Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Háborús filmek és a valóságÍrd ide hozzászólásod:

13000 levél
14.10.27. 18:24
konrad
No úgy látom, hogy Nektek is - többé-kevésbé - ugyanolyan érzést/meglátást váltott ki a film, mint nálam. Most, hogy csütörtök óta "leért" az agyamban a film, a végén történt heroikus hülyeség mellett még egy "apróság" jutott eszembe!

SPOILER!

SPOILER
Maga az egyik csatajelenet volt kicsit elnagyolt, amikor a négy Sherman - maguk mögé terelve a gyalogságot -, egymástól alig pár méter fesztávot tartva, (nyílt mezőn!) simán megindul a számukra láthatatlan és szinte nem is lokalizált Pak-75-ös ütegek felé... Semmi manőverezés, csak nyíl egyenes menet, miközben - "természetesen" - a lesállásból tüzelő német ütegek 400-500 méterről nem találják el őket... Szóval látványnak hatalmas volt, ahogy süvítettek a 75-ös lövedékek, meg a vakon tüzelő harckocsik is, de azért egy profi német páncél-elhárító körlet kb. egy perc alatt szarrá szedte volna a jenkiket! Tehát a látvány/hangulat iszonyatosan mellbevágó - amikor szétcsattan az egyik harckocsi parancsok feje a 75-ösötől vagy a Sherman simán átgázol a szerencsétlen krauton -, de azért nehezen hihető ennek a csatának a végkifejlete...


GustyX! Azok az esések a Túlélőben sajnos valósak voltak: Marcus ezt a könyvében (olvastad?) talán még részletesebben leírja, nyilván vizuálisan még hihetetlenebbnek és felkavaróbbnak tűnnek... Az viszont igaz, hogy a film vége el lett ott is szúrva (megint a us heroizmus): a könyv szerint Marcus Luttrell-t egy ranger raj mentette ki mindenféle légi és gyalogsági tűztámogatás nélkül, a lehető legnagyobb kussban! (Ha nem olvastad a könyvet, nekem megvan pdf-ben, átküldhetem, ha kell!).

Vissza