Yoshi's Crafted World
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Minden, ami futball - FocisarokÍrd ide hozzászólásod:

32525 levél
17.06.23. 06:53
szbszig
Kicsit úgy érzem, hogy ez a Konföderációs Kupa – pláne azok után, hogy a legesélyesebb és leginkább várt németek eleve a C-kerettel utaztak el – inkább a videobíró teszteléséről meg promózásáról szól, mintsem arról, hogy vajon ki fogja megnyerni. Persze elismere, tényleg született sok jó döntés eddig, viszont még mindig maradtak komoly problémák is a rendszerben. Pl.:

Ez les? Szerintem nem is biztos, vagy legalábbis erősen vitatható. De még ha pár centivel valóban előrébb van a gólszerző, akkor is felmerül az a kérdés, hogy le kell-e fújni az ilyet. Eddig ugye az volt a szabály – függetlenül attól, mennyire sikerült betartani –, hogy ilyen szituációban a támadófutballt kell előnyben részesíteni. Most meg hirtelen megváltozik a koncepció, és a milliméteres les is egyértelmű les lesz. Mennyire igazságos ez mondjuk azokkal a csatárokkal szemben, akik úgy nőttek fel, az van beléjük ivódva, hogy ott kell helyezkedni a vonalon folyamatosan, még egy picit be is lehet lógni időnként?

Ez meg konkrétan röhej. Én nem is azt a részét emelném ki az esetnek, amit a cikk inkább hangsúlyoz, azaz hogy a videobíróval sem sikerült meghozni a jó ítéletet végül, annyira rossz volt a kommunikáció a játékvezető és a külső megfigyelők között. Ez benne volt eddig is a fociban, hogy a bíró alaposan elnézett egy-egy ilyen tömegjelenetet. Hanem hogy több mint három percig állt a játék egyetlen szituáció miatt. Egyszer már el is végezték a szabadrúgást, és a játékvezető konkrétan ezután fújta vissza, hogy még egy kicsit videózzanak meg gondolkodhassanak a dolgon. Ez egyszerűen semmilyen körülmények között nem fér bele. Már egy ilyen eset sem, hát még ha összegyűlik öt-hat egy-egy paprikásabb hangulatú meccsen, akkor húsz percig csak videózunk folyamatosan.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Vissza