Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» HBO - A Song of Ice and FireÍrd ide hozzászólásod:

32812 levél
19.01.14. 20:00
szbszig
Egyébként, visszatérve a hetedik évadra, ami az ötödik részt illeti, csak én érzem úgy, hogy a cselekmény egyrészt kapkodóvá vált nagyon, másrészt egyre inkább erőltetett? Nem igazán láttam értelmét sem Tyrion királyvári kiruccanásának, sem az újabb felderítő túra szervezésének a Falon túlra. Számomra ezek mind pusztán a készítők által kitalált öncélú manővereknek tűntek. Egyrészt azért, hogy történjen végre valami, és haladjon előre a kissé megfeneklett sztori ("térdelj le!", "nem fogok!", ez megy már fél évad óta). Másrészt hogy legyen egy látványos és drámai family reunion, illetve a kis szuper csapatunk akciózhasson egyet kötöttségek nélkül, szabadon.

Az epizód csúcspontja számomra az volt, amikor hagyták, hogy Davos végre egy kicsit csempészként viselkedhessen. A szövege alapján én tényleg elhittem róla, hogy élete nagyobbik részében ebből élt. Az epizód mélypontja pedig nem is a fentiek, hanem amikor Gilly benyögte hirtelen, hogy mit olvasott egy bizonyos "Raggerről". Értem én, hogy jó képességű, szeret olvasni, és igyekszik besegíteni Samnek a kódexmásolási házi feladatok teljesítése során. De akkor is nevetséges, hogy ő jöjjön rá Jon származására, miközben Brant és a látomásait leszámítva még mindig láthatóan senkinek fogalma sincs az egészről.

SPOILER
Én fel is falattam volna Randyllt és Dickont Drogonnal. Na, nem azért, mert annyira szadista vagyok, vagy ennyire gyűlölném bármelyikőjüket is. Csak ha már legutóbb párhuzamot vontam a Tűz mezejével, akkor megnéztem volna mozgóképen azt is, hogyan történhetett ugyanez a Sárkányok tánca végén Rhaenyrával és Sunfyre-rel.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Vissza