Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Casanova újra csábít - DVD-n a szoknyabolond hős kalandjai

2006.07.14. 11:48 | szerző: Dino | kategória: DVD

Szeretőinek száma végtelen, volt katona, kém, muzsikus, író, diplomata és szerencsejátékos. Élete 73 éve bővelkedett kalandokban. A történelem és a közbeszéd azonban a mai napig a földkerekség legismertebb nőcsábászaként ismeri. Gian Giacomo Geronimo Casanova legendája cseppet sem halványult az elmúlt pár száz évben. Sőt a mozinak köszönhetően csak nőtt ismertsége. Élete hálás témának bizonyult. Történetét sokszor, sokféleképpen filmre vitték. Az Oscar – díjra jelölt rendező Lasse Hallström új vígjátéka ezúttal emberi közelségből próbálja bemutatni a hódítót, aki mindent megpróbál, hogy jobb emberré váljon. A július 11-én megjelenő Casanova DVD-n a kifogástalan sztereó szinkronnal nézhető film mellett számos magyar feliratos extra is fokozza a romantikus hangulatot.
Az „Egy kaland megteremtése” című kisfilmből például kiderül, hogy 35 év után a Casanova volt az első játékfilm, amelyet Velencében forgattak. Végig kísérhetjük azt is, hogy az ódon város lenyűgöző atmoszféráját az alkotók, hogyan egészítették ki a színpompás digitális gályákkal és virtuális ember tömeggel.
A nyári utazások tervezésekor is jó hasznát vehetjük a „Velence képei” extrának, amely komplett turisztikai úti filmnek is beillik. Nem árt tudni utazás előtt, hogy a szerelmesek által is közkedvelt célpont: a Sóhajok hídja a középkorban egyáltalán nem volt romantikusnak helynek nevezhető. Ha sóhajtoztak is a rajta átkelők, az biztos, hogy nem örömükben tették. Káprázatos ruhákat és mutatós kiegészítőket nézhetünk végig a „Stílusos öltözékek” kisfilmben. Az éles szeműek akár jó ötleteket is elleshetnek belőle a jövendő báli szezonra. A filmben röviden, az extrák között viszont teljes hosszában végig izgulhatjuk Casanova és Francesca menekülését az inkvizítorok elől és kettejük parázs párbeszédét is tovább élvezhetjük. Az elmaradhatatlan audiokommentárt ezúttal a rendezőtől hallhatjuk, aki többek között a velencei forgatás különlegességeiről mesél lelkesen.
Casanova történetének legújabb adaptációja pont olyan, mint a címszereplő: humoros, sármos és változatos. A film egyben gyakorlati példázat is a szerelem labirintusában. Urak tanácsokat kaphatnak a hódításhoz, a hölgyek pedig útbaigazítást a vágyakozó közeledés hárításához, avagy befogadásához. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló