Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Earthquake III

2001.05.07. 12:00 | Delta | kategória: Egyéb

Az elmúlt hétvégén immár harmadszor került megrendezésre kicsiny országunk legnagyobb multi partija, az Earthquake. A találkozó története során a látogatószám folyamatosan nőtt, csakúgy, mint a rendezvény színvonala. Idén körülbelül 500 játékos látogatott el az Eötvös Loránd Tudományegyetem Petőfi-híd melletti épületébe. A két hatalmas terem színültig megtelt játékosokkal (nem egy közülük egészen fiatal, de akadtak öreg harcosok is :-)) és persze jobbnál jobb gépekkel.

A versenyjátékok terén nem vártunk eget rengető (vagy inkább földet rengető?) változásokat, a prímet a Quake 3 Arena, QuakeWorld vitte, valamint népszerűbb lett a CounterStrike. Emellett láttunk kuriózumokat is, mint például az egyelőre nem annyira elterjedt, de talán nagy jövő előtt álló Serious Sam. A szervezőket csak dicséret illetheti a rendezvénnyel kapcsolatban. Az infrastruktúra kiépítése és üzemeltetése csillagos ötös. A 3 Gbites gerinchálózatnak és a gigabites aktív eszközöknek köszönhetően ami probléma akadt a hálózattal, az általában a felhasználótól eredt, a pingek alacsonyak voltak, pl-t pedig abszolút nem tapasztaltak a hálón folyó hatalmas forgalom ellenére. Az egyetlen kisebb zűr egy pénteki áram-gubanc volt, amit az energiaellátással megbízott cég profin, fél óra alatt lekezelt.

A technikai háttér azonban magában még semmit nem jelent, ha a hangulat nincs meg. Szerencsére azonban itt erről szó sem volt. Egy perc megállást nem hagytak a játékosok egymásnak, amikor épp nem volt verseny, fun game-ek tucatjai indultak, a versenyeken egy-egy szép mozdulatot sokszor taps fogadott (a másik oldalról meg persze... hmm... ellenvélemény ;)), a legizgalmasabb döntőket pedig mindenki figyelemmel követhette a kivetítőn. A játékosok éhségüket a helyszínre kiköltözött pizzéria rendelésfelvelő segítségével csillapították, amelyet a számítógépes partik elmaradhatatlan kellékei, a látványos pizzásdoboz-hegyek és üres kólásflakonok is igazoltak.

Végezetül álljanak itt a versenyek eredményei:
Quake 3 f2f: 1. Death 2. Victory 3. Madman
Quake 3 team: 1. NGC 2. Z3 3. Core
QuakeWorld f2f: 1. Csoda 2. James 3. Zero
QuakeWorld team: 1. XXXX 2. Code 3. BS
CounterStrike: 1. Fop 2. ESS 3. KC ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló