Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Sportolónak adja hangját a kommentátor

2006.08.28. 23:10 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Hajdú B. István A szabadság vihara című, szeptemberben bemutatásra kerülő '56-os-vízilabdás dokumentumfilm sportrészeinek narrátora. "A narrátor a kapocs a nézővel. A vízilabda sportban talán hiteles hangnak számítok, s bár nem éltem meg azokat az időket, a film is épp azokhoz kíván elsősorban szólni, akik nem élték át az eseményeket: a fiatalokhoz."
A sportkommentátor ezúttal az egyik legnagyobb olimpiai rekorddöntő, a film eredeti narrátorának Mark Spitznek lett a magyar hangja. "Spitz hihetetlenül nagy név, ráadásul kitűnően narrál. Hatalmas ötlet volt a kanadai alkotóktól, hogy őt kérték fel, hiszen ki is érezhetné át jobban az élsportot, ha nem a müncheni olimpia csodaúszója! - véli Hajdú B. István. "Megtiszteltetés, hogy ekkora sportolót képviselek a hangommal. Ami a szakmák közötti átjárást illeti, hogy is fogalmazzam? Az biztos, hogy Mark Spitz ezerszer jobban narrál, mint ahogy én úszom."
A dokumentumfilm történelmi részeit Végvári Tamás hangja meséli. A szabadság vihara 2006.szeptember 7-én kerül bemutatásra a hazai mozikban. ■

Forrás: Best-Hollywood

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló