Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Sikeresen zárult a Francia Filmnapok rendezvény

Idén összesen közel 8000-en váltottak jegyet a legfrissebb francia filmalkotásokra.

2007.04.26. 12:05 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Budapesten a Corvin moziban négy nap alatt 4295-en néztek francia filmet, míg Pécsett, Győrött, Szegeden, Kecskeméten, Miskolcon és Debrecenben összesen közel négyezren voltak kíváncsiak a Francia Filmnapok vetítéssorozatára. A vidéki városok közül a szegedi Belvárosi mozi vonzotta a legtöbb nézőt, ahol is 1237-en néztek francia filmet az elmúlt héten.
Mind a forgalmazók, mind az eseményt a kezdetektől, 11 éve támogató Citroën nagyon elégedett a Francia Filmnapok idei eredményeivel. 2007-ben öt filmforgalmazó kínálta filmjeit a Francia Filmnapok alkalmából, hisz évek óta az a tapasztalat, hogy azok a filmek, melyek bemutatkoznak az április közepi rendezvénysorozaton, a későbbiekben, mikor hivatalosan forgalmazásra kerülnek, magasabb nézőszámot érnek el a mozikban.
A Francia Filmnapok sajtótájékoztatójának vendége volt Gerard Krawczyk, a Taxi 4 rendezője, április 19-22 között pedig öt francia művészt látott vendégül a főváros. Elkísérte filmjét a Majdnem bombanők három szereplője, Djena Tsimba, Anne-Sophie Franck és Patrick Braoudé, A 13-as című díjnyertes alkotásból Aurélien Recoing, valamint a Kék papagáj rendezője, Thierry Klifa. A Francia Filmnapok alatt jelentette be továbbá Horváth Csaba, Budapest Főpolgármester-helyettese, hogy a fővárosban hamarosan feláll egy, a Commission du Filmhez hasonló szervezet, amelynek feladata az lesz, hogy megkönnyítse a Budapesten forgató stábok dolgát, s elhárítson minden adminisztratív akadályt.
A Francia Filmnapokat az Unifrance megbízásából szervező Upperstudio már a jövő évi rendezvény időpontját is kitűzte: 2008-ban április 17-én indul majd e hagyományos tavaszi programsorozat. ■

előző
következő
Sikeresen zárult a Francia Filmnapok rendezvény
Sikeresen zárult a Francia Filmnapok rendezvénySikeresen zárult a Francia Filmnapok rendezvény

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló