Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Tápegység (PC)Írd ide hozzászólásod:

501 levél
06.06.28. 12:40
Kenobi1989
Nos, en nem igazan ertek hozza, de olvasgattam egy-ket cikket e temeban miutan irtad, hogy hol az active PFC es ugy tunik, hogy ez bar mukodo dolog, tul nagy jelentosege nincsen. 2001 ota szinte minden tap el van latva PFC-vel.(IEC100-3-2szabaly) Az olcsobbak passzivval, mig a csilli-villi activval. Mindkettonel van vedelem tulfeszultseg ellen. Mig az active folyamatosan probalja kontrollalni ugyanazon a szinten tartani, a passziv csak nem engedi a beallitott szinteken tul atfolyni az aramot. En ugy vettem ki, hogy a fo kulonbseg, hogy az activval ellatott tapok nem fogjak megterhelni annyira az elektromos rendszert. Ime egy rovid reszlet az altalam talalt cikkbol:

Companies that make PC Power Supply Units (PSUs) find it difficult to make their products stand out from the crowd. On top of the increasingly outrageous wattage ratings (a quality 300 watt PSU is enough to run practically every PC out there, but lots of people buy something with a much higher rating just for the heck of it), there are multiple fans, funky cables, gold-plated connectors, little lights...

...and Power Factor Correction (PFC).

A PC PSU doesn't have to have PFC, but practically all of them do these days, because many countries have regulations that require some kind of PFC. Most PSUs have passive PFC; fancier models have active PFC.

Active PFC, your friendly shiny-suited PC salesman will explain, is more efficient. He may or may not also say that it'll save you money on your electricity bill.

Either way, he's full of crap...

Linkek:

http://www.dansdata.com/gz028.htm

http://www.silentpcreview.com/article28-page5.html

http://www.endpcnoise.com/cgi-bin/e/faqpfc.html

http://www.vicr.com/documents/application_notes/an1_active-pfc.pdf

Az altalam vett tapnal ugyan nincs kiirva, hogy PFC-vel ellatva, de ott van hogy:

-I/O Short Circuit & Overload Protection

-EMI Shielded VGA/HDD Power Connector (az egyik cikkben az EMI filtert emlitik az active PFC kor reszekent)

Ezert is gondoltam, hogy ennyi elegnek kell hogy legyen. Amugy ha tul nagy hulyesegeket irtam csak batran javitsatok ki. Remelem nem hangzik ugy, mintha en lennek a tapok szakertoje. Megegyszer a cikkek alapjan en ezekre a konkluziokra jutottam.
May the Force be with you!

Vissza