Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Szabadság, szerelem - első nap: abszolút rekord

2006.10.24. 20:56 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Abszolút rekorddal indult útjára a Szabadság, szerelem: egy nap alatt 29.525 néző váltott jegyet Goda Krisztina és Andy Vajna alkotására. Magyar filmet még soha nem néztek meg ilyen sokan a vetítése első napján. (Az eddigi rekordtartó, az Üvegtigris 2. volt 20.000 nézővel, előtte a Magyar vándoré, azelőtt A miniszter félrelépé volt a trófea.)
A Szabadság, szerelem című filmet október 23-án a forradalom ötvenedik évfordulóján, rendhagyó módon hétfőn, kezdték játszani a magyar mozik. A látogatottsági adatok szerint ez nem zavarta meg a nézőket. A várakozás hatalmas volt, az évfordulós premier napján a budapesti események sem riasztották el a nézőket: tömegek zarándokoltak a mozikba, ahol a film vetítésének a végén nagyon sok helyen hosszú tapssal köszöntötték a filmet.
A teljes - nemzetközi - mozis mezőnyben is a Szabadság, szerelem büszkélkedhet az idei legjobb bemutató-eredménnyel. Andy Vajna producer és Goda Krisztina rendező filmje ebben a kategóriában is a dobogó első helyére került, a második helyre utasítva ezzel az eddigi legsikeresebbet, A Karib-tenger kalózai 2. részét.
A Fenyő Iván, Dobó Kata, Csányi Sándor, Gesztesi Károly főszereplésével készült film sajtóvisszhangja azt jelezte: a kritikusok nagy szeretettel fogadják az 1956-os történetet, most bebizonyosodott, a nézők is egyetértenek velük. ■

Forrás: InterCom

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló