Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Elektronikus beszállókártya a Lufthansánál

2006.12.08. 14:33 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Újabb szolgáltatással bővült a Lufthansa kínálata. Az utasok már nemcsak a repülőjáratot választhatják ki és vásárolhatnak jegyet egy otthoni vagy munkahelyi számítógép segítségével, hanem mostantól a poggyász- és jegykezelés is gyorsabbá válhat, amennyiben beszállókártyájukat előre kinyomtatják.
Ennek feltételei: a már megváltott elektronikus jegy, internet-elérés, valamint egy normál, kereskedelemi forgalomban kapható nyomtató. A többi elektronikus szolgáltatáshoz hasonlóan a beszállókártyák elkészítése is gyerekjáték: a www.lufthansa.com oldalon az utasfelvételt követően, egy automatikusan megnyíló új ablakban megjelenik az online beszállókártya, amely aztán egy kattintással kinyomtatható. A kinyomtatott beszállókártyán valamennyi, a repüléshez szükséges információ megtalálható, úgy mint az utas neve, a repülőjárat száma, valamint egy kétdimenziós vonalkód, amelynek célja az azonosításon túl, a vámmentes zónába történő belépés jogosultságának ellenőrizhetősége.
Azok az utasok, akik online beszállókártyával rendelkeznek, és csak kézi poggyásszal utaznak, közvetlenül tovább mehetnek a biztonsági ellenőrzéshez, megspórolva a jegykezelésnél lévő sorban állást. A nagyobb poggyásszal utazóknak pedig a legtöbb Lufthansa állomáson külön csomagfeladó pult áll rendelkezésükre.
Az elektronikus utasfelvétel és beszállókártya-nyomtatás valamennyi aznap induló, továbbá este hat órától minden másnap felszálló járatra lehetséges. Az elektronikus beszállókártyák kezdetben a Frankfurt, München, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart, Berlin, Köln és Hannover között közlekedő járatokon elérhetőek, ám jövő évtől a szolgáltatás további nemzetközi járatok bevonásával bővül. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló