:09 #16
Aruns
Ha nem tudod, mi az a vasúti töltés, menj el és nézz meg egyet. Egyébként az mocsaras terület volt, a töltés meg embermagasságú (de ezt a sztorit jólismeri mindenki, aki kicsit is foglalkozott a honvédség dolgaival)
Arra pontosan emlékszem, mit írtam ahhoz a harckocsi - mesesztorihoz, talán neked kéne fellapozni a dolgokat.
Az pedig, hogy az aknavető volt a legköltséghatékonyabb fegyver, tény, de nálam ignorálva vagy ezentúl, ú tartsd meg a véleményedet magadnak, mert engem nem érdekel (ha lol sztorinak titulálod a dolgot, magyarul hazugnak nevzel ilyen veteránokat, meg persze az egész századát, "mert te jobban tudod" mi történt ott, amikor a leghalványabb fogalmad sincs az egészről, így semmi értelme erről diskurálni)
Szerintem akkor szólj hozzá valamihez, ha van róla fogalmad, miről is van szó...
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
7036 levél
Válasz 03.07.01. 14:03 #15
Aruns
Okoska, ezért kapta a lovagkeresztjét (ha tudod egyáltalán, mi az - nem a német, hanem a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, hadiszalagon kardokkal) Meg egy II. oszt vaskeresztet is, bár a németek nem voltak ott, de ők elhitték ezt a "mesét"(ugyanis a szovjetek nem tudtak áttörni...). A kézigránátokat pedig természetesen ládában hordták előre nekik (a vasúti töltés azoknak is fedezék volt, akik előre vitték, ha eddig nem terjed az intelligencia, hogy ezt megértsd) Egyébként a folyamatos 24 óra azt jelenti, hogy éjjel is folyt a harc. Légitámadásokat kaptak néhányat, de nem tett komoly kárt bennük(alacsonytámadás). A komolyabb tüzérség nem tudta őket lőni, mert túl közel voltak a szovjetekhez. De minek magyarázok itt neked? Te úgyis mindig mindent jobban tudsz mindenkinél (legalábbis ezt hiszed magadról) Nem bírom a stílusodat, ezt egyszer már leírtam ide, nem szeretem ismételni magam. Akkor gyere a buta okoskodó szövegeddel, ha tudsz is valamit.
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
1344 levél
Válasz 03.07.01. 14:01 #14
yerico
volt egy másik topic, ahol valaki leírta, hogy a faterjáék visszamásztak egy elromlott Tigrisbe, és onnan egy hétig lőtték az oroszokat hátba, és lazán feltartóztatták őket. Olvasd el, oda mit írtál!
1344 levél
Válasz 03.07.01. 14:00 #13
yerico
A második világháború gyalogsági veszteségének több, mint felét a tüzérség okozta. Azért ez egy kicsit meglepő adat.

Most őszintén, el tudod hinni, hogy valaki 24 órán át csak kézigránátokkal FEDEZÉK NÉLKÜL feltartóztat egy olyan szovjet csapatot, ahol nem számított az élet, akár 120 ember is vesztettek, ha az célpontként kijelölt ember megöléséhez ennyi kellett. Nem tudott volna annyit eldobálni, hogy minden rohamozót megöljön / megállítson. Pláne, hogy a szovjetek esetleg még vissza is lőttek, nem csak kézifegyverrel, akkorra már légifölényük is volt, tüzérségben sokszoros volt a fölényük, emberben szintén, míg a magyarok oldalán mindenben hiány volt - köztük kézigránátban is.
7036 levél
Válasz 03.07.01. 13:54 #12
Aruns
Nem tudod, mit beszélsz. Más az aknavető, más a tábori tüzérség és megint más a rakétatüzérség. Az aknavetők szervezetszerűleg részei voltak a gyalogos alegységeknek, a szovjeteknek sosem kellett spórolni a lőszerrel és bizony hatványozottan nagyobb hatásfokú volt a 81 mm-es aknavetőnél a 120 mm-es (NAGYON durva fegyver volt). A németek veszteségének többségét egyébként ezek az olcsó fegyverek (az aknavetők!!!!, nem a sorozatvetők) okozták a keleti fronton(mindent beszámítva messze ez volt a leghatékonyabb fegyverük).
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
1344 levél
Válasz 03.07.01. 13:54 #11
yerico
Aruns, és a háttérben kirakodó tehervagonokat, amik hordták azt az irdatlan sok kézigránátot, amit 24 óra alatt eldobált az öreg, miközben verte vissza a folyamatosan rohamozó szovjeteket, miért is nem lőtték ki holmi repülővel. Esetleg aknavetővel ? Avagy a folyamatosan rohamozó szovjetek egyike sem akart visszadobni egyet sem? A német gránátok tudtommal időzítésre robbantak

Nagyon lol történet amúgy.
11026 levél
Válasz 03.07.01. 13:17 #10
Lacko
Az én nagypapám nem sokkot kapott, hanem tizenvalahány darab repeszt. Néhányat ki tudtak belőle szedni, néhányat nem. Azok örökre benne maradtak és elvágtak néhány ideget, amitől nem működött rendesen a bele. Így élte le az életét. És ellentétben a szovjet (és amerikai) hősökkel ő, neki csak az jutott, hogy "rohadt nácibérenc, minek mentél a keleti frontra?" mintha bármilyen beleszólása lett volna abba, hogy hova viszik.
11026 levél
Válasz 03.07.01. 13:13 #9
Lacko
De csak azért mondod ezt, mert még mindig nem játszottál a Combat Mission-nel (ejnye-bejnye). Ott ha jön az áldás (pl az említett 120mm-es aknavető), akkor a gyalogok hanyatt-homlok menekülnek és olyan pánik lesz, hogy még te is beszarsz a képernyő túloldalán. Na jó, mondjuk egy 120mm-estől nem. De egy 300mm-es rakétától már te is.
229 levél
Válasz 03.07.01. 13:06 #8
Emb3rke
Nagypapám testvérével is történt egy hasonló eset a 2.VH-ban.
Szinte mellette felrobbant egy kézigránát, betemette a föld és akkora sokkot kapott, hogy ott helyben megőszült...elég hihetetlen, de igaz
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra
1224 levél
Válasz 03.07.01. 06:38 #7
Guar
Az egyik nagyon jó cimborámnak a nagyfaterja is megjárta a 2. VH-t. Azt nem tudom, hogy hol volt akkor a nagyfaterja, de bombázás volt. Nagyfaterja meg kétségbeesetten egy trágyadombra vetette magát, mert az volt a legközelebb, ami fedezékgyanús. A lényeg, hogy ott feküdt és becsapódott tőle 1 m-re egy bomba, ami nem robbant föl. A nagyfaterja akkor ott helyben elájult és a kórházban tért magához, egyben.

Azért nemsemmi életérzések uralkodhattak akkor.

Nem ide vág, de nemrég voltam életemben először paintballozni. Iszonyú élmény (pozitív értelemben). Az ember olyan kiszolgáltatott helyzetekbe tud lenni, hogy eszméletlen. Amikor az ember egy szájbavert fenyőerdőben egy kb 15 cm átmérőjű fa tövébe veti le magát, mert 3-an lőnek rá, mivel a pajtiai már kiestek és csak reménykedni tud, na az nagyon kemény. Pedig ott még nem is halsz meg, ha eltálálnak. Nagyon jó volt arra ez a játék, hogy hártalevő életemre még jobban megutáljam a háborút. És most már van némi fingom, hogy mit is érezhetnek akkor az emberek. Persze ez sem közeli, de közelibb, mint ahogy én azt a filmek alapján el tudom képzelni.
7036 levél
Válasz 03.07.01. 01:51 #6
Aruns
Hmm és azt képzeld el, mennyit lőttek el akkoriban, ami fel is robbant...
Emlékszem, egyszer csináltam egy diktafonfelvételt egyik kedvenc öreg tisztemmel (többször is találkoztam vele egyébként) Na hát az olyan karakán gyerek volt, hogy egyszer 24 órán keresztül(!) kézigránáttal, közelharcban verte vissza a folyamatosan rohamozó szovjeteket egy vasúti töltés mögül (minden egyéb fedezék nélkül) Ő mesélte aztán, hogy 1944/45 telén volt kint - már mint vezérkari tiszt - egy alakulatnál az első vonalban, amelyik egy napja folyamatos nehézakavető (120 mm-es) tűz alatt állt. A parancsnokuk tök részeg volt, mert csak totál bepiálva bírta elviselni a dolgot és ez a acélkemény vezérkari tiszt teljesen megértette... Az igazi háború nem olyan volt ám, mint a játékokban (hajaj...)
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
1224 levél
Válasz 03.07.01. 00:42 #5
Guar
Szép lassan gyalog is neki lehet állni keresgélni a repcsiket meg a bombákat a Balaton közepén is.
1222 levél
Válasz 03.07.01. 00:31 #4
Peac
...és repülővel.
Juan "break my fuckin' 'ed" Montoya
20343 levél
Válasz 03.06.30. 23:18 #3
Z-Master
Állítólag a Balaton is tele van II.vh-s bombával.
20761 levél
Válasz 03.06.30. 23:16 #2
Eric
Jah, láttam.
A szörnyű az, hogy a tűzszerész ezredes szerint évi kb. kétezer bejelentést kapnak, amiből minden 10. ilyen mennyiségű lőszerről szól.
Bazz, mindez közel 60 évvel a háború után!!!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
15516 levél
Válasz 03.06.30. 23:07 #1
Silent
Móricz-téri robbantás!!!
Jó estét M.O.! műsorban láttam hogy felrobbantottak egy bombát.
7 tonnás földet simán levegőben repítette...
Metróépítésnél találtak rá...
200 kilo bomba volt...
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.