Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

IP TV premier a TVnet-től

2006.08.22. 19:29 | Dino | kategória: Egyéb

Ügyfelek és újságírók bevonásával elindult a TVtévé, a TVnet IP TV szolgáltatásának éles tesztelése. A 100 végponton történő, november 15-ig tartó tesztidőszak alatt lehetőség nyílik az IP TV által nyújtott technológia számtalan lehetőségének kipróbálására. Az IP TV közel 3 hónapos premierje során az internettévézők 25 csatorna közül választhatnak, amelyből 10-nél az ún. time shifting* üzemmódot is kipróbálhatják. (A csatornákról bővebb információk a TVnet weboldalán, a www.tvnet.hu-n találhatók.)
Az IP televíziózás alapja a szélessávú internet-hozzáférés, az ADSL 3G. A televíziós műsorszóráshoz hasonló szolgáltatást a TVnet az általa telepített set top box eszközön keresztül, dedikáltan nyújtható adatfolyam útján teszi elérhetővé ügyfeleinek. A set top box nem tartalmaz merevlemezt vagy írható memóriát, az adatokat központi szervereken tárolják a szolgáltatók, és jelszóval védetten érhetik el az előfizetők. A tartalom jelentős része televíziós műsorszórás, amelyet kiegészít a filmek és videoklipek (movie on demand), valamint a zenei anyagok (music on demand) elérhetősége is. A bevezetés technikai hátteréül az osztrák Ocilion és az Allied Telesyn közös fejlesztése szolgál, amely az első valódi, teljes triple play alkalmazás lesz Magyarországon, ténylegesen megnyitva a televíziózás sokat emlegetett új korszakát.
A tesztelésben résztvevők az IP TV próbaidőszakában díjmentesen vehetik igénybe a szolgáltatást. A tesztelésre jelentkezni a TVnet honlapján található jelentkezési lap kitöltésével lehet. A cég az ügyfélvisszajelzések alapján folyamatosan alakítja majd a TVtévé menürendszerét, esetlegesen módosítja a tervezett szolgáltatási csomagokat és konstrukciókat, a tartalmakat pedig oly mértékben tölti fel, hogy az a leginkább megfeleljen a fogyasztói elvárásoknak. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló