Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» HBO - A Song of Ice and FireÍrd ide hozzászólásod:

32808 levél
19.04.16. 00:35
szbszig
Hát, ez valóban inkább unalmas volt. Nem tudom, engem a nagy találkozások valahogy kevéssé hoztak lázba benne. Mármint a sorozat maga sem hoz igazán lázba már a hatodik évad óta, de azt nézni perceken át, ahogy állnak szemtől szemben, vagy lapogatják egymást, egy kissé tényleg túlzás. Pláne egy hatrészesre tervezett befejező évadban. Ráadásul különösebben sok hozzáadott értékük sem volt ezeknek a jeleneteknek, a többségük erősen kiszámítható volt.

SPOILER
A csúcsot ezen belül Theon és Asha találkozása jelentette, amikor az utóbbi előbb leütötte, majd felsegítette a megmentésére érkező előbbit. Ennél konkrétan tudtam előre, hogy ez fog történni, már amikor megláttam őket.


SPOILER
Jon és Dany repülése is iszonyat giccsesre sikeredett szerintem. A sárkányok pedig nem úgy működnek, hogy akárki csak úgy felpattan rájuk, erre számtalan példát láthattunk Joffrey Velaryon esetétől kezdve a sárkánymagvak (fogalmam sincs, hogyan lett a dragonseed fordítva a magyar változatban) sikertelen próbálkozásaiig a sárkányok tánca során. Igaz ugyanakkor, hogy ezt a szabályt Martin is némileg áthágja a legújabb Tűz és vérben Aerea Targaryen története során, de azért neki sem feltétlenül elsőre sikerült felkapaszkodnia Balerionra.

A jelenetet nálam egyedül az mentette meg, amikor Dany kijelenti, hogy akár el is vonulhatnának Jonnal erre a rejtekhelyre, és élhetnének kettesben felhőtlenül, boldogan. Nem tudom már, hogy a sorozatban szerepelt-e, de a könyvben ugyanez hangzik el, amikor Ygritte-tel tartanak sexy time-ot a barlangban. Szóval ez egy ütős utalás volt kivételesen.


SPOILER
A találkozások közül egy tetszett úgy igazán: Euron és Cersei jelenete a trónteremben. Leginkább azért, mert mindkét karakter elég jól hozza azt, amire hasonló helyzetben számítanék tőlük. Mondjuk Eurontól ez annyira nem nagy cucc, mert ő szimplán vakmerő és kiszámíthatatlan mindig. Cersei viszont tényleg a könyvekben is pont ilyen: folyamatosan fenyegetőzik, meg a magas lóról beszél mindenkivel, de közben szó szerint bárkivel hajlandó összefeküdni érdekből (Kettlebackek, Taena Merryweather, korábban ugyan Lancel is).


SPOILER
Ja, a zárójelenet is eléggé csalódás volt. Nem az, ahol Bran és Jaime nézik nagyon egymást. (Amúgy nekem Bran jeleneteinél folyamatosan az járt a fejemben, hogy a karaktert az első évadokban még más színész játszotta. Így aztán eléggé komikusnak tűnt, amikor Jon, vagy itt éppen Jaime "felismeri" őt.) Hanem az Utolsó Menedékben (talán így fordították Last Hearth-öt) zajló akció-horror, ami akciónak eléggé sovány, horrornak meg nagyon kiszámítható volt. Másrészt az is igencsak csalódás, hogy az egész epizódban egyedül ezt a szerencsétlen, név nélküli Umber kisfiút áldozták fel, miközben arra készültünk itt előzetesen, hogy az utolsó évadban majd hullani fognak a fontosabb szereplők folyamatosan...


Na, de majd a következő részben lesz valami epic csata, egyelőre legalábbis úgy tűnik...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Vissza