Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

25 éves a Logitech

2006.10.02. 22:03 | szerző: Dino | kategória: Hardver

Daniel Borel, Pierluigi Zappacosta és Giacomo Marini 25 éve, 1981. október 2-án alapította meg a svájci Apples falu egyik istállójában a Logitech céget, mely mára az egyik legnagyobb periféria-gyártóvá nőtte ki magát. Igaz, az alapítók eredeti szándéka szoftverfejlesztés volt, erre utal a név első fele, a "logi" ugyanis a francia "logiciel" (szoftver) szó rövidítéseként került oda. A grafikus felületű szoftver fejlesztése során azonban rájöttek, hogy a vezérléséhez valami újszerű eszközre is szükségük lenne. Figyelmüket felkeltette Jean-Daniel Nicoud kísérleti egere, ez irányította a mai fő terület felé a céget. Azóta 700 millió Logitech egér került forgalomba világszerte.
Az évek során az egerek mellett számos egyéb területre is betört a Logitech, így például 1992-ben az elsők között dobta piacra a nagyközönség számára digitális kameráját (FotoMan néven), illetve a hangszóróból és mikrofonból álló AudioMan hangrögzítőt. 1995-ben jelent meg a netes videóanyag-küldéshez használható VideoMan és az első játékvezérlő, a WingMan.
A Logitech a 2006-os pénzügyi évet ismét rekord nyereséggel zárta, így immár nyolcadik évben döntötte meg az előző év rekordját. 1,8 milliárd dolláros forgalom és 143 millió leszállított eszköz jellemzi a legutóbbi évüket. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló