Amit vastagon kiemelt, azt kell nézni. A lényege az, hogy ha az illetőnek, akit meg kívánsz nézni, a "Csak az engedélyezett partnerek listán szereplő személyek láthassák kapcsolati állapotomat, és küldhessenek nekem üzeneteket" ki van pipálva az adatvédelemnél, akkor sajnos a progi akkor is offline-t jelez ki, ha kapcsolódva van és nem vagy nála letiltva. Mivel ez a pipa MSN-en alapértelmezett beállítás, így a felhasználók 99%-ának ki is van ez pipálva, ami annyit tesz, hogy ez a módszer gyakorlatilag használhatatlan annak ellenőrzésére, hogy ki tiltott le... 
"évtizedeken át a légkörbe mérget vetettek, ezért lett különösen fontos, hogy értéket teremts"
)