Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

24 órás programozóverseny mától

Ma kezdődött a BME legújabb versenye.

2007.05.05. 23:08 | szerző: Madrac | kategória: Egyéb

Ma fél kilenckor kezdődött a már hét éves múlttal rendelkező BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Informatikai épületében.
Harminc csapat érkezett tizenegy országból a kétfordulós rendezvény döntőjére, az első, internetes, kör már lement márciusban. Ennek a huszonnyolc legjobbja, valamint a tavalyi gyöztes és második helyezett teszi ki a létszámot. A verseny eredményhirdetésére és a díjkiosztóra május 6-án, vasárnap 15 órakor kerül sor.
A verseny kezdetével a csapatok egy-egy virtuális űrhajó fedélzetére kerültek, ahol egy napot fognak eltölteni. A helyzetük koordinátái számukra ismeretlen, és haladásra képtelenek; az ehhez szükséges radart illetve hajtóművet maguknak kell elkészíteniük. A komponenseket a hajójukra a szerveren keresztül, hálózati úton "szerelhetik fel". Ha ezekkel megvannak, kezdődhet a kaland: kincsszerzés a bolygókon, amelyhez további feladatokat kell teljesíteniük. Ahogy a játékosok egyre többet ismernek meg a világból, rájönnek hogy nincsenek egyedül az űrben, a többi csapat és Kwargok miatt érdemes gondoskodni pajzsról, torpedóról, lézerről. Pontot az ellenfelek megsemmisítésével illetve kincsek megszerzésével szerezhetnek. Ha a csapat űrhajóját kilövik, negyed órára kilép a világból. A 24 óra leteltével a feladatok kiértékelése következik, pontban vasárnap 9-órakor. A zsűrizés nyitott minden érdeklődő számára. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló