For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Hullámok Poseidon-módra

2006.05.25. 20:53 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A valóság és a filmek között szoros a kapcsolat. Hogy melyik másolja a másikat, az persze eldönthetetlen, de egy biztos: jobb volna, ha néha szigorúbb határ választaná el őket. Wolfgang Petersen rendező legújabb, talán eddigi hatalmas filmjeit is felülmúlóan nagy filmje, a Poseidon (Poseidon, hazai bemutató: június 22.) arról szól, hogy egy kóbor óriáshullám felborít egy luxus óceánjárót; a fejjel lefelé a tengeren hánykolódó hajótestben pedig néhány bátor férfi és kétségbeesett nő megpróbálja a lehetetlent: kijutni az úszó koporsóból.
A történet alapja az az eddig nem bizonyított feltételezés, hogy a tengeren vannak kóbor óriáshullámok: amelyek hatalmas erővel, előre megjósolhatatlanul érkeznek a semmiből. Egy hónappal a film bemutatója előtt megérkezett a bizonyíték. Május 21-én a Biscaya-öbölben a világ egyik legnagyobb kompja egy 12-15 méter magas hullámmal találkozott, és bár nem borult fel, olyan alaposan megrongálódott, hogy nem tudta folytatni útját. A 41 ezer tonnás, 1150 utast szállító szupermodern Pont-Aven vízszint alatti kabinjait elárasztotta a víz, a kabinablakok betörtek, több utas megsérült. A szemtanúk beszámolója szerint egyszer csak egy hatalmas vízfal jelent meg a hajó mellett, azután már csak sikoltásokra, robbanásokra, menekülő, véres emberekre emlékeznek.
Pont, mint a Poseidon-ban... ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.

Négy új videón a Horizon: Zero Dawn, amely pontokat is kapott már

Bemutató a világ felfedezéséről, annak lakóiról, a vadászatról és a főhősről, Aloyról.

Square Enix akció a Steamen, Bandai Namco a Humble Store-ban

Ezen a hétvégén a két japán kiadó játékait lehet olcsón begyűjteni.