Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Mass Effect - PC-re májusban

Tavasszal érkezik az átportolt verzió.

2008.02.12. 16:17 | szerző: Retee | kategória: Játék

A BioWare híres kiváló szerepjátékairól, elég csak a Star Wars: Knights of the old Republicra, a Baldurs Gate-re, a Jade Empire-re, vagy épp a Neverwinter Nightsra gondolni. Legújabb művük pedig a Mass Effect, amely eleinte Xbox 360 exkluzív fejlesztésnek indult, most viszont már biztos, hogy megkapjuk a PC-s verziót is. A Microsoft következő generációs gépére már tavaly megjelent akció-RPG-nél a fejlesztők nagyon komolyan veszik az átportolást, hiszen elmondásuk szerint annak nincs semmi értelme, hogy egy összecsapott verzióval bukjanak. Ennek érdekében a ME egyes részeit teljesen újragondolják - az irányítást például újradolgozzák, de új interfészt is készítenek, illetve a grafikát is rendesen feltupírozzák a PC-s közönség számára. A játék amúgy - BioWare fejlesztéshez méltóan - elsősorban a sztorira helyezi a hangsúlyt, a KOTOR-ból már megismert "intelligens" társalgási rendszer itt még inkább megengedi majd az érdekes csavarokat, és a különböző nyomozási irányokat. A sci-fi világban játszódó műben az emberiség egyik globális védelemre kiképzett harcosát alakíthatjuk, aki egy elit csapatot irányítva kel útra, hogy megóvja birodalmát a háborútól. Ahogy azonban egyre több részletet tud meg, s ahogy egyre több információt gyűjt be az idegen világokban, rá kell jönni, hogy a baj és a fenyegetettség sokkal nagyobb, mint amire felkészültek. A galaxis megóvása érdekében tehát rengeteg NPC-vel kell beszélnünk, és bizony gyakorta kell a fegyverek után nyúlnunk - a játékmenet azonban egyértelműen a csapat alapú harcokra van kihegyezve, így jól át kell gondolnunk egységünk irányítását. Sokat pedig már nem kell várnunk a megjelenésre, hiszen ma megérkezett a hivatalos bejelentés, amely szerint májusban érkezik a boltokba a Mass Effect. De addig is nézzünk meg néhány képet, egy gameplay videót, és egy TV spotot az Xbox 360-as verzióról: ■előző
következő
Mass Effect - PC-re májusban
Mass Effect - PC-re májusbanMass Effect - PC-re májusbanMass Effect - PC-re májusbanMass Effect - PC-re májusbanMass Effect - PC-re májusbanMass Effect - PC-re májusban
Mass Effect
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Mass Effect

hozzászólások (21)

balays82
balays82 2008.02.13. 09:58
Véleményem szerint, ez is igazolja, hogy megvalósul a Microsoft azon elképzelése, amely az XBox360 és a PC közötti átjárhatóság felé irányul. Úgy tűnik ugyanis, ha már egy játék elkészül XBox-ra, akkor viszonylag kevés programozói munka, és ezzel együtt kevés anyagi ráfordítás árán írható át PC-re, ráadául az ilyen átíratok gyenge minőségétől sem kell már annyira tartani, mint néhány évvel ezelőtt. Szerencsére arra is rájött a Microsoft, hogy az XBox exkluzivitást sem érdemes sokáig fenntartani, tekintettel arra, hogy a két platform tábora csak kis mértékben fedi egymást, ráadásul mindkét tábor elkötelezett a saját masinája iránt.
Ezzel együtt szomorú, hogy a két konzolóriás versengése, és a PS3 programozási nehézségei miatt egyes PS3 only játékok PC-s átiratára szinte semmi esély nincs (legfájóbb talán a Metal Gear Solid 3).
A lényeg az, hogy lesz PC-s Mass Effect, ami egyrészt nagyon jó hír (annak ellenére is, hogy már régóta sejthető volt), meg egyébként is milyen dolog már az, hogy egy vérbeli RPG pont számítógépre nem jelenik meg. :-)
Marv
Marv 2008.02.13. 10:57
Huh... annyira megkönnyebbültem a hír hallatán, hogy nem fél millát kell költenem X360-ra és HDTV-re, hanem csak olyan 200000-et a gépemre :). Egyébként komolyan a Mass Effect komoly érvként lebegett a szemem előtt, hogy muszáj lesz egy ilyen masinát beszereznem. Így hála nem kell kitérnem a "hitemből". :)
Marv
Marv 2008.02.13. 11:10
"játék miatt elválós" - bevezetném ezt a jelölést, év játéka helyett :D.

Számomra a KOTOR 1 és a Fallout 2 volt eddig ilyen. És a Mass Effect mellett a Fallout és a KOTOR 3-tól várom még ugyanezt.

Egyébként tényleg majdnem "könnyben úszott az orcám" amikor megláttam ezt a hírt először, főleg -ha minden jól megy- ilyen hamar. Felért azzal amikor megláttam a Neptunon a Számvitel tantárgy mellett azt a gyönyörű, gömbölyded kettesemet. :) Igazából nem is hiszem el teljesen...
Gerry
Gerry 2008.02.13. 12:14
Én imádom a Star Treket, de azért túlontúl sok ilyen jellegű vonás nem jött még át a játékből-persze belemagyarázni bele lehet mindenbe mindent, és a ST univerzum minden bizonnyal hatott is a készítőkre, de aligha ilyetén mértékben...:)
Másrészt pedig a cuccos mint azt már lentebb írtam, még konzolokon is igencsak optimalizálatlan volt-több helyen a cikkíró kollégák, bár elismerték, hogy a látvány bámulatos, némiképpen panaszkodtak, mert a játék hajlamos belassulni, sőt, beszaggtani is... Ezt legalábbis reméljük, javítják a pc-s verzióig.
Az meg, hogy "csuklóból verné" a Fallout-ot: mivel a Mas Effect egy már bizonyított, megjelent játék, aminél túlontúl sok izgalom nincs a minőségét illetően, a Fallout 3 pedig csupán az év végére várható-nos, ennek fényében sok értelme nincs ilyetén kijelentéseket tenni;)
(Amúgy csak nekem volt ennyire evidens, hogy ki fog jönni pc-re is?:D)
Marv
Marv 2008.02.13. 13:54
Nekem k* evidens volt, hogy jön PC-re, csak az nem, hogy már májusban. Legalább 1-1,5 éves "késésre" számítottam.
ajánlott olvasnivaló