Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

IP TV premier a TVnet-től

2006.08.22. 19:29 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Ügyfelek és újságírók bevonásával elindult a TVtévé, a TVnet IP TV szolgáltatásának éles tesztelése. A 100 végponton történő, november 15-ig tartó tesztidőszak alatt lehetőség nyílik az IP TV által nyújtott technológia számtalan lehetőségének kipróbálására. Az IP TV közel 3 hónapos premierje során az internettévézők 25 csatorna közül választhatnak, amelyből 10-nél az ún. time shifting* üzemmódot is kipróbálhatják. (A csatornákról bővebb információk a TVnet weboldalán, a www.tvnet.hu-n találhatók.)
Az IP televíziózás alapja a szélessávú internet-hozzáférés, az ADSL 3G. A televíziós műsorszóráshoz hasonló szolgáltatást a TVnet az általa telepített set top box eszközön keresztül, dedikáltan nyújtható adatfolyam útján teszi elérhetővé ügyfeleinek. A set top box nem tartalmaz merevlemezt vagy írható memóriát, az adatokat központi szervereken tárolják a szolgáltatók, és jelszóval védetten érhetik el az előfizetők. A tartalom jelentős része televíziós műsorszórás, amelyet kiegészít a filmek és videoklipek (movie on demand), valamint a zenei anyagok (music on demand) elérhetősége is. A bevezetés technikai hátteréül az osztrák Ocilion és az Allied Telesyn közös fejlesztése szolgál, amely az első valódi, teljes triple play alkalmazás lesz Magyarországon, ténylegesen megnyitva a televíziózás sokat emlegetett új korszakát.
A tesztelésben résztvevők az IP TV próbaidőszakában díjmentesen vehetik igénybe a szolgáltatást. A tesztelésre jelentkezni a TVnet honlapján található jelentkezési lap kitöltésével lehet. A cég az ügyfélvisszajelzések alapján folyamatosan alakítja majd a TVtévé menürendszerét, esetlegesen módosítja a tervezett szolgáltatási csomagokat és konstrukciókat, a tartalmakat pedig oly mértékben tölti fel, hogy az a leginkább megfeleljen a fogyasztói elvárásoknak. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Square Enix akció a Steamen, Bandai Namco a Humble Store-ban

Ezen a hétvégén a két japán kiadó játékait lehet olcsón begyűjteni.

JátszóDome: videón a Husk első órája

A Twin Peaks és a Silent Hill hangulatát ígérték a fejlesztők.

Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands gépigény és nyílt béta

Jövő hétvégén tartja a nyílt bétát a Ubisoft, amelyhez részletes gépigényt is mellékeltek.

JátszóDome: ilyen a Sniper Elite 4 első fél órája

Még frissen, ropogósan belekezdtünk a Rebellion sorozatának új epizódjába.

JátszóDome: Resident Evil 7 - itt a vége

Utolsó részéhez ért a végigjátszás.