Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Windows Help DeskÍrd ide hozzászólásod:

1346 levél
18.08.27. 21:58
Sityi
Valószínűségi sorrend, hogy mi döglött meg:
1. Táp
2. Alaplap
3. Alaplapi elem
Amit tehetsz az ügy érdekében:
- Nézd át alaposan az alaplapot. Ha találsz égésnyomot, elpukkant vagy akárcsak púpos kondit, akkor meg is van a gond. Sajnos zsebbenyúlós történet néz ki neked.
- Húzz le mindent a gépről. USB-s perifériákat, háttértárakat, mindent. Még jobb, ha a VGA kártyát is kiveszed és IGP-vel tesztelsz. Ha így bekapcsol, egyesével dugd vissza a cuccokat (egye fenyő, a billentyűzet és egér mehet egyszerre), és figyeld, hol fekszik ki. Utoljára hagyd a VGA-t, az a legnagyobb fogyasztó a proci mellett - ha azzal nem indul már, akkor tápprobléma lesz igen jó eséllyel.
- Neten rendelsz egy új tápot. Megjön, óvatosan kicsomagolod és tesztelsz. Ha a gép pöcc-röff megy és ezen állapotát stabilan tartja pár napig, akkor probléma megoldva. Ha így is rendetlenkedik, akkor szépen visszacsomagolod úgy, hogy a kereskedő el tudja azt adni újra, és visszaküldöd (élsz a 14 napos elállási jogoddal).
- Ha a HDD-re telepítve nincs semmi, akkor a Windows nem fog hátast dobni, ergo a szervíz is boldogulni fog. Ha volt, akkor gubanc lehet - de ez többismeretlenes egyenlet, hogy mennyire.
- Ha nincs titkosítva mondjuk BitLockerrel, akkor másik gépben is simán fogod tudni használni. A tartalmától függően elképzelhető, hogy az optimális működés érdekében a másik gépen saját tulajdonba kell vedd a mappákat és a fájlokat, ami akár hosszú procedúra is lehet.

Vissza