Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Mondjatok nekem szerepjátékokat

270 levél
Válasz 11.08.08. 15:59 #24
Ossua
McCl@ne -hez csak csatlakozni tudok. Fenomenális egy játék. Azonnal eredetiben megvettem. S már többször végigjátszottam. Valóban mindig van új és újabb dolog, újabb lehetőség. Nincsenek klasszok, csak lehetőségek, így akár 50 féle karaktert is össze lehet hozni.
Amit még megjegyeznék az előttem szóló bő leírás mellé, hogy néhány képesség mesteri szintjének elérése külön prímán ki van dolgozva. Nem csak bedobod a pénzt és megvan a tudás. Minden mesternek kell valami szívességet tenni, hogy kitanítson minket a mesteri szinten.

HATALMAS JÁTÉK!!! Ajánlani tudom minden szerepjátékkedvelőnek. Úgymond alapmű. Bizony még itt westernhőst is kreálhatunk. Én egy törpe pisztojossal játszottam végig legutóbb. De voltam már ogre barbár, varázsló tünde is.

Kár, hogy szamurájt vagy ninját nem lehet kreálni. De ezen kívül szinte bármit. Valamint nemrég játszottam ki újra. Ennyi negatívumot tudok elmondani.
hosom.hu legelső ingyenes szuperhős játékoldal
13347 levél
Válasz 11.08.08. 14:01 #23
McCl@ne
Aha, ennyire. Elmondhatom, hogy játszottam mindennel, és a legjobbként hirdetett Fallout 2-t (ami egyébként tényleg zseniális) nálam kenyér nélkül megeszi. Igaz, csak ebben a mostani, átcsiszolt formában.
Elképesztő mennyiségű küldetés, párbeszéd, megoldási mód, háttéranyag, kitűnő és nagyon változatos fő történeti szál és annyi mellékküldetés, hogy könnyen bele lehet zavarodni. Rengeteg a játékoson múló változás a világban, egy halom olyan feature, amit mostanában újként reklámoznak.
Egész városokat lehetne kiirtani, ha úgy tartaná a kedvünk. Bekerülhetünk tetteinkkel az újságokba, és pl. ha jól tudom - bár tőlem ez a stílus távol áll - nem tudunk olyan fontosabb karaktert megölni, aki miatt végigjátszhatatlan lenne a történet. Mindig van egy másik mód, egy elrejtett levél, egy másik fickó, aki tudja, amit kell, stb.
Hatalmas és összetett az egész, és hosszú, nagyon hosszú, ha úgy akarja az ember!
Respect is not given. It's taken.
28869 levél
Válasz 11.08.08. 13:39 #22
LordMatteo
Ennyire jó lenne?

Igaz, most nincs időm ilyen mély játékra, de talán szeptember második felétől lesz egy kicsi. Majd ránézek.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
13347 levél
Válasz 11.08.08. 12:13 #21
McCl@ne
Arcanum, Arcanum és Arcanum.
Most játszom végig negyedszer, és még mindig találok benne felfedeznivalót, pedig minden alkalommal elég alaposan beleástam magam. Hihetetlen komplex, hangulatos és változatos játék! Tulajdonképpen olyan, amilyennek szeretnéd. Álmaim szerepjátéka, mert ebben tényleg bármit megtehetek, és még mindig karakterlehetőségek tucatjait nem próbáltam, amikkel valószínűleg teljesen más élményt adna.
Ha valaki úgy dönt, hogy nekiugrik, akkor az unofficial patch-et kötelező feltenni hozzá, tulajdonképpen a rajongók fejezték be a játékot, plusz van hozzá már felbontásnövelő patch is, meg egy halom hasznos mod.
Respect is not given. It's taken.
8079 levél
Válasz 11.08.08. 00:45 #20
Gerry
Ki kell, hogy abrandistsalak: a Throne of Darkness 2001-ben nem utott semekkorat se
270 levél
Válasz 11.08.07. 21:47 #19
Ossua
Köszönöm mindenkinek a javaslatokat. Megnézem mindet, hátha.
A zúzás jöhet, igazából ami jó lenne, hogy fejlődjön az emberem. Legyenek jó kis skillek, aztán persze aprítani. Most éppen erre keresgéltem.

Köszi még egyszer, töltögetek ami lesz.
hosom.hu legelső ingyenes szuperhős játékoldal
7045 levél
Válasz 11.08.07. 19:54 #18
GustyX
Jade Empire-t akartam én is ajánlani .

Egyébként meg a Throne of Darkness. Szamurájos akció-RPG, 2001-es játék. Én most szereztem be (290ft-ért ), eddig csak kipróbáltam és sajnos nem üt akkorát, mint amekkorát megjelenéskor üthetett. Egy próbát tégy vele.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
6388 levél
Válasz 11.08.07. 18:48 #17
Beny12
Ez ugyan kevésbé szerepjáték, de ha kifejezetten keleti stílust akarsz, és nem áll tőled távol a darálás, akkor ajánlom a Dynasty Warriors 6-ot.
270 levél
Válasz 11.08.07. 18:07 #16
Ossua
Köszönöm szépen. Jónak tűnik, rákeresek valahol.
Esetleg westernes szerepjáték?

Én személy szerint nagyon kedvelem a fantasy stílusú szerepjátékokat, de jól jönne egy kis vérfrissítés. Pl a Vampire Bloodlines is egy szuper játék. Szerintem egy - két fejlesztő elgondolkodhatna, hogy egy jó kis Shaolin, vagy Japán dinasztiát felkarolva csinál egy jó kis szerepjátékot.
Avagy egy jó westernes stílusban. Nem hiszem, hogy csak én lennék rá vevő.
hosom.hu legelső ingyenes szuperhős játékoldal
4762 levél
Válasz 11.08.07. 16:43 #15
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Nos, ninjás-szamurájos RPG-t nem ismerek, de a BioWare-nek vagy távol-keleti ihletettségű -konkrétan 'Kína-másolat'-, igen remek játéka: a Jade Empire.

Erős túlzás RPG-nek nevezni, tehát ne egy keményvonalas cRPG-re számíts, hanem egy olyan könnyed "akció"-játékra, amiben RPG-elemek vannak. Ez így féligazság, természetesen, mert van benne egy főtörténeti szál, és egy rakás mellékküldetés, lehet beszélgetni az emberekkel (sőt, igen sok beszélgetés van benne!), hasonló a dialógus menete, mint a DAO-ban. Itt is lehet kőbunkó-tapló, brutáligaságosjógyerek és ironikus válaszok közül választani.

Társakat gyűjthetsz, akiknek önálló múltjuk és személyiségük van (egy kis túlzással állíthatjuk ezt), idővel meg lehet ismerni ezeket.

Háromféle bejezése van.

A játékban két utat lehet követni: a Nyitott Tenyér (ez felel meg a ME Példaképének, a KOTOR Jedi pontjainak) és Zárt Ököl (ez meg Renegátnak, és a Sith-vonalnak).

Ami nem RPG-vél teszi az az, hogy hiába a különböző harci stílusok, fegyvertípusok, szörnyé alakulások és mágikus képességek, a harc igazából üsd és vágd, lényegében minden képességgel simán végiglehet nyesni az ellent gondolkodás, tehát egyfajta "hekenszles" (elég kifejleszteni három-négyféle képességet, és nem lesz gond, míg pl. a DAO-ban egyáltalán nem volt mindegy, hová teszed a pontjaidat).

Viszont remek története van, igazi ínyencség az európai középkori mintákon alapul fantasykhoz képest. Sajnos a DAII demoját látva vajmi kevés az esélye, hogy elvigyék egy keményvonalasabb irányba, de jól jönne egy második rész.

Szóval nem japán, hanem kínai stílusú, de ez az egyetlen ami megközelíti tudtommal azt, hogy egy távol-keleti világban szerepjátékozz.
270 levél
Válasz 11.08.07. 16:19 #14
Ossua
Tudnátok valami japán stílusú szerepjátok mondani? Valami olyasmi, hogy szamurájokkal, ninjákkal lehet aratni. Egyáltalán létezik ilyen?
hosom.hu legelső ingyenes szuperhős játékoldal
1 levél
Válasz 11.02.24. 21:42 #13
Ködszárny
Tud valaki modern környezetű rpgket ajánlani?
2284 levél
Válasz 03.07.30. 12:10 #12
Daedalus
Irtam hogy az RPG minek a röviditése - olvass vissza - ha az angol magyar szotárban leforditod a szavakat pontos választ kapsz majd - igen szerepjáték.

Igen legtöbbször - általában ilyen "fejl. rendsz." a lényege - tehát tapasztalati pontokat gyűjtesz és azokat aztán széttosztod a karaktered(is) tulajdonságait erosítve, amelyek nagyon kulonbozoek is lehetnek játéktól fuggoen.

A Diablo igen RPG. De inkább az akciós válfaja az RPG-nek.

Írtam vannak olyan játékok amelyek RPG elemeket tartalmaznak - amolyan mix - lehetnek stratégiák - hogyha valamilyen katonád "fejlodik a harcban és jobb lesz mint a tobbi", vagy esetleg tovább is viheted a kovetkezo misszióba. Ilyen beutése van pl a Warc3-nak - vannak benne erosebb vezérkarakterek amelyek fejlodésre képesek. (egébként nem muszály hogy tes oszd el a tapalsztalati pontokat) A Stronghold is primary stratégia, de lehet hogy valamilyen RPG-hez hasonló elemet is használ, de nemtudom mert csak az elso két pályát játszottam.

Amúgy ezek a stratégiákban alkalmazott RPG elemek nagyon eroltetettek és az igazi RPG-sek (akik Bald. Gatet, Falloutot, Morrowindet nyomatnak reggeltol estélig, meg interneten Asherons Callt, Ultimát - ezek az igazi rpgk) na ok csak nevetnek ilyen kijelentéseken hogy ez rpg elemet tartalmaz - mert megjelenik a csillag a katonádnál - ez nevetséges és igazuk is van.

Dae
"?"
835 levél
Válasz 03.07.30. 12:04 #11
Der_Yeti
A Diablo nem szerepjáték hanem tápra épül Tehát-> minél többet,jobbat, nagyobbat, erősebbet. Pláne neten amikor elindult a verseny Német-Orosz csapat között ki éri el hamarabb a 99. szintet.
Sorry picit Off volt.
"Remember, that death is not the end but only a transition.." from DT
224 levél
Válasz 03.07.30. 11:55 #10
Cipo
Először is köszi a sok segítséget.
Egy pár kérdés:

Az RPG egyenlő azzzal, hogy szerepjáték? (tudom, hogy láma vagyok)
Mit is jelent az RPG? Mármint nem szó szerint. Azt jelenti, hogy fejlődési rendszer van benne?
A Diabló tényleg RPG vagyis tényleg szerepjáték? A Stronghold tényleg RPG elemeket tartalmaz vagyis szerepjáték? Én azt hittem stratégia.
2328 levél
Válasz 03.07.30. 11:45 #9
PoCoK
icewind dale 2ot kihagytad sztem. ;]
stufumofo™
2284 levél
Válasz 03.07.30. 11:25 #8
Daedalus
Jap! Igen. Siettem. Tudjátok így kapásból ennyi jutott eszembe és még gyorsan siettem hogy le tudjam írni, mielott még valamelyiket kifelejtem!

Dae
"?"
2387 levél
Válasz 03.07.30. 10:40 #7
SShark
Asszem Daedalus kielégítette a számítógépes szerepjátékokkal kapcsolatos infó igényedet!
Aztán meg ott vannak a hagyományos nem számítógépes szerepjátékok.
AD&D, Magus, Kodex ..... stb
www.fantasya.hu
itt nézz körül.
407 levél
Válasz 03.07.30. 10:30 #6
Đuke
Eeeeez IGEN! Đe azért maradjunk annyiban, hogy a jön az "j" és nem "ly". Ennek megfelelően "kijött"...
Đ
Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan!
2284 levél
Válasz 03.07.30. 09:47 #5
Daedalus
RPG - Role Playing Game

Itt van az összes olyan valaha kilyött játék amely RPG, vagy tartalmaz RPG elemeket:

Advanced Dungeons & Dragons Collector's Edition
Advanced Dungeons & Dragons Limited Edition Col...
Albion
Anachronox
Ancient Land of Ys
Arcanum: Of Steamworks & Magick Obscura
Arx Fatalis
Asheron's Call
Autoduel
Bahamut Lagoon
Baldur's Gate
Baldur's Gate II: Shadows of Amn
Baldur's Gate II: Throne of Bhaal
Baldur's Gate: Dark Alliance
Bandit Kings of Ancient China
Bard's Tale II: The Destiny Knight, The
Bard's Tale III: Thief of Fate, The
BattleTech: The Crescent Hawk's Inception
Betrayal At Krondor
Betrayal in Antara
Birthright: Gorgon's Alliance
Black & White
Blood Omen: Legacy of Kain
BloodNet
Bouncer, The
Breath of Fire
Breath of Fire II
Breath of Fire III
Buck Rogers: Countdown to Doomsday
Celtic Tales: Balor of the Evil Eye
Chamber Of The Sci-Mutant Priestess
Champions of Krynn
Chrono Cross
Chrono Trigger
Cobra Mission
Crusaders of the Dark Savant
Curse of the Azure Bonds
Cutthroats: Terror On The High Seas
D2
Dark Cloud
Dark Legions
Dark Queen of Krynn, The
Dark Sun: Shattered Lands
Darklands
Darkstone
Death Knights of Krynn
Desperados: Wanted Dead or Alive
Deus Ex
Deus Ex: Game of the Year Edition
Diablo
Diablo II
Diablo II - Collector's Edition
Diablo: Hellfire
Dragon Ball Z: The Legacy of Goku
Dragon Lore
Dragon Riders: Chronicles of Pern
Dungeon Hack
Dungeon Master
Dungeon Master II: The Legend of Skullkeep
Dungeon Siege
Elder Scrolls III: Morrowind Collector's Editio...
Elder Scrolls III: Morrowind, The
Elder Scrolls III: Tribunal, The
Elder Scrolls: Arena, The
Elder Scrolls: Daggerfall, The
Elder Scrolls: Redguard, The
Elvira: Mistress of the Dark
Entomorph: Plague Of The Darkfall
EverQuest
Eye of the Beholder
Eye of the Beholder II: The Legend of Darkmoon
Eye of the Beholder III: Assault on Myth Drannor
Fallout
Fallout 2
Fallout Tactics: Brotherhood of Steel
Final Fantasy
Final Fantasy Chronicles
Final Fantasy III
Final Fantasy IV
Final Fantasy IX
Final Fantasy V
Final Fantasy VI
Final Fantasy VII
Final Fantasy VIII
Final Fantasy X
Fountain of Dreams
Freedom Force
Gauntlet Legends
Gemfire
Genghis Khan
Genghis Khan II: Clan Of The Grey Wolf
God of Thunder
Golden Sun
Gothic
Gothic 2
Grandia II
Halls of the Dead - Faery Tale Adventure II
Hamtaro: Ham-Hams Unite!
Harry Potter and the Chamber of Secrets
Harvest Moon: Back To Nature
Harvest Moon: Save the Homeland
Hell: A Cyberpunk Thriller
Hero's Quest: So You Want To Be A Hero
Heroes of Might and Magic IV
Heroes of the Lance
Icewind Dale
Icewind Dale: Heart of Winter
Intellivision Lives!
Ishar: Legend of the Fortress
J.R.R. Tolkien's The Lord Of The Rings, Volume ...
J.R.R. Tolkien's The Lord Of The Rings, Volume ...
J.R.R. Tolkien's War in Middle Earth
Jagged Alliance
Jagged Alliance 2
Jagged Alliance: Deadly Games
Jones in the Fast Lane
King's Bounty
King's Quest: Mask Of Eternity
Kingdom Hearts
Knights of Legend
Knights of Xentar
Koudelka
Lands of Lore III
Lands of Lore: Guardians of Destiny
Lands of Lore: The Throne of Chaos
Legacy of Kain: Soul Reaver
Legacy: Realm of Terror, The
Legend Of Dragoon, The
Legend Of Mana
Legend of Zelda, The
Legend of Zelda: Link's Awakening DX
Legend of Zelda: Link's Awakening, The
Legend of Zelda: Ocarina of Time, The
Legend of Zelda: Oracle of Seasons
Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The
Lord of the Rings: The Two Towers, The
Lunar 2: Eternal Blue Complete
Lunar: Silver Star Story Complete
Lure of the Temptress
Magic: The Gathering - Interactive Encyclopedia
Majesty: The Fantasy Kingdom Sim
Master of Magic
Mega Man Battle Network 2
Might and Magic 4: Clouds of Xeen
Might and Magic 6: The Mandate of Heaven
Might and Magic 7: For Blood and Honor
Might and Magic II: Gates to Another World
Might and Magic III: Isles of Terra
Might and Magic IX: Writ of Fate
Mines of Titan
MissionForce: Cyberstorm
Moonstone: A Hard Days Knight
Mortal Kombat Mythologies: Sub-Zero
NetHack
Neverwinter Nights
Nobunaga's Ambition
Nox
Omikron: The Nomad Soul
Oregon Trail, The
Parasite Eve
Phantasy Star Online
Pirates! Gold
Planescape: Torment
Pokemon Silver
Pool of Radiance
Pool of Radiance: Ruins of Myth Drannor
Pools of Darkness
Princess Maker 2 (English Translation)
Quest For Glory 1: So You Want To Be A Hero (VG...
Quest For Glory 2: Trial By Fire
Quest For Glory 3: Wages Of War
Quest For Glory 4: Shadows Of Darkness
Quest For Glory 5: Dragon Fire
Rage of Mages
Return to Krondor
Revenant
Rogue: The Adventure Game
Sea Dogs
Secret of Mana
Secret of the Silver Blades
Sega Smash Pack
Sega Smash Pack: Volume 1
Seiken Densetsu 3
Sentinel Worlds I: Future Magic
Septerra Core: Legacy of the Creator
Shadow Hearts
Shadowrun (Genesis/MegaDrive)
Shannara
Shenmue
Shenmue II
Shining Force 2
Sid Meier's Pirates!
Silver
Skies Of Arcadia
Space Crusade
Space Rogue
Spycraft: The Great Game
Star Ocean: The Second Story
Starflight
Starflight 2: Trade Routes of the Cloud Nebula
Stonekeep
Stronghold
Suikoden II
Summoner
Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
Superhero League of Hoboken
Syndicate
System Shock 2
Tales of the Unknown, Volume I: The Bard's Tale
The Legend of Zelda: A Link to the Past
The Legend of Zelda: Majora's Mask
Threads Of Fate
Times of Lore
Twinsen's Odyssey
Ultima Collection
Ultima II: Revenge of the Enchantress
Ultima III: Exodus
Ultima IV: Quest of the Avatar
Ultima IX: Ascension
Ultima Online
Ultima Online: Renaissance
Ultima Underworld 2: Labyrinth of Worlds
Ultima Underworld: The Stygian Abyss
Ultima V: Warriors of Destiny
Ultima VI: The False Prophet
Ultima VII, Part Two: Serpent Isle
Ultima VII: The Black Gate
Ultima VIII: Pagan
Ultima: Worlds of Adventure 2: Martian Dreams
Uncharted Waters
Uncharted Waters 2: New Horizons
Vagrant Story
Vampire: The Masquerade - Redemption
WarCraft III: Reign of Chaos
WarCraft III: Reign of Chaos (Collector's Edition)
Warhammer 40,000: Rites of War
Warhammer: Dark Omen
Warhammer: Shadow of the Horned Rat
Wasteland
Wheel of Time, The
Wild Arms
Wizardry 8
Wizardry Gold
Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord
Wizards & Warriors
Worlds of Ultima: The Savage Empire
X-Men 2: The Fall of the Mutants
Xenogears
Xenosaga: Episode 1: Der Wille Zur Macht
"?"
19623 levél
Válasz 03.07.30. 00:20 #4
sipec
szegény gyerek.......

icew.dale 1-2
bg 1-2
diablo
neverwinter
vampire
fallout
dungeon siege
20377 levél
Válasz 03.07.29. 23:02 #3
Z-Master
2326 levél
Válasz 03.07.29. 10:06 #2
Osmium
"Mondjatok nekem szerepjátékokat!"

Tessék: Szerepjátékok. LOL
...Life is too short, don't stress every day, leave your worries behind, go out and play!...
224 levél
Válasz 03.07.29. 09:18 #1
Cipo
Mondjatok nekem szerepjátékokat. Mik is pontosan azok a szerepjátékok?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.